Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

υπάρχει σχέδιο να συνεχιστεί το χόμπι ... έχω ήδη κανει χειμερινά με πιολε και κραμπον αλλα θέλω να εχω και επίσημα πράγματα και να μαθω και δυο παραπάνω όπως και να εχει ... γιαυτο το βλέπω ως επένδυση

Για υπόστρωμα έχω το thermarest που έχει μια αστραφτερή επιφάνεια και έχω μείνει πολύ ικανοποιημένος αλλα επειδή ειναι ογκώδεις κάποια στιγμή στο πολύ μελλον μπορεί να πάρω και εναν πυο φουσκώνει ...

• Απαντ. 2,1k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
10 hours ago, nickarmy said:

υπάρχει σχέδιο να συνεχιστεί το χόμπι ... έχω ήδη κανει χειμερινά με πιολε και κραμπον αλλα θέλω να εχω και επίσημα πράγματα και να μαθω και δυο παραπάνω όπως και να εχει ... γιαυτο το βλέπω ως επένδυση

Για υπόστρωμα έχω το thermarest που έχει μια αστραφτερή επιφάνεια και έχω μείνει πολύ ικανοποιημένος αλλα επειδή ειναι ογκώδεις κάποια στιγμή στο πολύ μελλον μπορεί να πάρω και εναν πυο φουσκώνει ...

εχω το camp lite mat 2.5.φουσκωνει και ο ογκος του ειναι νορμαλ σαν sleeping bag και λιγο μικροτερο .ειναι μικροτερο απο αυτα που τα ξεδιπλωνεις.ολα αυτα οπως το thermarest που εχεις που γενικα δεν ειναι φουσκωτα πιανουν αρκετο χωρο.ειναι σχετικα φτηνα και ελαφρια μεν αλλα ο ογκος και η ανεση ειναι ενα θεμα.το καλο ειναι οτι μπορεις να το εχεις εξω απο το back pack οπως ειχα κανει και εγω που ειχα ενα μικρο

https://www.skroutz.gr/s/3418153/Panda-Υπόστρωμα-0-7cm-13321.html

το πεταξα μετα τα πυρηναια αφου εβρισκαν ολα τα κοκκαλα μου κατω.ηταν πολυ λεπτο και αν ειχες καμια πετρα απο κατω αστα να πανε.αυτο ειναι μονο αν εχει γρασιδακι απο κατω.και πηρα το φουσκωτο της camp.εσυ λογικα κατι σαν αυτο εχεις.

https://www.thermarest.com/z-lite

η thermarest βγαζει και φουσκωτα οπως και η camp.υπαρχουν διαφορα μεγεθη στο παχος.πχ 2.5, 3.8 κτλ. απο εκει και περα οσο πας σε πιο ελαφρυ τοσο ανεβαινει η τιμη

πχ αυτο ειναι 6.3 cm παχος αλλα βαρος τιποτα

https://www.thermarest.com/mattresses/neoair-xlite

βεβαια η τιμη του ποναει.αντιθετα αυτο της camp πoυ το βαρος ειναι παραπανω και ειναι και απλα 2.5 εκατοστα

https://www.amazon.co.uk/Easy-Camp-300013-Self-Inflating-Camping/dp/B006GYJ60E

Δημοσ.

Ναι αυτό έχω και είναι απέξω σε κύλινδρο, σε πέτρες που το είχα βάλει δεν ειχα κανενα πρόβλημα (χωρις καν σκηνή) 

πανάκριβο ειναι αυτό του link μήπως συμφέρει να αγοράσω-φτιάξω δικό μου κρεβάτι στο βουνό χαχ 

ένα τέτοιο που έβαλες στο πρωτο link πηρα για ενα camping στη θαλασσα φέτος ... λάθος 

Ακόμαα δεν εχω αποφασίσει υπνόσακο ...

