Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Πουλινε σουκου εχει σχολη canyoning στην οικοδομη  λιωσαμε στις τεχνικες εγω ειχα παει ως Βοηθος εκπαιδευτη ,ηταν και η Ελληνικη ομαδα διασωσης εκει εκανε δικη της σχολη  στηναν κατι πολυσπαστα ,διασωστικες τεχνικες ζαλιστηκα λιγο που τους  ειδα .

δλδ το δικο μας σχολειο ηταν 8 ατομα πρεπει να εχει και η ΕΟΔ  αλλους 10  συν ολους τους εκπαιδευτες γινοταν χαμος στην οικοδομη .

post-237837-0-88818300-1506934823_thumb.jpg

post-237837-0-05834100-1506934841_thumb.jpg

• Like 1
  • Απαντ. 2,1k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Πουλινε σουκου εχει σχολη canyoning στην οικοδομη  λιωσαμε στις τεχνικες εγω ειχα παει ως Βοηθος εκπαιδευτη ,ηταν και η Ελληνικη ομαδα διασωσης εκει εκανε δικη της σχολη  στηναν κατι πολυσπαστα ,διασωστικες τεχνικες ζαλιστηκα λιγο που τους  ειδα .

δλδ το δικο μας σχολειο ηταν 8 ατομα πρεπει να εχει και η ΕΟΔ  αλλους 10  συν ολους τους εκπαιδευτες γινοταν χαμος στην οικοδομη .

attachicon.gif 22219299_966966906778070_635371297_o.jpg

attachicon.gif 22199121_966966973444730_1791090278_o.jpg

το καλο με τις σχολες που ειναι συλλογοι αυτο ειναι.οτι μπορεις να πας να βοηθησεις μετα οπως εκανες το οποιο ειναι και ωραια εμπειρια.ολη το σκ εκει το εφαγες ε?

αυτη η οικοδομη λες και μερικες φορες εχουν κανονισει ολοι μαζι να πανε.το εχω πετυχει και εγω να εχουμε παει για σεμιναριο και να ειναι και αλλη σχολη εκει.εχει αρκετο χωρο μεν αλλα ενταξει γινεται λιγο πιο πανικος.

θα γινει και σχολειο ομαδαρχων στο canyoning οπως και σχολεια για σπηλαιοδιασωση και φαραγγοδιασωση απο τον σελας σε περιοδο 2017-2018.εχουν αναρτησει στο περιπου ενα προγραμμα στο fb στο μελη και φιλοι του σελας

Kai αvantis  ναι  στο  Αγκιστρι .Γενικα εχει παπαδες  να κανεις και να δεις ,ορεξη να εχεις χρονο και λεφτα χααχχα.

αυτα τα λεφτα ειναι παντα το πιο μεγαλο προβλημα.

Δημοσ.

Ναι και ειναι διπλο οφελος γιατι ξανακανεις τεχνικες που δεν χρησιμοποιουνται συχνα και τις ξεχνας η' εχεις ελλειψεις.Ολο το σουκου εκει ημουν   απο τις 8 ¨00 μεχρι τις 16¨00.

Και ο Σελας εχει αυτη την περιοδο το ξερω θα σκασουν ολοι οικοδομη ταυτοχρονα θα μπλεχτουν σχοινια-εξοπλισμοι χαμος θα γινει. 

• Like 1
Δημοσ.

here it is

Ναι και ειναι διπλο οφελος γιατι ξανακανεις τεχνικες που δεν χρησιμοποιουνται συχνα και τις ξεχνας η' εχεις ελλειψεις.Ολο το σουκου εκει ημουν   απο τις 8 ¨00 μεχρι τις 16¨00.

Και ο Σελας εχει αυτη την περιοδο το ξερω θα σκασουν ολοι οικοδομη ταυτοχρονα θα μπλεχτουν σχοινια-εξοπλισμοι χαμος θα γινει. 

παιζει και ενα σεναριο να παω προς Divemaster.....αν και το σκεφτομαι ακομα.

22046553_1850633988599895_4464728090680341073_n.jpg

Δημοσ.

Divemaster ρε φιλε αν δεν εχεις ενδιαφερον να γινεις pro  δεν μπορω να βρω λογο για να γινει καποιος .Aσε που για να ειναι σε ισχυ πρεπει να τον αναννεωνεις καθε χρονο δινοντας συνδρομη στην Padi .

• Like 1
Δημοσ.

Divemaster ρε φιλε αν δεν εχεις ενδιαφερον να γινεις pro  δεν μπορω να βρω λογο για να γινει καποιος .Aσε που για να ειναι σε ισχυ πρεπει να τον αναννεωνεις καθε χρονο δινοντας συνδρομη στην Padi .

o μονος λογος που θελω να το κανω ειναι μονο για να μπορω να κανω dsd και να μπορω να βοηθησω σε μερικα σχολεια .οχι με σκοπο να βγαλω χρηματα ουτε να το παω σε instructor assistant ή σε instructor αλλα για την παρτι μου.β.και στην ουσια θα γινει με intership οποτε θα ειναι μονο τα Manual κτλ.αλλιως ναι δεν βρισκω απολυτως κανεναν λογο.βεβαια ναι ειναι και το θεμα τα 80 ευρω το χρονο που θελει η padi κλασσικα.

