Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 2,1k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Το αποσπασμα Nick  ειναι απο το fb toy Κοτρωναρου  το διαβασα ναι .

Για το συστημα  υποβρυχιων σπηλαιων στο Μεξικο τι να πεις κανεις ...Ανακαλυψαν και συνδεσαν και αλλα τωρα .Μιας και μιλαμε για Σπηλιες μερικες φωτο απο την διαδικασια αποσυμπιεσης στην Λιμνη Βουλιαγμενης :

26678535_1022105967930830_8316513930019742803_o.jpg

27048770_1022111231263637_1161920180_o.jpg

• Like 4
Δημοσ.

είδα και το touching the void , εντάξει τη δύναμη ψυχής είχε το άτομο ...

όσο για το κόψιμο του σκοινιού θα έπρεπε να περιμένει ως το πρωι ή οχι , θα μπορούσε να το ασφάλιζε πουθενά ?  

Δημοσ.

26910340_1788545487864187_28737269320227

και μου θύμισε αυτό το περιστατικό 

Πάμε 4 άτομα στα άγραφα και σχεδόν πριν φτάσουμε στη κορυφή ένα άτομο κτυπάει το πόδι του (φορτώνομαι μέρος των πραγμάτων του) και μας τελειώνει και το νερό και αποφασίζουμε να πάμε προς τα κάτω που έχει νερό

Επειδή  είπαμε να ακολουθήσουμε διαφορετικό ''μονοπάτι'' συνεννοηθήκαμε λάθος και ακολούθησα ένα που ήταν ίσως ποιο δύσκολο αλλά ποιο γρήγορο για βγω να βρω νερό. Δεν βρίσκω νερό και αγχώθηκα όσο δεν πάει, είχα να δω τους άλλους τουλάχιστον 1 ώρα και επειδή έκανα κάποια ανεβοκατεβάσματα με συνδυασμό τον πανικό που είχα πάθει αφυδατώθηκα πολύ περισσότερο.

Επειδή έβλεπα σπίτια και απο τις δύο κατευθύνσεις δεν ήξερα αν διάλεγαν άλλη (εκεί που έφτασα υπήρχε κοντά νερό γιατι υπήρχαν στάβλοι αλλά φοβήθηκα για τσοπανόσκιλα και έφυγα)  και γυρίζω σε ένα σημείο κομβικό για να μπορέσω να βγάλω σφυρίχτρα ... ε τελικά μόλις πήγα τους συνάντησα εκεί,  τέτοια ανακούφιση σπάνια ...

Το πάθημα έγινε μάθημα όμως ( πάνε τωρα 2 χρόνια απο αυτό) 

• Like 1
Δημοσ.

Χτες καναμε Γερακινα για εκπαιδευση  στο Αλεποχωρι πουλινε με μια ομαδα κοριτσιων που εγιναν προσφατα αυτονομες .Περασαμε 5 ωρες μεσα  βγαλαμε αρκετες τεχνικες  .Αρχικα ηταν να μπουμε Μυλους που εχει νερο αλλα οι κοπελες κρυωαναν και αλλαξαμε  προορισμο .

Και μια ακομα απο Βουλιαγμενη στην διαδικασια αποσυμπιεσης 

27265088_1024041414403952_303866637_o.jpg

• Like 2
Δημοσ.
On 18/1/2018 at 7:16 PM, nickarmy said:

Σε σοβαρές καταγγελίες για εγκατάλειψη, παρά τα όσα όπως λέει αναφέρονται σε ξένα ΜΜΕ, προχώρησε ο ορειβάτης Παναγιώτης Κοτρωνάρος που είδε τον συνοδοιπόρο του Δημήτρη Κωνσταντίνου να χάνει την τελευταία του πνοή στις Άνδεις την περασμένη Κυριακή.

Οι δυο τους είχαν πάει για ορειβασία στο όρος Aconcagua και βρίσκονταν σε υψόμετρο 6.900 μέτρων, όταν ο Δημήτρης Κωνσταντίνου πέθανε αιφνίδια, μπροστά στα μάτια τουλάχιστον 10 ατόμων που όμως αγνόησαν τις εκκλήσεις για βοήθεια, σύμφωνα με όσα καταγγέλλει ο έλληνας ορειβάτης.

