Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
23 hours ago, Fotis13 said:

Καλα και στο canyoning  τον χειμωνα αν δεν φορας απο πανω windstorpper το δαγκωνεις ειδικα στα ρελε αν εχει μεγαλες αναμονες  ,αρχαριους η΄ μεγαλη ομαδα ξεπαγιαζεις με λιγο αερα .Πηρα αυτο προχτες γιατι φετος το προγραμμα εχει πολλα και μεγαλα φαραγγια το χειμωνα .

daa030c47e4126f86e044af916cfeb3b_eshop_products_16169_photo_400_300___.png

Το βαρος ειναι παρα πολυ σημαντικο στο βουνο,ειδικα στα μεγαλα ειναι κρισιμο .Ευτυχως εχουν βγει πολλα τεχνικα ρουχα πλεον ,καινουρια υλικα και ελαφρια και εχουμε γλιτωσει αρκετο βαρος σε σχεση με τους παλαιοτερους .

στο ρελε ειναι οτι χειροτερο μεχρι να κατεβουν ολοι.

οσες φορες βλεπω διαφορες εικονες video απο παλια που ανεβαιναν βουνα αστα να πανε.απλα αστα να πανε.απο τα ropes που ειχαν μεχρι τα ρουχα και τις μποτες.δεν μιλαω για τα αυτοσχεδια μποντριε. ωραια αγορα :) και μαρεσει το πορτοκαλι .

• Απαντ. 2,1k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
3 ώρες πριν, poulinos είπε

ωραια αγορα :) και μαρεσει το πορτοκαλι 

Ν αι και οικονομικο ,αυτα βασικα ειναι για  rafting  αλλα κανουν δουλεια και στο canyoning  με μονο θεμα επειδη ειναι λεπτα ποσο θα κρατησουν μεχρι να σκιστουν ..

• Like 1
Δημοσ.
19 hours ago, Fotis13 said:

Ν αι και οικονομικο ,αυτα βασικα ειναι για  rafting  αλλα κανουν δουλεια και στο canyoning  με μονο θεμα επειδη ειναι λεπτα ποσο θα κρατησουν μεχρι να σκιστουν ..

αμα ειναι οικονομικο οπως λες τοτε μια χαρα .την δουλεια του να κανει και ας ειναι για Rafting.αν χαλασει απλα αγοραζεις αλλο μετα.πρωτο εξοδο ή τελευταιο θα ειναι ? :P το κακο με τα λεπτα ρουχα ειναι οτι θα σκιστουν σχετικα ευκολα οπως ειπες ειδικα σε Hobby που υπαρχουν τριβες .το καλο ειναι οτι ειναι ελαφρια.αν βρεις κατι απο πιο σκληρο υλικο μετα θα ειναι πιο βαρυ.το ιδιο ακριβως με τα dry suit στις καταδυσεις.αυτες που ειναι για Cave και θα τριβεσαι σε βραχια κτλ εχουν ενισχυσεις αλλα ειναι και πιο βαριες.

Το πιο ακριβο μαλλον σε αυτες τις περιπτωσεις πρεπει να βγαινει το παπουτσι. οταν εκανα το σχολειο των αρχαριων, στα φαραγγια με νερο πηγα με ενα ζευγαρι salomon.  Αυτο ειχα αυτο εβαλα.απλα τα τσακισα.ξεκολησαν οι σολες.πολυ φθορα επειδη εισαι μεσα στο νερο συνεχεια αλλο τοσο για ενα παπουτσι (salomon) που δεν εχει φτιαχτει για αυτο.αλλα και για τα παπουτσια που ειναι για canyoning παλι οι φθορες ειναι μεγαλες και σχετικα γρηγορες.

οπως εβλεπες ατομα να κανουν συνεχεια αναρριχηση και να τρωνε τα παπουτσια σε χρονο ρεκορ.

χτες περασα μια βολτα alpamayo και βλεπω ενα north face himalayan jacket Να λεει απο 490 σε 390.το ιδιο το ειχα δει και στην North face στο the mall.λεω κατι δεν μου στεκει διοτι δεν ειναι σαν το himalayan parka που ειχα δει . κοιταω χαρακτηριστικα ειναι down jacket 550  οταν το himalayan parka ειναι 850. μαλλον εβγαλαν μια πιο Light edition του himalayan parka απο οτι ειδα στο Internet. τζαμπα η χαρα :P 

https://www.thenorthface.co.uk/shop/en-gb/tnf-gb/mens-himalayan-light-down-hoodie-3oed

για το βαρος που λεγαμε πιο πανω για τα μεγαλα βουνα απο το σχολειο ορειβασιας αρχαριων μας ελεγαν: μην περνετε ασχετα πραγματα διοτι πχ τα 100 γραμμαρια παραπανω δεν ειναι οτι θα τα κουβαλας για δεκα λεπτα αλλα θα τα κουβαλας για πολλες ωρες σε καθε βημα.

