Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Δεν ειναι το καλυτερο για τεχνικες καταδυσεις σιγουρα ουτε προτεινεται .Απλα οταν εχεις ταξιδι σε θαλασσα με μποφορ για να φτασεις το καταδυτικο σημειο η εναλλακτικη ειναι να κατεβεις με ναυτια που ειναι οτι χειροτερο .Προτιμοτερο ειναι η υπνηλια αν και σε εμενα δεν εχει τετοιες παρενεργειες η' δεν φτανουν σε σημειο να γινουν αντιληπτες .

ακομα και στο ghost fishing που τα βγαλα δεν ειχα παρει δραμαμινη.με το που μπηκα νερο ηρθα στα ισα μου και η καταδυση μια χαρα παροτι που ηταν τεχνικη.trimix βεβαια γιατι θελαμε πιο καθαρο κεφαλι οταν κοβεις διχτυα σε αυτα τα μετρα που δεν λεει να γινει βλακεια.κατα τα αλλα αποφευγω καταδυσεις με σκαφος ειδικα αμα δεν ειναι ειτε αναγκαιο ειτε με ταχυπλοο
Δημοσ.

ακομα και στο ghost fishing που τα βγαλα δεν ειχα παρει δραμαμινη.με το που μπηκα νερο ηρθα στα ισα μου και η καταδυση μια χαρα παροτι που ηταν τεχνικη.trimix βεβαια γιατι θελαμε πιο καθαρο κεφαλι οταν κοβεις διχτυα σε αυτα τα μετρα που δεν λεει να γινει βλακεια.κατα τα αλλα αποφευγω καταδυσεις με σκαφος ειδικα αμα δεν ειναι ειτε αναγκαιο ειτε με ταχυπλοο

Εγω και να μπω  κατω απο το νερο αν εχω παθει ναυτια δεν μου φευγει  αυτο ειναι το προβλημα .Οποτε το παω στην προληψη με την δραμαμινη .Καλα και εγω προσπαθω να το αποφυγω οπου ειναι εφικτο το προβλημα εχουν τα φουσκωτα και τα μικρα σκαφη που κουνανε πολυ ακομα και με ηπιο καιρο .

• Like 1
Δημοσ.

αφου δεν σου φερνει υπνηλια τοτε οκ.εγω ευτυχως με το που πεσω νερο ειμαι ενταξει.υπαρχουν βεβαια και αλλα "φαρμακα" εκτος της δραμαμίνης.το φουσκωτο εχει ενα καλο και ενα κακο.το καλο ειναι οτι οταν πας καπου πας γρηγορα και δεν κουναει δεξια αριστερα αλλα πανω κατω οποτε ειμαι οκ.απλα οταν σταματησει ναιεπειδη ειναι ελαφρυ παει οπου να νε.

Δημοσ.

ναι  και εγω τοτε ζαλιζομαι μολις ειναι σταματημενο και κουναει περα δωθε .Στην πορεια δεν με πειραζει .

Νοεμβρη θα ειμαι στην Λιμνη  2 μερες   se cavern  σχολειο  και θα μπω μεσα  υστερα απο αρκετο καιρο ανυπομονω .Γεναρη θα ειμαι για καμμια 10ρια μερες  cave   και ισως κανω τοτε και το trimix .

• Like 1
Δημοσ.

ναι  και εγω τοτε ζαλιζομαι μολις ειναι σταματημενο και κουναει περα δωθε .Στην πορεια δεν με πειραζει .

Νοεμβρη θα ειμαι στην Λιμνη  2 μερες   se cavern  σχολειο  και θα μπω μεσα  υστερα απο αρκετο καιρο ανυπομονω .Γεναρη θα ειμαι για καμμια 10ρια μερες  cave   και ισως κανω τοτε και το trimix .

στην πορεια ακομα και να εχει κυμα αν εισαι με ταχυπλοο ειναι πορωση.πανω κατω και δωσε.