Αναλυτικά η καταγγελία:

Στις 14 Ιανουαρίου 2018 στις 3.30μμ ο συνορειβάτης μου Δημήτριος Κωνσταντίνου άφησε την τελευταία του πνοή, πιθανότατα από καρδιακή ανακοπή, στα 6.900m κάτω από την κορυφή του όρους Aconcagua των Άνδεων. Αυτά που γράφουν τα ξένα site περί νοσοκομείου και βοήθειας από μέλη άλλων αποστολών είναι ψευδέστατα. Προσπαθούν να συγκαλύψουν το γεγονός ότι παρόντες στο περιστατικό ήταν τουλάχιστον 10-12 ακόμα ορειβάτες μέλη των διεθνών αποστολών Aconcagua Vision και Inca Expeditiones με οδηγούς βουνού UIAGM οι οποίοι παρά τις εκκλήσεις μου για βοήθεια, λόγω της επερχόμενης κακοκαιρίας, μας αγνόησαν παντελώς. Παρέμεινα μόνος μου με τον Δημήτρη κάνοντας του ΚΑΡΠΑ για περίπου 20 λεπτά αλλά χωρίς αποτέλεσμα. Στη συνέχεια προσπάθησα να τον μεταφέρω χαμηλότερα καταναλώνοντας πολλές δυνάμεις, αλλά ήταν αδύνατον σε αυτό το υψόμετρο.

Όταν άφησα τον Δημήτρη τους πρόλαβα στην κατάβαση να ψάχνουν μέσα στην ομίχλη την διαδρομή για το Camp Cholera όπου είχαν στήσει τα αντίσκηνα τους και τους διόρθωσα καθώς είχα καταγράψει την πορεία της ανόδου με το GPS. Από εκεί συνέχισα μόνος την κατάβαση ως το Camp Nido Condores (5.600m) όπου επιβεβαίωσα το συμβάν στους Rangers και την αστυνομία βουνού οι οποίοι είχαν ήδη ενημερωθεί.

Η σωρός του Δημήτρη είναι ακόμα στα 6.900m. Αυτή τη στιγμή βρίσκομαι στην Μεντόζα και χαίρω Άκρας Υγείας, πολύ καλά εγκλιματισμένος και έτοιμος να ξανά ανέβω στην κορυφή συμμετέχοντας στην ομάδα διακομιδής και κατάβασης της σωρού από το βουνό.

Θέλω να ευχαριστήσω τους υπεύθυνους της Ελληνικής Πρεσβείας στο Bouenos Aires, την ΕΟΟΑ και το ΣΕΟΒ που κάνουν σημαντική προσπάθεια ώστε να μπορέσω να συμμετέχω στην επιχείρηση διακομιδής της σωρού του φίλου και συνορειβάτη μου Δ.Κωνσταντίνου από τα 6.900m στα 5.600m όπου είναι το υψηλότερο σημείο που μπορεί να φτάσει ελικόπτερο, κάτι το οποίο μου αρνούνται οι αρχές της Αργεντινής. Είναι η ελάχιστη ηθική προσφορά τόσο για μένα όσο και για την οικογένεια του εκλιπόντος. Βρίσκομαι στη Μεντόζα πολύ καλά εγκλιματισμένος και έτοιμος να ανέβω ξανά στην κορυφή. Έχω επιχειρήσει σε βουνά 2.000m υψηλότερα από την κορυφή των Άνδεων (Everest 8.848m, ChoOyu 8.201m, Daulagiri 8.167m, Sishapangma 8.046m) και επί επτά χρόνια ήμουν εκπαιδευτής της ΕΜΑΚ στο χειμερινό βουνό και τη διάσωση. Για περισσότερα από 10 χρόνια ο Δημήτρης Κωνσταντίνου και η σύζυγός του Ασπασία με τίμησαν με την επιλογή τους να συμμετέχουν σε ορειβατικές αποστολές όπως στο Mont Blanc, το Kilimanjaro, το Ararat, το Monte Roza, το Elbrus κ.α.