Tο ειδα στα πυρηναια.ειχα φτιαξει πολυ ελαφρυ σακιδιο .ειδα αλλα ατομα να εχουν παρει οτι νανε μαζι. εφαγαν το ζορι τις πρωτες 10 ημερες και μετα εβγαλαν πραγματα και τα εδωσαν σε αυτους που εφευγαν για να μην τα εχουν για τις υπολοιπες 20 ημερες. Για καλη τους τυχη υπηρχαν ατομα που ειχαν ερθει μονο για 10 μερες οποτε μπορουσαν να τους τα δωσουν αλλιως θα πρεπε να τα στειλουν ταχυδρομικως απο κανα χωριο και αμα. Το ιδιο ακριβως και στο σχολειο ορειβασιας.ειχα παει με σακιδιο 35+ και εβλεπες ατομα να κουβαλανε 50-60 λιτρα σακιδια και να τα εχουν γεμισει.

και στο Kili που απλα θες ενα παπουτσι ημιμποτακι/μποτακι trekking που να ειναι αδιαβροχο μου ελεγε ο guide οτι ο αλλος ειχε ερθει με δυο ζευγαρια ακαμπτες μποτες scarpa.απλα οτι νανε. δεν μπορουν να υπολογισουν τι θα χρειαστουν και ειναι στο στυλ ε παρε και αυτο μην χρειαστει παρε και αυτο μην χρειαστει.  και στο τελος καταληγεις με πολυ βαρος παραπανω απο τις σαβουρες που εχεις παρει .επιπροσθετα σε αυτο το βαρος ερχεται και το βαρος απο τον εξοπλισμο που εχεις που δεν ειναι πολλες φορες ο πιο ελαφρυς, λογο οτι ειναι μεγαλο το κοστος να τα αλλαξεις με πιο ελαφριά .πχ εχουν συνθετικο sleeping bag αντι για feather down  αφου το ενα κανει 100 και το αλλο πχ 300 ευρω.

και ειχα ελαφρυ σακιδιο παροτι ειχα παρει και αρκετα Snacks μαζι αφου πανω στο βουνο τρωω πολυ περισσοτερα απο αλλα ατομα. 3-4 πακετα μπισκοτα :P

τουλαχιστον αν ειναι να εχεις παραπανω βαρος ας ειναι κατι που θα το χρησιμοποιησεις ή κατι για εκτακτη αναγκη.και οχι 15 καλτσες 15 fleece.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ναι 39 το πηρα .Βασικα ειχα δει ενα αλλο στα 90 που ηταν χοντρο και νομιζω θα ηταν ιδανικο για την χρηση  που το θελω απλα δεν ειχε το μεγεθος μου και δεν ξαναβγαινει καθως ειναι παλιο μοντελο .Μετα εχει αυτο που πηρα που ειναι το πιο φτηνο  gia rafting  και αυτο εχουν ολοι στο  canyoning   τα αλλα πηγαιναν απο 150+ που ηταν βαρια ομως για αυτη την χρηση .(αλλο να καθεσαι μεσα στην βαρκα δεν σε νοιαζει ).

Το παπουτσι ισχυει ειναι το Νο 1 αναλωσιμο στο αθλημα  και πολυ σημαντικο μερος  του εξοπλισμου, ομως  δεχεται τρομερη καταπονηση και φθορες και μαλιστα πρεπει να ανταπεξερχεται και πολυ καλα στο πεζοπορικο κομματι πολλες φορες σε δυσκολα τερεν.Στο Στενοβουνι π.χ  παταγαμε  για 2 ωρες   χιονι παγωμενο   και πιο μαλακο .η 5.10  εξαγοραστηκε απο την adidas και αρα   εδω και 2 χρονια ειναι μονοδρομος τα δικα της παπουτσια τα οποια ειναι ποιοτικα και πολυ καλυτερα απο τα 5.10.

Καμμια σχεση δεν εχει αυτο πουλινε το Himalyan  με αυτο που εχω εγω ειναι πολυ πιο light  εκδοση αυτη και δεν σε καλυπτει για μεγαλα υψομετρα και  αναλογες  θερμοκρασιες .Ευτυχως που δεν το πηρες .

