Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

στο συγκεκριμενο φαραγγι αν πας με τα ποδια βεβαια παιζει να το κανεις σε 50 λεπτα για την ανοδο.το ειχα κανει μια φορα.αν εχει βεβαια ζεστη οκ δεν παλευεται.

40 minutes ago, Fotis13 said:

Ενα αμαξι στην εισοδο και ενα αμαξι στην εξοδο οπως συνηθως γινεται στα περισσοτερα φαραγγια .Η αποσταση μεταξυ των 2 αυτοκινητων στο συγκεκριμενο ειναι 40 λεπτα.

σηκωσε καμια ωραια φωτογραφια απο Denali, aconcagua να Υπαρχει

• Απαντ. 2,1k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
6 λεπτά πριν, poulinos είπε

στο συγκεκριμενο φαραγγι αν πας με τα ποδια βεβαια παιζει να το κανεις σε 50 λεπτα για την ανοδο.το ειχα κανει μια φορα.αν εχει βεβαια ζεστη οκ δεν παλευεται.

σηκωσε καμια ωραια φωτογραφια απο Denali, aconcagua να Υπαρχει

ΝΑι δεν παλευεται  ρε συ  ειδικα αν εχεις κανεις το λαθος και εχεις αργησει να μπει θα βρασεις ,ειναι και πολυ το βαρος .

Denali ,Alaska 

Με αυτο το  αεροπλανο προσγειωθηκαμε στον παγετωνα και αρχισαμε την αναβαση 

35190885_1104081593066600_8276413077587492864_n.jpg

• Like 2
Δημοσ.
22 minutes ago, Fotis13 said:

ΝΑι δεν παλευεται  ρε συ  ειδικα αν εχεις κανεις το λαθος και εχεις αργησει να μπει θα βρασεις ,ειναι και πολυ το βαρος .

Denali ,Alaska 

ετυχε πολλες φορες να κουβαλαω και παραπανω πραγματα απο ατομα που ειχαν λιγο θεμα στο κουβαλημα οποτε ναι ειναι ζορικο ειδικα καλοκαιρι.το καλο ειναι οτι σε καποια μονοπατια παιζουν σκια και δεντρα.δεν ειναι και ορειβατικο σακιδιο που καθεται ωραια και παιρνει αερα η πλατη σου, οποτε αυτο το κανει πιο δυσκολο.

πολυ ωραια φωτογραφια.

εγραφε καποιος σε ενα site που διαβαζα.

elbrus = δυσκολια χ 

aconcagua= δυσκολια elbrus χ 2 

denali = δυσκολια aconcagua χ 2.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Και εγω μερικες φορες κυριως απο κοπελες αλλα μου εχει τυχει και να παρω βαρος απο αντρες .Σιγουρα απεχει πολυ απο το να συγκριθει απο αποψη εργονομιας- ανεσης με ενα ορειβατικο αλλα υπ'οψην  σφιγγει και αυτο στην μεση με ζωνη που βοηθα πολυ στον καταμερισμο του βαρους .Εγω το βαζω  οταν υπαρχει πορεια πανω απο 1 ωρα για να προσεγγισουμε την εισοδο .

Αν και δεν εχω κανει Elbrus  εχουν κανει ομως μερικοι φιλοι και γνωστοι και μου εχουν πει ,νομιζω πως  το παραδειγμα ειναι σχετικα  ακριβες δειχνει  σωστα τον βαθμο δυσκολιας .Απλα θα συμπληρωνα πως η Aconcagua  ειναι "υπουλο" βουνο μπορει φαινομενικα να δειχνει "βατο" αλλα αν βγαλει αερα που συμβαινει συχνα εκει , γινεται δραματικα δυσκολο .Εγω ημουν τυχερος και το εκανα με πολυ καλες συνθηκες .

Επεξ/σία από Fotis13
Δημοσ.
9 minutes ago, Fotis13 said:

Και εγω μερικες φορες κυριως απο κοπελες αλλα μου εχει τυχει και να παρω βαρος απο αντρες .Σιγουρα απεχει πολυ απο το να συγκριθει απο αποψη εργονομιας- ανεσης με ενα ορειβατικο αλλα υπ'οψην  σφιγγει και αυτο στην μεση με ζωνη που βοηθα πολυ στον καταμερισμο του βαρους .Εγω το βαζω  οταν υπαρχει πορεια πανω απο 1 ωρα για να προσεγγισουμε την εισοδο .

Αν και δεν εχω κανει Elbrus  εχουν κανει ομως μερικοι φιλοι και γνωστοι και μου εχουν πει ,νομιζω πως  το παραδειγμα ειναι σχετικα  ακριβες δειχνει  σωστα τον βαθμο δυσκολιας .Απλα θα συμπληρωνα πως η Aconcagua  ειναι "υπουλο" βουνο μπορει φαινομενικα να δειχνει "βατο" αλλα αν βγαλει αερα που συμβαινει συχνα εκει , γινεται δραματικα δυσκολο .Εγω ημουν τυχερος και το εκανα με πολυ καλες συνθηκες .

