Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
4 minutes ago, nickarmy said:

εγω ειμαι σε δίλημμα που να ανεβασω φωτο εδώ ή στο τοπικ με τις φωτογραφίες χαχα 

αυτο με τη φτωχια πολύ δυσάρεστο  

και στα δυο μπορεις.αλλο το θεμα εδω αλλο εκει.ναι γενικως πολυ παραγκο κατασταση .παραξενο για εμας

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
6 ώρες πριν, poulinos είπε

ηταν να ειμασταν 3 ατομα συν guides κτλ αλλα οι δυο ειχαν θεμα με τις αποσκευες που βρεθηκαν αλλου (,nairobi)οποτε ημουν με τον guide και porter,cooker για τα φαγητα που εφτιαχναν .πολυ φαγητοοοοο.οποτε οργανωση πολυ ευχαριστημενος.μου επαιρναν μετρησεις με οξυμετρο οταν εφτανα στο hut και μετα απο καποιες ωρες παλι μετρηση.δεν επεφτα χαμηλα και ανεβαινα γρηγορα για αυτο και αλλαξαμε το προγραμμα και δεν κατσαμε στα 3700.απο εκει και περα καποιες φορες ειχα μικρο πονοκεφαλο η το στομαχι λιγο παραξενα το οποιο ηταν και θεμα φαγητου αφου εχουν διαφορετικα φαγητα απο εμας.δεν πηρα κατι για πονοκεφαλο στομαχι αφου ειναι φυσιολογικα συμπτωματα λογο υψομετρου και δεν με ενοχλουσαν.την πρωτη διαφορα την καταλαβα στα 4500 οτι αρχιζα να κουραζομαι πιο γρηγορα.φτασαμε στα 4700 το μεσημερι μετα πηγαμε στα 5000 και κατεβηκαμε στα 4700 απογευμα που ηταν το hut.εφαγα και ηταν να κοιμηθω για να ξυπνησω 03.00 για να παμε κορυφη.ομως ολοι ξυπνησαν 23.00 για να ξεκινησουν 00.00 για κορυφη οποτε δεν καταφερα ουτε μια ωρα να κοιμηθω.τα παραξενα που παρατηρησα που εσυ που τα εχεις περασει θα ξερεις καλυτερα.στα 4700 πηγαινα να κοιμηθω αλλα σαν να ξυπνουσα σαν να μην μπορω να αναπνευσω καλα.το ειχα μονο οταν ξαπλωσα και οχι την αλλη ωρα που πχ περπατουσα.ειμασταν σε hut 8 9 ατομα κλειστα παραθυρα κτλ.στην ανοδο μεχρι τα 5600 ηταν το ζορι οποτε σιγα σιγα ολα ενταξει.απο εκει μεχρι κορυφη εριξα λιγο ρυθμο ακομα διοτι αν δεν επαιρνα βαθιες αναπνοες η δεν το πηγαινα αργα ενιωθα οτι τα ποδια δεν με πολυ κρατανε.αν ειχα κοιμηθει ξεκουραστει ισως να ηταν καλυτερα.(ειχαμε πει την ημερα που δεν κατσαμε στα 3700 να καθομασταν στα 4700 αλλα δεν το καναμε οποτε αντι για 6 μερες ηταν 5.)καναμε 7 ωρες για κορυφη το οποιο μου ειπε οτι γενικως ειναι καλος χρονος και φυσιολογικος.καποιοι πολυ γρηγοροι μου ειπε οτι το βαζουν σε 4 5 ενω οι αργοι πανε 12 plus.γενικως με παραξενευει που με το οξυμετρο εβγαινα πολυ καλα σε γρηγορο χρονο αλλα στο θεμα του υπνου ειχα τα θεματακια.ισως λογω οτι και το στομαχι ηταν παραξενα με αυτα που τρωγα ισως και λιγο η ελλειψη υπνου και οτι το πηγαμε μια μερα λιγοτερο?ισως και η ανυπομονησια να παμε κορυφη.???δεν ειμαι επισης απο τα ατομα που κοιμουνται ευκολα.θερμοκρασια λιγο κατω απο το μηδεν αλλα μου αρεσε να πω την αληθεια.δεν ξερω εσυ απο τα βουνα που εχεις παει πως ενιωθες ειτε στην αρχη που ηταν τα πρωτα σου ψηλα βουνα η πιο μετα ?για το φαγητο μου ειπε οτι συνηθως πειραζει τον κοσμο λιγακι στις αρχες.κατα τα αλλα ωραια ικανοποιηση οταν πατας το ποδι στην κορυφη εχοντας παει πιο ψηλα απο την προηγουμενη κορυφη που ηταν το pico aneto 3404.

