Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

65 lt , σκηνη , καμερες , φαγητό , νερο , φαρμακείο , κανα ρούχο τα γνωστά ....

Παρτο  αφοβα ειναι εξαιρετικη επιλογη .

• Like 1
  • Απαντ. 2,1k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

τι μποτάκι για συνήθως 2-3 μερες διαδρομή , με full load και καιρικές συνθήκες για ολες τις εποχές ?

σκέφτομαι το 4d gtx 2 της salomon

μετά ήταν και άλλο ένα που όμως δεν μου έρχεται στο μυαλό αλλα δεν ήταν στην αθήνα κάπου διαθέσιμο να το δοκιμάσω -που είναι προυπόθεση για αγορά ...

με salomon μποτακι δεν θυμαμαι μοντελο δυστυχως και δεν ειμαι σπιτι να το δω πριν μερικους μηνες εκανα τα πυρηναια.30 μερες περπατημα απο απλο χωμα μεχρι χαλια μονοπατια ολο πετρες και βραχια.εκανα 450 και χιλιομετρα και εφαγε νερο το παπουτσι του βαλα και κραμπον και ελαχιστη φθορα στην σολα.το load ηταν απο 16 εως 19 κιλα ολες τις μερες.
Δημοσ.

Αύριο πάω για το μποτάκι μιας και επείγει  

τώρα που σας βρήκα ... 

για προτείνεται και κανένα αντιανεμικό της προκοπής αν γίνεται πάλι να είναι για όλες τις περιόδους (για χειμωνιάτικο jacket θα σας ρωτήσω μετα..) . Με νοιάζει η ανθεκτικότητα , να είναι άνετο στις κινήσεις , ελαφρύ , προφανώς να κάνει του δουλειά του σε προστασία απο άγριες μπόρες και να χωράει το κράνος κάτω απο τι κουκούλα 

απορώ μήπως πετύχω καμιά ευκαιρία απο amazon uk ...

γιαυτό έχω ακούσει πολύ καλα λόγια https://arcteryx.com/es/en/shop/mens/Alpha-SL-Jacket

2. jacket ... δεν έχω ιδέα αν χρειάζομαι , δεν έχω τόση εμπειρία στα κρύα της ελλάδας (ούτε του εξωτερικού) γιατί λόγο έλλειψης χρόνου δεν εχω συμμετάσχει σε κάτι δύσκολο το χειμώνα που να απαιτούσε τεχνικό εξοπλισμό αλλά θέλω πολύ . Εχω σκοπό να βγάλω και σχολεία και να πάω και στο εξωτερικό(έχω ακολουθήσει χωρίς να έχω πάει σε σχολείο πορείες ..) . Απλός δεν ξέρω αν χρειάζεται απο τώρα και πιθανώς να την αναβάλλω για του χρόνου την αγορά ή το καλοκαίρι , αυτό το λέω  αν βρεθεί κάτι σε ευκαιρία ...

Δημοσ.

Αύριο πάω για το μποτάκι μιας και επείγει  

τώρα που σας βρήκα ... 

για προτείνεται και κανένα αντιανεμικό της προκοπής αν γίνεται πάλι να είναι για όλες τις περιόδους (για χειμωνιάτικο jacket θα σας ρωτήσω μετα..) . Με νοιάζει η ανθεκτικότητα , να είναι άνετο στις κινήσεις , ελαφρύ , προφανώς να κάνει του δουλειά του σε προστασία απο άγριες μπόρες και να χωράει το κράνος κάτω απο τι κουκούλα 

γιαυτό έχω ακούσει πολύ καλα λόγια https://arcteryx.com/es/en/shop/mens/Alpha-SL-Jacket

2. jacket ... δεν έχω ιδέα αν χρειάζομαι , δεν έχω τόση εμπειρία στα κρύα της ελλάδας (ούτε του εξωτερικού) γιατί λόγο έλλειψης χρόνου δεν εχω συμμετάσχει σε κάτι δύσκολο το χειμώνα που να απαιτούσε τεχνικό εξοπλισμό αλλά θέλω πολύ . Εχω σκοπό να βγάλω και σχολεία και να πάω και στο εξωτερικό(έχω ακολουθήσει χωρίς να έχω πάει σε σχολείο πορείες ..) . Απλός δεν ξέρω αν χρειάζεται απο τώρα και πιθανώς να την αναβάλλω για του χρόνου την αγορά ή το καλοκαίρι , αυτό το λέω  αν βρεθεί κάτι σε ευκαιρία ...