Θέλω να εκφράσω τα θερμά μου συλλυπητήρια στην οικογένεια του εκλιπόντος και θα κάνω ότι είναι δυνατόν για να απαλύνω τον πόνο της απώλειας του αγαπημένου τους. Στη μνήμη του Δημήτρη παραθέτώ ένα μικρό video από την προσπάθεια του στις Άνδεις. Π.Κοτρωνάρος, Mentoza, Argentina.

https://www.altsantiri.gr/ellada/sygklonizi-o-synodiporos-tou-giatrou-pou-echase-ti-zoi-tou-stis-andis-den-gyrizo-choris-ton-dimitri-video/

εγω απλα αναρωτιεμαι*γιατι ειναι στη φυση του ανθρωπου πολλες φορες το να επιβιωνει και να κοιταει την παρτη του οταν ειναι σε περιπτωση αναγκης οτι δεν μου φαινεται παραξενο αν εγινε ετσι.οτι δηλαδη αγνοησαν οτι ο αλλος ηθελε βοηθεια.και απλα σκεφτομαι οτι μερικοι θα ειπαν.α οκ του κανει cpr οποτε κοινως δεν προκειται να σωθει αφου δεν θα ερθει βοηθεια γρηγορα.οι αλλοι μισοι να ειπαν α ερχεται κακοκαιρια οποτε ας εξαφανιστουμε ειδικα αν ειχαν χασει τον δρομο και οι αλλοι οτι ειμαστε στα 7000 μετρα τα εχουμε παιξει αρα ποιον να βοηθησουμε.απλα σκεψεις ειναι.κανεις ποτε δεν θα μαθει μαλλον γιατι δεν βοηθησαν ή αν εγινε ετσι κτλ απλα τα λεω αυτα με βαση την ταινια summit που ουτε οι sherpas δεν ηθελαν να ανεβουν για να σωσουν καποιους που εμειναν εκει πανω και απλα του πιεσαν να πανε και πεθαναν.περισσοτερα για την ταινια πιο κατω.

On 18/1/2018 at 7:56 PM, nickarmy said:

στο εξωτερικο θα μπουν στον κοπο να εξερευνησουν πολλα ειτε με καταδυσεις ειτε με robotakia ενω εδω..........ποσα πραγματα πανε με ρυθμους χελωνας.

On 19/1/2018 at 9:20 AM, Fotis13 said:

Το αποσπασμα Nick  ειναι απο το fb toy Κοτρωναρου  το διαβασα ναι .

Για το συστημα  υποβρυχιων σπηλαιων στο Μεξικο τι να πεις κανεις ...Ανακαλυψαν και συνδεσαν και αλλα τωρα .Μιας και μιλαμε για Σπηλιες μερικες φωτο απο την διαδικασια αποσυμπιεσης στην Λιμνη Βουλιαγμενης :

26678535_1022105967930830_8316513930019742803_o.jpg

27048770_1022111231263637_1161920180_o.jpg

τριγωνο και ολοι κοντα ο ενας στον αλλον ακομα και να ακουμπανε αγκωνες για να εχει ο ενας reference τον αλλον και να ειστε ολοι μαζι:)και πιο ευκολο να μεινεις σταθερος οταν δεν υπαρχει γραμμη καθοδου/ανοδου.

για cave ωραιο μερος περα απο το Mexico ειναι και Orda cave russia

On 20/1/2018 at 3:01 AM, nickarmy said:

είδα και το touching the void , εντάξει τη δύναμη ψυχής είχε το άτομο ...

όσο για το κόψιμο του σκοινιού θα έπρεπε να περιμένει ως το πρωι ή οχι , θα μπορούσε να το ασφάλιζε πουθενά ?  

