Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπέρα σε όλους,

Ο συνάδελφος μου θα δηλώσει παραίτηση αρχές του επόμενου μήνα και το βρίσκω μια καλή ευκαιρία να "επωφεληθώ".

Τα δεδομένα είναι τα εξής: 

-Είναι σχεδόν 2 χρόνια στην εταιρεία. Εγω λιγότερο από χρόνο.
-Πληρώνομαι περίπου 50% παραπάνω από το μισθό του.
-Τυπικά έχουμε ίδια ακριβώς θέση - ίδιες αρμοδιότητες.
-Εν τέλη κάνω κάποια πράγματα παραπάνω τα οποία ο μανατζερ δεν τον εμπιστεύεται να κάνει.
-Το τμήμα αποτελείται από 3 άτομα, εμάς και τον μανατζερ.
-Υπάρχει ένας ενδιαμεσος τίτλος που αυτή την στιγμή δεν έχει κανείς, κατά 70% τον καλύπτω εγώ.

Αν δεν δήλωνε παραίτηση δεν θα ζητούσα παραπάνω χρήματα καθώς δεν θεωρώ ότι αποδίδω για παραπάνω, κάνω απλά καλά την δουλειά που συμφωνήσαμε εξ αρχής στα χρήματα που συμφωνήσαμε. 
Ήρθα με 0 άμμεση προυπηρεσία στην θέση, αν και μπορούσα να αντιληφθώ τις αρμοδιότητες σε ένα βαθμό λόγω προηγούμενης θέσης.

Σκέφτομαι να προτείνω να μην προσλάβουμε άτομο αφού η δουλειά θα μειωθεί περίπου 20-25% μέχρι το τέλος του καλοκαιριού.
Να αναλάβω επίσημα τον ενδιάμεσο ρόλο και παραπάνω χρήματα προφανώς.

Δεν είναι πολύ δύσκολο να βρούν κάποιον ακόμα να καλύψει την θέση αλλά δεδομένου τοποθεσίας/ωραρίου (9:00-19:00) θα χρειαστεί να ανεβούν αρκετά απο τα χρήματα που έπερνε ο προηγούμενος ( κάπου ανάμεσα στους μισθούς μας )

Έχω το προνόμιο ότι μπορώ να βρώ δουλειά με τα ίδια ή 10-15% λιγότερα χρήματα μέσα στον κλάδο άμεσα αν κάτι δεν πάει καλά.
Γενικά σαν πολιτική αποφεύγουν την αυξήσεις όπως ο διάολος το λιβάνι , από ότι έχω καταλάβει, εκτός αν πάρεις παραπάνω θέση. 

Επεξ/σία από Ace Of Spades
Δημοσ.

Προαγωγή και αλλαγή τίτλου μάλλον θα πρέπει να ζητήσεις έτσι όπως το θέτεις. Είσαι όμως έτοιμος για τις παραπάνω ευθύνες, γιατί από αυτά που γράφεις μάλλον όχι.

Δημοσ.
43 λεπτά πριν, Xvipes είπε

Προαγωγή και αλλαγή τίτλου μάλλον θα πρέπει να ζητήσεις έτσι όπως το θέτεις. Είσαι όμως έτοιμος για τις παραπάνω ευθύνες, γιατί από αυτά που γράφεις μάλλον όχι.

Δεν θα αναλάβω παραπάνω ευθύνες. Θα αναλάβω παραπάνω όγκο δουλειάς με το σκεπτικό ότι το να πληρώσουν ένα έξτρα άτομο είναι πολύ πιό ακριβό από το να πάρω μια καλή άυξηση.

Δημοσ.

Αν θες κατι καλο ειναι να το ζητας, στις δουλειές κάνεις δεν σου δίνει κατι επειδή το αξιζεις. 

Αλλά αν ειναι ελάχιστα σοβαροί θα προσλαβουν νεο άτομο για να μην βασίζονται στις ορέξεις του ενός. 

Αν η δουλειά πέφτει το καλοκαίρι θα ειναι μια ωραια ευκαιρία να φερουν καποιον για να μάθει και την δουλειά. 

• Like 10
Δημοσ.