Τα windproof στην ουσια ειναι ολα τα soft shell  αλλα υπαρχουν ποιοτητες  ειναι σημαντικο κομματι του εξοπλισμου αυτο σε συνδυασμο με ενα καλο mid layer  σε καλυπτουν σε ενα μεγαλη γκαμα καιρικων συνθηκων μου αντιμετωπιζουμε ψηλα .Εχω 3-4  ενα Νorth face summit series , 2 millet και ενα που ξεχναω .

Το αrcteryx  που εβαλες ειναι αριστο  ποιοτικα ,τα σημαντικα ειναι να εχει κουκουλα και να χωραει το κρανος .

Για jacket  ρεαλιστικα θες 2 ενα down jacket με γεμιση 800  και ενα πιο ελαφρυ που θα το φορας σαν  layer  μου μπορει να ειναι down jacket  η' primaloft.Εχω 1 πολυ χοντρο down jacket expedition Nort face  που το ειχα παρει για το Denali  to οποιο ειναι κτηνος και δεν φοριεται σε ελληνικα βουνα και 3-4 down jacket  mountain hardware ,TNF,Helly hansen ,Millet.

Oτι παιρνει απο ρουχισμο θα το παιρνεις με κουκουλα .Δεν θα παρεις τιποτα χωρις ειναι πολυ βασικο .Αν βρω χρονο θα ανεβασω καποιες  φωτογραφιες .

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Κυριακη ημουν Υπατη καναμε τον Ροδοκαλο  μετρια ποσοτητα νερου  ,σχετικο κρυο 

post-237837-0-78672800-1511769401_thumb.jpg

Επεξ/σία από Fotis13
  • Like 3
Δημοσ.

Αύριο πάω για το μποτάκι μιας και επείγει  τώρα που σας βρήκα ... 

Α.αλλο απλα αντιανεμικο windproof και αλλο να ειναι και waterproof κτλ.
πχ ειχα Jacket το οποιο ηταν απλα windproof της millet αλλα αμα εβρεχε ειχα θεμα.απο εκει και περα ειναι αναλογως τι θες
και εσυ.δυστυχως κατα καποιο τροπο ενα για ολα δεν υπαρχει.σε αλλες περιπτωσεις μπορεις να χρειαστεις το χ ενω σε αλλες το ψ.
και σε καθε νεα εκδρομη παντα σου λειπει κατι και παλι δινεις λεφτα:P
πχ εγω παιζω ως εξης.πρωτο Layer θερμοεσωρουχο. δευτερο Layer fleece απο 100 μεχρι 200,300 αναλογως το κρυο και απο πανω
καποιο jacket ειτε καποια μεμβρανη.αν βρεχει πχ θα βαλω καποια λεπτη μεμβρανη πανω απο το fleece.βεβαια αν βρεχει την απειρη
ωρα και βρεχει και καρεκλες εκει και goretex να παρεις μπορει να μην την γλυτωσεις οποτε καποιοι εκει βαζουν poncho το οποιο
ομως δεν ειναι διαπνεον. αν τωρα εχει πολυ κρυο εκει θα βαλω το fleece και απο πανω ενα jacket το οποιο εχει και Primaloft
μεσα ωστε να ειναι ταυτοχρονα και ζεστο.μπορεις να βρεις και jacket με ενσωματωμενο fleece που μπορεις βεβαια να το βγαλεις
αλλα ειναι λιγο ογκωδες.τωρα το ποσο ζεστο θες κατι εξαρτατε και ποσο την παλευεις με το κρυο.σε χειμερινο σχολειο στην ελλαδα
ημουν με θερμοεσωρουχο και Fleece.Jacket δεν εβαζα και αν ειχε αερα εβγαζα το Fleece και εβαζα το jacket.γενικως τα παω
καλα με το κρυο.

Τα windproof στην ουσια ειναι ολα τα soft shell  αλλα υπαρχουν ποιοτητες  ειναι σημαντικο κομματι του εξοπλισμου αυτο σε συνδυασμο με ενα καλο mid layer  σε καλυπτουν σε ενα μεγαλη γκαμα καιρικων συνθηκων μου αντιμετωπιζουμε ψηλα .Εχω 3-4  ενα Νorth face summit series , 2 millet και ενα που ξεχναω .

Το αrcteryx  που εβαλες ειναι αριστο  ποιοτικα ,τα σημαντικα ειναι να εχει κουκουλα και να χωραει το κρανος .