κατα τα αλλα προσπαθω να δω τι μπορω να βρω για να χαλασω το υπολοιπο της αδειας μου.κανα βουνο καμια κορυφη αλλα εξωτερικο παντα. το elbrus υποχρεωτικα του χρονο αυγουστο.για via feratta ιταλια αρχιζει να γινεται λιγο αργα λογω καιρου.η εκδρομη που λεγαμε πιο πανω ειναι εκτος budget δυστυχως αλλιος θα ηταν λουκουμι.

Δημοσ.

o μονος λογος που θελω να το κανω ειναι μονο για να μπορω να κανω dsd και να μπορω να βοηθησω σε μερικα σχολεια .οχι με σκοπο να βγαλω χρηματα ουτε να το παω σε instructor assistant ή σε instructor αλλα για την παρτι μου.β.και στην ουσια θα γινει με intership οποτε θα ειναι μονο τα Manual κτλ.αλλιως ναι δεν βρισκω απολυτως κανεναν λογο.βεβαια ναι ειναι και το θεμα τα 80 ευρω το χρονο που θελει η padi κλασσικα.

κατα τα αλλα προσπαθω να δω τι μπορω να βρω για να χαλασω το υπολοιπο της αδειας μου.κανα βουνο καμια κορυφη αλλα εξωτερικο παντα. το elbrus υποχρεωτικα του χρονο αυγουστο.για via feratta ιταλια αρχιζει να γινεται λιγο αργα λογω καιρου.η εκδρομη που λεγαμε πιο πανω ειναι εκτος budget δυστυχως αλλιος θα ηταν λουκουμι.

Εγω παντως αποφασισα να μην κανω ποτε to DM  ,διοτι δεν με ενδιαφερει  πιστοποιηση που πρεπει να ανανεωνω με χρηματικη   συνδρομη  και αυτος ειναι και ο λογος που δεν ξαναπαιρνω και το EFR. 

• Like 1
Δημοσ.

το efr εχει ληξει και εμενα μετα ειχα κανει της dan διοτι ηταν 10 φορες καλυτερο απο το efr.καποια στιγμη εληξε και αυτο ηθελα μαζι με την ανανεωση να κανω και κατι ακομα αλλα δεν μπορουσα να βρω εκπαιδευτη οποτε το αφησα.μετα λογω ναυαγοσωστικης στην ουσια ειχα παλι πιστοποιηση για πρωτες βοηθειες και αφου πρεπει να εχει ληξει και αυτη μας εγινε πιστοποιηση στην δουλεια απο τον ερυθρο σταυρο.γενικως ναι το να πληρωνεις χρηματικη συνδρομη καθε χρονο  στο επιπεδο του divemaster ειναι λιγακι ... απλα η Padi το θεωρει οτι μπορεις να βγαλεις λεφτα απο αυτο.

• 3 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Κεα πηγαμε τελικα   το πουσουκου .Ο καιρος ηταν τελειος  ,ο ορισμος της μπουνατσας .Η βουτια  παρουσιασε καποιες μικρες δυσκολιες λογω των ρευματων  στην περιοχη  ,ορατοτητα  καλη ,μεγιστο βαθος 53,1 m .Ενα  stage  50% και στις διπλες αερας  βγαλαμε  31  min deco .

Το ναυαγιο πανεμορφο .

Φωτος απο go pro 3  me red  filter 

Πατρις  τροχηλατο ατμοπλοιο  1868

post-237837-0-75133500-1508739434_thumb.jpg

post-237837-0-76551100-1508739454_thumb.jpg

post-237837-0-14465200-1508739506_thumb.jpg

post-237837-0-99241600-1508739537_thumb.jpg

post-237837-0-53219700-1508739556_thumb.jpg

post-237837-0-72514100-1508739570_thumb.jpg

• Like 4
Δημοσ.

αν ειχατε μαζι σας και ενα Deco oxygen Θα γλυτωνατε αρκετο  χρονο απο το Deco.και δεν χρειαζοταν καν να ηταν σε 11λιτρη.και μια 7λιτρη θα ηταν super

πολυ ωραιες βγηκαν οι φωτογραφιες. μια χαρα ορατοτητα. και πραγματι το χειροτερο απο ολα ειναι να βγαινεις με σκαφος για καταδυση και να εχει κυμα και να κουναει ολοκληρο.παρακαλας να βουτηξεις γρηγορα.εχω κακες εμπειριες απο κυματα στο σκαφος σε ενα ghost fishing.

Δημοσ.

