Λόρδος Wasted Δημοσ. 18 Αυγούστου 2016 Δημοσ. 18 Αυγούστου 2016 Καλησπέρα Insomniacs , ενδιαφέρομαι να ασχοληθώ με τις καταδύσεις , μια και ο βυθός είναι το μόνο πράγμα που με ηρεμεί αλλά και μου τραβάει τόσο πολύ το ενδιαφέρον . Έχω βρει 2 σχόλες στη Θεσσαλονίκη , τη Seaworld και τη triton , αλλά διάβασα σε ένα άλλο νήμα ότι έχει κλείσει η δεύτερη , ενώ το Site της εξακολουθεί να λειτουργεί . Μπορείτε να μου προτείνετε κάποια σχολή με βάση τη ποιότητα του μαθήματος και να μου πείτε πόσο καιρό περίπου θα μου πάρει για να αποκτήσω το open water diver της padi ;
poulinos Δημοσ. 18 Αυγούστου 2016 Μέλος Δημοσ. 18 Αυγούστου 2016 Καλησπέρα Insomniacs , ενδιαφέρομαι να ασχοληθώ με τις καταδύσεις , μια και ο βυθός είναι το μόνο πράγμα που με ηρεμεί αλλά και μου τραβάει τόσο πολύ το ενδιαφέρον . Έχω βρει 2 σχόλες στη Θεσσαλονίκη , τη Seaworld και τη triton , αλλά διάβασα σε ένα άλλο νήμα ότι έχει κλείσει η δεύτερη , ενώ το Site της εξακολουθεί να λειτουργεί . Μπορείτε να μου προτείνετε κάποια σχολή με βάση τη ποιότητα του μαθήματος και να μου πείτε πόσο καιρό περίπου θα μου πάρει για να αποκτήσω το open water diver της padi ; ενας γνωστος μου παει εδω οι οποιοι κανουν και πιο προχωρημενες καταδυσεις(technical) http://www.atlantis-scubadiving.com/diving-center-nikiti-sithonia-halkidiki/ αλλα ειναι χαλκιδικη που δεν ξερω ποσο βολευει. απο εκει και περα το Open water diver ειναι 4 βουτιες σε ανοιχτη θαλασσα και 5 βουτιες σε πισινα ή σε ρηχα νερα. μπορει στα ρηχα νερα να σου ενωσουν τις βουτιες.καποιοι το κανουν οποτε βγαινει λιγοτερα.υπολογισε σιγουρα 2 weekends για τις βουτιες στην θαλασσα αφου συνηθως γινεται μια την ημερα και για την πισινα ενα αλλο weekend.θα υπαρχει και θεωρια τωρα που μπορει να γινει καθημερινες αναλογως τον εκπαιδευτη παντα γιατι ο καθενας ακολουθει διαφορετικο προγραμμα. οπως λενε ισχυει οτι καθε αρχη και δυσκολη αλλα μην σε πτοησει και πεις α οκ ειναι λιγο δυσκολο το σταματαω.στην αρχη επειδη εισαι συνεχεια ασκησεις ασκησεις ασκησεις δεν εισαι πολυ χαλαρος οποτε λες αντε να τελειωσω να κανω καμια χαλαρη βουτια.θελει λιγο υπομονη στην αρχη αλλα θα σε ανταμειψει μετα. οι τιμες για το Open ξεκινανε απο 280 συνηθως μεχρι σχεδον 400 ευρω αναλογως σχολη περιοδος εκπαιδευτη ποσα ατομα θα εισαστε κτλ.