Υπαρχει και το everest υπαρχει και το summit υπαρχει και το sherpa υπαρχει και το Mountain between Us αν και ειναι λιγο διαφορετικο στυλ.και για καταδυσεις υπαρχουν διαφορες αντιστοιχες.ειδα το Summit για το K2 και ηταν πολυ ωραιο.τωρα μενει να δω το sherpa και να δω και αυτο που παιζει τωρα που ειπε ο φωτης.υπαρχει και το North face  επισης.λιγο διαφορετικο ειναι το the way,το 127 Hours,to meru

https://www.atlasandboots.com/best-mountaineering-movies-ever-made/

αν υπηρχε καπου να το ασφαλισει ισως θα μπορουσε .η παγοβιδα αν εχεις μαζι αν μπορεσεις να εισαι σιγουρος οτι θα κρατησει κτλ.

On 20/1/2018 at 3:28 AM, nickarmy said:

26910340_1788545487864187_28737269320227

και μου θύμισε αυτό το περιστατικό 

Πάμε 4 άτομα στα άγραφα και σχεδόν πριν φτάσουμε στη κορυφή ένα άτομο κτυπάει το πόδι του (φορτώνομαι μέρος των πραγμάτων του) και μας τελειώνει και το νερό και αποφασίζουμε να πάμε προς τα κάτω που έχει νερό

Επειδή  είπαμε να ακολουθήσουμε διαφορετικό ''μονοπάτι'' συνεννοηθήκαμε λάθος και ακολούθησα ένα που ήταν ίσως ποιο δύσκολο αλλά ποιο γρήγορο για βγω να βρω νερό. Δεν βρίσκω νερό και αγχώθηκα όσο δεν πάει, είχα να δω τους άλλους τουλάχιστον 1 ώρα και επειδή έκανα κάποια ανεβοκατεβάσματα με συνδυασμό τον πανικό που είχα πάθει αφυδατώθηκα πολύ περισσότερο.

Επειδή έβλεπα σπίτια και απο τις δύο κατευθύνσεις δεν ήξερα αν διάλεγαν άλλη (εκεί που έφτασα υπήρχε κοντά νερό γιατι υπήρχαν στάβλοι αλλά φοβήθηκα για τσοπανόσκιλα και έφυγα)  και γυρίζω σε ένα σημείο κομβικό για να μπορέσω να βγάλω σφυρίχτρα ... ε τελικά μόλις πήγα τους συνάντησα εκεί,  τέτοια ανακούφιση σπάνια ...

Το πάθημα έγινε μάθημα όμως ( πάνε τωρα 2 χρόνια απο αυτό) 

καλο ειναι να μην ειναι ενας μονος του.απλα αυτα ειναι να μας θυμιζουν ποσο ευκολα μπορει να γινει βλακεια .αλλο τοσο σε μεγαλυτερα υψομετρα πιο μακρια απο κατοικημενα μερη ή καταφυγια ή με αντιξοες καιρικες συνθηκες. 

1 hour ago, Fotis13 said:

Χτες καναμε Γερακινα για εκπαιδευση  στο Αλεποχωρι πουλινε με μια ομαδα κοριτσιων που εγιναν προσφατα αυτονομες .Περασαμε 5 ωρες μεσα  βγαλαμε αρκετες τεχνικες  .Αρχικα ηταν να μπουμε Μυλους που εχει νερο αλλα οι κοπελες κρυωαναν και αλλαξαμε  προορισμο .

Και μια ακομα απο Βουλιαγμενη στην διαδικασια αποσυμπιεσης 

27265088_1024041414403952_303866637_o.jpg

καλυτερα στην αρχη που ειναι για τεχνικες να ειναι στεγνο το φαραγγι παρα να εχεις και το κρυο.και πολλα ατομα δεν την παλευουν με το κρυο.να ηταν καλοκαιρι να πω ενταξει αλλα τωρα αυτην την εποχη ναι δεν ειναι οτι καλυτερο ειδικα αν το αλλο ατομο δεν ειναι και προετοιμασμενο καλα για τετοιο κρυο.και βεβαια το ξερεις οτι αλλο να κανεις ενα φαραγγι σε δυο ωρες και να πηγαινεις ταπα και να κατεβαινουν ολοι γρηγορα οποτε να μην προλαβαινεις να κρυωνεις και αλλο να μενεις πολυ ωρα στο ρελε ή να πρεπει να κανεις γενικοτερα πραγματα.και καλως η κακως πολλα ατομα πανε για να περασουν και καλα οχι για να φυγουν και να ειναι σε κατασταση.... διαλυομαι