καποτε ο van εκανε το cavern στο πηλιο πανω που ειχε μια μικρη σπηλια.τιποτα το τρελλο απλα εκει επαζε και μια φωκια οπως ελεγαν.πολυ μικροτερο cavern απο την βουλιαγμενης βεβαια.κορφο ειχες πει οτι ειχες παει?παιζει αν μπορεσω να παω και οσο διαβασα φαινεται ωραιο.

Δημοσ.

στην πορεια ακομα και να εχει κυμα αν εισαι με ταχυπλοο ειναι πορωση.πανω κατω και δωσε.

καποτε ο van εκανε το cavern στο πηλιο πανω που ειχε μια μικρη σπηλια.τιποτα το τρελλο απλα εκει επαζε και μια φωκια οπως ελεγαν.πολυ μικροτερο cavern απο την βουλιαγμενης βεβαια.κορφο ειχες πει οτι ειχες παει?παιζει αν μπορεσω να παω και οσο διαβασα φαινεται ωραιο.

Αυτο με το Πηλιο το εχω ακουστα αλλα δεν   εχω παει ποτε .Κορφο οχι ακομα   δεν  πηγαν ουτε αυτοι ,με το που βγει δνε το χανω με τιποτα .

• Like 1
Δημοσ.

στο πηλιο εχει δυο ονοματα.το ενα ειναι το σπηλαιο της φωκιας το δευτερο δεν το θυμαμαι.εισοδος στα 5-6 μετρα οσο προχωρας προς τα μεσα ρυχαινει μεχρι τα 3 μετρα και απορω αν ειναι παραπανω απο 15 μετρα μεσα.

Δημοσ.

Καλησπερα. Ειμαι νεος στο αθλημα (μολις πηρα το OWD +2 βουτιες) και προς το παρων ειμαι ενθουσιασμενος. Ειμαι στη φαση που ψαχνω εξοπλισμο οποτε θα ηθελα μια μικρη βοηθεια. Το μπατζετ μου βεβαια ειναι αρκετα περιορισμενο λογω προσωρινης μερικης απασχολησης.  Εχοντας διαβασει λοιπον σχεδον ολο "το τοπικ της αυτονομης καταδυσης" (!) σκεφτομαι ωσοτου να παρω wings-backplate να παρω ενα απλο και οικονομικο τζακετ και αν συνεχισω και εχω χρηματα προχωραω και στα wings κανοντας παραλληλα το EAN kai deep. Επειτα μου λειπουν ακομα πεδιλα, ρυθμιστες και computer. Για ρυθμιστη 1ο-2ο σκεφτομαι κατι καλουτσικο (και οχι το πιο οικονομικο οπως τα αλλα) μιας και ειναι θεμα ασφαλειας. Βρηκα σε προσφορα τον scubapro MK11 C350 με R095 χταποδι  και ενα απλο μανομετρο πακετο στα 300Ε. Τι λετε?

https://www.tauchshop-online.de/Scubapro-MK11-C350-R095-komplettset-onlineshop.php

Για κομπιουτερ οικονομικο ο εκπαιδευτης μου συστηνει το leonardo της cressi αλλα βλεπω οτι και το mares puck pro ειναι αρκετα δημοφιλες σε αυτα τα χρηματα. Εχετε να προτεινετε κατι? 

