Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Σιγουρα η φυσιολογια το βαρος και ο σωματοτυπος παιζουν ρολο στην καταναλωση ,οπως  ρολο παιζει και η  καλη τεχνικη  στον πεδιλισμο ,η πλευστοτητα  και τελος η ηρεμια  που προερχεται κυριως απο την εμπειρια και την εξοικειωση .

Εξαιτιας  των τελευταιων μιλησα για "αρχαριο".

• Like 1
Δημοσ.

ναι η εμπειρια ειναι ενα μεγαλο συν στην καταναλωση αφου εισαι ηρεμος δεν κανεις ακυρες κινησεις και γενικοτερα δεν παλευεις.οταν εχεις και το σωμα σου σωστα στο νερο οταν εισαι με frog kick πεδιλιες βοηθαει στο να εχεις μικρη καταναλωση.και επισης τα πραγματα να ειναι σωστα πανω σου για να μην εχεις drag.και απλα οι κοπελες λογω σωματοτυπου εχουν ενα επιπλεον συν.

ευτυχως ειχα/εχω αρκετα μικρη καταναλωση .και στα open water ,advanced αλλα και στα tec40/45/50 etc με θυμαμαι να βγαινω και να ειμαι με αρκετο αερα ακομα και παραπανω απο αλλα ατομα.

Δημοσ.

για το σακιδιο το gregory stout 65 τελικα το αλλαξαν απο gregory.στο καινουριο εχουν γινει αλλαγες στις ραφες αλλα προτιμησα να παρω osprey.στην αρχη ελεγα για το xenith 75 αλλα τελικα ειπα να παρω κατι μικροτερο και πηγα στο aether 60.

Δημοσ.

Καλορίζικο το Osprey.

Το σύστημά τους για τη γρήγορη αποθήκευση των μπατόν εν κινήσει ειναι απίστευτα βολικο.

• Like 1
Δημοσ.

Καλορίζικο το Osprey.

Το σύστημά τους για τη γρήγορη αποθήκευση των μπατόν εν κινήσει ειναι απίστευτα βολικο.

thank u.δεν εχω προλαβει ακομα να το ψαχουλεψω.ειχα δει σε ενα αλλο ατομο αυτο που λες αλλα δεν το εψαξα παραπανω.και απο το gregory δεν ειχα σχεδον κανενα παραπονο αν εξαιρεσουμε οτι αυτο το One size fits all ειναι λιγο οτι να ναι.οι ιμαντες στην μεση μου ηταν οριακα.τους πηγαινα σχεδον μεχρι τερμα.το σακιδιο μαλλον ειχε σχεδιαστει για ατομα  με αρκετα κιλα παραπανω και με πιο μεγαλη μεση.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

για το σακιδιο το gregory stout 65 τελικα το αλλαξαν απο gregory.στο καινουριο εχουν γινει αλλαγες στις ραφες αλλα προτιμησα να παρω osprey.στην αρχη ελεγα για το xenith 75 αλλα τελικα ειπα να παρω κατι μικροτερο και πηγα στο aether 60.

Αριστη επιλογη Πουλινε    τα κορυφαια της αγορας ειναι .

Εγω ειμαι  απολυτα ικανοποιημενος με το Ayther 85 ,το δοκιμασα στο οριο του σε φαση να δωσω feedback πισω στην εταιρεια και  αντεξε .

Αξιζει και το τελευταιο ευρω .

Επεξ/σία από Fotis13
  • Like 1
Δημοσ.

Αριστη επιλογη Πουλινε τα κορυφαια της αγορας ειναι .

Εγω ειμαι απολυτα ικανοποιημενος με το Ayther 85 ,το δοκιμασα στο οριο του σε φαση να δωσω feedback πισω στην εταιρεια και αντεξε .

Αξιζει και το τελευταιο ευρω .

μια χαρα λοιπον.ελπιζω να μην μετανιωσω που δεν πηρα το xenith το 75 αρι απο αποψη χωρητικοτητας.ειπα να μεινω σε πιο μικρο size.το stout ηταν 65.goodbye gregory.:P
Δημοσ.

