Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Αντε ρε Πουλινε που εισαι τοσες  μερες?Λεω πεθαινε αυτος .

Τελεια ρε ,ωραιες οι φωτο ζηλευω .

Το σκοινι με το καραμπινερ γιατι το εχετε  μην χαθει να σε τραβηξει?  Και ειδα και μυτο με παγοβιδα την κλασικη που βαζουμε στο ice climbing  ayto ti drill ειναι ?

• Like 1
Δημοσ.

Ηταν να της σηκωσω αλλα με πηγε λιγο στραβα με το που γυρισα με διαφορα και δεν πολυ ειχα χρονο.Και χτες προλαβα και ασχοληθηκα.

Το σκοινι με το καραμπινερ το εχεις α.για να μπορεις να βρεις την εξοδο γιατι ενω στο cave εχεις ενα μιτο αλλα εχεις μια πορεια κατω απο τον παγο στην λιμνη μπορεις να πας προς 800 διαφορετικες κατευθυνσεις με αποτελεσμα να ειναι πιο ευκολο να χαθεις αλλο τοσο με ορατοτητα στα 2 μετρα.Επισης αν γινει βλακεια του τραβας αποτομα το σκοινι πολλες φορες αφου υπαρχει ατομο απο πανω ωστε να σε τραβηξει γρηγορα πισω(υπηρχε σαν ασκηση και να το κανεις και να στο κανουν).

Δεν εχω δει του ice climbing αλλα ναι λογικα απο Ice climbing ειναι(απλα νομιζα οτι στο Ice climbing ηταν μικροτερες και οχι 15 + εκατοστα βιδα.

Ειχε drill που εχεις χασει το σκοινι απο πανω σου και πρεπει να βγεις εξω.Αυτος που ειναι εξω εχει κατεβασει απο την τρυπα που ανοιχτηκε ενα σκοινι με ενα βαρος καθετα μεσα στο νερο.εσυ βαζεις παγοβιδα σε ενα σημειο δενεις μιτο κανονικα με reel και προσπαθεις αφου αφησεις καποια χ μετρα να κανεις ενα μεγαλο κυκλο προσπαθοντας να κυκλωσεις το σκοινι που εχει κατεβασει ο αλλος με το βαρος.τον μιτο τον εχεις τεντωμενο .οταν βρει πανω στο αλλο σκοινι επειδη το αλλο σκοινι παιζει λιγακι μπορεις να καταλαβεις στο τραβηγμα οτι το επιασες.εκει αρχιζεις και μαζευεις μιτο μεχρι που βρισκεις το καθετο σκοινι.

το ιδιο πρεπει να ειχες κανει και στο cave.που σου βγαζουν μασκα ή σου βαζουν μαυρη μασκα εχεις χαθει στο σπηλαιο κανεις ενα δεσιμο καπου και προσπαθεις να κυκλωσεις με σκοπο να πιασεις τον μιτο και να ξαναγυρισεις στην γραμμη

Αντε ρε Πουλινε που εισαι τοσες  μερες?Λεω πεθαινε αυτος .

Τελεια ρε ,ωραιες οι φωτο ζηλευω .

Το σκοινι με το καραμπινερ γιατι το εχετε  μην χαθει να σε τραβηξει?  Και ειδα και μυτο με παγοβιδα την κλασικη που βαζουμε στο ice climbing  ayto ti drill ειναι ?

Δημοσ.

Οχι τετοιες ειναι  ιδιες ακριβως .

Ενδιαφερουσες οι ασκησεις θυμιζουν cave drills ναι .Καλα εμεις φαγαμε ολο το ιζημα απο το ταβανι στο κεφαλι ,ουτε 10 εκατοστα ορατοτητα δεν ειχαμε  to καναμε το drill  σε πραγματικες συνθηκες αστο ...

Θερμοκρασια νερου ?Τα χερια παγωσαν ?Κεφαλι ?

• Like 1
Δημοσ.

ναι στο σπηλαιο αμα απο πανω αρχιζουν να γινονται collapse χωμα κτλ τοτε ναι δεν βλεπεις τιποτα.το ειδα στην λιμνη και με το cave αλλα και οταν βαζαμε τους μιτους που ειχες δει.στο σιντζι οκ ειναι καθαρα.

θερμοκρασια νερου 1 βαθμο εβγαλε το Dive computer.

στα χερια ειχα κατι στεγανα αλλα οκ εβαλα κατι scubapro λογικα 7 αρια μου φανηκαν οτι ηταν και δεν ειχα θεμα (πιο κρυα ηταν οταν τα φορεσα που ηταν βρεγμενα στην βουτια παρα μεσα στο νερο).κατα της διαρκεις της βουτιας λιγο κρυακι κοντα στους καρπους.