off topic τωρα.βλεπεις λιγο παραξενες εικονες εδω στο kili .απο porters που ανεβαινουν πανω με παπουτσια που δεν ειναι ουτε για πολη μεχρι porters να σου λενε αν εχεις τιποτα για φαγητο παροτι η κατασταση εχει φτιαξει αρκετα.χαρισα ενα μπλουζακι dryfit,τις γκετες που ηθελα να παρω αλλες ,ηλεκτρολυτες, χαπια χλωριου για νερο μεχρι snack που ειχα παρει μαζι και δεν εφαγα και δεν ηξεραν καν τι ειναι.επομενο βουνο ελπιζω κατι παραπανω απο 6000.για την διασωση δεν υπαρχει ελικοπτερο.ειτε πας να σε στηριζουν ειτε πας κουβαλητος ειτε με κατι σαν φορειο με ροδες και αναρτησεις.attached εικονα.

IMG_20180222_074030.jpg

πολλα sites βλεπεις να προτεινουν diamox.....

Καλα σου εκατσε πηγες prive  που ειναι σχεδον ιδανικο .Κοιτα επειδη ανεβηκατε γρηγορα ειναι λογικο να εχεις ενα μικρο πονοκεφαλο  οχι ομως απο τα 3700(αν σε επιασε εκει ) δλδ γινεται γενικα σαν συμπτωμα να εμφανιστει απο 3000+ αλλα δεν ειναι συνηθες .Επισης πριν την  summit day ειναι πολυ δυσκολο να κοιμηθεις ,εχεις να διαχειριστεις αγχος , αερα που συνηθως φυσαει στα high camps  ,υψομετρο κτλπ ,αυτο ειναι κατι που μετριαζει με την εμπειρια  αλλα ποτε δεν κοιμασαι ανετα .

Επομενως την επομενη μερα που ειναι συνηθως και η πιο δυσκολη οι περισσοτεροι εχουν να παλεψουν και την ελλειψη υπνου απο την προηγουμενη τουλαχιστον .

Ο ρυθμος σας ηταν  πολυ καλος  ανεβηκατε σε καλο χρονο λιγο πανω απο τον μεσο ορο .Κοιτα εγω μεχρι στιγμης δεν εχω νιωσει ουτε πονοκεφαλο kati Μont blanc kai Island peak ουτε καν  ,ουτε στομαχικα και μονο στην Aconcagua  δεν κοιμηθηκα την νυχτα πριν την κορυφη .Στο Denali   ελιωσα στον υπνο ,επισης τρωω παρα πολυ για μεγαλο υψομετρο που  γενικοτερα οι πιο πολλοι τρωνε λιγο .Σιγουρα μεχρι εκει που εχεις παει δε σε πειραζει το υψομετρο γιατι αλλιως δεν το εβγαζες θα ησουν πολυ χαλια .

Τα μικροσυμπτωματα που ειχες θεωρω πως ειναι αναμενομενα λογω του ελαχιστου εγκλιματισμου που κανατε .Το αισθημα οταν πατας κορυφη  σε τοσο μεγαλα βουνα  δεν μπορεις να το περιγραψεις με λογια μονο βιωνεται .

Και παλι μπραβο  εκανες την υψηλοτερη κορυφη της Αφρικης .

Αυτα που ειδες ειναι πολυ λογικα για Αφρικη και λιγα ειδες , εχω παει Αιθιοπια στον Νοτο την περιοδο που ηταν η δευτερη πιο φτωχη χωρα στον κοσμο...