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπερα. Ειμαι νεος στο αθλημα (μολις πηρα το OWD +2 βουτιες) και προς το παρων ειμαι ενθουσιασμενος. Ειμαι στη φαση που ψαχνω εξοπλισμο οποτε θα ηθελα μια μικρη βοηθεια. Το μπατζετ μου βεβαια ειναι αρκετα περιορισμενο λογω προσωρινης μερικης απασχολησης.  Εχοντας διαβασει λοιπον σχεδον ολο "το τοπικ της αυτονομης καταδυσης" (!) σκεφτομαι ωσοτου να παρω wings-backplate να παρω ενα απλο και οικονομικο τζακετ και αν συνεχισω και εχω χρηματα προχωραω και στα wings κανοντας παραλληλα το EAN kai deep. Επειτα μου λειπουν ακομα πεδιλα, ρυθμιστες και computer. Για ρυθμιστη 1ο-2ο σκεφτομαι κατι καλουτσικο (και οχι το πιο οικονομικο οπως τα αλλα) μιας και ειναι θεμα ασφαλειας. Βρηκα σε προσφορα τον scubapro MK11 C350 με R095 χταποδι  και ενα απλο μανομετρο πακετο στα 300Ε. Τι λετε?

https://www.tauchshop-online.de/Scubapro-MK11-C350-R095-komplettset-onlineshop.php

Για κομπιουτερ οικονομικο ο εκπαιδευτης μου συστηνει το leonardo της cressi αλλα βλεπω οτι και το mares puck pro ειναι αρκετα δημοφιλες σε αυτα τα χρηματα. Εχετε να προτεινετε κατι? 

Καταρχην λογω περιορισμενου budget  θα πρεπει να ιεραρχησεις  τις προτεραιοτητες  σου σχετικα με το τι θα αγορασεις πρωτα αφου φανταζομαι δεν θα τα παρεις ολα ταυτοχρονα .

Κατα την γνωμη μου η σειρα πρεπει να ειναι κομπιουτερ καταδυσης ειναι πολυ σημαντικο   ,wing -backplate(γιατι ειναι σημαντικα για την σωστη   πλευστοτητα ) ειμαι καθετα αντιθετος να παρεις bcd  στην τελικη μην αγορασεις νοικιαζε απο το καταδυτικο μεχρι να συγκεντρωσεις τα απαιτουμενα χρηματα ,στολη για λογους υγιεινης -εφαρμογης βατραχοπεδιλα μασκες κτλπ και τελευταια θα παρεις τον ρυθμιστη .

Τωρα για τα επιμερους τι ακριβως να παρεις σε σχεση με τα χρηματα που διαθετεις δεν ειμαι ο καταλληλος να σου απαντησει .Ο πουλινος το κατεχει  καλυτερα το κομματι αυτο .

Επεξ/σία από Fotis13
  • Like 1
Δημοσ.

Παμε ενα ενα απο την αρχη.ειναι λιγο πολυπλοκο το θεμα και θα δεις γιατι το λεω.πριν παρεις εξοπλισμο πρεπει να δεις τι σκοπευεις να κανεις με την καταδυση και δεν μιλαω αν θα πας απλα για ενα advanced owd αλλα και πιο μετα τι θα κανεις.πχ εγω οταν εκανα τα aowd και κατι τετοια πηγα και εδωσα ενα τεραστιο ποσο για να παρω οτι καλυτερο μπορουσα να βρω.το αποτελεσμα ηταν λιγο καιρο αργοτερα να κανω τεχνικη καταδυση και οτι πηρα απλα να ειναι αχρηστο.