Εγω παντως πριν απο χρόνια, καπου στο 2011 δούλευα σε μια τεχνική εταιρία στο σέρβις και ήμασταν 3 άτομα.
Εγω, ενα ακομα παλικάρι και ο προϊστάμενος αυτού του τμήματος.
Το παλικάρι (που ηταν ποιο παλιός απο εμενα στην δουλειά αυτή)  βρήκε αλλού δουλειά και έφυγε. Η θέση του δεν καλύφθηκε και ο φόρτος εργασίας ανέβηκε και τον επωμίστηκα εγώ.

Ημουν 3 χρόνια σε αυτη την δουλειά και δεν μου ειχαν κανει καμιά αύξηση.
Τους ειπα οτι τωρα που εχει μείνει μια κενη θεση ειναι ενας λόγος παραπάνω να μου κάνουν αύξηση αφου τρεχω εγω...
Δεν πήρα καμια απάντηση. Τους είπα ότι θα ψάξω να βρω άλλου δουλειά και αν βρω κατι καλύτερο θα φύγω..
Δεν ίδρωσε το αυτί τους.. Τελικά βρήκα αλλου και τους έδωσα 2 εβδομάδες να βρουν άλλο ατομο και να το εκπαιδεύσω. Δεν ηρθε κανεις και μολις τελείωσε η διορία που τους είχα δώσει έφυγα.

Θυμάμαι που με φώναξε η υπεύθυνη του προσωπικού (πριν φύγω) και μου ειπε οτι δεν γνώριζε τίποτα.. Ψέματα ήταν φυσικά γιατι την ιδια ειχα ενημερώσει για τους λογούς που ψάχνω αλλού εργασία και οτι θα φυγω αν βρω.
Απλά πόνταραν οτι ισως να μπλοφαριζα και οτι θα εμενα καθότι ημουν 3 χρόνια εκει και ήξερα καλα την δουλειά.. Αλλά παίξανε και χάσανε, "το πουλακι πεταξε"

• Like 21
  • Thanks 3
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Πολυ καλα κανεις και παιρνεις τα χρηματα που παιρνεις και να παρεις και ακομα περισσοτερα. 

Μου δημιουργει ομως τεραστια εντυπωση το οτι πηγες 1 χρονο μετα απο τον συγκεκριμενο υπαλληλο για την ιδια θεση, τις ιδιες αρμοδιοτητες (ασχετα αν στην πορεια προεκυψε να κανεις περισσοτερα πραγματα), χωρις αμεση προυπηρεσια στο συγκεκριμενο αντικειμενο και παιρνεις 50% παραπανω. Η διαφορα ειναι μεγαλη. Δεν εχει καμια λογικη αυτο και δημιουργει προβλημα στην εταιρεια. Ισως για αυτο να εφυγε ο τυπος. Εκτος και αν δεν καταλαβα καλα.

Απο κει και περα τους λες οτι θα αναλαβω περισσοτερη δουλεια και θελω αυξηση. Ακομα καλυτερα αν αυτη η αυξηση συνοδευτει και με προαγωγη για να το βαλεις στο βιογραφικο σου.

Επεξ/σία από ardi21
  • Like 3
Δημοσ.
5 hours ago, ardi21 said:

Πολυ καλα κανεις και παιρνεις τα χρηματα που παιρνεις και να παρεις και ακομα περισσοτερα. 

Μου δημιουργει ομως τεραστια εντυπωση το οτι πηγες 1 χρονο μετα απο τον συγκεκριμενο υπαλληλο για την ιδια θεση, τις ιδιες αρμοδιοτητες (ασχετα αν στην πορεια προεκυψε να κανεις περισσοτερα πραγματα), χωρις αμεση προυπηρεσια στο συγκεκριμενο αντικειμενο και παιρνεις 50% παραπανω. Η διαφορα ειναι μεγαλη. Δεν εχει καμια λογικη αυτο και δημιουργει προβλημα στην εταιρεια. Ισως για αυτο να εφυγε ο τυπος. Εκτος και αν δεν καταλαβα καλα.

Απο κει και περα τους λες οτι θα αναλαβω περισσοτερη δουλεια και θελω αυξηση. Ακομα καλυτερα αν αυτη η αυξηση συνοδευτει και με προαγωγη για να το βαλεις στο βιογραφικο σου.

