Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

καλο ειναι αν καποιος εχει μερικα μετρα spare μιτο να βαλει εστω και εναν προσωρινο να υπαρχει.θα σου αρεσει σαν σπηλαιο.δεν θολωνει ευκολα γιατι εχει ροη.ωραιο σημειο.η εισοδος λιγο στενη οποτε κατεβαινεις με τα ποδια καλου κακου.μικρο βαθος στην αρχη 7-8 μετρα και μετα πιο μεσα βαθαινει.

• Απαντ. 2,1k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

καλο ειναι αν καποιος εχει μερικα μετρα spare μιτο να βαλει εστω και εναν προσωρινο να υπαρχει.θα σου αρεσει σαν σπηλαιο.δεν θολωνει ευκολα γιατι εχει ροη.ωραιο σημειο.η εισοδος λιγο στενη οποτε κατεβαινεις με τα ποδια καλου κακου.μικρο βαθος στην αρχη 7-8 μετρα και μετα πιο μεσα βαθαινει.

Κοιτα για την εισοδο -εξοδο  θα εχουμε απο ενα stage  απλα για να υπαρχει ,αυτο θα το  ξεκλιπαρουμε και θα  το σπρωξουμε μπροστα ?

ΟΛοι με διπλες θα ειμαστε .

Δημοσ.

Κοιτα για την εισοδο -εξοδο θα εχουμε απο ενα stage απλα για να υπαρχει ,αυτο θα το ξεκλιπαρουμε και θα το σπρωξουμε μπροστα ?

ΟΛοι με διπλες θα ειμαστε .

δεν εχω κατεβει με stage αλλα πιστευω οτι πρεπει να περνας και με ενα stage.αλλιως ειτε παει καποιος κατω και του τα δινετε ειτε το περναε αναμεσα στα ποδια κλιπαρισμενο στο d ring ειτε εφοσον ειναι αλουμινιο αρα και μικρο βαρος το εχεις μπροστα ψηλα.και με διπλες χωραει καποιος και με sidemount οποτε δεν ειναι τοσο στενο για να εχεις θεμα να κατεβεις και με το stage κανονικα κλιπαρισμενο
  • Like 1
Δημοσ.

Στο μεταξυ  θα πουλησω τον main  φακο που εχω  απο βδομαδα ,τον κρατησα μονο για να βγει η βουτια στο Σιτζι  διοτι δεν ειναι οτι καλυτερο και θα  αγορασω lights for me τον 4TEC   me 11.5ari  κανιστρο .Ειναι ιδανικο για caves  ,συμφωνει και ο Van .

• Like 1
Δημοσ.

Στο μεταξυ θα πουλησω τον main φακο που εχω απο βδομαδα ,τον κρατησα μονο για να βγει η βουτια στο Σιτζι διοτι δεν ειναι οτι καλυτερο και θα αγορασω lights for me τον 4TEC me 11.5ari κανιστρο .Ειναι ιδανικο για caves ,συμφωνει και ο Van .

περιμενω εντυπωσεις απο το σιντζι.μπορεις να το κανεις και σαν circuit.για τους φακους για πωληση δες και εξωτερικο μηπως φυγει πιο ευκολα διοτι εδω δεν φευγουν και πολυ ευκολα καποια πραγματα.
Δημοσ.

περιμενω εντυπωσεις απο το σιντζι.μπορεις να το κανεις και σαν circuit.για τους φακους για πωληση δες και εξωτερικο μηπως φυγει πιο ευκολα διοτι εδω δεν φευγουν και πολυ ευκολα καποια πραγματα.

Ναι μαλλον ετσι θα το κανουμε κυκλικα .

Εχω βρει αγοραστη  ρε ηδη  ειναι φιλος απο την σχολη οποτε μου εκατσε κουτι .Αλλιως @@ το ξερω η εγχωρια αγορα ειναι πεθαμενη .

Φιλε το φαναρι που θελω τα τρυπαει ολα, πολυ εστιασμενο beam σαν φωτοσπαθο ειναι μεσα το νερο :)

• Like 1
Δημοσ.

Ναι μαλλον ετσι θα το κανουμε κυκλικα .