ξεκιναμε πχ για στολη.σκοπευεις να κανεις βουτιες με νορμαλ καιρο και θες απλα μια καλη υγρου τυπου ή καποια στιγμη θα πας για τεχνικη καταδυση ή για χειμωνα οπου η στεγανη ειναι μονοδρομος οπως βεβαια και το κοστος της?μηπως αξιζει να παρεις μια μεταχειρισμενη τωρα και να κανεις την δουλεια σου ή μια φτηνη παρα να πληρωσεις πολλα λεφτα για κατι που αργοτερα μπορει να μεινει στην ακρη. οπως ειπε και ο φωτης η στολη ειναι και θεμα υγιεινης οποτε ειναι καλο να εχεις την δικια σου.
για το wing/backplate ναι μπορεις να το παρεις απο τωρα αλλα θα ηταν καλο αν πας για τεχνικη καταδυση να ειναι και για διπλες(θα κανει και για μονη φιαλη).
σε καμια περιπτωση bcd που ακομα και στο aowd να μεινεις το wing/backplate εχει πολλα καλα.το ενα ειναι η πλευστοτητα το αλλο ειναι οτι γλυτωνεις βαρη απο την μεση αφου το backplate μπορει να ειναι και 2 Kg+.
για ρυθμιστες παλι το ιδιο .το να πας να παρεις ρυθμιστες που δεν ειναι για deep diving και δεν ειναι με την λογικη της τεχνικης καταδυσης μακρυς σωληνας + din Θα σε βαλει σε εξτρα εξοδα αν πας για τεχνικη καταδυση.αντιθετα αν στο aowd ο εκπαιδευτης σου εχει ορεξη να σου δειξει πως ειναι το configuration θα μπορουσες να παρεις ρυθμιστη με μακρυ σωληνα και απλα οταν πας σε διπλες να παρεις ενα δευτερο πρωτο σταδιο.βεβαια οι ρυθμιστες θα πρεπει να ειναι αναλογοι για τεχνικη
καταδυση.αλλα οπως εγραψα και στο aowd να μεινεις μαθε με backplate και μακρυ σωληνα (και θα σου μεινουν και για την τεχνικη καταδυση). για βατραχοπεδιλα υπαρχει η λυση παιρνεις οτι να ναι απο ολα αυτα τα χιλιαδες που κυκλοφορουν το οποιο δεν το προτεινω ή πας σε σοβαρα βατραχοπεδιλα σαν αυτα
τα οποια ειναι οτι πρεπει για να κανεις frog kick Πεδιλιες και reverse/back kick
ειναι οι σωστες και οι πιο ξεκουραστες πεδιλιες και Must Με στεγανη και σε σπηλαια.
computer επισης το ιδιο.αν ειναι να πας σε tec καταδυσεις ενα dive computer που δεν μπορει να παρει deco αερια απλα θα σου ειναι αχρηστο.οποτε καλυτερα για μενα να δεις τι θες να κανεις,εστω και αν κανεις το aowd/deep/nitrox με δανεικα πραγματα παρα να δωσεις πχ 1000 ευρω και μετα να πανε χαμενα.πχ ειχα δωσει 600 ευρω για bcd και 500 για ενα αχρηστο dive computer.δεν θελω να τα σκεφτομαι.
για μασκα παρε οτι σε βολευει αρκει να ειναι μαυρη και απο πισω να εχει ενα neopren strap για να κανεις την ζωη σου πιο ευκολη.
αν ξεχασα κατι Just ask.ειναι λιγο γενικα οπως στα εγραψα αλλα πρεπει να δεις και εσυ τι θες να κανεις.οποτε θα προτεινα να συνεχισεις εστω και με δανεικα εκτος απο πραγματα που στα εγραψα πιο πανω που μπορεις να τα παρεις απο τωρα και να ειναι και για τεχνικη καταδυση αργοτερα.
αν κανεις το aowd κανεις το Nitrox κανεις και το deep και κανεις λιγες βουτιες μπορεις να πας για το tec40 που καλο θα ειναι να το κανεις με διπλες παρε με μονη φιαλη με διπλο κλειστρο.στο tec40 θα παρεις μια καλη εμπειρια περι τεχνικης καταδυσης οποτε μπορεις να δεις αν σου αρεσει αυτο.μετα απο αυτο θα ειναι πιο ευκολο να δεις που θες να φτασεις και τι θες να παρεις.προσωπικα τωρα μετα το tec40 αναθεωρησα για παρα πολλα πραγματα.ειδα τι σημαινει να εισαι αρκετα πιο ασφαλης απο οτι με μονη φιαλη και γενικα το redundancy που εχεις.
πλεον ακομα και για καταδυση αναψυχης να παω ειμαι με configuration τεχνικης καταδυσης
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Eγω παντως εχω κρατησει και ενα αμιγως  recreational set up   ρυθμιστη  ,  πιο πολυ για ευκολια  και  για τα  ταξιδια .

