poulinos Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2018 Μέλος Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2018 5 hours ago, Fotis13 said: Απο τροφιμα εκει τι παιζει σου εχουν στειλει προγραμμα τι θα τρωτε ? 3 γευματα την ημερα εχει .οπου εχω διαβασει γενικως(δεν ρωτησα τον συγκεκριμενο) ειναι νορμαλ φαγητα και καποιος αν θελει μπορει να ζητησει φαγητο για Vegeterian κτλ.περιλαμβανει και κρεας κτλ αντιθετα με ebc που λενε μακρυα απο κρεας διοτι το ανεβαζουν με τα ποδια οποτε αστα να πανε.γενικως με το θεμα φαγητο δεν εχω θεματα.οταν πειναω τρωω τα παντα σχεδον οπως εκανα πυρηναια αλλα παντα παιρνω μαζι μου και εξτρα πραγματα γιατι αλλιως θα μεινω απο batteries.παστελια ,ηλεκτρολυτες και κατι τετοια ειναι must have στην τσαντα.στα πυρηναια πολλες φορες το πρωινο μου ηταν 1000+ θερμιδες και μετα απο κανα 2-3ωρο ξανα ετρωγα.λιγες ωρες εμειναν.
Fotis13 Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2018 Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2018 18 ώρες πριν, poulinos είπε 3 γευματα την ημερα εχει .οπου εχω διαβασει γενικως(δεν ρωτησα τον συγκεκριμενο) ειναι νορμαλ φαγητα και καποιος αν θελει μπορει να ζητησει φαγητο για Vegeterian κτλ.περιλαμβανει και κρεας κτλ αντιθετα με ebc που λενε μακρυα απο κρεας διοτι το ανεβαζουν με τα ποδια οποτε αστα να πανε.γενικως με το θεμα φαγητο δεν εχω θεματα.οταν πειναω τρωω τα παντα σχεδον οπως εκανα πυρηναια αλλα παντα παιρνω μαζι μου και εξτρα πραγματα γιατι αλλιως θα μεινω απο batteries.παστελια ,ηλεκτρολυτες και κατι τετοια ειναι must have στην τσαντα.στα πυρηναια πολλες φορες το πρωινο μου ηταν 1000+ θερμιδες και μετα απο κανα 2-3ωρο ξανα ετρωγα.λιγες ωρες εμειναν. Mραβο για αυτο σε ρωτησα να εχεις μαζι σου ηλεκτρολυτες ,τζελακια και γενικα snacks που δινουν γρηγορα ενεργεια . Καλο ταξιδι ρε και δυνατα !
poulinos Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2018 Μέλος Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2018 8 hours ago, Fotis13 said: Mραβο για αυτο σε ρωτησα να εχεις μαζι σου ηλεκτρολυτες ,τζελακια και γενικα snacks που δινουν γρηγορα ενεργεια . Καλο ταξιδι ρε και δυνατα ! hello απο τανζανια πλεον.ναι πηρα ηλεκτρολυτες και γενικα φαγητο διοτι αν πειναω αστα να πανε.ελπιζω ο καιρος να μας κανει την χαρη .18 ξεκιναμε.3 ατομα θα μαστε οποτε μικρο group.πηρα τοπικη sim με data.με ρωτησε για φαγητο αν εχω καμια αλλεργια.κτλ.,thanxs και ελπιζω η επομενη φωτογραφια να ειναι απο κορυφη.μια απο την διαδρομη προς moshi 6
nickarmy Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2018 Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2018 οο τέλεια ! περιμένουμε να φανταστώ πολλές φωτο χαχ δεν πρεπει να είσαι πολύ οικονομικός στο φαγητο αχχχ να μαζέψω λεφτά να πάρω και τα υπόλοιπα 2