ΕDIT  : Και καποιες προσφατες πληροφοριες σχετικα με την εξελιξη μετα το τραγικο συμβαν με τον θανατο του ορειβατη στη Αconcagua και την εκει Ελληνικη αποστολη .

http://m.news247.gr/eidiseis/kosmos/o-ellhnas-oreivaths-poy-krateitai-39-hmeres-sthn-argentinh-ksespa.5091707.html?utm_source=Sport24&utm_medium=BestofNetwork_home&utm_campaign=24MediaWidget&utm_term=Pos1

Επεξ/σία από Fotis13
  • Sad 1
Δημοσ.
12 ώρες πριν, nickarmy είπε

εγώ αυτό δεν το καταλαβαίνω, απο τη στιγμή που ο καθένας τους πήγε εν γνώση των κινδύνων τι τον τραβάνε 

Ναι αλλα μην ξεχνας πως μιλαμε για μια  αποστολη (εμπορικη) με σαφη δομη που καποιος την διοργανωνει και ηγειται .

Νομιζω πως τον  ταλαιπωρουνε κρατωντας τον εκει για γραφειοκρατικους  -διαδικαστικους λογους μεχρι να βγει  το πορισμα για αποδοση ευθυνων η ' μη .

Το θεμα βεβαια ειναι πως δημιουργειται αλυσιδα προβληματων  με το οικονομικο να ειναι ενα απο αυτα τοσες μερες που ειναι εκει .

Δημοσ.
On 2/20/2018 at 10:02 AM, Fotis13 said:

Canyoning Μεγα ρεμα και Στριφτο το τριημερο με  πολυ νερο .

27993282_10156245506738453_3550223915448427208_o.jpg.a0533e98bac3c82769652ffb46aa4df5.jpg

28161524_10156245425293453_2025844344140736835_o.jpg.a3abead6ed8292426bb6c5a95d543d81.jpg

28235500_10156245427423453_409433458357337543_o.jpg.19386930499a241b4dbb255510bd695a.jpg

28238529_10156245427058453_798320263676388175_o.jpg.99566b9e37f668d11f501ce80ec08591.jpg

εχω καιρο να παω canyoning και μου εχει λειψει.

On 2/16/2018 at 4:38 PM, Fotis13 said:

Οι σακοι στο canyoning ειναι πολυ σημαντικοι οι καλοι ειναι ακριβοι αλλα υπαρχει λογος αντεχουν σε τρελες κακουχιες και κακομεταχειριση τους πεταμε απο πολυ ψηλα κτλπ ,ειναι σημαντικο να ειναι ανθεκτικοι και να στραγγιζουν τα νερα πολυ γρηγορα   κατι πουθα το καταλαβεις αν κανεις αθλητικα φαραγγια που εισαι μεσα 9+ ωρες .Εγω εχω 2 χρονια τωρα  τον παρακατω Αventure Verticale (ο μεσαιος ) και ειμαι πολυ ευχαριστημενος .

Επισης ισχυει πως  τα carabiner   δεν ειναι ποτε αρκετα .

28208248_1038242982983795_618364865_o.jpg

απλα οπως σε ολα το κοστος αγορας ειναι καμια σχεση με το κοστος κατασκευης ειδικα σε καποια σακιδια.πχ για duffle bag βλεπεις North face το οποιο ειναι μεν αδιαβροχο και τιμη 100+.

On 2/23/2018 at 5:06 PM, Fotis13 said:

Καλα σου εκατσε πηγες prive  που ειναι σχεδον ιδανικο .Κοιτα επειδη ανεβηκατε γρηγορα ειναι λογικο να εχεις ενα μικρο πονοκεφαλο  οχι ομως απο τα 3700(αν σε επιασε εκει ) δλδ γινεται γενικα σαν συμπτωμα να εμφανιστει απο 3000+ αλλα δεν ειναι συνηθες .Επισης πριν την  summit day ειναι πολυ δυσκολο να κοιμηθεις ,εχεις να διαχειριστεις αγχος , αερα που συνηθως φυσαει στα high camps  ,υψομετρο κτλπ ,αυτο ειναι κατι που μετριαζει με την εμπειρια  αλλα ποτε δεν κοιμασαι ανετα .

Επομενως την επομενη μερα που ειναι συνηθως και η πιο δυσκολη οι περισσοτεροι εχουν να παλεψουν και την ελλειψη υπνου απο την προηγουμενη τουλαχιστον .