Επεξ/σία από Fotis13
  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Αρχικα σας ευχαριστω πολυ για τις γρηγορες και αναλυτικες απαντησεις.
Η τεχνικη καταδυση προς το παρον δεν ειναι στα σχεδια μου για τα επομενα 2-3 χρονια οποτε ο εξοπλισμος θα ειναι το πολυ για deep. Αν τωρα παιξει η οικονομικη δυνατοτητα και εχω ορεξη μετα απο 2 χρονια το βλεπουμε. Αλλα και στο σεναριο που συνεχιζω στην τεχνικη αν εχω παρει οικονομικα πραγματα και τα σκοτωσω δεν θα κλαψω πολλα ευρω..

Προς το παρον λοιπον για να καταλαβετε σκεφτομαι την ενασχοληση μου με την καταδυση σε φαση οτι θα εχω τον εξοπλισμο και θα κανουμε με γνωστους εκδρομουλες και βουτιες χωρις να τα σκαω στο εκαστοτε καταδυτικο (περιπου 30-40 ευρω για καθε βουτια). Βεβαια ο κυκλος μου οσο αφορα αλλους δυτες ακομα ειναι πολυ μικρος αλλα ψηνω πολυ κοσμο να ασχοληθει..
Αρα μιλαμε για χαμηλο επιπεδο αναψυχης με βλεψεις για aowd/nitrox/deep τα επομενα χρονια.

Στο δια ταυτα:
Στολη κουκουλα μποτακια τα πρωτα π πηρα γι αυτο δεν ανεφερα τπτ. εχω παρει 5μμ και νομιζω μεχρι δεκεμβρη με κανα vest θα ειμαι ανετα.
Μπουκαλες εχω 2 δεκαρες (δωρο απο φιλαρακι) που ειναι για υδροστατικο.
Μασκα επισης.
Πεδιλα θα κανω αυτο π ειπες πουλινε. Θα παρω τπτ φθηνα για αρχη και οταν μπορεσω κατι καλο. Σημ. Το φρογκ κικ πρεπει πρωτα να το μαθω γτ ακομα νιωθω σαν αναπηρος οταν το κανω.

Οποτε μενει ρυθμιστες, bcd, dive computer

Dive computer: για την χρηση που περιεγραψα με μαξ το aowd/deep το cressi leonardo με καλυπτει ετσι;170ε με μεταφορικα.

Bcd. Σκεφτομαι ενα μτχσμενο γιλεκο οπισθιας πληρωσης με κανα 100ε και αργοτερα wings.Απο οτι καταλαβαινω απο τις απαντησεις τα wings me backplate ειναι must. Πιστευετε ομως οτι ακομα και αν δεν προχωρησω σε τεχνικη αξιζουν τα λεφτα τους; οταν και αν παω σε wings πρεπει να αλλαξω και το setup των ρυθμιστων;

Ρυθμιστη: Οι ρυθμιστες που εβαλα στο πανω ποστ καλυπτουν αυτο το επιπεδο; τι πρεπει να προσεχω γενικα; πχ πως ξεχωριζω αν κανει για τεχνικη και τετοια.

