Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
19 ώρες πριν, poulinos είπε

το ωραιο με αυτα τα ταξιδια δεν ειναι μονο το βουνο αλλα οτι πας σε μια αλλη χωρα ειδικα οταν ειναιεκτος ευρωπης.συναναστρεφεσαι με διαφορετικα ατομα και βλεπεις διαφορετικο τροπο σκεψης κτλ.πχ με το ταξιδι στο Kili που πατησα για πρωτη φορα το ποδι στην αφρικη ήταν κατι το εντελως διαφορετικο απο οτι ειχα ζησει μεχρι τωρα.ηταν ενα μικρο shock ειναι η αληθεια.

Το ιδιο ειχα παθει και εγω οταν πηγα δευτερη φορα Αφρικη αλλα πρωτη υποσαχαρια ,πολιτισμικο σοκ επαθα ,ηταν και η χωρα τοτε δευτερη πιο φτωχη στον κοσμο  (Αιθιοπια) δεν υπαρχουν οι εικονες που ειδα γιατι την γυρισα ολη με τζιπ  απο βορα και κατεληξα στον Νοτο .

Η Κενυα μετα απο αυτο ηταν Νεα Υορκη!

• Απαντ. 2k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
37 minutes ago, Fotis13 said:

Το ιδιο ειχα παθει και εγω οταν πηγα δευτερη φορα Αφρικη αλλα πρωτη υποσαχαρια ,πολιτισμικο σοκ επαθα ,ηταν και η χωρα τοτε δευτερη πιο φτωχη στον κοσμο  (Αιθιοπια) δεν υπαρχουν οι εικονες που ειδα γιατι την γυρισα ολη με τζιπ  απο βορα και κατεληξα στον Νοτο .

Η Κενυα μετα απο αυτο ηταν Νεα Υορκη!

δεν εχω παει σε αλλα μερη περα απο τανζανια για να μπορεσω να συγκρινω .Αλλα οτι τοσο καιρο ειχα συνηθισει να βλεπω ευρωπη και ξαφνικα κατεβηκα τανζανια να βλεπω απεραντες εκτασεις με χωμα, ενα αεροδρομιο λιγο στην μεση του πουθενα και τα περισσοτερα σπιτια καμια σχεση με τα δικα μας ηταν καπως.το μονο καταστημα που θυμιζε ευρωπη ηταν το ανταλλακτηριο χρηματων. στο καταστημα που πηγα για να βγαλω sim ηταν σαν να ειχα παει σε πανυγηρι. πραγματα απλωμενα χυμα . στο ξενοδοχειο που ηταν απο τα καλα ,επλεναν τα πιατα σε ενα τεραστιο τσιμεντενιο "νιπτήρα" στο πισω μερος του ξενοδοχειου. Το δωματιο αβαφτο καμια 20ετια και οι τοιχοι ουτε καν καθαρισμενοι. και βεβαια ηταν και ολο το shock οτι εφτασα εκει μονος μου και ηταν λιγο weird ολο το Feeling. πριν ξεκινησουμε για kili που ειμασταν Moshi περασαμε για να παρουμε το Lunch box για την πρωτη μερα μεχρι να φτασουμε στο πρωτο καταφυγιο. σε κατι στενακια να βλεπεις κοσμο να μαγειρευει και ολα παραγκες.

Δεν μπορω να φανταστώ τι θα αντίκρισες εσυ εκει.Εικονες που σου μενουν χαραγμενες. 

• Like 1
Δημοσ.
23 λεπτά πριν, poulinos είπε

@Fotis13 τι λεει το προγραμμα για πασχα?κανα φαραγγι κανα ταξιδι ή φαγητό till death?

Δυστυχως δεν μπορω να φυγω αυτο το Πασχα λογω δουλειας ,Κυριακη ειμαι καλεσμενος σε ενα σπιτι .Τωρα Δευτερα παιζει να παω  gia canyoning  δεν ξερω ακομα .

Δημοσ.
22 hours ago, Fotis13 said:

Δυστυχως δεν μπορω να φυγω αυτο το Πασχα λογω δουλειας ,Κυριακη ειμαι καλεσμενος σε ενα σπιτι .Τωρα Δευτερα παιζει να παω  gia canyoning  δεν ξερω ακομα .

πολλα κοινωνικα δρωμενα.χαρας στο κουραγιο σου.δεν τα αντεχω.

για μενα ξεκινησαν οι "διακοπες"

χτες πρωτη μερα pizza στο katowice(πολωνια).IMG_20190425_210126.jpg

σημερα στην διαδρομη προς malmo(σουηδια)

IMG_20190426_083119.jpg

Δημοσ.
20 hours ago, Fotis13 said:

Καλα να περασεις !

Φερε μου δωρο χαχαχα 

σε φαγητο ή σε ορειβατικο? β.ελπιζω να σε αφησουν στην ησυχια σου να κανεις κανα φαραγγι την δευτερα. πριν ειδα και ενα ζευγαρι expedition boots(διπλες) της  arc teryx.

Δημοσ.
19 hours ago, poulinos said:

σε φαγητο ή σε ορειβατικο? β.ελπιζω να σε αφησουν στην ησυχια σου να κανεις κανα φαραγγι την δευτερα. πριν ειδα και ενα ζευγαρι expedition boots(διπλες) της  arc teryx.