ps βλεπω την φωτογραφια απο τα deco και θελω καποια στιγμη να παω εξωτερικο για καμια βουτια trimix.οπως εκανα με την πολωνια για το ice diving το ιδιο αλλα για trimix σε  κανα Sharm El Sheikh σε κανα Dean's Blue Hole

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

δεν με τρέλανε το mountains between us, πολύ αναμενόμενο κιόλας 

για χειμερινό παντελόνι αυτό http://www.alpamayopro.gr/products/item.php?ItemID=4520

ή http://www.alpamayopro.gr/products/item.php?ItemID=4512 

και άλλες προτάσεις δεκτές 

τα έχω δοκιμάσει και τα δύο και ειναι υπέροχα ( αν και στο πρώτο στο κάτω μερος σαν να με έσφυγκε (είναι ελαστικό)  

Επεξ/σία από nickarmy
Δημοσ.

To North Face   απο προσωπικη εμπειρια εχω ενα summit series παλαιοτερο μοντελο απο αυτο απο το ιδιο υλικο ομως  ειναι πολυ ποιοτικο  το εχω παει παντου και με εχει βγαλει ασπροπροσωπο  με την επισημανση πως σε πολυ κρυο θες ισοθερμικο απο μεσα .

Το δευτερο δεν  εχω αποψη ,ειναι γνωστη μαρκα αλλα δεν ειχα καποιο κομματι της ποτε .

Δημοσ.
13 hours ago, nickarmy said:

δεν με τρέλανε το mountains between us, πολύ αναμενόμενο κιόλας 

για χειμερινό παντελόνι αυτό http://www.alpamayopro.gr/products/item.php?ItemID=4520

ή http://www.alpamayopro.gr/products/item.php?ItemID=4512 

και άλλες προτάσεις δεκτές 

τα έχω δοκιμάσει και τα δύο και ειναι υπέροχα ( αν και στο πρώτο στο κάτω μερος σαν να με έσφυγκε (είναι ελαστικό)  

Ναι το εγραψα οτι το Mountai between us ειναι λιγο παραξενο.δεν ειναι οπως οι αλλες ταινιες.δεν ειναι documentary ειναι απλα μια ταινια με μια ιστορια που εχει και βουνα.για το παντελονι το πρωτο το North face επισης εχω ενα πιο παλιο μοντελο που το ειχα παει απο Factory outlet πιο παλιο μοντελο και το ειχα παρει 100 ευρω.ειναι ψιλοαδιαβροχο και το εχω βαλει και σε σκι.εχει τιραντες που βγαινουν.ειναι summit series.δεν ειναι πολυ ζεστο αφου πιο πολυ θα το ελεγες σαν μεμβρανη .το δευτερο τα χαρακτηριστικα του καλα φαινονται απλα μου φαινεται σαν ενα tough παντελονι που δεν ξερω ποσο περισσοτερο αδιαβροχο θα ειναι απο το αλλο.σιγουρα πιο ζεστο βεβαια σιγουρα παραπανω τσεπες και εχει και  τα ενισχυμενα σημεια.εχω ενα παρομοιο με αυτο σε north face.ειναι σαν πεπιεσμενο Fleece με μικρη αδιαβροχοποιηση ενισχυμενο σε γονατα κτλ και πιο ζεστο απο το πανω που εβαλες στο πρωτο Link της North face.βεβαια για αλλη δουλεια το ενα για αλλη δουλεια το αλλο.το πρωτο που ειπα οτι ειναι σαν μεμβρανη το εβαλα και σκι το βαζω και οταν βρεχει λιγακι και οταν θελω κατι ελαφρυ(εχει τις τιραντες να το κρατανε και στα ποδια εχει σαν φουστα) για να πιασει πανω απο την ποντα σαν εξτρα καλυμα ενω το δευτερο που σου εγραψα που ειναι σαν Fleece το εχω σαν πιο ζεστο αλλα πιο ανετο πανω μου γιατι ειναι πολυ stretch.Παω και γυμναστηριο με αυτο για να καταλαβεις.

3 hours ago, Fotis13 said:

To North Face   απο προσωπικη εμπειρια εχω ενα summit series παλαιοτερο μοντελο απο αυτο απο το ιδιο υλικο ομως  ειναι πολυ ποιοτικο  το εχω παει παντου και με εχει βγαλει ασπροπροσωπο  με την επισημανση πως σε πολυ κρυο θες ισοθερμικο απο μεσα .

Το δευτερο δεν  εχω αποψη ,ειναι γνωστη μαρκα αλλα δεν ειχα καποιο κομματι της ποτε .

σκεφτομουν για αυτο

http://www.eosacharnon.gr/exoteriko.html

EVEREST BACE CAMP (EBC) & KALA PATTHAR 2018.1500 + αεροπορικα

Δημοσ.
Just now, nickarmy said:

άρα λογικά θα πάρω το summit ..

@poulinos  ζηλεύω ααχχ

Ποναει λιγο η τιμη οτι με τα αεροπορικα ειναι 2200 σχεδον συν οτι χρειαστω απο εξοπλισμο συν εξοδα εκει αλλα ναι ειναι εμπειρια ζωης.μια ζωη την εχουμε

το αν θα παρεις το summit εξαρτατε και τι χρηση το θες.οπως σου ειπα αν μπορω σωστα να καταλαβω τι ειναι το δευτερο και τι ειναι το πρωτο τοτε η χρηση τους για μενα προσωπικα ειναι αρκετα διαφορετικη.δηλαδη για περπατημα θα προτιμουσα το δευτερο απο το πρωτο(ασχετως μαρκας).γενικως μην προσπαθεις να παρεις κατι για ολα.δεν γινεται δυστυχως.καθε φορα παιρνουμε κατι και μετα ολο και κατι αλλο θελουμε.

πχ εχω παντελονι ζεστο για χειμωνα North face,εχω αυτο που εβαλες το πρωτο σαν ψιλοαδιαβροχο,το αλλο που ειναι σαν Fleece.τρια καλοκαιρινα για trekking που ειναι πολυ λεπτα.ενα παλι για trekking αλλα πιο ελαστικο.και καθε φορα παλι λεω μου λειπει κατι.

Δημοσ.

συμφωνώ, δυστυχώς αυτή τη στιγμή μου λείπει εξοπλισμός, χρόνος, χρήμα και η εμπειρία. Το μόνο που μπορώ να κάνω είναι υπομονή 

Δημοσ.
11 minutes ago, nickarmy said:

συμφωνώ, δυστυχώς αυτή τη στιγμή μου λείπει εξοπλισμός, χρόνος, χρήμα και η εμπειρία. Το μόνο που μπορώ να κάνω είναι υπομονή 

Λιγα λιγα.εγω βαζω σαν σκοπο καθε χρονο να κανω κατι.οτι μπορει να ειναι αυτο αναλογως παντα το χρονο την δυνατοτητα και τα χρηματα.εξοπλισμο δεν πηγα να τα παρω ολα.απλα καθε φορα που χρειαζομαι κατι θα παω να το παρω και κοιταω βεβαια πρωτα σε stock Καταστηματα

Δημοσ.

Αυτή τη στιγμή έχω συγκεντρώσει στα 4 χρόνια που έχω αρχίσει να ασχολούμαι τα εξής : 

πιολε black diamond 

κραμπόν grivel

γάντια millet

σκηνή δυο ατόμων north face

τσάντα noth face 65 litra ( και ξεχωριστό κάλλημα ) 

γκέτες   

φαρμακείο 

φακό κεφαλής

κράνος

υπνόσακο 3 εποχών παλιο του πατερα μου

υπόστρωμα ( ειναι απο τα μεγάλα που ειναι ρολά)

2,5 λιτρα σάκο νερού

1 παντελόνι north face που μεχρι στιγμής το χρησιμοποιούσα οποιαδήποτε εποχή ...