Επεξ/σία από xloukasgr
  • Like 1
Δημοσ.
καλα ναι αν παρεις οικονομικα πραγματα θα χασεις λιγα λεφτα.απλα θα μπορουσες να παρεις πραγματα που μπορεις να τα κρατησεις και στην τεχνικη καταδυση. θα βρεις ατομα για να κανεις βουτιες.και πολλες σχολες διοργανωνουν βουτιες και αμα εχεις δικο σου εξοπλισμο το κοστος ειναι παρα πολυ μικρο και απο εκει μπορεις να γνωρισεις ατομα. 5mm με ενα αντιστοιχο vest ναι θα σε καλυψουν αναλογως και ποσο κρυωνεις βεβαια.για κοπελα πχ αυτα ειναι λιγα.παιζει να ηταν με 7mm και κανα vest:p .μπουκαλα η 10αρα ειναι μια χαρα αλλα σε καμια βουτια σε 30+ μετρα η 10 αρα δεν ειναι οτι καλυτερο ή αν εχεις μεγαλη κατανάλωση που στην αρχη οσο  να νε εχεις.. μασκα εχεις οποτε κρατας αυτην προσωρινα .αν ειναι να αλλαξεις απλα παρε μια με μαυρη σιλικονη.για τα πεδιλα επειδη και τα πιο φτηνα να παρεις εχουν ενα χ κοστος ισως να αξιζε να πας απευθειας σε αυτα που ειπαμε πιο πανω τα οποια βοηθανε πολυ στο Frog λογω οτι ειναι σκληρα.ενταξει owd εισαι μην θες κατευθειαν σε 5-10 βουτιες να κανεις τελειο Frog ή reverse frog ή το σωμα σου να ειναι αλφαδι.σιγα σιγα. τοdive computer ναι σου κανει.εχει και για Nitrox οποτε εισαι μια χαρα.για το γιλεκο παλι θα μπορουσες απευθειας να παρεις wing γιατι θα σου μεινει και για Technical αλλιως ναι αν θες κατι φτηνο περνεις κατι απλο τωρα και αργοτερα το αλλαζεις.αν σκοπευεις να συνεχισεις ή να το πιασεις πιο θερμα το θεμα τοτε wing/backplate/ρυθμιστη με μακρυ σωληνα κοινως  http://static.libsyn.com/p/assets/9/d/6/2/9d623b96ade0f309/Screen_shot_2015-05-27_at_9.45.54_PM.jpg

ειναι must. ακομα και αν δεν πας σε τεχνικη πραγμα που ελπιζω να αλλαξεις γνωμη(ενα tec40 το θεωρω οτι καλυτερο) τοτε παλι προτεινω wing/backplate.καταρχην θα γλυτωσεις κιλα απο την μεση και πολυ καλυτερη πλευστοτητα.δεν ειναι υποχρεωτικα να αλλαξεις σε μακρυ σωληνα (hogarthian rig) αλλα ναι προτεινεται γενικως.για ρυθμιστες πρεπει να αποφασισεις αν θα τουςπαρεις απο τωρα με μακρυ σωληνα ή οχι για να μην χρειαζεται μετα να αλλαζεις σωληνες κτλ που σημαινει εξτρα λεφτα.καλο θα ηταν να ειναι din αλλα δεν ξερω οι φιαλες σου τι ειναι.αν και υπαρχει adapter απο din σε yoke.

Δημοσ.

12αρες ειναι οι  standard  για καταδυση .Οι 10αρες σε καλυπτουν μονο σε επιπεδο OWD  και με την προυποθεση πως δεν εχεις μεγαλη καταναλωση που λογικα σαν αρχαριος δεν  θα ειναι και η καλυτερη .

• Like 1
Δημοσ.

βεβαια οι 2 χ 10 μπορουν να γινουν διπλες αργοτερα με αλλαγη κλειστρων.2 χ 10 δεν ειναι λιγα για διπλες αναλογα παντα τι βαθος θελει και τι καταναλωση εχει.

12αρες ειναι οι  standard  για καταδυση .Οι 10αρες σε καλυπτουν μονο σε επιπεδο OWD  και με την προυποθεση πως δεν εχεις μεγαλη καταναλωση που λογικα σαν αρχαριος δεν  θα ειναι και η καλυτερη .

τυχερες οι κοπελες.ακομα και μια χωρις εμπειρια πολλες φορες ειναι μια χαρα σε καταναλωση σε σχεση με εναν αντρα.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...