Εχω βρει αγοραστη ρε ηδη ειναι φιλος απο την σχολη οποτε μου εκατσε κουτι .Αλλιως @@ το ξερω η εγχωρια αγορα ειναι πεθαμενη .

Φιλε το φαναρι που θελω τα τρυπαει ολα, πολυ εστιασμενο beam σαν φωτοσπαθο ειναι μεσα το νερο :)

αφου βρηκες ηδη τοτε μια χαρα.και το ωραιο με το σιντζι οτι ειναι γλυκο νερο.λιγοτερη ανωση συν οτι αμα διψας απλα πινεις νερο
Δημοσ.

Ωραιο το Σιντζι πουλινε γουσταρα τρελα ,μου αρεσουν τα στενα  Σπηλαια φτασαμε μεχρι το habitat και γυρισαμε απο την αλλη ,κυκλικη πορεια .Η θερμοκρασια ηταν 11 βαθμοι .Απλωσαμε δικο μας μυτο για τα πρωτα 60 μετρα οπου  βρηκαμε τον κεντρικο και ενωσαμε .

post-237837-0-39009800-1488265014_thumb.jpg

post-237837-0-69158800-1488265034_thumb.jpg

post-237837-0-40546200-1488265050_thumb.jpg

• Like 3
Δημοσ.

Ωραιο το Σιντζι πουλινε γουσταρα τρελα ,μου αρεσουν τα στενα  Σπηλαια φτασαμε μεχρι το habitat και γυρισαμε απο την αλλη ,κυκλικη πορεια .Η θερμοκρασια ηταν 11 βαθμοι .Απλωσαμε δικο μας μυτο για τα πρωτα 60 μετρα οπου  βρηκαμε τον κεντρικο και ενωσαμε .

:) ειναι πραγματι ωραιο.λιγο μακρυα αλλα ναι και εγω το ειχα ευχαριστηθει διοτι αντιθετα με της λιμνης δεν μπορεις να το θολωσεις ευκολα.βεβαια της λιμνης εχει αλλη μαγεια.ναι το Circuit εκανες:) καπου εκει παιζει η θερμοκρασια συνηθως.12 νομιζω ειχα δει εγω.60 μετρα μιτο εβγαλαν ?νομιζα οτι θα ειχαν βγαλει 20-30 μετρα. καλο θα ηταν να αφηνε καποιος μονιμα τα 60 μετρα αυτα  εστω και με λεπτο μιτο μεχρι να περαστει μονιμος(πιο χοντρος)

τα stage πως τα κατεβασατε τελικα?εγω ηθελα να παω σκαλακια και γενικως λιγο περπατημα παρνηθα αλλα ο καιρος ηταν so and so και ημουν με μηχανη οποτε.... ειχα λιγο θεμα.Next weekend τωρα.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

:) ειναι πραγματι ωραιο.λιγο μακρυα αλλα ναι και εγω το ειχα ευχαριστηθει διοτι αντιθετα με της λιμνης δεν μπορεις να το θολωσεις ευκολα.βεβαια της λιμνης εχει αλλη μαγεια.ναι το Circuit εκανες :) καπου εκει παιζει η θερμοκρασια συνηθως.12 νομιζω ειχα δει εγω.60 μετρα μιτο εβγαλαν ?νομιζα οτι θα ειχαν βγαλει 20-30 μετρα. καλο θα ηταν να αφηνε καποιος μονιμα τα 60 μετρα αυτα  εστω και με λεπτο μιτο μεχρι να περαστει μονιμος(πιο χοντρος)

τα stage πως τα κατεβασατε τελικα?εγω ηθελα να παω σκαλακια και γενικως λιγο περπατημα παρνηθα αλλα ο καιρος ηταν so and so και ημουν με μηχανη οποτε.... ειχα λιγο θεμα.Next weekend τωρα.

Ε μιτο ας αφησουν αλλοι θαμωνες εκει :)

Nαι ελειπε αυτο το κομματι  ,ευτυχως ειμασταν  ενημερωμενοι .

Tα  stage   τα  ξεκλιπαραμε και τα σπρωξαμε μπροστα   κλασικα .Εμενα παντως  δεν με δυσκολεψε η εισοδος  καθολου ,ομως στην εξοδο κοπανησα με τις διπλες  και γυρισα λιγο στο πλαι για να βγω.Επισης παραδοξως δεν κρυωσα και εχω πιο λεπτο ισοθερμικο απο το δικο σου  και πολυ λεπτα γαντια γιατι με οτιδηποτε αλλο χανω την αισθηση της αφης .

Bεβαια παιζει  ρολο που δεν ημουν χαλαρος ειχα τσιτωσει και εκστασιαστει με το μερος πραγμα που δεν ειναι καλο στην καταδυση και ειδικα στην σπηλαιοκαταδυση  γιατι μου χαλασε την καταναλωση μου και ρουφαγα αρκετα  δλδ μπηκα στα τριτα  λιγο πριν το habitat .

Στο επομενο που θα παω θα ειναι σε ενα στον Κορφο που εχεις προσβαση με βαρκα μονο .

Παρνηθα -σκαλακια δεν ηταν  για εκεινη την μερα αφου ψιχαλιζε  και στο σιντζη το ιδιο  και αλλαξαμε στο κιοσκι που εχει   τις στεγανες κτλπ.

Επεξ/σία από Fotis13
  • Like 1
Δημοσ.
τουλαχιστον ας ενωσει καποιος αυτον που εχει κοπει και ας προσθεσει ενα μικρο κομματι.

με Head down μπηκες και εννοεις τα εσπρωξες μπροστα ή κατεβηκε καποιος και τα πηρε.

ναι δεν ειναι τοσο στενη η εισοδος.κατεβαινεις και με διπλες αλλα και με sidemount.και εγω επειδη εκανα το cave

Με sidemount στο κατεβασμα βρηκα σε ενα δυο σημεια αλλα οπως ειπες απλα γυρνας λιγο και κατεβαινεις.

οταν εκανα το cave δεν ειχα το 400αρι.φορουσα κανονικο Fleece north face συγκεκριμενα και απο κατω ισοθερμικο και Powerstretch.

Η θερμοκρασια 11-12 παιζει.ουτε εγω μπορω τα χοντρα γαντια αλλο τοσο να κανεις πραγματα με τον μιτο.στο ice diving

ηταν και πιο Must τα χοντρα ή τα στεγανα γαντια συν οτι οκ δεν χρειαζεται να κανεις τοσο λεπτες κινησεις οπως στο Cave.

αφου ειχες το stage τοτε μια χαρα.με τριτα τουλαχιστον θα πρεπε να ησουν εξω και οχι στο Habitat.τα διπλα πρεπει να τα τελειωσες δηλαδη

αν ησουν τριτα στο habitat.

στον κορφο αν ειναι αυτο προς επιδαυρο νομιζω οτι μπορεις να κατεβεις και απο κατι βραχια αλλα ναι οι φιαλες δεν ξερω ποσο θα κατεβουν απο εκει και πως θα ανεβεις μετα.ετσι εχω ακουσει

αν ειναι αυτο που νομιζω.δεν εχω παει.υπαρχει και το πολυδροσο προς τα πανω μετα.

ναι ο καιρος ηταν λιγο χαλια για παρνηθα.κανω υπομονη.ηταν να παω αυτο το weekend αλλα λογω oncall βαρδιας που αλλαξε θα το αναβαλω για next week.

τον απριλη εχει σεμιναριο για διασωση σε ορμητικα νερα:) :) στα πλαισια του canyoning.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

nai head down  και το εσπρωξα μπροστα  μπηκα δευτερος .

kαλα εκει με τα   "απο κατω "που φοραγες πρεπει να το ειχες δαγκωσει για τα καλα .

Ρε συ μπηκα με 185 bar στις διπλες γιατι  δεν τις αφησα στο καταδυτικο  μια μερα να μου τις ξαναπρεσαρει το πρωι ,περιμενα και τις πηρα την ιδια στιγμη με το που τις γεμισε αρχικα .Οποτε ξερεις πως μετα απο μια μερα καθεται η πιεση .