Κουκουλα για 5αρα μου εκανε αλλα ηταν οκ.γενικα επειδη και οι βουτιες ηταν μικρες (20-30 λεπτα και ειμασταν και σε κινηση καντοντας διαφορα πραγματα) (οπως πχ στην τελευταια βουτια που με ice screws και με μαχαιρια προσπαθουσαμε να σπασουμε τον παγο απο κατω απλα για να δουμε αυτο που εχεις στο μυαλο σου οτι δηλαδη ο παγος δεν σπαει με τιποτα) ημουν σε πολυ καλη θερμοκρασια.+ το santi με την neoprene . στο προσωπο παγωνεις γυρω απο το στομα  και γενικα εκει που δεν σε καλυπτει η μασκα και η κουκουλα.το ζορι θα ειναι να κανεις μεγαλη σε διαρκεια βουτια που θα εχει και deco οπως και να ειναι trimix που το Ηλιον θα σε κανει να κρυωνεις περισσοτερο.εκει ειναι προτιμοτερο με thermal vest διοτι το 400αρι santi με την Neoprene εχουν πολλη ανωση.οταν εβγαινες εξω το καλο ήταν οτι ειχαν φτιαξει ειδικο χωρο για τους divers με σομπιτσες μεσα και χωρο για τα πραγματα για να ντυθεις/ξεντυθεις.βεβαια πετυχαμε και καλο καιρο εξω απο το νερο λογω οτι ηταν ελαχιστα κατω απο το μηδεν ενω υπο αλλες συνθηκες μπορει να εχουν και -10 και -15 εκει.

Δημοσ.

Καλα στο προσωπο το ειχα σιγουρο πως θα παγωνες αλλα και κουκουλα 5αρα  λιγο μου φαινεται εγω πεφτω με την 8αρα της  santi στα δικα μας  νερα ετσι χειμωνα που ειναι παιδικα οχι εκει ...

Ναι ρε συ σε tec βουτιες εκει παιζουν θερμαινομενα δεν βγαινει αλλιως .Ποσα κιλα σε φορτωσαν  για να γινεις αρνητικος  με στεγανη και το χοντρο santi?

Καμμια γκομενα καλη ειχε το team η' ολο αντρες?:P

• Like 1
Δημοσ.

δεν μου φανηκε ουτε καν για 7αρα η κουκουλα.τι να σου πω.βεβαια μην ξεχνας οτι οι βουτιες ηταν 20-30 λεπτα.αν τωρα πας να κανεις trimix εσυ εκει ναι το θερμενομενο ακομα και σε γαντακια θα βοηθησει.επισης κρυωσαν λιγο τα ποδια μου στα δαχτυλα.διπλη καλτσα:P

με φορτωσαν σχεδον με 14 κιλα για να γινω αρνητικος(το πρωτο προβλημα ηταν οτι δεν μου δωσαν διπλες ωστε να βαλω ενα  v weight και να ειμαι ενταξει ) παρα να βαζω βαρη στο Jacket και το δευτερο ειναι οτι περιμενα οτι θα εχουν trilaminate στεγανες οχι Neopren οποτε το 400+ neopren ηταν ζορικο.αν το ηξερα για Neopren Θα βουταγα με 200αρι και αντε και κανα θερμοεσωρουχο.

το team ηταν ολο αντρες.Μαθητης ημουν εγω και αλλα 3 ατομα απο το καταδυτικο κεντρο. Ο ενας απο το καταδυτικο ταυτοχρονα εκανε μαζι μου και την ειδικοτητα και αυτος.

• 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Ναι πολλα κιλα δυστυχως.για αυτο ηθελα διπλες γιατι βαζεις και ενα v-weight και εισαι ενταξει.αν ηξερα οτι ηταν Neopren τοτε δεν θα εβαζα santi 400 αλλα κανα santi 200.

οχι δεν ηταν ημιστεγανη.ειναι κανονικα στεγανη απο πεπιεσμενο νεοπρεν το οποιο ειναι αδιαβροχο.πανω στο λαιμο και χερια εχει κανονικα φλαντζες να το πω ετσι για να μην μπαινει νερο.

Οπως και σε πολλες στεγανες ο λαιμος δεν ειναι απο φλαντζα λαστιχο αλλα κολλαρο νεοπρεν .πιο μαλακο και παλι δεν εχει θεμα να μπει νερο.σε κατι waterproof τα χερια ειναι απο σιλικονη και οσο θυμαμαι ισχυει και στο λαιμο.

14 κιλα ?ποοοο .

Η νεοπρεν στεγανη δεν ηταν φαση  ημιστεγανη ετσι? Δλδ δεν περναγε τιποτα απο μεσα ?

ημιστεγανη δεν εχει τυχει να δοκιμασω.περναει νερο αλλα πιο δυσκολα.και κλεινει φερμουαρ στην πλατη κανονικα οπως στην στεγανη.ηταν να παρω καποια στιγμη αλλα ολοι μου ελεγαν δεν αξιζει πηγαινε σε dry suit κατευθειαν.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ε ναι δεν πολυ εχει νοημα η semi dry  μονο σε ειδικες περιπτωσεις η' σαν τριτη στολη ξερω εγω .Για τα νερα της Ελλαδας καλυπτεσαι  για ολο τον χρονο με  μια 5αρα wetsuit  και μια στεγανη .

Επεξ/σία από Fotis13
  • Like 1
  • 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Πουλινε κανονιζω για Σιτζη Κυριακη να σπασει η παρθενια μου σε αυτο .

Και εχω να βουτηξω και καιρο με την στεγανη  να δω πως θα τριμαριστω ...

• Like 1
Δημοσ.

Πουλινε κανονιζω για Σιτζη Κυριακη να σπασει η παρθενια μου σε αυτο .

Και εχω να βουτηξω και καιρο με την στεγανη  να δω πως θα τριμαριστω ...

σε ενημερωνω μετα απο ενημερωση που μου εκανε ενας φιλος που πηγε το weekend που μας περασε  οτι ο μονιμος μιτος απο την εισοδο μεχρι καποιο σημειο μεσα(οχι πολυ μεσα οπως καταλαβα) εχει αφαιρεθει.(ποιος τι που δεν ξερουμε).Οταν πηγε ξεκινησε τον  δικο του μιτο κανονικα για να φτασει μεχρι το σημειο που συνεχιζε ο μονιμος.ηταν νομιζω πρωτη φορα που πηγε και αυτος οποτε δεν ηξερε ακριβως πως παει που παει και αγχωθηκε οποτε στο λεω να ξερεις.

Ε ναι δεν πολυ εχει νοημα η semi dry  μονο σε ειδικες περιπτωσεις η' σαν τριτη στολη ξερω εγω .Για τα νερα της Ελλαδας καλυπτεσαι  για ολο τον χρονο με  μια 5αρα wetsuit  και μια στεγανη .

Πραγματι δεν εχει και πολυ νοημα η semi dry.η μονη χρηση που μπορω να σκεφτω ειναι για καποιον που δεν θελει να δωσει λεφτα για στεγανη ή δεν θελει να μπλεξει με την χρηση της οποτε σου λεει επειδη θελω να κανω και βουτιες με λιγο πιο χαλια καιρο ας παρω μια semi dry ωστε να μπορω να τις παρατεινω λιγακι ειτε χρονικα ειτε με πιο κρυο νερο.

• Like 1
Δημοσ.

σε ενημερωνω μετα απο ενημερωση που μου εκανε ενας φιλος που πηγε το weekend που μας περασε  οτι ο μονιμος μιτος απο την εισοδο μεχρι καποιο σημειο μεσα(οχι πολυ μεσα οπως καταλαβα) εχει αφαιρεθει.(ποιος τι που δεν ξερουμε).Οταν πηγε ξεκινησε τον  δικο του μιτο κανονικα για να φτασει μεχρι το σημειο που συνεχιζε ο μονιμος.ηταν νομιζω πρωτη φορα που πηγε και αυτος οποτε δεν ηξερε ακριβως πως παει που παει και αγχωθηκε οποτε στο λεω να ξερεις.

Ποοοο τρελο πακετο εφαγε καλα που το ειπες να το πω και στον αλλον που θα ειναι μαζι μου αυτος εχει κανει σιτζι 4 φορες.

Μα καλα ειναι σοβαροι ποιος αφαιρεσε το μιτο ?Εκτος αν τον εκοψαν απο μαλακια  και δεν το διορθωσαν μετα .

• Like 1
Δημοσ.

αυτος ειχε παει με αλλα 3 ατομα για σχολειο αλλα δεν ξερω αν ειχαν ξανακανει σιντζι γενικα.τωρα αν καποιος τον εκοψε καταλαθος αν και το θεωρω λιγακι δυσκολο ή αν απλα το εκανε επιτηδες που παλι ακουγεται τραβηγμενο τι να πω.αν εχει κοπει παντως και δεν τον εχουν φτιαξει θα πρεπει να ειναι ακομα εκει στο πατωμα οποτε να μπορει να φτιαχτει και σχετικα ευκολα.αν δεν υπαρχει καν εκει ή καποιος τον μαζεψε ή εχει γινει επιτηδες.

Δημοσ.

Λοιπον τωρα μιλαγα  με το δικο μου εμαθα και ποιος το εκανε να μην λεμε ονοματα εδω.

Το θεμα ειναι πως ηταν ενημερος και θα απλωναμε δικο μας μιτο μεχρι  μεσα να βρισκαμε τον αλλον .Τελικα  μαλλον θα ειμαστε 3  σημερα το βραδυ θα  το φιξαρουμε θα ερθει και ο Θωμας ισως τον ξερεις αυτος εχει κανει πολλες φορες Σιντζι  οποτε παμε καλο team .

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...