Παρα πολυ σημαντικο το βαρος τι να λεμε .Εδω Denali ειχαμε ειδικες  εκδοσεις απο carabiners για να  γλιτωσουμε μερικα γραμμαρια ...

Επεξ/σία από Fotis13
  • Like 1
Δημοσ.

Πουλινε για σενα ειναι η ζωη ,χιονοστιβαδα ευχομαι να σε βρουν μετα απο 10.000 χρονια χαχχαχα .

Κυριακη ειχαμε cave  στην Λιμνη 104 λεπτα βουτια αλλα δεν εξαντλησαμε τον μιτο αυτη την φορα ειχαμε αργο ρυθμο για να το απολαυσουμε .

51121290_334967883780033_3585486420082425856_n (1).jpg

51456699_317170398920132_6094100173984628736_n.jpg

• Like 6
Δημοσ.

Υσχυει οτι το εισητηριο εισοδο εχει 40€ στη λιμνη; Εχω ενα σχολειο για cavern diving τον Απριλιο με τον Βανδωρο και η σχολη που το διοργανωνει μου ειπ[ε οτι για τις βουτιες εχουμε εισοδο 40€ :o

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
29 λεπτά πριν, isim είπε

Υσχυει οτι το εισητηριο εισοδο εχει 40€ στη λιμνη; Εχω ενα σχολειο για cavern diving τον Απριλιο  και η σχολη που το διοργανωνει μου ειπ[ε οτι για τις βουτιες εχουμε εισοδο 40€ :o

Ναι ισχυει ,μπαινουμε στην vip area και καταλαμβανουμε ποσες θεσεις με τοσο εξοπλισμο που κουβαλαμε .Στο  cave η βουτια  με 1   deco stage  kai 1 bottom gas στοιχιζει συνολικα 160 .

Επεξ/σία από Fotis13
  • Like 2
Δημοσ.
28 minutes ago, isim said:

Υσχυει οτι το εισητηριο εισοδο εχει 40€ στη λιμνη; Εχω ενα σχολειο για cavern diving τον Απριλιο με τον Βανδωρο και η σχολη που το διοργανωνει μου ειπ[ε οτι για τις βουτιες εχουμε εισοδο 40€ :o

το cave ειναι 4 βουτιες συνηθως δυο καθε μερα θα κανεις.ειχα κανει το cavern με βανδωρο αλλα στον πηλιο που εχει ενα μικρο cavern. καναμε βουτια ανα δυο ατομα μετα βουταγαν αλλοι δυο μετα ξανα εμεις και μετα ξανα αυτοι.

2 hours ago, Fotis13 said:

Πουλινε για σενα ειναι η ζωη ,χιονοστιβαδα ευχομαι να σε βρουν μετα απο 10.000 χρονια χαχχαχα .

Κυριακη ειχαμε cave  στην Λιμνη 104 λεπτα βουτια αλλα δεν εξαντλησαμε τον μιτο αυτη την φορα ειχαμε αργο ρυθμο για να το απολαυσουμε .

51121290_334967883780033_3585486420082425856_n (1).jpg

51456699_317170398920132_6094100173984628736_n.jpg

ενω εσυ πας πισω?χαχα.αφου εκανες σιντζι και λιμνη βουλιαγμενης θα μπορουσες να δεις και το πολυδροσο.αντε ελπιζω την επομενη φορα με δυο deco για να το λιωσετε.και ελπιζω και trimixxxxxxxxxxxx.εδω αρκετα ζεστο καιρο.12 βαθμους στην γονδολα.αστα να πανε.ουτε λιγο φρεσκο χιονι να ριξει γαμοτο . ολα τα κανες κανε και το trimix

• Like 1
Δημοσ.
4 ώρες πριν, poulinos είπε

το cave ειναι 4 βουτιες συνηθως δυο καθε μερα θα κανεις.ειχα κανει το cavern με βανδωρο αλλα στον πηλιο που εχει ενα μικρο cavern. καναμε βουτια ανα δυο ατομα μετα βουταγαν αλλοι δυο μετα ξανα εμεις και μετα ξανα αυτοι.

ενω εσυ πας πισω?χαχα.αφου εκανες σιντζι και λιμνη βουλιαγμενης θα μπορουσες να δεις και το πολυδροσο.αντε ελπιζω την επομενη φορα με δυο deco για να το λιωσετε.και ελπιζω και trimixxxxxxxxxxxx.εδω αρκετα ζεστο καιρο.12 βαθμους στην γονδολα.αστα να πανε.ουτε λιγο φρεσκο χιονι να ριξει γαμοτο . ολα τα κανες κανε και το trimix

Εχει tec dive sto Avantis τον Μαρτιο  το σκεφτομαι να λαβω μερος .