poulinos Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2018 Μέλος Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2018 8 hours ago, nickarmy said: οο τέλεια ! περιμένουμε να φανταστώ πολλές φωτο χαχ δεν πρεπει να είσαι πολύ οικονομικός στο φαγητο αχχχ να μαζέψω λεφτά να πάρω και τα υπόλοιπα αντε με το καλο και τα υπολοιπα και πανω απο ολα να τα χαρεις.δεν μπορω να φαω μεγαλες μεριδες αλλα μπορω και θελω να τρωω συνεχεια.βεβαια πανω στο βουνο η ορεξη ειναι μεγαλυτερη οταν περπατας ωρες.εκει πανω ξηροι κσρποι μπισκοτα παστελια κτλ ειναι πολλες θερμιδες μαζεμενες σε μικρη ποσοτητα οποτε μπορεις να φας πολυ.to kili θα ειναι λιγες μερες οποτε οκ πιστευω θα ειμαι οκ και καλυτερα απο τα pyrennes 1
Fotis13 Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2018 Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2018 11 ώρες πριν, nickarmy είπε οο τέλεια ! περιμένουμε να φανταστώ πολλές φωτο χαχ δεν πρεπει να είσαι πολύ οικονομικός στο φαγητο αχχχ να μαζέψω λεφτά να πάρω και τα υπόλοιπα Με γεια η petzl Νick για canyoning e? Πολυ ποιοτικη εκανες καλη επιλογη .Εγω εχω την target της Kong ,με βολευει πολυ που εχει απο 2 θυλακια σε καθε πλευρα . 3
nickarmy Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2018 Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2018 (επεξεργασμένο) ευχαριστώ , ελπίζω να την αξιοποιήσω όσο ποιο γρήγορα γίνεται αλλα βάση προγράμματος αυτο θα γίνει μετα το μάι λογικά ... τώρα το γελάτε ή οχι τη πήρα για τσουλήθρα στο χιονι για να μη φθείρεται το παντελόνι πήρα κάτι σχετικά άνετο για αναμονή σε κανενα ρελέ (υπήρχαν και ποιο ακριβές αλλα δεν θα κάνω ποτε τετοια χρήση και απλός πήγα σε κάτι καλύτερο απο τις ενοικιαζόμενες) οι τσάντες πάντως και τα στεγανά δοχεία τα θεωρώ υπερκοστολογιμένα καταλαβαίνω οτι γίνεται λόγο χαμηλής ζήτησης αλλα και πάλι τα καραμπινερ δεν είναι ποτε αρκετά χαχ Επεξ/σία 16 Φεβρουαρίου 2018 από nickarmy
poulinos Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2018 Μέλος Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2018 1 hour ago, nickarmy said: ευχαριστώ , ελπίζω να την αξιοποιήσω όσο ποιο γρήγορα γίνεται αλλα βάση προγράμματος αυτο θα γίνει μετα το μάι λογικά ... τώρα το γελάτε ή οχι τη πήρα για τσουλήθρα στο χιονι για να μη φθείρεται το παντελόνι πήρα κάτι σχετικά άνετο για αναμονή σε κανενα ρελέ (υπήρχαν και ποιο ακριβές αλλα δεν θα κάνω ποτε τετοια χρήση και απλός πήγα σε κάτι καλύτερο απο τις ενοικιαζόμενες) οι τσάντες πάντως και τα στεγανά δοχεία τα θεωρώ υπερκοστολογιμένα καταλαβαίνω οτι γίνεται λόγο χαμηλής ζήτησης αλλα και πάλι τα καραμπινερ δεν είναι ποτε αρκετά χαχ για τσουληθρα εχουν εκει εξω και μονο του το πλαστικο που προστατευει το μποτριε.στο συλλογο που μας εδιναν πραγματα τα σπηλαιολογικα μποτριε τα καναμε και canyoning απλα βαζοντας ενα πλαστικο καλυμμα για τις φθορες.καλα ναι σιγουρα ειναι καλυτερο να εχεις τα δικα σου πραγματα αντι να παρεις απο συλλογο η να νοικιασεις.τα δικα σου τα χρησιμοποιεις μονο εσυ οποτε ξερεις τι γινεται και πολλες φορες ειναι και πιο καινουρια αλλα και καλυτερα μοντελα/εταιρεια.τωρα για τα δοχεια τσαντες οπως και αλλες χιλιαδες πραγματα ακομα και κατι απλο να ειναι σαν κατασκευη το κοστος κατασκευης δεν εχει σχεση με το κοστος πωλησης.