Ο ρυθμος σας ηταν  πολυ καλος  ανεβηκατε σε καλο χρονο λιγο πανω απο τον μεσο ορο .Κοιτα εγω μεχρι στιγμης δεν εχω νιωσει ουτε πονοκεφαλο kati Μont blanc kai Island peak ουτε καν  ,ουτε στομαχικα και μονο στην Aconcagua  δεν κοιμηθηκα την νυχτα πριν την κορυφη .Στο Denali   ελιωσα στον υπνο ,επισης τρωω παρα πολυ για μεγαλο υψομετρο που  γενικοτερα οι πιο πολλοι τρωνε λιγο .Σιγουρα μεχρι εκει που εχεις παει δε σε πειραζει το υψομετρο γιατι αλλιως δεν το εβγαζες θα ησουν πολυ χαλια .

Τα μικροσυμπτωματα που ειχες θεωρω πως ειναι αναμενομενα λογω του ελαχιστου εγκλιματισμου που κανατε .Το αισθημα οταν πατας κορυφη  σε τοσο μεγαλα βουνα  δεν μπορεις να το περιγραψεις με λογια μονο βιωνεται .

Και παλι μπραβο  εκανες την υψηλοτερη κορυφη της Αφρικης .

Αυτα που ειδες ειναι πολυ λογικα για Αφρικη και λιγα ειδες , εχω παει Αιθιοπια στον Νοτο την περιοδο που ηταν η δευτερη πιο φτωχη χωρα στον κοσμο...

ΕDIT  : Και καποιες προσφατες πληροφοριες σχετικα με την εξελιξη μετα το τραγικο συμβαν με τον θανατο του ορειβατη στη Αconcagua και την εκει Ελληνικη αποστολη .

http://m.news247.gr/eidiseis/kosmos/o-ellhnas-oreivaths-poy-krateitai-39-hmeres-sthn-argentinh-ksespa.5091707.html?utm_source=Sport24&utm_medium=BestofNetwork_home&utm_campaign=24MediaWidget&utm_term=Pos1

ναι δεν με χαλασε καθολου το Prive.γρηγορα με τον guide ειμασταν ανετοι και μιλαγαμε.το ποστ το εγραψα λιγο παραξενα.οχι δεν ειχα πονοκεφαλο στα 3700.απλα εγραψα 3700 και μετα αναφερθηκα λιγο γενικα.μεχρι το καταφυγιο στα 3700 οσο
θυμαμαι ημουν μια χαρα πρεπει πριν φυγαμε να ειχα φτασει 91,92 τις 100 στο οξυμετρο και επειδη ολα ηταν μια χαρα αυτος ηταν και ο λογος που δεν κατσαμε για μερα εγκλιματισμου.στον υπνο περα απο την αρχη που κρυωνα λιγο γιατι πιο πριν
δεν ειχα μπει στον κοπο να φορεσω μπουφανακι(οση ωρα τρωγαμε)δεν θυμαμαι να ειχα καποιο αλλο θεμα.μετα απο λιγη ωρα στο sleeping bag ημουν οκ.απο τα 3700 πηγαμε μεχρι τον κρατηρα και μετα για τα 4700.στα 4500 ειναι που ενιωσα λιγο οτι
πεφτουν οι δυναμεις και μετα πηγαμε στα 5000 περιπου και κατω στα 4700 που εκει ναι ειχα ενα μικρο πονοκεφαλο.οχι εκνευριστικο απλα ενα μικρο πονοκεφαλο.εκει ειναι που πηγα να κοιμηθω αλλα ναι ηρεμια δεν βρηκα συν οτι οπως εγραψα
οι αλλοι σηκωθηκαν πιο νωρις να φυγουν οποτε ενας λογος που δυσκολο να κοιμηθω.αερα δεν ειχαμε κατι τρελο λογω οτι το Hut ειναι αρκετα καλα φτιαγμενο.αυτο με το αγχος το ειχα πετυχει και πιο παλια οταν ηταν να παω ολυμπο.απο την αγωνια
να παω δεν ειχα κλεισει ματι.
στομαχικα δεν θα τα γλυτωνα.τα φαγητα τους τα ετοιμαζουν τελειως διαφορετικα.πχ στα πυρηναια δεν ειχα κανενα θεμα και ετρωγα οπως και εσυ απλα το εβρισκα.1000 και 1500 θερμιδες πρωινα.στην αφρικη ομως καποια πραγματα αλλαζουν σιγουρα.
μεχρι και κατι λουκανικα που εφερναν το πρωι αναρωτιομουν αν αυτα ηταν εκτος ψυγειου απο την μερα που φυγαμε.και εγω συνηθως τρωω πολυ γιατι καιω ευκολα.και ναι το αρχικο προγραμμα ηταν να κανουμε εγκλιματισμο μια μερα παραπανω στα 3700
και αφου το καναμε skip αυτο ειπαμε να κανουμε την μερα εγκλιματισμου στα 4700 οποτε να εχω κοιμηθει παραπανω αλλα στο τελος την καναμε skip και αυτην.
η αισθηση οταν φτανεις ναι δεν υπαρχει.ειναι αυτο που λενε δακρυα στα ματια.βλεπεις το τελικο σημειο και αργα αργα θες να φτασεις εκει.
φανταζομαι τι θα ειδες εσυ εκει.το καλο ειναι οτι υπηρχε μεγαλη ευγενια και χαμογελα παντου απο το Hotel μεχρι το βουνο.ωραιο κλιμα.και οπως ξερεις σε τετοια μερη το Tipping μετα το βουνο ειναι δεδομενο παροτι ειναι tipping.μιλαγα
με τον guide και μου λεει εχουν φυγει και ατομα που δεν εχουν δωσει τιποτα απλα γιατι ηταν on strict budget....