Εχω το Exos 58 (στην πραγματικότητα 61l στο Large). Μετά από αρκετά χρόνια χρήσης δεν έχει παρουσιάσει την παραμικρή αστοχία.

Το χρησιμοποιώ βάσει των προδιαγραφών του, στα 11-14 κιλά, δεν ειναι το μοναδικό μου σακίδιο.

Αξιζε τα χρήματά του και με το παραπάνω.

• Like 1
Δημοσ.

το aether το δινουν 15-27 kg.δεν θα ηθελα να ηταν 11-14 διοτι το περασα αυτο το οριο.το stout τις τελευταιες μερες πρεπει να επαιζε κοντα στα 19-20.

Δημοσ.

Την Κυριακη ειχα παει Μυλους στο Αλεποχωρι ηταν μικτο σχολειο μυησης -αυτονομων  και ημουν βοηθος εκπαιδευσης .Παραδοξως τους Μυλους δεν τους ειχα κανει πηγαιναμε ολο στην Γερακινα για σχολεια .

Ομορφο φαραγγι  αν και ξερο ,ιδανικο για εκπαιδευτικους σκοπους .

post-237837-0-30133700-1510044368_thumb.jpg

• Like 2
Δημοσ.

Την Κυριακη ειχα παει Μυλους στο Αλεποχωρι ηταν μικτο σχολειο μυησης -αυτονομων  και ημουν βοηθος εκπαιδευσης .Παραδοξως τους Μυλους δεν τους ειχα κανει πηγαιναμε ολο στην Γερακινα για σχολεια .

Ομορφο φαραγγι  αν και ξερο ,ιδανικο για εκπαιδευτικους σκοπους .

attachicon.gif 19250395_10215157250304341_5888417920451244780_o.jpg

η διαβαζω το μυαλο σου η διαβαζεις το μυαλο μου και θα σου πω το γιατι.μου ηρθε το email με νεα απαντηση και βλεπω αυτο που εχεις γραψει οτι δεν εχεις παει μυλους αλλα δεν φαινοταν η φωτογραφια.και λεω απο μεσα μου.να του γραψω για το μεγαλο το κατεβασμα που εχει με το ενδιαμεσο ρελε αν του αρεσε(ειναι κατι ωραιο που δεν το εχει η γερακινα).και με το που ανοιγω το Link βλεπω φωτογραφια απο εκει.χαχα.

και ο σελας νομιζω ειχε σχολειο αυτονομων αυτο το σαββατοκυριακο που μας περασε.επισης και στο τελος των μυλων ειναι ωραια οταν τελειωνεις το φαραγγι που σε βγαζει στην παραλια αλλα και λιγο πριν κατεβεις που βλεπεις την παραλια μπροστα απο ψηλα.εχει βεβαια λιγο παραπανω περπατημα απο την γερακινα που μπορεις να πας με αμαξι.

και τα 2 φαραγγια ειναι μια χαρα παντως και για τους αυτονομους για τα πρωτα μαθηματα αλλα και για τους αρχαριους .στεγνο ειναι και δουλευεις ανετα χωρις να εχεις πιεση χρονου οτι θα κρυωσεις στο νερο.ιδανικο ξεκινημα μαζι με την οικοδομη

• Like 1
Δημοσ.

χαχαχα ειχαμε timimg.

Αυτο το σημειο εχει την μεγαλυτερη τεχνικη δυσκολια στο φαραγγι εγω εκατσα στο πανω ρελε εστησα  την τραβερσα  και την καταβαση  που την εκανε κλειστη μια αυτονομη με τον εκπαιδευτη μαζι που εκατσαν στην αλλαγη    και εκαναν και την τελικη καταβαση.

Ο Σελας ηταν να μπει 1 ωρα μετα απο εμας  αλλα δεν γνωριζω αν τελικα το εκανε  γιατι δεν συναντηθηκαμε οι σχολες .

Το τελος που βγαζει στον δρομο πανω απο την  παραλια οντως ειναι ωραιο  .

• Like 1
Δημοσ.