Fotis13 Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2018 Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2018 4 ώρες πριν, nickarmy είπε ευχαριστώ , ελπίζω να την αξιοποιήσω όσο ποιο γρήγορα γίνεται αλλα βάση προγράμματος αυτο θα γίνει μετα το μάι λογικά ... τώρα το γελάτε ή οχι τη πήρα για τσουλήθρα στο χιονι για να μη φθείρεται το παντελόνι πήρα κάτι σχετικά άνετο για αναμονή σε κανενα ρελέ (υπήρχαν και ποιο ακριβές αλλα δεν θα κάνω ποτε τετοια χρήση και απλός πήγα σε κάτι καλύτερο απο τις ενοικιαζόμενες) οι τσάντες πάντως και τα στεγανά δοχεία τα θεωρώ υπερκοστολογιμένα καταλαβαίνω οτι γίνεται λόγο χαμηλής ζήτησης αλλα και πάλι τα καραμπινερ δεν είναι ποτε αρκετά χαχ Οι σακοι στο canyoning ειναι πολυ σημαντικοι οι καλοι ειναι ακριβοι αλλα υπαρχει λογος αντεχουν σε τρελες κακουχιες και κακομεταχειριση τους πεταμε απο πολυ ψηλα κτλπ ,ειναι σημαντικο να ειναι ανθεκτικοι και να στραγγιζουν τα νερα πολυ γρηγορα κατι πουθα το καταλαβεις αν κανεις αθλητικα φαραγγια που εισαι μεσα 9+ ωρες .Εγω εχω 2 χρονια τωρα τον παρακατω Αventure Verticale (ο μεσαιος ) και ειμαι πολυ ευχαριστημενος . Επισης ισχυει πως τα carabiner δεν ειναι ποτε αρκετα .
Fotis13 Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2018 Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2018 (επεξεργασμένο) Canyoning Μεγα ρεμα και Στριφτο το τριημερο με πολυ νερο . Επεξ/σία 20 Φεβρουαρίου 2018 από Fotis13 4
poulinos Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2018 Μέλος Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2018 kili uhuru peak 1 day.1700 to 2700. 2 day 2700 to 3700. 3 day 3700 to 4700 με μια βολτα για acclimatization στα 4900 με 5000 και πισω στα 4700 4 day 4700 tο 5895 και επιστροφη στα 3700. 5 day 3700 to 1700. τελικα 5 μερες αντι για 6.κοψαμε μια μερα στα 3700 με βολτα στα 4000-4100 και καναμε το 4900 με 5000. 4
Fotis13 Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2018 Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2018 (επεξεργασμένο) Ωραιος ρε ,Πως το ειδες το acclimatization ησουν οκ ?Γενικα απο την οργανωση εισαι ευχαριστημενος ?Ποσα ατομα εισασταν συνολικα? Επεξ/σία 23 Φεβρουαρίου 2018 από Fotis13
poulinos Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2018 Μέλος Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2018 1 hour ago, Fotis13 said: Ωραιος ρε ,Πως το ειδες το acclimatization ησουν οκ ?Γενικα απο την οργανωση εισαι ευχαριστημενος ?Ποσα ατομα εισασταν συνολικα? ηταν να ειμασταν 3 ατομα συν guides κτλ αλλα οι δυο ειχαν θεμα με τις αποσκευες που βρεθηκαν αλλου (,nairobi)οποτε ημουν με τον guide και porter,cooker για τα φαγητα που εφτιαχναν .πολυ φαγητοοοοο.οποτε οργανωση πολυ ευχαριστημενος.μου επαιρναν μετρησεις με οξυμετρο οταν εφτανα στο hut και μετα απο καποιες ωρες παλι μετρηση.δεν επεφτα χαμηλα και ανεβαινα γρηγορα για αυτο και αλλαξαμε το προγραμμα και δεν κατσαμε στα 3700.