επειδη ειχα 3-4 μερες ακομα εκει μεχρι που τελικα αλλαξα το εισιτηριο ετοιμος ημουν να πηγαινα και στο Mt meru που ηταν 3 μερες και ημουν ηδη σε πιο ψηλα οποτε ολα οκ.εχουν πει οτι ειναι ωραιο βουνο με πολυ περισσοτερη wild life.

τωρα για το επομενο ταξιδι παιζουν διαφορα σεναρια.το ιουνιο υπαρχει ηδη μια εκδρομη που θα τρεξει για δολολιτες και via feratta.

η εναλλακτικη θα ηταν ή καμια annapurna ή καποιο everest base camp  το οποιο δεν ξερω αν θα μπορουσε να συνδυαστει και με λιγο πιο πανω απο everest base camp που εχω δει να λενε καποιοι με σκοπο κανα 6000+.

και το αλλο απλα elbrus που ναι μεν ειναι πιο χαμηλο απο kili αλλα ειναι κατι διαφορετικο.

αυτα και τα τρια το ξερω οτι εσυ τα εχεις αφησει για οταν θα αρχισεις να εχεις μαγγουρα στα χερια και δεν θα σε κρατανε τα ποδια σου:P

On 2/23/2018 at 9:52 PM, nickarmy said:

εγώ αυτό δεν το καταλαβαίνω, απο τη στιγμή που ο καθένας τους πήγε εν γνώση των κινδύνων τι τον τραβάνε 

απλα αλλαζει πολυ η θεωρια απο την πραξη.δηλαδη στο χειμερινο βουνο οπως και στην καταδυση υπογραφεις οτι δεν εχει ευθυνη ο εκπαιδευτης και οτι ειναι επικινδυνα και δεν ξερω τι αλλο.παρολα αυτα μας τα ελεγε και κ εκπαιδευτης οτι αμα γινει θανατος θα τρεχουν ολοι απο τον πρωτο μεχρι τον τελευταιο.δεν εχει σημασια αν θα αποδειχθει οτι ειναι ατυχημα.μεχρι να αποδειχθει ολη στην σειρα.

On 2/24/2018 at 10:53 AM, Fotis13 said:

Ναι αλλα μην ξεχνας πως μιλαμε για μια  αποστολη (εμπορικη) με σαφη δομη που καποιος την διοργανωνει και ηγειται .

Νομιζω πως τον  ταλαιπωρουνε κρατωντας τον εκει για γραφειοκρατικους  -διαδικαστικους λογους μεχρι να βγει  το πορισμα για αποδοση ευθυνων η ' μη .

Το θεμα βεβαια ειναι πως δημιουργειται αλυσιδα προβληματων  με το οικονομικο να ειναι ενα απο αυτα τοσες μερες που ειναι εκει .