Λόρδος Wasted Δημοσ. 19 Αυγούστου 2016 Δημοσ. 19 Αυγούστου 2016 ενας γνωστος μου παει εδω οι οποιοι κανουν και πιο προχωρημενες καταδυσεις(technical) http://www.atlantis-scubadiving.com/diving-center-nikiti-sithonia-halkidiki/ αλλα ειναι χαλκιδικη που δεν ξερω ποσο βολευει. απο εκει και περα το Open water diver ειναι 4 βουτιες σε ανοιχτη θαλασσα και 5 βουτιες σε πισινα ή σε ρηχα νερα. μπορει στα ρηχα νερα να σου ενωσουν τις βουτιες.καποιοι το κανουν οποτε βγαινει λιγοτερα.υπολογισε σιγουρα 2 weekends για τις βουτιες στην θαλασσα αφου συνηθως γινεται μια την ημερα και για την πισινα ενα αλλο weekend.θα υπαρχει και θεωρια τωρα που μπορει να γινει καθημερινες αναλογως τον εκπαιδευτη παντα γιατι ο καθενας ακολουθει διαφορετικο προγραμμα. οπως λενε ισχυει οτι καθε αρχη και δυσκολη αλλα μην σε πτοησει και πεις α οκ ειναι λιγο δυσκολο το σταματαω.στην αρχη επειδη εισαι συνεχεια ασκησεις ασκησεις ασκησεις δεν εισαι πολυ χαλαρος οποτε λες αντε να τελειωσω να κανω καμια χαλαρη βουτια.θελει λιγο υπομονη στην αρχη αλλα θα σε ανταμειψει μετα. οι τιμες για το Open ξεκινανε απο 280 συνηθως μεχρι σχεδον 400 ευρω αναλογως σχολη περιοδος εκπαιδευτη ποσα ατομα θα εισαστε κτλ. Ευχαριστω για την συντομη απαντηση σου.Να σου πω την αληθεια ετσι με βολευει πιο πολυ γιατι θα παω νικητη ετσι και αλλιως αυτη τη βδομαδα και απο οτι λενε στο σιτε τους θελεις 5 μερες για το OWD και 7 αν κανεις μαζι το OWD και το AOWD και μπορει να τα κανω και τα 2 τελικα γιατι βγανει πιο φθηνα ως πακετο .Η τιμη τους ειναι πιο ανταγωνιστικη απο αυτη του Seaworld , αλλα δεν ξερω κατα ποσο ειναι καλυτερη σαν σχολη.Διαβασα και κατι κριτικες στο tripadvisor που ηταν πολυ θετικες , οποτε γιατι οχι ; Θα σου ηταν ευκολο να ρωτησεις το γνωστο σου για την εμπειρια του απο τη σχολη ; Τωρα αν καποιος αλλος μπορει να μου δωσει περισσοτερες πληροφοριες για το seaworld θα του ημουν απειρος ευγνωμων !
poulinos Δημοσ. 19 Αυγούστου 2016 Μέλος Δημοσ. 19 Αυγούστου 2016 α.ο γνωστος μου συνεχιζει και κανει βουτιες μαζι τους.εκανε και αρκετα μαθηματα σε technical diving.και μου εχει πολυ καλα λογια που επιβεβαιωνονται και το το trip advisor. 5 μερες θα σε πανε λιγο γρηγορα.δηλαδη της πισινας τα 5 θα τα κανουν σε λιγοτερα απλα περισσοτερη ωρα οποτε θα πρεπει να εχεις χρονο.δηλαδη αντι για 5 χ 1 ωρα για παραδειγμα θα γινουν 2 χ 2,5 οπως και της θαλασσας το κοβω την μια μερα να κανεις διπλη βουτια. και μετα ειναι 5 βουτιες για το advanced που και εκει παλι πρεπει να γινει μια διπλη και μια τριπλη (σπανια το κανει καποιος αυτο) εκτος αν το σπασουν σε 3 ημερες ή να του Open γινουν ολες διπλες.το παν ειναι ποσο χρονο εχεις και εσυ γιατι ειναι και η θεωρια κτλ.δηλαδη οταν εκανα εγω το Tec 40 ετρωγα ολη την ημερα.υπαρχπυν αλλοι που σου λενε πχ δεν μπορω το απογευμα μονο το πρωι οποτε εκει τραβαει παραπανω.το καλο ειναι οτι σε παραλιακα μερη ειναι πιο ευκολο να κανεις πολλαπλες βουτιες διοτι δεν ειναι μακρια οι παραλιες και αλλοι εχουν και σκαφος.καλο ξεκινημα και ναι αξιζει να κανεις και τα 2 μαζι αν μπορεις.