Ναι εχει ιμάντες που θα βοηθήσουν απλά το εχεις δει οτι δεν ειναι τιποτα τρελλο.δεν θα βγαλει η osprey κανα σακιδιο για canyoning?χαχα.

εσυ εχεις κανει και aconcangua και Denali οποτε ξερεις αν το Denali παροτι πιο χαμηλο βουνο ειναι διπλασιας δυσκολιας απο την aconcagua.

για το elbrus ολοι λενε οτι ναι μεν ευκολο βουνο αλλα μπορει απο την μια στιγμη στην αλλη ο καιρος να αλλαξει και να εχεις zero visibility.και οσοι εχουν πεθανει ειναι τετοια ατομα τα οποια χαθηκαν στην ομιχλη(να υποθεσω χωρις gps) και 50-100 μετρα μακρυα απο την διαδρομη παιζουν crevasse.

το kili αντιθετα πολυ βατο απλα ναι μπορει να πετυχεις θερμοκρασια -5 μπορει και -15.

Δημοσ.
2 hours ago, Fotis13 said:

Πουλινε φευγεις τυχερεεεεε ,σε ζηλευω !

περιμενω απαντηση απο pilgrim tours για το lite package visa,permits,μεταφορες και μετα κλεινω tickets.γιατι δεν πας να κανεις to trimix?8 dives max 10 days και ας μην ειναι λιμνη.και ταυτοχρονα μπορεις να κανεις το trimix gas blender.ετσι το κανα και εγω και ετοιμαζα τα αερια.4 αλουμινια και τις διπλες.απλα no words

• Like 1
Δημοσ.
Στις 13/6/2018 στις 11:29 ΠΜ, Fotis13 είπε

Denali ,Alaska 

αν υπαρχει σε κανονικη αναλυση τη θελω : [email protected]

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
13 ώρες πριν, mclein είπε

αν υπαρχει σε κανονικη αναλυση τη θελω : [email protected]

Ναι υπαρχει σε full αναλυση  απο dslr  ειναι ,θα στην στειλω το απογευμα .

Edit : Στην εστειλα ηδη για αν κατι μας χαρακτηριζει ειναι η συνεπεια !

14 ώρες πριν, poulinos είπε

περιμενω απαντηση απο pilgrim tours για το lite package visa,permits,μεταφορες και μετα κλεινω tickets.γιατι δεν πας να κανεις to trimix?8 dives max 10 days και ας μην ειναι λιμνη.και ταυτοχρονα μπορεις να κανεις το trimix gas blender.ετσι το κανα και εγω και ετοιμαζα τα αερια.4 αλουμινια και τις διπλες.απλα no words

ΘΑ το κανω το trimix αλλα θελω λιμνη οπωσδηποτε  και τωρα ειναι off season  .Το blender δεν με ψηνει .

Επεξ/σία από Fotis13
  • Thanks 1
Δημοσ.
3 hours ago, Fotis13 said:

ΘΑ το κανω το trimix αλλα θελω λιμνη οπωσδηποτε  και τωρα ειναι off season  .Το blender δεν με ψηνει .

το καλο με την λιμνη ειναι οτι ειναι κοντα και ειναι και cave ταυτοχρονα οποτε θα εχει διπλο οφελος. βεβαια και η στερνα ειναι αρκετα ωραια και βοηθαει αρκετα στο trimix διοτι ειναι σαν σκαλοπατακια και φτανει 130 μετρα αν θυμαμαι καλα.απλα δυσκολη προσβαση.βεβαια ολα πιο ευκολα διοτι δεν εχεις ουτε ταβανι απο πανω(περα απο το ταβανι του deco) ουτε σκοταδια. για το gas blender δεν ειναι κατι δυσκολο .προσωπικα μου αρεσε πολυ και ευτυχως περα απο τα gases για το trimix ετυχε να ετοιμασω και πολλες αλλες φορες για διαφορα Project.

• 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Σαββατο καναμε Nτουνο φαραγγι με μια ομαδα αυτονομων  κοντα στο χωριο Γοργοποταμος η συνεχεια του οποιου ειναι το φαραγγι του Ασωπου .Προτεινεται να γινουν και τα 2 κομματια ωστε στην εξοδο να εχει το αμαξι της κινησης αλλιως αν γινει μονο του Ντουνου οπως το καναμε εμεις  προετοιμαστειτε για 2 ωρες αναβαση και πορεια μεσα σε βατα ...

Μεσα στον Ντουνο εχει πεσει και μια σιδηροδρομικη γεφυρα .

36087665_1116133368528089_4780325572842618880_n.jpg

36189150_1116133511861408_7547915005606232064_n.jpg

36249532_1116133775194715_7521568409197215744_n.jpg

35883011_1116135568527869_26227471196094464_n.jpg

36047726_1116133988528027_1167599374952300544_n.jpg

Επεξ/σία από Fotis13
  • Like 1
Δημοσ.

IMG-194fe25db24674469a6d945d77f0eb3f-V.jpg

για μενα το weekend που μας περασε ηταν στο color festival στο οακα.πηγα και τις δυο μερες με lifeguard hellas για πρωτες βοηθειες. την πρωτη μερα το σαββατο συνεχεια ερχοντουσαν ατομα με χρωμα στα ματια για να τους το καθαρισουμε οπως και διαφορα αλλα μικροθεματακια. η κυριακη που ηταν με το μπουγελωμα ηταν αρκετα πιο ηρεμη.ωραια σαν εμπειρια και για το event αλλα και το να βοηθας τον κοσμο. και χαρηκα που  η νεα γενια τα γαμ..αει ολα.το 90 τις 100 του κοσμου ηλικιες απο 12 εως 16-17 και απο το 90 τις 100 ενα 70 τις 100 ηταν κοριτσια.για αλλη μια φορα φαινεται οτι τα αγορακια ειναι πιο αποβλακωμενα με pc και κονσολες παρα να κανουν κατι πιο ωραιο.

On 25/06/2018 at 10:15, Fotis13 said:

Σαββατο καναμε Nτουνο φαραγγι με μια ομαδα αυτονομων  κοντα στο χωριο Γοργοποταμος η συνεχεια του οποιου ειναι το φαραγγι του Ασωπου .Προτεινεται να γινουν και τα 2 κομματια ωστε στην εξοδο να εχει το αμαξι της κινησης αλλιως αν γινει μονο του Ντουνου οπως το καναμε εμεις  προετοιμαστειτε για 2 ωρες αναβαση και πορεια μεσα σε βατα ...

Μεσα στον Ντουνο εχει πεσει και μια σιδηροδρομικη γεφυρα .

35883011_1116135568527869_26227471196094464_n.jpg

σιδηροδρομικη γεφυρα?niceeee.2 ωρες αναβαση.καλυτερα ολο το φαραγγι παρα αυτο.

για την φωτογραφια την εκανα quote γιατι με το που την ειδα σκεφτομουν μια λεζαντα.ποιο απο τα δυο τραβαω to take the rope back.xaxa

• Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
9 ώρες πριν, poulinos είπε

IMG-194fe25db24674469a6d945d77f0eb3f-V.jpg

για μενα το weekend που μας περασε ηταν στο color festival στο οακα.πηγα και τις δυο μερες με lifeguard hellas για πρωτες βοηθειες. την πρωτη μερα το σαββατο συνεχεια ερχοντουσαν ατομα με χρωμα στα ματια για να τους το καθαρισουμε οπως και διαφορα αλλα μικροθεματακια. η κυριακη που ηταν με το μπουγελωμα ηταν αρκετα πιο ηρεμη.ωραια σαν εμπειρια και για το event αλλα και το να βοηθας τον κοσμο. και χαρηκα που  η νεα γενια τα γαμ..αει ολα.το 90 τις 100 του κοσμου ηλικιες απο 12 εως 16-17 και απο το 90 τις 100 ενα 70 τις 100 ηταν κοριτσια.για αλλη μια φορα φαινεται οτι τα αγορακια ειναι πιο αποβλακωμενα με pc και κονσολες παρα να κανουν κατι πιο ωραιο.

Η γεφυρα μαθαμε μετα πως την ειχαν ανατιναξει το 43 στον πολεμο αρα  εχει ιστορια απο πισω .Σε εντυπωσιακα καλη κατασταση το ατσαλι παντως παρολο που εχει εκει μεσα πανω απο μισο αιωνα  υπολογιζε και το περιβαλλον νερα ,χειμαροι διαβρωσεις ,φερτα υλικα .Δεν ειχε καν σαπισει ,παταγες πανω του και εδειχνε  συμπαγες .

χαχα οχι ρε  ηξερα ποιο ειναι η ανακληση απλα τα κραταγα να τα ξεμπλεξω  γιατι ειχαν μπερδευτει πανω  και  θα  να με δυσκολευε ετσι να τραβηξω .

Επεξ/σία από Fotis13
Δημοσ.
29 minutes ago, Fotis13 said:

Η γεφυρα μαθαμε μετα πως την ειχαν ανατιναξει το 43 στον πολεμο αρα  εχει ιστορια απο πισω .Σε εντυπωσιακα καλη κατασταση το ατσαλι παντως παρολο που εχει εκει μεσα πανω απο μισο αιωνα  υπολογιζε και το περιβαλλον νερα ,χειμαροι διαβρωσεις ,φερτα υλικα .Δεν ειχε καν σαπισει ,παταγες πανω του και εδειχνε  συμπαγες .

χαχα οχι ρε  ηξερα ποιο ειναι η ανακληση απλα τα κραταγα να τα ξεμπλεξω  γιατι ειχαν μπερδευτει πανω  και  θα  να με δυσκολευε ετσι να τραβηξω .

για πλακα το ειπα για την ανακληση.απλα ειχε γελιο  οπως ησουν στην φωτογραφια.κανονικα ναι μετα απο τοσα χρονια θα πρεπε να ειχε καλες φθορες αλλα μαλλον εβαλαν καλη ποιοτητα.

β.εισιτηρια για elbrus ετοιμα.περιμενω να βγει η visa με το καλο.ειπα να μην αγορασω μποτες αλλα να νοικιασω απο εκει.σε λιγοτερο απο 15 μερες φευγω.

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...