αυτοι το βλεπουν σαν θανατο δεν παει να εχεις υπογραψει και 10 χαρτια πριν την αποστολη οτι δεν φερει ευθυνη κανεις.και εμπορικη να μην ηταν καποιος θα τρεχει.

• Like 1
Δημοσ.
Στις 20/2/2018 στις 10:02 ΠΜ, Fotis13 είπε

Canyoning Μεγα ρεμα και Στριφτο το τριημερο με  πολυ νερο .

Μαν τι παπουτσακι φορας;

Δεν εχω απολυτως καμια σχεση με το αθλημα,ισως το προσπαθησω καποια στιγμη.
Προσπαθω να καταλαβω ποσο βρεγμενος εισαι σε αυτη τη φωτο.

Υπαρχει καποιο στεγανο;

Δημοσ.
3 hours ago, webparts said:

Μαν τι παπουτσακι φορας;

Υπαρχει καποιο στεγανο;

υπαρχει στολη νεοπρεν σαν της καταδυσης περιπου (2 κομματια  πανω κατω) στην οποια περναει νερο μεσα απλα δεν κρυωνεις επειδη περναει λιγο νερο και ζεστενεται απο το σωμα μας(το νερο). υπαρχει και στεγανη στολη που δεν περναει καθολου νερο και ειναι πιο ακριβες στις οποιες απο μεσα μπορεις/πρεπει να φορας κατι ζεστο πχ ενα fleece.

παπουτσακια καποιοι φορανε 5-10 που ειναι για canyoning και εχουν καλο grip.θα περασει κανονικα νερο μεσα τους απλα με την στολη νεοπρεν φορας καλτσακι νεοπρεν για να μην κρυωνει το ποδι  ενω με την στεγανη μπορεις να την παρεις με στεγανα καλτσακια.

http://www.vaderetro.com/en/catalogue/8/60/drysuits-and-underwear.html

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
10 ώρες πριν, webparts είπε

Μαν τι παπουτσακι φορας;

Υπαρχει καποιο στεγανο;

Tα πρασινοκιτρινα και τα κοκκινα ειναι 5.10 (εχει εξαγοραστει  πλεον απο την adidas )  ειναι σχεδιασμενα για canyoning  ,δεν σε ενδιαφερε να μην περναει νερο ,σε ενδιαφερει να εχει καλο grip η σολα na  βγαζουν τα νερα γρηγορα εξω και να εχουν καλη στηριξη στον αστραγαλο .

Εχω και τα adidas και μπορω να πω πως τα καλυτερα απο τα 3 ειναι αυτα .

28503738_1043903409084419_1003133974_o.jpg

Επεξ/σία από Fotis13
Δημοσ.

ειδα χτες το mountain.αλλο περιμενα να δω αλλο ηταν τελικα αλλα οκ σε γενικες γραμμες καλο ηταν

Δημοσ.

και εγω είδα όσα είχαμε πει, κ2 , north face κτλ

καλα δεν το πίστευα οτι έκαναν τέτοια πράγματα στο north face χωρις πράγματα που  θεωρούμε τώρα δεδομένα ...

λέω να δω το the wildest dream 

Δημοσ.
Στις 03/03/2018 στις 7:37 ΜΜ, poulinos είπε

ειδα χτες το mountain.αλλο περιμενα να δω αλλο ηταν τελικα αλλα οκ σε γενικες γραμμες καλο ηταν

Ισχυει και μενα αυτη την εντυπωση μου αφησε .

Δημοσ.
1 hour ago, nickarmy said:

απο τη χθεσινή εκδρομούλα

το είδα και δεν αντιστάθηκα 

όταν μαθαίνεις οτι έχει και άλλο ανέβασμα 

28471633_1837138819671520_81852779639139

,απλα τελειο.χαχα.αστα να πανε

νομιζεις οτι φτανεις και εχεις και αλλο .η νομιζεις οτι φτανεις και οταν πλησιασεις βλεπεις αλλη κορυφη πιο πισω

12 hours ago, Fotis13 said:

Ισχυει και μενα αυτη την εντυπωση μου αφησε .

ηταν λιγο απο ολα

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...