Λόρδος Wasted Δημοσ. 19 Αυγούστου 2016 Δημοσ. 19 Αυγούστου 2016 Κοιτα και εγω αυτο σκεφτομαι να κανω απλα κατι δεν μου κολλαει στη τιμη του.Στο Atlantis το OWD εχει 360 και το AOWD 320 (δηλ. 680 συνολο) και αν τα κανεις μαζι 480 , ενω στο Seaworld Εχει 480 το OWD και 390 το AOWD (Δηλ. συνολο 880) και αν τα κανεις μαζι 690 . Γιατι παιζει τοσο μεγαλη διαφορα στη τιμη ;
poulinos Δημοσ. 19 Αυγούστου 2016 Μέλος Δημοσ. 19 Αυγούστου 2016 Κοιτα και εγω αυτο σκεφτομαι να κανω απλα κατι δεν μου κολλαει στη τιμη του.Στο Atlantis το OWD εχει 360 και το AOWD 320 (δηλ. 680 συνολο) και αν τα κανεις μαζι 480 , ενω στο Seaworld Εχει 480 το OWD και 390 το AOWD (Δηλ. συνολο 880) και αν τα κανεις μαζι 690 . Γιατι παιζει τοσο μεγαλη διαφορα στη τιμη ; 480 ειναι η πιο εξωφρενικη τιμη εχω ακουσει για Open water diver.ολοι παιζουν πολυ πιο χαμηλα.το πιο ακριβο που ειχα ακουσει ως τωρα ηταν 450-470 περιπου.καποιοι σου λενε οτι αυτος που θα το κανει με 350 πχ θα σου κοψει κατι απο το προγραμμα.αυτο ειναι σχετικο.ειχα πληρωσει 350 για το open Και κανα 250 για το advanced αλλα πανε και 12-13 χρονια.Σε καθε περιπτωση το 480 το θεωρω πολυ ακριβο για σημερινα δεδομενα.και πες οτι πληρωνεις και 480 παλι κανεις δεν μπορει να σου πει οτι θα γινουν ολα σωστα.μπορει ο αλλος να σου πει οτι οκ σου κανω τα 5 πισινα και να ειναι πραγματι 5 αλλα μπορει να ειναι λιγοτερη ωρα ή οκ να εισαστε πισινα και να γινονται ολα slow motion.η Padi ειναι σαν ενα σχολειο.η υλη ειναι συγκεκριμενη αλλα το πως θα στην περασει ο δασκαλος ποσο αναλυτικα θα σου πει εχουν να κανουν με αυτον.βεβαια υπαρχουν και σχολες που σου λενε πχ 340 και με μικρα γραμματα απο κατω οτι δεν ειναι το κοστος της πιστοποιησης και του βιβλιου μεσα οπως και αλλες σχολες που το 350 θα ειναι με μιση αποδειξη και τετοια.γενικως ναι αν παρεις μαζι το Open me to advanced και γενικως παρεις πολλα μαζι γινεται καλυτερη τιμη συνηθως.360 και 320 μου ακουγονται νορμαλ τιμες.ουτε φτηνες ουτε ακριβες.απο το αλλο ομως ειναι too much.δες και εδω τιμες για συγκριση απο ενα καλο καταδυτικο εδω αθηνα http://aquateam.gr/JSHDNOAP/wp-content/uploads/2016/03/prices_courses_2015_v1503.pdf Open water 380 .
Fotis13 Δημοσ. 25 Αυγούστου 2016 Δημοσ. 25 Αυγούστου 2016 α.ο γνωστος μου συνεχιζει και κανει βουτιες μαζι τους.εκανε και αρκετα μαθηματα σε technical diving.και μου εχει πολυ καλα λογια που επιβεβαιωνονται και το το trip advisor. 5 μερες θα σε πανε λιγο γρηγορα.δηλαδη της πισινας τα 5 θα τα κανουν σε λιγοτερα απλα περισσοτερη ωρα οποτε θα πρεπει να εχεις χρονο.δηλαδη αντι για 5 χ 1 ωρα για παραδειγμα θα γινουν 2 χ 2,5 οπως και της θαλασσας το κοβω την μια μερα να κανεις διπλη βουτια. και μετα ειναι 5 βουτιες για το advanced που και εκει παλι πρεπει να γινει μια διπλη και μια τριπλη (σπανια το κανει καποιος αυτο) εκτος αν το σπασουν σε 3 ημερες ή να του Open γινουν ολες διπλες.το παν ειναι ποσο χρονο εχεις και εσυ γιατι ειναι και η θεωρια κτλ.δηλαδη οταν εκανα εγω το Tec 40 ετρωγα ολη την ημερα.υπαρχπυν αλλοι που σου λενε πχ δεν μπορω το απογευμα μονο το πρωι οποτε εκει τραβαει παραπανω.το καλο ειναι οτι σε παραλιακα μερη ειναι πιο ευκολο να κανεις πολλαπλες βουτιες διοτι δεν ειναι μακρια οι παραλιες και αλλοι εχουν και σκαφος.καλο ξεκινημα και ναι αξιζει να κανεις και τα 2 μαζι αν μπορεις. Ποοο τι μου θυμισες τωρα εγω που ολα τα tec τα εκανα back to back ,αδεια απο την δουλεια και καθε μερα βουτιες, μεχρι αργα το απογευμα προετοιμασια της επομενης μερας και θεωρια και διαβασμα μετα .Ειχα χασει την ασθηση του χρονου 7 το πρωι εφευγα απο το σπιτι πριν τις 9 δεν ειχα γυρισει ποτε . o πρωτος μπαινει κανονικα μεσα φτανει μεχρι κατω κατω αρχιζει και ανεβαινει.ο δευτερος μπλοκαρει λιγο μετα το πιο βαθυ σημειο.ο πρωτος γυρναει πισω να τον βοηθησει αλλα δεν μπορει οπως λενε να τον απεγκλωβισει οση ωρα προσπαθησε.πριν απο αυτο επειδη τον ειδε αγχωμενο του εδωσε αερα απο bailout φιαλη με σκοπο να κατεβασει το διοξειδιο που δημιουργητε οταν αναπνεεις πολυ γρηγορα απο το rebreather οπου η ¨σοδᨨ δεν καταφερνει να καθαρισει ολο το διοξειδιο.ο αλλος λενε οτι στην προσπαθεια να αλλαξει ρυθμιστει και πανω στον πανικο του αρχισε να καταπινει και νερο οποτε πνιγηκε.ο πρωτος συνεχιζει να βγει απο την πλευρα που ειναι το dry cave.ολοι ειχαν μπει απο την πλευρα της Plura που ηταν τρυπα στον παγο. ο τριτος που ειναι ο πρωτος της δευτερης ομαδας φτανει εκει τον βλεπει και σκεφτεται οτι για να παει πισω ειναι μεγαλη αποσταση και θα ξαναπερασει απο το πιο βαθυ σημειο οποτε κοβει καποια πραγματα και τον προσπερναει. νομιζει επισης οτι ο 4ος και ο 5ος δεν θα προσπαθησουν να περασουν απο το νεκρο αλλα θα πανε πισω.στην προσπαθεια του να περασει τον νεκρο σπαταλαει αρκετο χρονο στα βαθια με σκοπο να χρειαζεται πολυ παραπανω ωρες deco.βγηκε πιο νωρις κατα 90 λεπτα νομιζω και επαθε νοσο. γενικοτερα ολοι βγηκαν πιο νωρις. ο 4ος φτανει στο σημειο του πτωματος σε καποια αρθρα λενε οτι ειχε θεμα το rebreather αλλα ισως στον πανικο του ισως απο το διοξειδιο αν αρχισε να αναπνεει πιο γρηγορα πεθαινει και αυτος.ο 5ος που φτανει τον 4ο προσπαθει να ειδοποιησει τον τριτο αλλα αυτος εχει προχωρησει.αποφασιζει οτι δεν μπορει να παει μπροστα και βγαινει απο την πλευρα της plura που η βουτια βγηκε 11 ωρες περιπου.και αυτος βγηκε πιο νωρις αφου δεν ειχε αλλα αερια.δεν πολυθυματε πολλα πραγματα για να περιγραψει τι εγινε στον 4ο. o πρωτος δεν καταφερε να free τον δευτερο που πνιγηκε.ισως το σημειο να ηταν πολυ στενο οποτε να μην ηταν ευκολο να κανει καποιο χειρισμο.αλλο στην διασωση που λες ο αλλοςειναι νεκρος οποτε κοβεις και το rebreather και την στεγανη ακομα και αλλο οταν ο αλλος ειναι ζωντανος. σκεψου περασματα που πολλες φορες χωραει μονο ενας πχ και ειναι δυσκολο να πας διπλα στον αλλον. ο τριτος βεβαια που περασε ισως να ειναι οτι ειναι νεκρος οποτε και να εκοψε παραπανω πραγματα.συν οτι ηταν απο την πισω πλευρα και ισως να ηταν πιο ευκολο να κανει κατι. το cave επισης δεν ειναι χαρτογραφηθει ολο.ο 2ος που εφραξε για τον πρωτο την αρχικη εισοδο.ο πρωτος ομως δεν ειχε ετσι και αλλιως κανενα νοημα να βγει απο την αρχικη εισοδο αφου θα πρεπε να κανει πολυ μεγαλη βουτια. η εξοδοσ ηταν απο πανω του και ηταν πολυ κοντα και χωρις εμποδια. ο τριτος επρεπε να αποφασισει τι θα κανει αλλα επειδη ειχε περασει το βαθυ σημειο ειπε οτι για να μην βγει τελειως εκτος deco και γυρισει πισω που ηταν τοσες ωρες οτι να δοκιμασει να περασει.εκει απλα παιρνεις το ρισκο.τα καταφερε αλλα παλι τα deco τα εκανε αστα να πανε. ο πρωτος το σωστο που εκανε θεωρητικα παντα ηταν να δωσει αερα απο bailout σε αυτον που ειχε σφηνωσει ωστε να κατεβουν τα διοξειδια και να ηρεμησει.το να τον ξεμπλοκαρεις το ξερεις οτι δεν ειναι ευκολο ειδικα αν ο αλλος ειναι σε κατασταση πανικου και δεν εχεις και χρονο/χωρο. ο τριτος της δευτερη ομαδας κοινως 5ης απλα το βλεπει τον θανατο του 4ου και γυρναει πισω.ο πρωτος της δευτερης ομαδας κοινως τριτος απλα βλεπει το πτωμα και αποφασιζει οτι πρεπει να περασει.(μαλλον οταν εφτασε εκει ο αλλος ηταν ηδη νεκρος).τωρα γιατι τοσο μεγαλη αποσταση ποιος ξερει.κοινως οπως λενε διαπιστωνει οτι ο αλλος ειναι dead. τo rebreather θα σου δωσει αρκετα μεγαλη παραταση αφου στο ιδιο βαθος δεν σπαταλας καθολου diluent απλα χαλας οξυγονο το οποιο ομως μπορει να ειναι σε 3λιτρη/.5 λιτρη φιαλη και οχι σε 10 λιτρη. σε βαθιες καταδυσεις βαζουν μεγαλυτερη φιαλη αν καποιος θελει ή μπορει να δεις και δυο.βεβαια καθε λεπτο παραπανω στα 120 μετρα σου ανεβαζει πολυ γρηγορα τον χρονο του deco.πιο πολυ απο οτι το να πηγαινες πιο βαθια καποιες φορες. τα 5 παραπανω μετρα πχ βαθος μπορει να ειναι λιγοτερο χειροτερα απο τα 5 παραπανω λεπτα στο ιδιο βαθος σε θεμα deco. kai oταν η βουτια των 6 ωρων γινεται 11 τοτε και το rebreather δεν βοηθαει.επισης η soda στα rebreather εχει και χ χρονο που μπορει να κραταει το διοξειδιο.μετα απο καποιο σημειο δεν θα μπορει να το κανει σωστα.δηλαδη αν η σοδα ειναι φτιαγμενη για 4 ωρες θα την πας 5-6-7-8 αλλα 11 ειξναι παρα πολλες.επισης οι θερμοκρασιες κοντα στο μηδεν οπως και το μεγαλο βαθος σκιζουν πιο γρηγορα την σοδα.αλλο να εισαι στα 10 μετρα με 30 βαθμους και αλλο στα 100 με κοντα στο μηδεν.στην πρωτη περιπτωση η σοδα θα κρατησει παραπανω. για το τελευταιο ερωτημα να τον σκοτωσεις ειναι δυσκολο πιστευω αν και πανω στον πανικο πολλα θα μπορουσαν να γινουν. αλλα συνηθως σε απαιτητικες σπηλαιοκαταδυσεις ειδικα με στενα περασματα που δεν υπαρχει και δευτερη εξοδο οπως εκει τοτε προτιμας να κανεις solo diving ωστε να μην γινει αυτο που εγινε.και ειναι και αποδεκτο. ενας λογος ειναι να μην σφηνωσει καποιος αν και ενα δευτερο ατομο μπορει να βοηθησει και δευτερον να μην γινεται παραπανω silting. Με καλυψες . Αλλη ταινια πρεπει να ειχα δει εγω δεν εξηγειται αλλιως χαχαχα. Ειδικα το πρωτο κομματι δεν εβγαζα καν νοημα ετσι οπως το ειχα καταλαβει πρεπει να ηταν και η μεταφραση gtp και να με μπερδεψε . Το σιγουρο ειναι πως θα το ξαναδω και θα επανελθω . Γιαννη τα παιδια το εξαντλησαν το θεμα στολη δεν εχω κατι να προσθεσω .
poulinos Δημοσ. 26 Αυγούστου 2016 Μέλος Δημοσ. 26 Αυγούστου 2016 Ποοο τι μου θυμισες τωρα εγω που ολα τα tec τα εκανα back to back ,αδεια απο την δουλεια και καθε μερα βουτιες, μεχρι αργα το απογευμα προετοιμασια της επομενης μερας και θεωρια και διαβασμα μετα .Ειχα χασει την ασθηση του χρονου 7 το πρωι εφευγα απο το σπιτι πριν τις 9 δεν ειχα γυρισει ποτε . Με καλυψες . Αλλη ταινια πρεπει να ειχα δει εγω δεν εξηγειται αλλιως χαχαχα. Ειδικα το πρωτο κομματι δεν εβγαζα καν νοημα ετσι οπως το ειχα καταλαβει πρεπει να ηταν και η μεταφραση gtp και να με μπερδεψε . Το σιγουρο ειναι πως θα το ξαναδω και θα επανελθω . Γιαννη τα παιδια το εξαντλησαν το θεμα στολη δεν εχω κατι να προσθεσω . το 45-50 το εκανα back to back και 09:00 10:00 συναντιομασταν ηταν τα αερια ετοιμα και ξεκιναγε το μαθημα και μετα η βουτια(βουτιες). οταν εκανα το trimix δεν ειχα καθε μερα βουτια αλλα επειδη ειχα κανει το trimix gas blender και ετοιμαζα τα αερια εγω ετρωγα και αρκετο χρονο για αυτο.απο την αλλη το back to back ειναι ωραιο γιατι τελειωνεις γρηγορα. για την ταινια οχι την σωστη ειδες .η ταινια δυστυχως δεν ειναι τοσο αναλυτικη και σε μπερδευει με τοσα ονοματα.για να καταλαβω ακριβως τι εγινε και να σου γραψω αυτο το κειμενο περα απο την ταινια που ειδα πρεπει να εφαγα και 2-3 ωρες διαβασμα παρα πολλα κειμενα στο ιντερνετ συν να τα γραφω σε χαρτι για να δω ποιος ειναι ποιοςκαι τι εγινε
Fotis13 Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2016 Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2016 Πουλινε ειχαμε και αλλο δυστυχημα στην διαβοητη eagle'ς nest στην Florida 2 νεκροι. Πολυ καλο το αρθρο του Νational geographic. http://www.nationalgeographic.com/adventure/activities/caving-and-canyoneering/two-divers-die-in-eagles-nest-cave/?utm_source=Facebook&utm_medium=Social&utm_content=link_fb20161020adv-diving&utm_campaign=Content&sf39451545=1 Επισης σε ενημερωνω πως τελος Νοεμβριου εκτος συγκλονιστικου απροοπτου θα ειμαι στην Λιμνη Βουλιαγμενης με Van και αλλους θα γινει σιγουρα μικτη καταδυση με rebreather και διπλες .
poulinos Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2016 Πουλινε ειχαμε και αλλο δυστυχημα στην διαβοητη eagle'ς nest στην Florida 2 νεκροι. Πολυ καλο το αρθρο του Νational geographic. http://www.nationalgeographic.com/adventure/activities/caving-and-canyoneering/two-divers-die-in-eagles-nest-cave/?utm_source=Facebook&utm_medium=Social&utm_content=link_fb20161020adv-diving&utm_campaign=Content&sf39451545=1 Επισης σε ενημερωνω πως τελος Νοεμβριου εκτος συγκλονιστικου απροοπτου θα ειμαι στην Λιμνη Βουλιαγμενης με Van και αλλους θα γινει σιγουρα μικτη καταδυση με rebreather και διπλες . εχω βαρεθει να βλεπω την κλασσικη ατακα.να κλεισει το ταδε cave γιατι πεθαινουν ατομα.δηλαδη ελεος.οτι τα περισσοτερα cave ατυχηματα γινονται απο ατομα που δεν εχουν σχεση με το cave σημαινει οτι πρεπει να κλεισει το cave.καλα γραφει ο αλλος πιο κατω. Some locals have been calling for a ban on access to Eagle’s Nest. What do you think? It’s not generally the cave that kills people. I mean, if you’re driving down the highway, there are accidents all the time—but do you close the highway? If people have skiing accidents and get killed on mountains, do you close the mountains? It doesn’t really make sense να κλεισουμε και το πηγαδι βουλιαγμενης τοτε επειδη οι αλλοι πνιγηκαν. ps.ποτε θα κανεις και το trimix?ευκαρεια ειναι.εκτος αν παρεις τα βουνα τωρα που χειμωνιαζει. παντως με βαση αυτα που γραφει το σπηλαιο αυτο πρεπει να τα σπαει. 1
poulinos Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2016 φωτη απο το weekend που μας περασε ξεκινησα canyoning αυτονομων στον selas.
Fotis13 Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2016 Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2016 Ελα Πουλινε απο την τελευταιο ταξιδι στο Bali φρεσκο : next target trimix γιατι βαρανε 90αρες εδω και τις χανω ... 5
poulinos Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2016 ooooooooooooooo.manta ray.γαμάτο.. επρεπε να το ειχες κανει το trimix που μπορουσες.το μονο κακο οτι αρκετο το κοστος του helium και λογικα και εξωτερικο δεν νομιζω να ειναι φτηνοτερο. απλα respect για αυτες τις καταδυσεις.εδω ελλαδα να βλεπεις μικρα ψαρακια και εκει να κολυμπας με τετοια.αφου εχεις και την στεγανη ευκαιρεια ειναι το trimix σιγα σιγα με το New year. 1
Fotis13 Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2016 Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2016 (επεξεργασμένο) Σαν mini bus ηταν και εγω διπλα του σαν μυρμηγκι χαχα. Βουτηξα και για reef sharks αλλα δεν ειδαμε ειχε πολυ ρευμα εκεινη την μερα και μας εβγαλε 4 μιλια μακρια απο το σκαφος ... Ναι γαμωτο επρεπε να το ειχα κανει ,αλλα ειχα μπουχτισει με τα εκπαιδευτικα στις καταδυσεις ειχα κανει απανωτα ολα τα tec και στο καπακι to cave .Hθελα ενα διαλλειμα απο την εκπαιδευση και να χαρω τον χρονο και το χρημα που επενδυσα για αυτο το hobby . Οπως και εκανα τελικα . Τωρα το θεμα ειναι οτι εδω ξεκινανε παραλληλα projects και στην λιμνη και αλλου και το trimix ειναι το minimum που πρεπει να εχω ,ιδανικα θελει rebreather και scooter .Kαι μου εχουν ζητησει να συμμετεχω αλλα πρεπει να βγαλω το σχολειο πρωτα . Οποτε τωρα κοιταω να δω ποτε εχω κενο να το ξεκινησω . Επεξ/σία 23 Νοεμβρίου 2016 από Fotis13
poulinos Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2016 4 μιλια μακρυα.διπλα δηλαδη ηθελα να κανω την ειδικοτητα drift diver αλλα μονο εξωτερικο. ναι και εγω οταν τα εκανα ολα μαζεμενα ειχα φρικαρει σε καποιο σημειο.θες να χαλαρωσεις αλλα εκει στην τσιτα.οποτε καταλαβαινω αυτο που θες.το καλο ειναι οτι ειχα κανει μερικα Projects ενδιαμεσα και με ηρεμησε.απλα εφοσον ειχες κανει το cave και ειχες τελειωσει και τα tec το trimix θα σου ηταν ευκολο αλλα δεν παυει να ειναι 8 βουτιες.για την ειδικοτητα του scooter ενταξει δεν ειναι κατι δυσκολο μετα απλα θελει πρακτικη. για το Rebreather δυστυχως πας σε ενα καινουριο κεφαλαιο που θα χρειαστει πολυ εξασκηση ειτε mccr ειναι το Rebreather ειτε eccr.και βεβαια ολα ξανα απο την αρχη.και στην Padi αν δεις πχ παλι ολα τα επιπεδα υπαρχουν σε rebreather.και εγω που εκανα το pelagian το πρωτο ηταν μεχρι 30-35 μετρα. τωρα για το trimix Καλο ξεκινημα.ειτε το κανεις στερνα ειτε λιμνη ειναι κορυφη. ps.τελειωσα και του Canyoning των αυτονομων.soon some photos.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα