Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Παιδιά αν αγοράσω το πακέτο, μπορώ να τους ζητήσω να μην ενεργοποιηθεί άμεσα αλλά σε μεταγενέστερη ημερομηνία;
Το έχει κάνει κανείς;

• Απαντ. 362
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
18 λεπτά πριν, stark είπε

Παιδιά αν αγοράσω το πακέτο, μπορώ να τους ζητήσω να μην ενεργοποιηθεί άμεσα αλλά σε μεταγενέστερη ημερομηνία;
Το έχει κάνει κανείς;

Ναι μπορείς εφόσον το πληρώσεις .

ειχα θέμα με φορητότητα και το έκανα έτσι 

• Like 1
Δημοσ.
9 hours ago, poulinos said:

εκει που μενω 5g .εχω πετυχει μεχρι 1 gbps 😛

Κάνω σποραδικά speedtests ειδικά όταν περνάω από χώρους (εξωτερικούς) που δεν επισκέπτομαι συχνά.
Μέχρι χθες οι καλύτερες μετρήσεις που είχα δει ήταν 765/139 Mbps σε λοφάκι του Πάρκου Ελευθερίας (υπάρχουν κεραίες ακριβώς απέναντι σε κτίριο επί της Βασιλίσσης Σοφίας)
https://www.speedtest.net/my-result/a/11068873479

Δεν περίμενα πως θα το ταχύμετρο θα υπερέβαινε ποτέ το ψυχολογικό όριο του 1 Gbps αλλά συνέβη.
https://www.speedtest.net/my-result/a/11138123129
1031/45 Mbps σε κάποιο σημείο της Πολυτεχνειούπολης Ζωγράφου. Βέβαια μερικές δεκάδες μέτρα παρακάτω (η έκταση είναι μεγάλη) που επανέλαβα το test, τα νούμερα ήταν απογοητευτικά: από τα 1000 έπεσε στα 50 - χαώδης διαφορά.
Πάντως αν πάσχει σε κάτι το Q VIP της Nova (σταθερά, ανεξαρτήτως ισχύος σήματος), αυτό είναι το upload rate.

Δημοσ.
8 ώρες πριν, d4mage είπε

Έχεις να απαντήσεις κάτι για:

1. Το γεγονός πως δεν αναγράφεται πουθενά και σε καμία μορφή στους όρους ο ΦΠΑ;
  2. Για το ότι είναι παράνομο να πραγματοποιηθεί μια οποιαδήποτε πώληση με μηδαμινό ΦΠΑ;
  3. Για τον τρόπο που συμπεριφέρονται στο τηλεφωνικό κέντρο όταν ζητάς εξηγήσεις

Αρχικά κάλεσα στον συνήγορο του καταναλωτή όπου ήθελα να μάθω εάν είναι νόμιμη η παραπάνω πολιτική. Μου απάντησαν πως δεν υφίσταται κάτι τέτοιο και εκτός από παράνομο είναι και παραπλανητικό για να αυξήσουν τους πελάτες. Έπειτα μόλις ανέφερα πως πρόκειται για έκδοση τιμολογίου μου ανέφεραν πως έχει να κάνει με παραστικό εταιρείας και όχι λιανικής απόδειξης και θα πρέπει να απευθυνθώ στην ΕΕΤΤ όπου και κάλεσα για ενημέρωση ανέφερα τα όσα συμβαίνουν και έπειτα μου ζητήσανε να τα υποβάλλω σε καταγγελία όπου θα λάβω αναγνωριστικό αριθμό και θα μου επισυνάψουν και την απάντηση της Q με βάση τα όσα αναγράφει η επώνυμη καταγγελία μου.

Προφανώς και έχουν αξία οι καταγγελίες και αν διαφωνείς μαζί μου μπορεί να μιλήσεις με έναν δικηγόρο για να σου το πει, ιδίως όταν είναι επώνυμη. Δεν γίνεται να μην μεταφερθεί και να μην μπουν κυρώσεις εάν υπάρχει παρανομία.

Τώρα το ποιες είναι αυτές οι κυρώσεις είναι άλλο θέμα.