1 παλιό fleece north face (μου το ειχαν κανει δώρο για τη πόλη ... ε τρία χρόνια μόνο αυτό φόραγα για βουνό)

1 καινούργιο απόκτημα fleece της marmot 

1 αδιάβροχο jacket της marmot 

1 φτιάρι μικρό αναδιπλούμενο 

1 μια ψευτο action camera 

τα μποτάκια που πήρα τωρα της σαλαμον αφού τα άλλα μετα απο 4 χρονια τα εβγαλα οφφ

και σε λίγο καιρό θα χρειαστώ νεο μπατον γιατι εχει αρχίζει να ραγίζει ....

Θέλω : ρούχα και ποιο καλά ισοθερμικά , εξοπλισμό για canyoning δικο μου (να μη νοικιάζω) 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 ώρες πριν, poulinos είπε

Ναι το εγραψα οτι το Mountai between us ειναι λιγο παραξενο.δεν ειναι οπως οι αλλες ταινιες.δεν ειναι documentary ειναι απλα μια ταινια με μια ιστορια που εχει και βουνα.για το παντελονι το πρωτο το North face επισης εχω ενα πιο παλιο μοντελο που το ειχα παει απο Factory outlet πιο παλιο μοντελο και το ειχα παρει 100 ευρω.ειναι ψιλοαδιαβροχο και το εχω βαλει και σε σκι.εχει τιραντες που βγαινουν.ειναι summit series.δεν ειναι πολυ ζεστο αφου πιο πολυ θα το ελεγες σαν μεμβρανη .το δευτερο τα χαρακτηριστικα του καλα φαινονται απλα μου φαινεται σαν ενα tough παντελονι που δεν ξερω ποσο περισσοτερο αδιαβροχο θα ειναι απο το αλλο.σιγουρα πιο ζεστο βεβαια σιγουρα παραπανω τσεπες και εχει και  τα ενισχυμενα σημεια.εχω ενα παρομοιο με αυτο σε north face.ειναι σαν πεπιεσμενο Fleece με μικρη αδιαβροχοποιηση ενισχυμενο σε γονατα κτλ και πιο ζεστο απο το πανω που εβαλες στο πρωτο Link της North face.βεβαια για αλλη δουλεια το ενα για αλλη δουλεια το αλλο.το πρωτο που ειπα οτι ειναι σαν μεμβρανη το εβαλα και σκι το βαζω και οταν βρεχει λιγακι και οταν θελω κατι ελαφρυ(εχει τις τιραντες να το κρατανε και στα ποδια εχει σαν φουστα) για να πιασει πανω απο την ποντα σαν εξτρα καλυμα ενω το δευτερο που σου εγραψα που ειναι σαν Fleece το εχω σαν πιο ζεστο αλλα πιο ανετο πανω μου γιατι ειναι πολυ stretch.Παω και γυμναστηριο με αυτο για να καταλαβεις.

σκεφτομουν για αυτο

http://www.eosacharnon.gr/exoteriko.html

EVEREST BACE CAMP (EBC) & KALA PATTHAR 2018.1500 + αεροπορικα

Καλο το trek sto EBC πουλινε το εχω κανει μαζι με το island peak  και το kala  patthar που ειναι το στανταρντ .Ωραια εμπειρια  θα δεις και Κατμαντου αξιζει και η τιμη ειναι καλη ειχα δωσει   παραπανω εγω .

Στα παντελονια  που εβαλες Νick  και για την χρηση που το θες θα σε βολεψει καλυτερα το north face ,το αλλο ειναι πιο πολυ για trekking  και για σχετικα καλο καιρο .Επισης ο υπνοσακος του πατερα σου κατα 90 %  δεν κανει  nick  για χειμωνα να ξερεις. 

Επεξ/σία από Fotis13

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...