Βαλαμε  turning pressure τα 130  στις διπλες τα οποια επιασα  οταν φτασαμε στο  habitat  και ειχα και το stage μου  μου κλαιν .Ειμασταν παραπανω απο κομπλε στο αποθεμα .

Δεν ξερω που ακριβως ειναι δεν εχω ξαναπαει αλλα αν κατεβουμε απο τα βραχια  για τον Κορφο με ολο τον tec εξοπλισμο βλεπω να μας  λενε στις ειδησεις χαχααχ.

Oρμητικα νερα με Χολεβα η' με την σχολη ? Εγω τα ειχα κανει Γοργοποταμο μιλαμε για πολυ νερο οχι μαλακιες ,πλυντηρια -σιφονια ολα της πορνης γινοταν γουσταρα τρελα.

Επεξ/σία από Fotis13
  • Like 1
Δημοσ.

οπως και στην σπηλαιολογια προτιμω σε στενα περασματα να μην μπαινω Head down για πολλους λογους.δεν ειναι τοσο στενο αλλα αμα φρακαρεις δεν ειναι οτι καλυτερο.

β.λογω των ασκησεων ήμουν καπως ζεστα αλλα ναι αν χρειαζοταν να περιμενεις κατι ηταν ενα θεμα.συν λιγο νερακι και απο τα χερια λογω οτι κανεις συνεχεια κινησεις.στα 200 ακριβως τις εχει βαλει και αυτος να γεμιζουν για να στις εριξε στα 185 μετα?καλα ναι το stage ειναι οτι πρεπει για εκει.και οτι πρεπει για τις δυσκολες.

ουτε εγω εχω παει απλα το ακουσα.δεν ειμαι σιγουρος οτι ειναι για εκεινο το μερος.καλα ναι τα διπλα δεν μπορεις να τα κουβαλησεις ευκολα.

στον χολεβα με την σχολη:P

γοργοποταμο καναμε οταν βγαλαμε την σχολη αυτονομων καποια πραγματα.ηταν πολυ ωραια πραγματι.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ισχυει πως αν φρακαρεις με head down  εχεις προβλημα ...

Βασικα 220 ειπε οτι τις πρεσαρε  βεβαια δεν το τσεκαρα οταν τις πηρα  και  την αλλη μερα ειχαν μεσα 187  .

Σημερα πουλησα τον φακο μου και την ιδια στιγμη παραγγειλα lights for me apo to  DIRdirect   ton 4TEC με την 11,25  μπαταρια .9 ωρες  αυτονομια δινει .

Θα κανει περιπου 2 βδομαδες να ερθει και χρεωσαν  και 22 ευρω μεταφορικα τι γυφτια ...

Πεμπτη παω Ταυγετο αυθημερον να κανω εξασκηση κατι τεχνικες  διασωση απο πτωση σε crevasse ktlp.

Επεξ/σία από Fotis13
  • Like 1
Δημοσ.

ναι σε σπηλαια καποια ατομα που πηγαν Head down εμειναν και εκει:P

να τις γεμισε 220 και να εχουν 187 λιγο παραξενο.ποσο ταπα να της γεμισε και ποσο να ζεσταθηκαν.ειναι αρκετα bar λιγοτερο .καποιοι τις γεμιζουν επιτηδες λιγο παραπανω για αυτο ακριβως το λογο..

αυτο για τα ταχυδρομικα ναι δεν το γλυτωνεις.σιγουρα σε κατι ακριβο το να χρεωσεις ταχυδρομικα ειναι λιγο παραξενο αλλα καποιες φορες ειναι αυτοματα.βεβαια πολλοι σου λενε οτι απο χ ποσο και πανω δωρεαν μεταφορικα.

μια χαρα για την πεμπτη.που σκοπευεις να ανεβεις μετα?

χτες μου ειπε μια φιλη για τον ποα οτι κατι οργανωνει για πυρηναια ενα full trekking 30 ημερων το οποιο θα χωριστει σε 3 χ 10 που θα μπορει καποιος να παει και η αληθεια ειναι οτι ψηνομαι.για σενα δεν ειναι τιποτα:P μπροστα σε αυτα που πας αλλα δεν θα με χαλαγε.αν και θα προτιμουσα να εβρισκα συλλογo για annapurna.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...