Φαγητο δεν τρωω  τωρα  στεγνωνω ,ορειβατικο φερε .

Nαι εκλεισε για Δευτερα εχει canyoning . Δεν ηξερα πως η Arcteryx βγαζει διπλες ,ποσο τις ειχε ?

Δημοσ.
4 hours ago, Fotis13 said:

Φαγητο δεν τρωω  τωρα  στεγνωνω ,ορειβατικο φερε .

Nαι εκλεισε για Δευτερα εχει canyoning . Δεν ηξερα πως η Arcteryx βγαζει διπλες ,ποσο τις ειχε ?

550 ευρω.ναι ουτε εγω το ηξερα.ενα ζευγαρι βγαζει μονο αλλα αν διαβασα σωστα λενε οτι δεν ειναι για πανω απο 6000 μετρα .και ειναι narrow fit.με παραπανω χρηματα παιρνεις la sportiva g2 η την olympus.

το κακο ειναι οτι προς ωρας εχω δει μονο δυο καταστηματα με ορειβατικα που το 90 τις 100 ειναι fjall raven.αναθεμα να εχω βρει πουθενα με εξαιρεση την γερμανια κανα xtreme store με ορειβατικα.σε αυτα τα απλα καταστηματα ειναι απλος εξοπλισμος και οχι τιποτα expedition staff

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

E δεν κανουν αυτες ειναι overkill μεχρι 6000 και για παραπανω ειναι λιγες .Δεν εχει ρε πολλα μαγαζια ειναι πολυ εξειδικευμενος  εξοπλισμος αυτος  και πολυ μικρη η αγορα που απευθυνονται .

Chamonix ειναι playground ολες οι εταιρειες εχουν μαγαζια εκει .

Επεξ/σία από Fotis13
  • Like 1
Δημοσ.
1 hour ago, Fotis13 said:

E δεν κανουν αυτες ειναι overkill μεχρι 6000 και για παραπανω ειναι λιγες .Δεν εχει ρε πολλα μαγαζια ειναι πολυ εξειδικευμενος  εξοπλισμος αυτος  και πολυ μικρη η αγορα που απευθυνονται .

Chamonix ειναι playground ολες οι εταιρειες εχουν μαγαζια εκει .

https://arcteryx.com/se/en/shop/acrux-ar-mountaineering-boot

αυτες ηταν που φαινεται οτι καμια σχεση με olympus evo ή δεν ξερω τι.επισης ουτε σε jackets τιποτα.

Δημοσ.

τι φαραγγια και μπουρδες:p

rapel  να κανεις αυτο το κτιριο.190 μετρα.το πιο ψηλο στην σκανδιναβια.

IMG_20190427_213739.jpg

IMG_20190427_214613.jpg

• Like 3
Δημοσ.

αφου γυρισα north face και διαφορα αλλα καταστηματα εννοειται οτι δεν βρηκα τιποτα.στο βερολινο σημερα στο camp4 ειχε μονο σαν δειγμα 3 ζευγαρια scarpa.scarpa 6000 ,scarpa 8000,scarpa tech

Δημοσ.

Το ραπελ ειναι ευκολο ας ειναι και 500 μετρα αν ειναι και αρνητικο ακομα καλυτερα ,το νερο δυσχεραινει την ολη κατασταση και κατα την διαρκεια και κυριως στο τελος του  που πρεπει να "απεγκλωβιστεις" και να κολυμπησεις .

Δευτερα καναμε Μεγα Ρεμα  ,ειχα καιρο να το κανω αριστη μερα πολυ καλη ροη νερου .

58543501_10157343381638453_4184310671959130112_o.jpg

59106235_10157343383798453_162051693058457600_o.jpg

59352533_10157343380853453_3541763837692739584_o.jpg

• Like 3
Δημοσ.
3 hours ago, Fotis13 said:

Το ραπελ ειναι ευκολο ας ειναι και 500 μετρα αν ειναι και αρνητικο ακομα καλυτερα ,το νερο δυσχεραινει την ολη κατασταση και κατα την διαρκεια και κυριως στο τελος του  που πρεπει να "απεγκλωβιστεις" και να κολυμπησεις .

Δευτερα καναμε Μεγα Ρεμα  ,ειχα καιρο να το κανω αριστη μερα πολυ καλη ροη νερου .

Οπως και στην σπηλαιολογια το να κατεβεις /ανεβεις ειναι δυσκολο γιατι αλλαζεις σκοινια κτλ .μπορει να εχει θετικα /αρνητικα . στο canyoning ειναι αλλοι τοσοι παραγοντες αφου μπορει να εχεις πολυ νερο,μπορει να σε στριμωξει το νερο καπου και γενικα δυσκολες συνθηκες. εκτος απο τα απροοπτα να γλιστρήσεις καπου να γυρισεις κανα ποδι ή δεν ξερω τι.

για αστειο το ειπα αλλα το κτιριο τα εσπαγε και για το σχημα και για το υψος.φαντασου να μενεις τερμα πανω. αντι να παιρνεις το ασανσερ ξεκινας την μερα σου με ενα Rappel ή με ενα base jump.χαχα.

ps.ακομα βλεπω την στολη και τα σπαει.αυτο το πορτοκαλι :)))))

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...