Tο πλανο ηταν να να εχουμε 2 stages δλδ και 100σταρι αλλα επειδη ειναι τελος σεζον και το καταδυτικο ηταν χαμηλα στα αερια για να  μην βαλει αλλη παραγγελια σε οξυγονο επειδη ερχετε φορτηγο ,ειπαμε να μην χαλασει το οξυγονο  και την βγαλαμε με το 50αρι .

Αυτο που λες με το κουνημα και εμενα το χειροτερο μου ειναι  γιατι  παθαινω ευκολα ναυτια και ειχα φαει και εγω τρελο πακετο στο tec 45   πολυ ζαλαδα...

• Like 1
Δημοσ.

αυτο ειναι το κακο με τα απομακρυσμενα μερη.οτι δεν ειναι αθηνα να παραγγειλεις μια φιαλη και στην φερουν.εκει συνηθως βαζουν μαζικη παραγγελια διοτι πρεπει να πληρωθουν βαπορια κτλ. δηλαδη νομιζω το Ο2 ειναι 40-50 ευρω η φιαλη αλλα αμα εχεις και καραβια και ολα αυτα αστα να πανε. προβλημα δεν ειναι οτι δεν ειχατε 100αρι  απλα τρως παραπανω χρονο στο Deco>και σε ghost fishing το ειχαμε κανει διοτι δεν ειναι οτι πιο ευκολο να κοβεις διχτυα και να εχεις και 2 deco .Δεν ειχαμε τοσο μεγαλο deco λογω βαθους οσο λογω παραμονης .

απο την μια ειναι και ωραια εξασκηση για buoyancy ειδικα  αμα προσπαθησεις να το κανεις χωρις να κρατιεσαι σε σταθερο σημειο και απλα να εχεις αναφορα το σκοινι καθοδου.

και εσυ τα ιδια με την ναυτια.αστα να πανε. το παθαινεις και με τα αμαξια αμα δεν οδηγεις εσυ και εχεις στροφες?

αν ειναι ταχυπλοο οσο πηγαινεις γρηγορα δεν με πειραζει ισα που μου αρεσει αλλα αν πηγαινεις με βαρκα/καικι/κοτερο ή δεν ξερω τι εκει αστα να πανε.ειδικα οταν σταματαει να κινειται.... χαιρομαι που εκανα τα tec 40,45,50,trimix κατα κυριο λογο στην στερνα με εξαιρεση μια βουτια.

σε ghost fishing που ειχαμε παει με μεγαλο σκαφος την μια φορα ειχε τοσο κυμα που απλα οι μισοι εβγαζαν οτι ειχαν και δεν ειχαν ,οι μισοι δεν βουτηξαν (αν και το θεωρω χειροτερο διοτι παραμενεις πανω στο σκαφος) και εγω ετοιμαζομουν να βουτηξω και τα εβγαζα :P.  η ηρεμια ηρθε οταν πλεον βουτηξα στο νερο. αυτος ειναι και ενας απο τους λογους που δεν θα ηθελα να κανω εκδρομη Live onboard.

Δημοσ.

Nαι και με αμαξια το παθαινω αν δεν οδηγω,βεβαια το καλο ειναι πως  αν παρω δραμαμινη δεν παθαινω ναυτια λειτουργει πολυ καλα σε μενα και μετα δεν εχω θεμα ειτε ειναι βουτια ειτε ταξιδι .

• Like 1
Δημοσ.

δραμαμινη επαιρνα πολυ παλια οταν ημουν σε κανα πλοιο για κανα μεγαλο ταξιδι.τα τελευταια χρονια δεν εχω παρει οσο θυμαμαι οποτε δεν θυμαμαι κατα ποσο πετυχαινε.πιο παλια σε πλοιο που πηγαινε οπως να ναι δεν με ειχε πολυβοηθησει.απλα η δραμαμινη ενα απο τα μειον της ειναι οτι μπορει να φερει υπνηλια οποτε θελει λιγο προσοχη.

Δημοσ.

δραμαμινη επαιρνα πολυ παλια οταν ημουν σε κανα πλοιο για κανα μεγαλο ταξιδι.τα τελευταια χρονια δεν εχω παρει οσο θυμαμαι οποτε δεν θυμαμαι κατα ποσο πετυχαινε.πιο παλια σε πλοιο που πηγαινε οπως να ναι δεν με ειχε πολυβοηθησει.απλα η δραμαμινη ενα απο τα μειον της ειναι οτι μπορει να φερει υπνηλια οποτε θελει λιγο προσοχη.

Δεν ειναι το καλυτερο  για τεχνικες καταδυσεις σιγουρα ουτε προτεινεται .Απλα οταν  εχεις ταξιδι σε θαλασσα με μποφορ για να φτασεις το καταδυτικο σημειο  η εναλλακτικη ειναι να  κατεβεις με ναυτια που ειναι οτι χειροτερο .Προτιμοτερο ειναι η υπνηλια αν και σε εμενα δεν εχει τετοιες παρενεργειες η'  δεν φτανουν σε σημειο να γινουν αντιληπτες .

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...