οταν εκανα τον αυτονομων ειχε πετυχει σε εμενα αυτο το ρελε και το εχω και σε videaki.Πραγματι ειναι ωραιο.αυτο που δεν μπορω να θυμηθω αλλα νομιζω οτι μετα την τραβερσα μεχρι το ενδιαμεσο ρελε το ειχαμε κανει κλειστο με σκοπο να κατεβεις σε διπλο σκοινι μεχρι εκει και μετα να πας σε μονο σκοινι.

δεν νομιζω να μην το εκανε ο σελας γιατι ειδα κατι φωτογραφιες στο Fb απο εκει αν καταλαβα καλα εκτος αν ηταν απο αλλη ομαδα γιατι πολλες φορες η μια ομαδα παει γερακινα η αλλη παει μυλους και την επομενη μερα το αναποδο.το μονο κακο με αυτο το φαραγγι ειναι οτι δυο φορες που εχω πει στο περπατημα μεχρι να μπουμε στο φαραγγι εχω γυρισει και τις 2 φορες το ποδι.την δευτερη φορα κιολας το ξαναγυρισα λιγο πριν τελειωσουμε το φαραγγι.ευτυχως ελαφρα και τις 2 φορες :P.

αλλα τετοια ατυχια.

offtopic.εχεις υποψιν να γινεται καμια κορυφη κανα βουνο σε ευρωπη απο καναν συλλογο ετσι τωρα τον χειμωνα?το elbrus οσο ειδα παιζει μονο αυγουστο και τωρα τον ιανουαριο ειναι το αλλο στην αμερικη που ειναι εκτος budget.εχω μεινει λιγο στασιμος μετα τα πυρηναια και μετα τις καταδυσεις και αρχιζω να φρικαρω.για το divemaster ειμαι στο ετσι και ετσι οπως σου ειχα πει.το μονο που θα με ψηνε θα ηταν καμια ερυθρα θαλασσα για τιποτα ωραιες trimix βουτιες περα απο καμια κορυφη βουνου

Δημοσ.

Ναι ετσι ακριβως ειναι  οπως το θυμασαι κατεβαινει απο το πανω ρελε με διπλο σχοινι στην ουσια στηνεις μια καθετη τραβερσα και στην αλλαγη στηνετε κανονικο ρελε με μονο σχοινι καταβασης .

Θα το εκανε και ο Σελας απλα δεν συναντηθηκαμε, αφου μπηκε 1 ωρα αργοτερα και εμεις παρολο που ειμασταν 17 ατομα  ειχαμε σχετικα γρηγορο ρυθμο για εκπαιδευτικο ,"τσουλαγε" δλδ η  ομαδα .Ειναι λογικο να μην συναντηθηκαμε .

Μεγαλο βουνο μονο Ο Κοτρωναρος αυτη την περιοδο στην Αργεντινη για αλλο δεν εχω υποψη μου.

Ερυθρα θαλασσα θελει να το ψαξεις πολυ για trimix kai tec βουτιες  γιατι εκει οπως ξερεις το 99% ειναι καταδυσεις αναψυχης .Πρεπει να βρεις καταδυτικο που ειδικευεται και κανει συχνα τετοιου επιπεδου βουτιες εκει .

• Like 1
Δημοσ.

17 ατομα.μπραβο αρκετα ατομα.εμας τα σπαγαν στην μεση αφου και μυλοι και γερακινα ειναι στο ιδιο σημειο με σκοπο να στηθουν παραπανω ρελε απο τους μαθητες ή αντιστοιχα να υπαρχει καλυτερη ροη για τους αρχαριους.απλα προυποθετει να υπαρχουν και οι αντιστοιχοι εκπαιδευτες/βοηθοι.ναι αυτο στην αργεντινη εχω δει αλλα ναι πολυ ακριβο δυστυχως οχι οτι δεν θα τα αξιζει.και εχω και μπολικη αδεια απο προηγουμενες χρονιες. το βασικο ειναι να βρεθει και ενα σοβαρο καταδυτικο κεντρο διοτι πολλα ατυχηματα γινονται εκει κατω.και ιταλια που ηθελα για via feratta μου ειπαν οτι ειναι λιγο αργα μετα τον σεπτεμβρη για να πας λογω καιρου.θα ξαναπαω πολωνια σε 13 ημερες αλλα δεν θα ειναι για παγοκαταδυση αυτην την φορα:P

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...