Για τους εφοπλιστές no comments άκυρη τοποθέτηση,

Πες μας και με την ευκαιρία, εσύ γιατί θίχτηκες; Εργάζεσαι στο γραφείο του Καλαφάτη; Δεν υπάρχει άλλη εξήγηση.

Όταν θα πας να αγοράσεις ένα προϊόν και ζητήσεις έκδοση τιμολογίου και δεις επάνω 0,00€ ΦΠΑ ίσως να καταλάβεις.

Εδώ δεν μιλάμε για μια λεπτόμερεια που αφορά την τιμή με το να συμπεριλαμβάνει ΦΠΑ ή με το δεν συμπεριλαμβάνεται ΦΠΑ και υπολογίζεις τα 99,00€+24%=122,76€

Μιλάμε για μηδαμινό ΦΠΑ χωρίς να ανήκει κάποιος σε ειδική κατηγορία με κάποια απαλλαγή ας πούμε. Στην περίπτωση αυτή μιλάμε για τον πελάτη, όχι για την εταιρεία που εκδίδει τα τιμολόγια.

Δεν γίνεται να πουλάς με μηδέν ΦΠΑ και δεν αναφέρομαι στην κάρτα sim που μπορεί να ανήκει σε κάποια εξαίρεση (παράδειγμα μη αξιακό προϊόν με δικαιολογία πως χρησιμοποιείται για να έχεις παροχές τηλεπικοινωνιών).

Το πακέτο με χρόνους ομιλίας, ίντερνετ, sms κλπ έχει κανονικότατα ΦΠΑ 24%

Εάν προσθέσεις και την απόκρυψη της ανάλυσης των υπηρεσιών όπως δεδομένα κινητής στο εξωτερικό μηδέν μαζί με τις χρεώσεις που πληρώνεις το ποσό των 99,00€ που ζητάνε άλλα το ΦΠΑ είναι πάλι μηδέν εκεί το θέμα ξεφεύγει πολύ.

Η κάρτα μπορεί να ανήκει ενδεχομένως σε μη αξιακό προϊόν οι υπηρεσίες όμως που θα χρησιμοποιείς έχουν ΦΠΑ κανονικότατο.

Στην περίτπωση της Q δεν σου κόβουν τίποτα στο τέλος, προπληρώνεις όλους τους μήνες άρα ότι σου κόψουν αμέσως μετά την πληρωμή και τέλος.

Εάν εξαργυρώσεις την δωροεπιταγή θα σου κόψουν κανονικά απόδειξη - τιμολόγιο με το σύνολο της αξίας του προϊόντος.

Αν ας πούμε έχεις δωροεπιταγή 30,00€ και αγοράσεις κάτι που κοστίζει 35,00€ το παραστατικό που θα λάβεις θα πρέπει να αναγράφει 35,00€ και όχι 5,00€

Όταν ανανεώνεις χρόνο ομιλίας από το περίπτερο ο ΦΠΑ είναι υπολογισμένος στο σύνολο του ποσού που αγοράζεις. Ο πάροχος αποδίδει τον ΦΠΑ αμέσως μετά την ανανέωση του πακέτου. Ο περιπτεράς κάνει μεταπώληση με ένα πολύ μικρό ποσοστό προμήθειας που φορολογείται (δεν εννοώ το καπέλο ορισμένων στο να αγοράζεις μια κάρτα 15,00€ και να σου κρατάνε 15,50€).

Σε αντίθεση με εσένα, διάβασα πολύ προσεκτικά τα 2 σου προηγούμενα μηνύματα.
Εγείρεις ζήτημα ΦΠΑ ισχυριζόμενος ότι η τιμή  δεν είναι η αναγραφόμενη 99€ αλλά η τελική τιμή της προσφοράς μεγαλύτερη και οι ενδιαφερόμενοι θα κληθούν να πληρώσουν παραπάνω.
Κάτι που δεν ισχύει.