Δημοσ.
34 minutes ago, nickarmy said:

Ναι αυτό έχω και είναι απέξω σε κύλινδρο, σε πέτρες που το είχα βάλει δεν ειχα κανενα πρόβλημα (χωρις καν σκηνή) 

πανάκριβο ειναι αυτό του link μήπως συμφέρει να αγοράσω-φτιάξω δικό μου κρεβάτι στο βουνό χαχ 

ένα τέτοιο που έβαλες στο πρωτο link πηρα για ενα camping στη θαλασσα φέτος ... λάθος 

Ακόμαα δεν εχω αποφασίσει υπνόσακο ...

ναι αυτο ειναι πιο χοντρο απο το δικο μου.οπως και αυτα που ειναι σαν αυγουλοθηκες ειναι πολυ καλυτερα.βεβαια αλλο αυτο που ειχα με 6 ευρω και αλλο ενα thermarest που το δικο σου μπορει να κανει 20-30 ευρω.ναι αυτο που εβαλα στο link ειναι πανακριβο.αλλα ολα ειναι θεμα βαρους που λεγαμε πριν.εγω πηρα το camp το φουσκωτο απλα την εκδοση Lite.γενικως οπως εχεις καταλαβει λεφτα να δινεις να αγοραζεις πραγματα ειναι η ορειβασια. και δυστυχως συνηθως ενα πραγμα δεν ειναι ποτε αρκετο.ουτε μπορεις να παρεις sleeping bag για 0 βαθμους και να πας σε χειμερινο βουνο ουτε το αναποδο να παρεις sleeping bag -30 για να πας στο kilimajnaro.

Δημοσ.
11 hours ago, Fotis13 said:

Μια φωτο απο το jump της Πυλης   ετεροχρονισμενα γιατι κρασαρε σκληρος !

42438090_10156812956818453_1566722624115965952_o.jpg

ωραια θα ειναι αυτα να τα βγαλεις σε slow motion αν το υποστηριζει η φωτογραφικη.

Δημοσ.
Στις 22/9/2018 στις 2:43 ΜΜ, poulinos είπε

ναι αυτο ειναι πιο χοντρο απο το δικο μου.οπως και αυτα που ειναι σαν αυγουλοθηκες ειναι πολυ καλυτερα.βεβαια αλλο αυτο που ειχα με 6 ευρω και αλλο ενα thermarest που το δικο σου μπορει να κανει 20-30 ευρω.ναι αυτο που εβαλα στο link ειναι πανακριβο.αλλα ολα ειναι θεμα βαρους που λεγαμε πριν.εγω πηρα το camp το φουσκωτο απλα την εκδοση Lite.γενικως οπως εχεις καταλαβει λεφτα να δινεις να αγοραζεις πραγματα ειναι η ορειβασια. και δυστυχως συνηθως ενα πραγμα δεν ειναι ποτε αρκετο.ουτε μπορεις να παρεις sleeping bag για 0 βαθμους και να πας σε χειμερινο βουνο ουτε το αναποδο να παρεις sleeping bag -30 για να πας στο kilimajnaro.

Κατα την ταπεινή μου άποψη, το θέμα του ύπνου ειναι πολυ σημαντικό στο βουνό, ειναι απο τα λίγα πράγματα που το βάρος για μένα μπαινει σε 2η μοιρα (αφήνουμε το κόστος προς το παρόν εκτός συζήτησης).

Ειχα το ridge rest και ξυπνουσα κομμάτια. Ουτε σε μαλακό χιονι δεν βολεύτηκα. Ενα 2ο multimat ιδιου τυπου που ειχα παρει σε προσφορα δεν μπηκα καν στον κοπο να το αποσφραγισω.

Πέρασα σε φουσκωτό 3.8 και με 300 γραμμάρια και 20 ευρώ παραπάνω ξυπνάω ξεκουραστος το πρωί.

Μην υποτιμάτε το θεμα της ασφάλειας στο βουνό και τον ρολο που παιζει η κουραση σε αυτή. ΟΚ, αν μιλάμε για διανυκτέρευση σε υψόμετρο εκει παμε σε fail safe λυσεις αλλά στα πιο χαμηλά, φουσκωτο και μετα το χαος.