απο εκει και περα καποιες φορες ειχα μικρο πονοκεφαλο η το στομαχι λιγο παραξενα το οποιο ηταν και θεμα φαγητου αφου εχουν διαφορετικα φαγητα απο εμας.δεν πηρα κατι για πονοκεφαλο στομαχι αφου ειναι φυσιολογικα συμπτωματα λογο υψομετρου και δεν με ενοχλουσαν.την πρωτη διαφορα την καταλαβα στα 4500 οτι αρχιζα να κουραζομαι πιο γρηγορα.φτασαμε στα 4700 το μεσημερι μετα πηγαμε στα 5000 και κατεβηκαμε στα 4700 απογευμα που ηταν το hut.εφαγα και ηταν να κοιμηθω για να ξυπνησω 03.00 για να παμε κορυφη.ομως ολοι ξυπνησαν 23.00 για να ξεκινησουν 00.00 για κορυφη οποτε δεν καταφερα ουτε μια ωρα να κοιμηθω.τα παραξενα που παρατηρησα που εσυ που τα εχεις περασει θα ξερεις καλυτερα.στα 4700 πηγαινα να κοιμηθω αλλα σαν να ξυπνουσα σαν να μην μπορω να αναπνευσω καλα.το ειχα μονο οταν ξαπλωσα και οχι την αλλη ωρα που πχ περπατουσα.ειμασταν σε hut 8 9 ατομα κλειστα παραθυρα κτλ.στην ανοδο μεχρι τα 5600 ηταν το ζορι οποτε σιγα σιγα ολα ενταξει.απο εκει μεχρι κορυφη εριξα λιγο ρυθμο ακομα διοτι αν δεν επαιρνα βαθιες αναπνοες η δεν το πηγαινα αργα ενιωθα οτι τα ποδια δεν με πολυ κρατανε.αν ειχα κοιμηθει ξεκουραστει ισως να ηταν καλυτερα.(ειχαμε πει την ημερα που δεν κατσαμε στα 3700 να καθομασταν στα 4700 αλλα δεν το καναμε οποτε αντι για 6 μερες ηταν 5.)καναμε 7 ωρες για κορυφη το οποιο μου ειπε οτι γενικως ειναι καλος χρονος και φυσιολογικος.καποιοι πολυ γρηγοροι μου ειπε οτι το βαζουν σε 4 5 ενω οι αργοι πανε 12 plus.γενικως με παραξενευει που με το οξυμετρο εβγαινα πολυ καλα σε γρηγορο χρονο αλλα στο θεμα του υπνου ειχα τα θεματακια.ισως λογω οτι και το στομαχι ηταν παραξενα με αυτα που τρωγα ισως και λιγο η ελλειψη υπνου και οτι το πηγαμε μια μερα λιγοτερο?ισως και η ανυπομονησια να παμε κορυφη.???δεν ειμαι επισης απο τα ατομα που κοιμουνται ευκολα.θερμοκρασια λιγο κατω απο το μηδεν αλλα μου αρεσε να πω την αληθεια.δεν ξερω εσυ απο τα βουνα που εχεις παει πως ενιωθες ειτε στην αρχη που ηταν τα πρωτα σου ψηλα βουνα η πιο μετα ?για το φαγητο μου ειπε οτι συνηθως πειραζει τον κοσμο λιγακι στις αρχες.κατα τα αλλα ωραια ικανοποιηση οταν πατας το ποδι στην κορυφη εχοντας παει πιο ψηλα απο την προηγουμενη κορυφη που ηταν το pico aneto 3404. off topic τωρα.βλεπεις λιγο παραξενες εικονες εδω στο kili .απο porters που ανεβαινουν πανω με παπουτσια που δεν ειναι ουτε για πολη μεχρι porters να σου λενε αν εχεις τιποτα για φαγητο παροτι η κατασταση εχει φτιαξει αρκετα.χαρισα ενα μπλουζακι dryfit,τις γκετες που ηθελα να παρω αλλες ,ηλεκτρολυτες, χαπια χλωριου για νερο μεχρι snack που ειχα παρει μαζι και δεν εφαγα και δεν ηξεραν καν τι ειναι.επομενο βουνο ελπιζω κατι παραπανω απο 6000.για την διασωση δεν υπαρχει ελικοπτερο.ειτε πας να σε στηριζουν ειτε πας κουβαλητος ειτε με κατι σαν φορειο με ροδες και αναρτησεις.attached εικονα. πολλα sites βλεπεις να προτεινουν diamox..... 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα