Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ναι με τους μλκς .Στον διαολο βγηκαμε. 

Hμουν σε κατι εξωτικα νησια στα Gigli islands   3 ωρες με ταχυπλοο  απο το Bali .Και ψαχνω να βρω καταδυτικο ειχε 2-3 λεω παμε για βουτια στα καρχαριακια .Eιμαι εγω  ,1 ζευγαρι Δανων OPW  ,2 αγγλιδες επιπεδου rescue  . .Καταδυομαστε ,κανω την πιο ξεκουραστη βουτια της ζωης  μου μας παει το ρευμα βολτα με μεγαλη ταχυτητα φοβερη αισθηση .

Ερχεται η ωρα η αναδυσης  ανοιγει ο χαμενος to λοκαλι ( απο dive master  δεν περασε ουτε απο εξω ) το  smb τεχνικη μηδεν .

Βγαινουμε πανω  λαδι η θαλασσα ,επιφανειακο ρευμα αρκετα πιο ασθενες  σε σχεση με κατω ,σκαφος πουθενα στον οριζοντα.Εχουν χεστει πανω τους οι Δανοι ,οι αγγλιδες  ψιλοψυχραιμες  και εγω ετοιμος να σκασω στα γελια και κρατιεμαι με το ζορι .

Επειδη τωρα αρχιζει και μας παει στα "ανοικτα" του ωκεανου  λεω να  πιασουμε ο ενας τον αλλον απο το τζακετ να πηγαινουμε ολοι μαζι μην χωρισουμε .

Περναει η ωρα  οι Δανοι  να εχουν αλλαξει 40 χρωματα και να μιλανε δανεζικα πλεον και η κατασταση να ειναι λιγο πριν εχουμε τα πρωτα σημαδια πανικου .Τελικα απο μακρια ακουμε μηχανη  και  βλεπουμε το σκαφος μετα απο 20 λεπτα στην επιφανεια.

Λιμνη θα το κανω μονο το  trimix  εχω θεσει ορο στον Van   να κατεβω πιο βαθια στην αγαπη μου να γουσταρω.

Μπραβο ρε για των αυτονομων καλωςηρθες στο club .

To Bali  φημιζεται και για το canyoning   εχει η icopro  training center  εκει .Φυσικα δεν γινοταν να μην κανω  ενα φαραγγι και εκει το οποιο ηταν φαραγγαρα ,μαυρο πετρωμα  hot springs  στην μεση της διαδρομης να εχουμε αραξει μεσα στους 45 βαθμους και να μην θελουμε να βγουμε να συνεχισουμε .

post-237837-0-92746800-1479969973_thumb.jpg

post-237837-0-64203600-1479969998_thumb.jpg

post-237837-0-26604100-1479970015_thumb.jpg

post-237837-0-53507500-1479970041_thumb.jpg

Επεξ/σία από Fotis13
  • Like 2
  • Απαντ. 2,1k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
οταν θα παρεις scooteraki και τοτε θα εισαι ανετος.ναι το να σε πηγαινει το ρευμα ειναι ωραια.

το εχω πετυχει μια αλλα σε πολυ μικρο μηκος στο σιντζι που οπως πλησιαζα την εξοδο αρχιζε να με βγαζει σιγα σιγα προς τα εξω(αλλα πολυ μικρο μηκος)

και το εχω νιωσει το weekend που μας περασε στο canyoning που μας πηγαν στον γοργοποταμο για μερικες ασκησεις σε πιο δυνατα νερα οποτε και ησουν στην επιφανεια και σε πηγαινε το νερο.

το smb πολλα ατομα δεν ξερουν να το πετανε σωστα γιατι δεν το χρησιμοποιουν και πολυ.

σαν την ταινια που εφυγε το σκαφος και τους αφησε πισω.το καλο ηταν οτι εισασταν πολλα ατομα μαζι αλλα σας φανταζομαι οσο περναει

η ωρα και δεν ερχεται σκαφος να εισαστε.wtf Is happening?

για την λιμνη οτι και να πω θα ειναι λιγο.οταν μπαινεις μεσα στο cavern και βλεπεις μπροστα σου την τρυπα να ανοιγει

και οσο πλησιαζεις να νιωθεις να σου ερχεται το πιο ζεστο νερο και να γινεται blur ειναι ολα τα λεφτα.

τωρα για το trimix και στερνα θα ηταν ωραιο να κανεις μια βουτια.ειναι ωραιο μερος και αξιζει το πως βαθαινει σαν σκαλοπατια.

εσυ στους 45 βαθμους και εγω στο ροδοκαλο το δαγκωνα με τα κρυα νερα και ελεγα.κανα φαραγγι με ζεστο νερο δεν υπαρχει να χαλαρωσουμε? 

Δημοσ.