• Like 1
Δημοσ.
2 hours ago, Fotis13 said:

Εχει tec dive sto Avantis τον Μαρτιο  το σκεφτομαι να λαβω μερος .

αν δεν το εχεις κανει πηγαινε.ειναι ωραιο ναυαγιο και εχει καθησει πλαγια ολο.ξεκιναει ρηχα και παει πιο βαθια.πας.με σκαφος βεβαια οποτε εχει λιγο ταλαιπωρια αλλα αξιζει.το ειχαμε κανει πριν μερικα χρονια και μια μικρη διειδυση.και πιο καθαρα νερα απο οτι ατο eurobulker.επισης λεει πολυ και το express samina

Δημοσ.
1 ώρα πριν, poulinos είπε

αν δεν το εχεις κανει πηγαινε.ειναι ωραιο ναυαγιο και εχει καθησει πλαγια ολο.ξεκιναει ρηχα και παει πιο βαθια.πας.με σκαφος βεβαια οποτε εχει λιγο ταλαιπωρια αλλα αξιζει.το ειχαμε κανει πριν μερικα χρονια και μια μικρη διειδυση.και πιο καθαρα νερα απο οτι ατο eurobulker.επισης λεει πολυ και το express samina

To  εχω κανει αλλα recreational .

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Κυριακη καναμε τον Στριφτο  απο πανω απο την κορυφη ,  τον ειχα κανει αλλη μια φορα πριν χρονια αλλα με πολυ λιγοτερο νερο .Ενα θα σας πω το   το μπλουζακι του rafting  μας  εσωσε πολυ παγωμενο το νερο .

51737778_10157155352778453_1417106768344907776_o.jpg

51651989_781411485550721_5049258514904514560_n.jpg

51626502_1301881779953246_8040009711019360256_o.jpg

Επεξ/σία από Fotis13
  • Like 3
Δημοσ.
On 05/02/2019 at 20:27, Fotis13 said:

To  εχω κανει αλλα recreational .

αφου το ξερεις οτι σε tec θα ειναι 10 φορες καλυτερο.

On 12/02/2019 at 17:04, Fotis13 said:

Κυριακη καναμε τον Στριφτο  απο πανω απο την κορυφη ,  τον ειχα κανει αλλη μια φορα πριν χρονια αλλα με πολυ λιγοτερο νερο .Ενα θα σας πω το   το μπλουζακι του rafting  μας  εσωσε πολυ παγωμενο το νερο .

51737778_10157155352778453_1417106768344907776_o.jpg

51651989_781411485550721_5049258514904514560_n.jpg

51626502_1301881779953246_8040009711019360256_o.jpg

με τοσο κρυο που εχει αυτον τον καιρο λογικα πρεπει να ειναι απο την πιο δυσκολη περιοδο για canyoning.εχεις το κρυο νερο αλλα κανει και κρυο εξω. Πολυ ωραια η δευτερη φωτογραφια.

στην παρακατω εικονα ειναι το πρωτο ορειβατικο μπουφαν που ειχα παρει περιπου το 1999 με 2000 το οποιο μου το εκλεψαν.το ειχα σε γκριζο μαυρο χρωμα.20 χρονια μετα απεκτησα ενα ιδιο σε κοκκινο χρωμα στην .windstopper. millet ειναι πριν ακομα μαθω ποια ηταν η millet.επισης μου ηρθε και ενα windstopper grepon millet το οποιο ειναι μονο μεμβρανη.3  windstopper millet στην συλλογη πλεον.αν και το κοκκινο δεν πιανεται ηταν απλα η τρελλα μου να το ξαναβρω

media-645321400.jpg

• Like 1
Δημοσ.

Παιδες εχω 3 παντελονια snowboad απο το λιντλ,και ενα oneil πιο ακριβο φυσικα.

Αν τα πλυνω με χωριατικο σαπουνι και μετα τα βαλω οπως ειναι στο πλυντηριο,χωρις ξεβγαλμα,σε χαμηλη θερμοκρασια,παιζει να χασω την αδιαβροχοποιηση;

Εννοειται οτι δε θα βαλω τιποτα στη θηκη του πλυντηριου.

Επισης,το ενα μπουφαν εχει χασει την αδιαβροχοποιηση του,απο πλυσιμο στο πλυντηριο.
Εχετε να προτεινετε κατι για να την επαναφερω;

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...