Για jacket  ρεαλιστικα θες 2 ενα down jacket με γεμιση 800  και ενα πιο ελαφρυ που θα το φορας σαν  layer  μου μπορει να ειναι down jacket  η' primaloft.Εχω 1 πολυ χοντρο down jacket expedition Nort face  που το ειχα παρει για το Denali  to οποιο ειναι κτηνος και δεν φοριεται σε ελληνικα βουνα και 3-4 down jacket  mountain hardware ,TNF,Helly hansen ,Millet.

Oτι παιρνει απο ρουχισμο θα το παιρνεις με κουκουλα .Δεν θα παρεις τιποτα χωρις ειναι πολυ βασικο .Αν βρω χρονο θα ανεβασω καποιες  φωτογραφιες .

οτι και να παρεις παντα λειπει κατι γαμοτο.σε καθε εκδρομη πριν γινει standard εχω παει να παρω κατι που μου λειπει.αν θελει φωτογραφιες ο αποπανω μπορω να σηκωσω και εγω.

Κυριακη ημουν Υπατη καναμε τον Ροδοκαλο  μετρια ποσοτητα νερου  ,σχετικο κρυο 

attachicon.gif 19885537_994350650706362_1141087727_o.jpg

ροδοκαλος αν θυμαμαι σωστα ηταν το τελευταιο που ειχαμε κανει στο σχολειο αυτονομων.που οταν ξεκιναει δενεις απο ενα δεντρο για να κατεβεις επειδη ειναι λιγο αποτομα και το αμεσως επομενο κατεβασμα ειναι και λιγο στενο.ειχα φαει κρυακι . καναμε το σχολειο επρεπε να στησουμε οσα ρελε γινοταν οποτε υπηρχε λιγο αναμονη στα ρελε.βραδυ βγηκαμε.

μετα την επιστροφη απο πολωνια και βερολινο και μια που εχω μεγαλη αδεια κατα τις 10 του δεκεμβρη ξαναπαω πολωνια απλα σε δυο αλλες πολεις.

επισης με τον αρχηγο που ειχαμε παει πυρηναια φετος ιουλιο εχει dolomites ALTA VIA και θα εχει και via ferrata συμφωνα με αυτα που μας εστειλε.απο 10 εως 24 ιουλιου.

Δημοσ.

Ναι αυτος ειναι και παντα τρως κρυο .

Ειχα βγει στα ορια της υποθερμιας περσι το Μαρτιο απο εκει μεσα ,βεβαια δεν  φοραγα το πανω 5αρι αλλα  ημουν με 1,5 mm  μπλουζακι  ηταν και η εποχη που λιωναν τα χιονια , το πετυχαμε και με πολυ νερο καταλαβαινεις τι εγιν ε .

Φετος μπηκα με το 5αρι ειχε αρκετα λιγοτερο νερο και η θερμοκρασια νορμαλ για την εποχη .

Δημοσ.

Ναι αυτος ειναι και παντα τρως κρυο .

Ειχα βγει στα ορια της υποθερμιας περσι το Μαρτιο απο εκει μεσα ,βεβαια δεν φοραγα το πανω 5αρι αλλα ημουν με 1,5 mm μπλουζακι ηταν και η εποχη που λιωναν τα χιονια , το πετυχαμε και με πολυ νερο καταλαβαινεις τι εγιν ε .

Φετος μπηκα με το 5αρι ειχε αρκετα λιγοτερο νερο και η θερμοκρασια νορμαλ για την εποχη .

ναι ηταν αρκετα κρυο.1.5 mm ειναι λιγο εκτος αν ειναι λιγα τα ατομα και κατεβαινεις κομματια κατω.αλλιως αν ειναι να στησεις ρελε και να περιμενεις και χ ατομα να κατεβουν ακομα και να μην τρως νερο εκει που καθεσαι παλι θα αρχιζεις να κρυωνεις αφου θα ειναι και βρεγμενο το σωμα σου.οποτε το 5mm δυσκολευει λιγο κινησεις αλλα εισαι καλυτερα.εδω και με 5αρι εχει τυχει να κρυωνω οταν εκανα το σχολειο αφου η αναμονη ηταν μεγαλη.εμπαινες πρωι εβγαινες βραδυ.χαχα.αλλιως μετα στεγανη και τερμα.μου θυμιζει που ειχα κανει tec 40 45 kai 50 με wet suit.το 45 και 50 στην στερνα οκτωβριο.οταν αρχιζες να περνας τα -40 ειχε κατι αποτομα κρυακια.εχεις και το deco μετα αστα να πανε.
Δημοσ.

εγώ καλοκαιράκι πάντως με 10αρα ήμουν χαχ δεν λεω ζεστάθηκα καποιες φορές αλλά δεν κρύωσα καθόλου ...

αφήστε πελάγωσα με τα αδιάβροχα και ακόμα δεν εχω πάρει , είναι όπως τα λετε βρίσκεις στο ενα κάτι αλλα δεν εχει το κάτι άλλο. 

με χιονια συνήθως φοράω ενα ισοθερμικό απο μέσα , για παντελόνι ενα της north face που το έχω λατρέψει , και απο επάνω πάλι ενα φλις 

μπουφαν - jacket τεχνικό δεν έχω όπως ειχα πει αλλα θα ψακτώ 

Δημοσ.

δυστυχως δεν υπαρχει λυση για ολα.για αυτο αγοραζεις στο τελος αρκετα.παιρνεις το ενα πας ενα ορειβασια μετα ετοιμαζεσαι για αλλη σου λειπει κατι αλλο.ειχα παρει σαν ενα αδιαβροχο απο πανω salewa αλλα δεν ειναι διαπνεον αλλα αντεχει αρκετο νερο.μετα πηρα μια μεμβρανη marmot.αντεχει λιγοτερο νερο αλλα ειναι διαπνεον.καπου θα χασεις καπου θα κερδισεις.και με την εμπειρια μαθαινεις.πχ οταν πηγα πυρηναια 30 μερες ειχα κανει καποια λαθη.τωρα για το επομενο ταξιδι θα ειμαι πιο ετοιμος.για αυτο και καλο ειναι να ανεβαινει η δυσκολια λιγο λιγο.και εγω μπορει να πω χ ρουχο να βαλεις και για σενα να ειναι λαθος διοτι πχ κρυωνεις παραπανω.πχ εγω κε την ζεστη πεθαινω αντιθετα με το κρυο ολα καλα.πυρηναια οταν αλλοι ηταν με χειμωνιατικα και fleece εγω με καλοκαιρινο.οταν αντιθετα ειχε ηλιο ολοι ηταν μια χαρα και εγω ηθελα να πεσω στον πρωτο γκρεμο λογω ζεστης.το ιδιο και στην πολη.

για το canyoning μπορει τα χ χιλιοστα να ειναι πολλα και να ζεσταινεσαι απο την αλλη αμα ζεσταινεσαι μπορεις να βραχεις για να κατεβασεις θερμοκρασια.αν κρυωνεις ομως δυσκολα θα ανεβασεις θερμοκρασια.κατα τα αλλα μην ψαχνεις το τελειο ρουχο.λεφτα θα δωσεις υποχρεωτικα αλλα τουλαχιστον θα χαιρεσαι αυτα που παιρνεις και που αντεχουν χρονια.συν οτι τα φορας και στην καθημερινοτητα σου.πλεον ολα μου τα ρουχα ειναι ορειβατικα.δεν υπαρχει jean και τετοια.

φωτη ποσα εχεις δωσει για ρουχα ως τωρα αραγε;

Δημοσ.

Eχω δωσει συνολικα ενα μεγαλο ποσο Πουλινε  αν σκεφτεις πως  μονο οι μποτες και  τον χοντρο μου μπουφαν κανουν 2 χιλιαρικα ...

Αλλα δεν θα ηθελα να αναφερω το συνολο για να μην αποπροσανατολισω .

Εγω γενικα εχω τρελα με τον εξοπλισμο-ρουχισμο τα εχω ολα διπλα, τριπλα ,τετραπλα  και  καποια πραγματα ειναι πολυ εξειδικευμενα που τα πηρα πρωτη φορα για το Denali και αν καποιος δεν βρεθει σε αντιστοιχο βουνο και συνθηκες  δεν χρεαζεται να τα παρει ειναι overkill δλδ.

Γενικα χαλαω πολλα λεφτα σε ρουχα ειτε ειναι για δρααστηριοτητες ειτε στην καθημερινοτητα .

Αυτο με τα τζην  συμφωνω πιο αβολα ρουχα πεθαινεις .

εγώ καλοκαιράκι πάντως με 10αρα ήμουν χαχ δεν λεω ζεστάθηκα καποιες φορές αλλά δεν κρύωσα καθόλου ...

Που ησουν με 10αρα ?  σε ποια δραστηριοτητα δεν καταλαβα .

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...