Εκει εκανα και εγω ορμητικα νερα στον Γοργοποταμο  μου αρεσε ,γενικα εγω το  canyoning to ζω με πολυ νερο και μεγαλες διασχισεις πανω απο 5 ωρες κατω απο αυτο το χρονικο οριο μου φαινεται πολυ μικρο το φαραγγι .Τα καινουρια adidas hydro  που βγηκαν  ειναι στεγανα δεν περναει νερο  και ειναι ιδανικα για χειμωνα και κρυα φαραγγια .Τωρα στο σωμα με 5αρα  αν ειναι παγωμενο το νερο  θα κρυωσεις δεν παιζει απλα πρεπει να εισαι συνεχως σε κινηση.

Ο συνδυασμος στατικοτητα (οπως να εισαι κρεμασμενος σε ρελε ) και η ακινησια δημιουργουν το προβλημα .

Scooter  δεν εχω στο  προγραμμα να παρω αλλα ποτε μην λες ποτε .

Καλα Λιμνη οτι και να πουμε θα ειναι λιγο ,ειμαστε πολυ τυχεροι που εχουμε ζησει αυτη την εμπειρια για αυτο επεμενα να κανω και το trimix εκει .Γενικα η ανοιχτη  θαλλασσα στην Ελλαδα αν δεν εχει κανενα ναυαγιο να δουμε  την βαριεμαι .

Δημοσ.

Πουλινε ice diving φετος νομιζω πως ειναι η χρονια για Φιλανδια μας βλεπω ,το ψηνεις εσυ ?

κοιτουσα ηδη για σουηδια αλλα και φιλανδια δεν εχω θεμα.οπουδηποτε πιασει παγο.το μονο συν της σουηδιας πρεπει να ειναι οι τιμες της.κατα τα αλλα αν το εχεις αποφασισει μεσα ειμαι.περυσι δεν εκατσε που δεν το υπολογισα σωστα αλλα φετος ειναι must.λογικα πιστευω οτι ολα τα καταδυτικα θα κανουν απο καποιον οργανισμο το ice diving.
Δημοσ.

Εκει εκανα και εγω ορμητικα νερα στον Γοργοποταμο  μου αρεσε ,γενικα εγω το  canyoning to ζω με πολυ νερο και μεγαλες διασχισεις πανω απο 5 ωρες κατω απο αυτο το χρονικο οριο μου φαινεται πολυ μικρο το φαραγγι .Τα καινουρια adidas hydro  που βγηκαν  ειναι στεγανα δεν περναει νερο  και ειναι ιδανικα για χειμωνα και κρυα φαραγγια .Τωρα στο σωμα με 5αρα  αν ειναι παγωμενο το νερο  θα κρυωσεις δεν παιζει απλα πρεπει να εισαι συνεχως σε κινηση.

Ο συνδυασμος στατικοτητα (οπως να εισαι κρεμασμενος σε ρελε ) και η ακινησια δημιουργουν το προβλημα .

Scooter  δεν εχω στο  προγραμμα να παρω αλλα ποτε μην λες ποτε .

Καλα Λιμνη οτι και να πουμε θα ειναι λιγο ,ειμαστε πολυ τυχεροι που εχουμε ζησει αυτη την εμπειρια για αυτο επεμενα να κανω και το trimix εκει .Γενικα η ανοιχτη  θαλλασσα στην Ελλαδα αν δεν εχει κανενα ναυαγιο να δουμε  την βαριεμαι .

καλη φαση ο γοργοποταμος.τον απριλιο γινεται και σχολειο για ορμητικα νερα σε στυλ Rescue 3 international.

Για την ωρα κανουμε αρκετη ωρα στα φαραγγια λογω οτι μαθαινουμε αλλα ναι οσο περιμενεις τοσο κρυωνεις ειδικα στο ροδοκαλλο που ειναι και κρυο το νερο plus οτι χειμωνιαζει ο καιρος.με salomon πηγα στο φαραγγι και τα εχω ξεσκισει.ειναι χαλια για εκειμεσα και θελω και πιο χοντρα καλτσακια διοτι ειναι 3 mm και τα ποδια κρυωνουν.

ΓΙα την λιμνη ναι απλα Respect.Μια απο τα ιδια .Εδω και πολυ καιρο βαριεμαι να κανω καταδυσεις απλα για να δω την θαλασσα.προτιμω ή cave ή ναυαγιο ή ακομα καλυτερα καποιο Project

• Like 1
Δημοσ.

κοιτουσα ηδη για σουηδια αλλα και φιλανδια δεν εχω θεμα.οπουδηποτε πιασει παγο.το μονο συν της σουηδιας πρεπει να ειναι οι τιμες της.κατα τα αλλα αν το εχεις αποφασισει μεσα ειμαι.περυσι δεν εκατσε που δεν το υπολογισα σωστα αλλα φετος ειναι must.λογικα πιστευω οτι ολα τα καταδυτικα θα κανουν απο καποιον οργανισμο το ice diving.

Θα νοικιασουμε  εκει εξοπλισμο για το σχολειο ,αυτα που εχουμε ειναι ακαταλληλα για τοσο χαμηλες θερμοκρασιες το κοστος της ενοικιασης  συμπεριλαμβανετε απο οτι μου ειπαν .Τωρα για τις στεγανες  εχω απορια γιατι δεν κανουν ?

Mαλλον θα εννοουν πως θελει θερμαινομενο γιλεκο και γαντια .

Δημοσ.

σιγουρα θελει γαντια στεγανα και λογικα σε undersuit θελει 400αρι που ειναι για 7 βαθμους και κατω.το θερμαινομενο δεν νομιζω οτι ειναι απαραιτητο για μικρες βουτιες.στο ενα καταδυτικο δεν εδιναν undersuit(ειχαν μεν αλλα σου λεγανε οτι καλυτερα να εχεις το δικο σου).γαντια σιγουρα θελει στεγανα.εσυ το Flex 190 της santi εχεις?επισης σε αυτο που ειχα μιλησει το κοστος στεγανης δεν ηταν μεσα(αν και ηταν μικρο σχετικα).τωρα να αμα δινουν με heating system undervest τοτε ναι πρεπει να γινει αλλαγη στην βαλβιδα για να βγαινουν τα καλωδια να πανε στο κανιστρο. οποτε ισως και ειναι ο λογος που ειπαν οτι δεν κανει η στεγανη.σε ποιο καταδυτικο ειδες?

Δημοσ.

Γαντια στεγανα εχω ,εχει η  santi to antares system me ta δαχτυλιδια.Ναι το 190 εχω τι να κλασει σε τοσο χαμηλες θερμοκρασιες δεν κανει .Ουτε οι ρυθμιστες κανουν .θα παιξουμε με heαting συστηματα .

O martin robson θα το οργανωσει που ειναι απο τους καλυτερους δυτες παγκοσμιως  θα ειναι std  αλλος ενας απο Ελλαδα  που εχουμε βγαλει μαζι πολλα σχολεια και τον ξερω καλα και εσυ αν ερθεις .

κοστος ,ημερομηνιες δεν ξερω ακομα θα σε ενημερωσω εγκαιρως μαλλον Φιλανδια θα το κανουμε .

Δημοσ.

μαθε info και πες μου.ταυτοχρονα κοιταω και για sweeden να δουμε τι θα παιξει.το 190 που εχεις ειναι απο 7 βαθμους και πανω.το 400 αρι το δινει απο 7 και κατω.

Δημοσ.

μαθε info και πες μου.ταυτοχρονα κοιταω και για sweeden να δουμε τι θα παιξει.το 190 που εχεις ειναι απο 7 βαθμους και πανω.το 400 αρι το δινει απο 7 και κατω.

Το 400αρι ναι και παλι ομως νομιζω πως δεν επαρκει ουτε αυτο .Βγαζει ενα καινουριο μοντελο τωρα η Santi  αντικατασταση του 400   καπου πηρε το ματι μου ενα teaser .

Kαι  Σουηδια γινεται σιγουρα ,απλα με Martin  θα κανουμε κορυφαια βουτια θα μας αντιμετωπισει σαν εμπειρους δυτες ,οχι σαν καποιους random  που ηρθαν να περασουν το σχολειο .Φιλανδια λιγο που ειδα το ice diving παρουσιαζει εξαιρετικο ενδιαφερον  ειτε θα δουμε  ναυαγια ειτε πολλα  σπηλαιωματα που δημιουργουνται απο τον ιδιο τον παγο.

Θελω να πω περα απο το εκπαιδευτικο κομματι  θα εχουμε και μεγαλο καταδυτικο ενδιαφερον .

Δημοσ.

Το 400αρι ναι και παλι ομως νομιζω πως δεν επαρκει ουτε αυτο .Βγαζει ενα καινουριο μοντελο τωρα η Santi  αντικατασταση του 400   καπου πηρε το ματι μου ενα teaser .

Kαι  Σουηδια γινεται σιγουρα ,απλα με Martin  θα κανουμε κορυφαια βουτια θα μας αντιμετωπισει σαν εμπειρους δυτες ,οχι σαν καποιους random  που ηρθαν να περασουν το σχολειο .Φιλανδια λιγο που ειδα το ice diving παρουσιαζει εξαιρετικο ενδιαφερον  ειτε θα δουμε  ναυαγια ειτε πολλα  σπηλαιωματα που δημιουργουνται απο τον ιδιο τον παγο.

Θελω να πω περα απο το εκπαιδευτικο κομματι  θα εχουμε και μεγαλο καταδυτικο ενδιαφερον .

ναι διαφορετικο θα ειναι να πας απλα για το σχολειο που ειναι Recreational ειδικοτητα και διαφορετικα να πας σε καποιον που θελει να το κανει ποιο technical.ενημερωσε οταν μαθεις more info και αναφερω και εγω οτι βρω

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...