@fotis13 : "Η ψυχολογία της πτώσης" που λενε και οι αναρριχητές μου ήρθε στο μυαλό οταν ειδα τη φωτό. Ωραίος ! 👍

• Like 2
Δημοσ.
11 ώρες πριν, poulinos είπε

ωραια θα ειναι αυτα να τα βγαλεις σε slow motion αν το υποστηριζει η φωτογραφικη.

Εχω μωρε πολυ υλικο,στο συγκεκριμενο jump  η καλυτερη οπτικη ειναι να σε τραβηξει ο απεναντι που εχει κατι βραχια και καθετε .Τωρα με τραβηξαν απο το πανω ρελε .

• Like 1
Δημοσ.
On 25/09/2018 at 08:43, Fotis13 said:

Εχω μωρε πολυ υλικο,στο συγκεκριμενο jump  η καλυτερη οπτικη ειναι να σε τραβηξει ο απεναντι που εχει κατι βραχια και καθετε .Τωρα με τραβηξαν απο το πανω ρελε .

καλα ναι απο πανω δεν μπορει να βγει σωστα ετσι και αλλιως οποτε η θα πρεπει ο αλλος να ειναι απο κατω και πιο πισω ή απεναντι. πηρα και ενα κρανος petzl boreo καποια στιγμη να παρω και ενα set via ferrata.λενε θα κανονισουν για κονιτσα.για να δουμε.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 29/9/2018 στις 1:36 ΠΜ, poulinos είπε

καλα ναι απο πανω δεν μπορει να βγει σωστα ετσι και αλλιως οποτε η θα πρεπει ο αλλος να ειναι απο κατω και πιο πισω ή απεναντι. πηρα και ενα κρανος petzl boreo καποια στιγμη να παρω και ενα set via ferrata.λενε θα κανονισουν για κονιτσα.για να δουμε.

Τa spane ta petzl  γενικα ειμαι πολυ υπερ της μαρκας , τα καραμπινερ της σε  περιβαλλον  canyoning  που εχουν πολλες φθορες   στο σπειρωμα τους ειναι ανυπερβλητα . Αλλαξα και  εγω το κρανος μου μετα απο καιρο με αυτο που εχω στις τελευταιες φωτο .

Επεξ/σία από Fotis13
  • Like 1
Δημοσ.
9 hours ago, Fotis13 said:

Τa spane ta petzl  γενικα ειναι πολυ υπερ της μαρκας , τα καραμπινερ της σε  περιβαλλον  canyoning  που εχουν πολλες φθορες   στο σπειρωμα τους ειναι ανυπερβλητα . Αλλαξα και  εγω το κρανος μου μετα απο καιρο με αυτο που εχω στις τελευταιες φωτο .

και επισης απο τις λιγες εταιρειες που σε πολλα προιοντα εχουν serial number για να τσεκαρεις αν ειναι αυθεντικο το προιον ή οχι.εν τω μεταξυ πρεπει να σκεφτω τι θα κανω με την αδεια μου.στην αρχη σκεφτομουν για aconcagua αλλα τοο much 3 summits σε ενα χρονο.σκεφτομαι ή για everest base camp ή annapurna circuit αν και αυτα ειναι αρκετες ημερες επισης.

• Like 1
Δημοσ.
On 14/09/2018 at 18:06, Fotis13 said:

800   παει το σετ με puffed  παντελονι που ομως δεν σε καλυπτει για 8αρες  εκει θες αναγκαστικα την ολοσωμη =1000

με ποια μοντελα το βγαζεις 800?γιατι βλεπω κατι Jacket στα 600 και κατι παντελονια στα 500-600.δηλαδη χωριστα η τιμη ηταν λιγο πιο μεγαλη απο οτι το να παρεις την ολοσωμη.εβαλα βεβαια τα extreme μπουφαν και παντελονι

On 24/09/2018 at 22:43, jakis13 said:

Κατα την ταπεινή μου άποψη, το θέμα του ύπνου ειναι πολυ σημαντικό στο βουνό, ειναι απο τα λίγα πράγματα που το βάρος για μένα μπαινει σε 2η μοιρα (αφήνουμε το κόστος προς το παρόν εκτός συζήτησης).

Ειχα το ridge rest και ξυπνουσα κομμάτια. Ουτε σε μαλακό χιονι δεν βολεύτηκα. Ενα 2ο multimat ιδιου τυπου που ειχα παρει σε προσφορα δεν μπηκα καν στον κοπο να το αποσφραγισω.

Πέρασα σε φουσκωτό 3.8 και με 300 γραμμάρια και 20 ευρώ παραπάνω ξυπνάω ξεκουραστος το πρωί.

Μην υποτιμάτε το θεμα της ασφάλειας στο βουνό και τον ρολο που παιζει η κουραση σε αυτή. ΟΚ, αν μιλάμε για διανυκτέρευση σε υψόμετρο εκει παμε σε fail safe λυσεις αλλά στα πιο χαμηλά, φουσκωτο και μετα το χαος.

@fotis13 : "Η ψυχολογία της πτώσης" που λενε και οι αναρριχητές μου ήρθε στο μυαλό οταν ειδα τη φωτό. Ωραίος ! 👍

αν εχεις τα χρηματα θα καταφερεις να παρεις κατι και ελαφρυ και καλο.υπαρχουν καλες λυσεις αλλα μιλαμε για τιμες 150 και 200. οταν πας σε φτηνα μιλαμε για φουσκωτα ναι μεν θα βρεις την ηρεμια σου σε σχεση με τα μη φουσκωτα αλλα εχεις και ενα χ βαρος οπως ειπες.τα μη φουσκωτα πραγματι ειναι λιγο ογκωδες και τα καλα ειναι επισης ακριβα δηλαδη 40-50 ευρω οσο ενα φουσκωτο. ναι ειναι μεγαλο θεμα να πεφτεις για υπνο και να πονας κατω.δυστυχως μου εχει τυχει.αλλαζα πλευρο συνεχεια.

On 25/09/2018 at 00:47, nickarmy said:

αγόρασα της marmot το never summer θα σας πω κρητικές πολύ σύντομα ελπίζω 

αντε καλες δοκιμες.Nice.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
17 ώρες πριν, poulinos είπε

και επισης απο τις λιγες εταιρειες που σε πολλα προιοντα εχουν serial number για να τσεκαρεις αν ειναι αυθεντικο το προιον ή οχι.εν τω μεταξυ πρεπει να σκεφτω τι θα κανω με την αδεια μου.στην αρχη σκεφτομουν για aconcagua αλλα τοο much 3 summits σε ενα χρονο.σκεφτομαι ή για everest base camp ή annapurna circuit αν και αυτα ειναι αρκετες ημερες επισης.

Οτι και να κανεις απο αυτα ειναι καλες επιλογες και εμπειριες ζωης .

45 λεπτά πριν, poulinos είπε

με ποια μοντελα το βγαζεις 800?γιατι βλεπω κατι Jacket στα 600 και κατι παντελονια στα 500-600.δηλαδη χωριστα η τιμη ηταν λιγο πιο μεγαλη απο οτι το να παρεις την ολοσωμη.εβαλα βεβαια τα extreme μπουφαν και παντελονι

.

700 ειχα παρει εγω το tnf parka  και 250  rab  puffed παντελονι  απο Αμερικη δεν εχει ομως την ιδια γεμιση με το μπουφαν δεν ειναι 800αρι δλδ  αλλα με ενα ποιοτικο χοντρο ισοθερμικο σε καλυπτει για 7000 .Απο εκει και περα ειπαμε ειναι σχεδον μονοδρομος το suit .

Επεξ/σία από Fotis13
  • Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...