Δεύτερον, σου παρέθεσα την ΠΟΛ. 1075/28-2-2000 που εξηγεί το θέμα του αφορολόγητου. Εδώ το λινκ, ίσως αυτή την φορά να την διαβάσεις.

Δεν μπορώ να απαντήσω σε τίποτα άλλο και ούτε θίχτηκα για κάτι όταν μάλιστα στο μήνυμά μου ξεκάθαρα στηλιτεύω την/τις εταιρίες... Καλή τύχη με την πρώτη σου καταγγελία. Θα διαπιστώσεις ο ίδιος πως λειτουργούν τα πράγματα.

• Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
17 ώρες πριν, christakos07 είπε

ΥΓ1. Για αρκετές ώρες αναρωτιόμουν για το ηθικό σκέλος της όλης κατάστασης και αν η οποιαδήποτε καταγγελία μπορεί να οδηγήσει στην απόλυση κάποιου εργαζόμενου. Με αυτά που διαβάζω βέβαια, πλέον δεν έχω καμία δεύτερη σκέψη. Θα αναμένω κάποιες μέρες και στη συνέχεια θα γίνει καταγγελία στην ΑΠΔΠΧ. Βασίζονται στο πως κανείς δε θα ασχοληθεί, κανείς δε θα το κυνηγήσει περαιτέρω. 

Καλά για ποιόν λόγο στέλνουν προσυμπληρωμένες Υ.Δ και όχι κενές ώστε να τις συμπληρώσει ο εκάστοτε ενδιαφερόμενος; Σχετικά με το bold, εάν είναι να μεταβιβάσουν την ευθύνη στον εργαζόμενο είναι 2 φορές πιο ελεεινοί και ένας λόγος παραπάνω να τους κυνηγήσεις.

Έπρεπε η εταιρία να τηρήσει όλα τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας. Αρχικά θα πρότεινα να στείλεις γραπτό αίτημα στην εταιρία για άσκηση του δικαιώματος πρόσβασης του ΓΚΠΔ. Θα πρέπει να σου πουν επίσημα λεπτομερώς ποια δεδομένα σου επεξεργάστηκαν, από ποιους και για ποιόν σκοπό. Άσε που έπρεπε άμεσα να ενημερώσουν για την διαρροή τον/τους θιγόμενους. Πιθανόν να μην απαντήσουν καν ή δεν θα το παραδεχτούν. Από δω και πέρα περιόρισε την επικοινωνία σου μαζί τους γραπτά μόνο.
Μετά υπέβαλε αναφορά στην ΕΕΤΤ περιγράφοντας το πραγματικό περιστατικό. Θα αρκεστούν στον ρόλο του διαβιβαστή μηνυμάτων και δεν θα εξετάσουν καν την καταγγελία. Προαιρετικά απευθύνσου συμπληρωματικά και στην ΑΠΔΠΧ.
Εάν έχεις χρόνο και διάθεση, με το ιστορικό των 2 αναφορών βρες κάποιον δικηγόρο μιας και η υπόθεση φαίνεται να έχει βάση για διεκδίκηση αποζημίωσης 10κ για την παραβίαση που συντελέστηκε εάν μπορέσεις να αποδείξεις ηθική βλάβη.

Μιας και το έφερε η κουβέντα, σχετικά με την Υ.Δ. ταυτοποίησης που γράφει πάνω-πάνω "Προς: Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών & Ταχυδρομείων" αν και έχει ως αποδέκτη την ΕΕΤΤ παραμένει στα κεντρικά αρχεία των παρόχων... Η ΕΕΤΤ δηλαδή, και κατ επέκταση το ελληνικό κράτος το οποίο επέβαλε την υποχρεωτική ταυτοποίηση των αριθμών, δεν διαθέτει κάποιο ενοποιημένο Μητρώο συνδρομητών αλλά απευθύνεται στον εκάστοτε πάροχο και αυτός απαντάει σχετικά. Εάν θέλει...:P Τσίρκο κανονικό.

Επεξ/σία από grinder_
Δημοσ.
2 ώρες πριν, grinder_ είπε

Σε αντίθεση με εσένα, διάβασα πολύ προσεκτικά τα 2 σου προηγούμενα μηνύματα.

Καλή τύχη με την πρώτη σου καταγγελία. Θα διαπιστώσεις ο ίδιος πως λειτουργούν τα πράγματα.

Σε αντίθεση με εμένα τι; Εσύ προσπαθείς να πας τη συζήτηση αλλού, εγώ ανέφερα απλά τι έχει συμβεί με την Q και αυτό που κάνει είναι παράνομο. 

Τι καλή τύχη μωρέ, έχεις κολλήσει με την ΕΕΤΤ, έχω παραλάβει την κάρτα sim της COSMOTE και όλα καλά. 
Την ενεργοποιώ, τους προωθώ την βεβαίωση κυριότητας από την COSMOTE που μου ζητήσαν, παίρνω τα χρήματα πίσω και τέλος η ιστορία. 

Με την ίδια λογική και στην αστυνομία να πας για καταγγελία είναι σχετικό αν θα προχωρήσει, εσύ αν θες μην την κάνεις. 

Ήταν κάτι παράνομο και παραπλανητικό, μετέφερα τα δελτία αποστολής ,τα έγγραφα με την αποστολή της SIM, το τιμολόγιο με μηδαμινό ΦΠΑ και αν μαζευτούν κι άλλες αναφορές - καταγγελίες ίσως (λέω ίσως) στην επόμενη προσφορά να εμφανίζεται αναλυτικά οι χρεώσεις και οι υπηρεσίες που παρέχει αν πάλι όχι και οι πελάτες δεν ενοχλούνται… πάλι όλα καλά. 

Δεν χρειάζεται η δική σου τοποθέτηση για το πόσο μπάχαλο είναι η Ελλάδα, κι εμείς εδώ ζούμε. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Παιδια αρχισαν τα οργανα μιλησα με νοβα και λενε πως δεν εκανα αιτηση,δυστυχως την πατησα.Τελικα λενε πως δεν εχει περαστει ακομα συστημικα η αιτηση και πως καποια στιγμη θα χασω το σημα στον παροχο και θα πρεπει να βαλω την δικια τους σιμ

Επεξ/σία από sintalkas
Δημοσ.

μια χαρα η νοβα πολυ καλυτερη σε ταχυτητα απο τη vodafone ,μυκονο που ειμαι για διακοπες πιανει λιγο εξω απο το κεντρο γυρω στα 110 mbps και σε χοτσποτ τα 60.

Δημοσ.
14 hours ago, akis_supernatural said:

Το θέμα είναι μην πάρουν όλοι την προσφορά και μπουκώσουν οι κεραίες. Τελικά μέχρι πότε ισχύει;

Δημοσ.
14 ώρες πριν, akis_supernatural είπε

Το θέμα είναι μην πάρουν όλοι την προσφορά και μπουκώσουν οι κεραίες. Τελικά μέχρι πότε ισχύει;

Ισχύει από το Μάρτιο ?? Νωρίτερα ? 

Οπότε ήδη εχουμε κάνει πάρα πολλοί 

Όπως πολλοί έφυγαν προς βοφ

Δημοσ.
On 26/09/2025 at 14:00, stark said:

Το έχει κάνει κανείς;

On 26/09/2025 at 14:19, Panoskoopa said:

Ναι μπορείς εφόσον το πληρώσεις .

ειχα θέμα με φορητότητα και το έκανα έτσι 

Εντωμεταξύ σήμερα που κάλεσα και ρώτησα γι' αυτό, μου είπαν ότι το πακέτο ενεργοποιείται 2-3 μέρες μετά την αγορά. Όταν επέμεινα για το σενάριο να αγοράσω το πακέτο και να ζητήσω ενεργοποίηση αργότερα, μου είπε ότι π.χ. αν αγοράσω το πακέτο 23/10, και η προσφορά λήξει στις 31/10, θα πρέπει να βάλω τη SIM στο κινητό και να ζητήσω ενεργοποίηση πριν τις 31/10 αλλιώς δεν θα ισχύει.

Δεν πολυέβγαλα άκρη τελικά.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...