αυτο γινεται κατα κορον εκει εξω. θα μπορουσα να πω πολλα αλλα δεν εχει σημασια.ο καινουριος που μπορει να φερουν θα μπορουσε να παιρνει παραπανω απο οτι παιρνει αυτος που εφυγε ή απο αυτον που παρεμεινε

πολλες τετοιες αδικιες οι οποιες ειναι ασχετως γνωσεων.

ατομο με εσωτερικη μετακινηση 1200.νεο ατομο 1700 μεικτα

ατομο με εσωτερικη μετακινηση.μισθος 1100. ατομο που ηρθε απεξω.2000 . μεικτα both.

ατομο 20 χρονια στην εταιρεια κανα 1600 1700 μεικτα το πολυ.νεο ατομο 2700 μεικτα

• Like 3
  • Sad 1
Δημοσ.

Θα αναλάβεις παραπάνω όγκο δουλειάς και κάπου θα σε κουράσει το όλο ζήτημα και θα ξεσπάσεις. Εκτός να τα χρήματα είναι πραγματικά τόσα πολλά που δεν σε απασχολεί αυτό.

• Like 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, poulinos είπε

αυτο γινεται κατα κορον εκει εξω. θα μπορουσα να πω πολλα αλλα δεν εχει σημασια.ο καινουριος που μπορει να φερουν θα μπορουσε να παιρνει παραπανω απο οτι παιρνει αυτος που εφυγε ή απο αυτον που παρεμεινε

ατομο με εσωτερικη μετακινηση.μισθος 1100. ατομο που ηρθε απεξω.2000 . μεικτα both.

ατομο 20 χρονια στην εταιρεια κανα 1600 1700 μεικτα το πολυ.νεο ατομο 2700 μεικτα

Για αυτόν τον λόγο πρέπει να κάνεις job hopping!

Θυμάμαι ακόμη όταν ένας πολύ καλός μου φίλος το ξεκίνησε πριν 15 χρόνια, άλλαζε ανά δύο με τρία χρόνια περισσότερο για να μαζέψει εμπειρία (λόγω επαγγέλματος) παρά για τα λεφτά αλλά στο τέλος πριν φύγει εκτός χώρας είχε καταφέρει να αυξήσει τον μισθό του από τον βασικό που τότε ήταν καθαρά κοντά στα 640 ευρώ στα 2200 ευρώ καθαρά (χωρίς μπόνους) μετά από 9 με 10 χρόνια (και εν μέσω οικονομικής κρίσης). Λόγω ιδιοσυγκρασίας δεν έδινε βάση στην σταθερότητα και είχε αλλάξει και δύο φορές πόλη πριν φύγει εκτός Ελλάδας.
  • Like 2
Δημοσ.
22 minutes ago, Drogan said:

Για αυτόν τον λόγο πρέπει να κάνεις job hopping!

Θυμάμαι ακόμη όταν ένας πολύ καλός μου φίλος το ξεκίνησε πριν 15 χρόνια, άλλαζε ανά δύο με τρία χρόνια περισσότερο για να μαζέψει εμπειρία (λόγω επαγγέλματος) παρά για τα λεφτά αλλά στο τέλος πριν φύγει εκτός χώρας είχε καταφέρει να αυξήσει τον μισθό του από τον βασικό που τότε ήταν καθαρά κοντά στα 640 ευρώ στα 2200 ευρώ καθαρά (χωρίς μπόνους) μετά από 9 με 10 χρόνια (και εν μέσω οικονομικής κρίσης). Λόγω ιδιοσυγκρασίας δεν έδινε βάση στην σταθερότητα και είχε αλλάξει και δύο φορές πόλη πριν φύγει εκτός Ελλάδας.

ισχυει.αυτο λεγαμε με μια φιλη.θες παραπανω χρηματα? αλλαξε δουλεια. ελλαδα λιγο πιο δυσκολο αλλα εξωτερικο πιο ευκολο

• Like 1
Δημοσ.

Loyalty doesn't pay. Ειδικά νομίζω στην Ελλάδα που δίνουν αυξήσεις με το σταγονόμετρο.

Αν σου φτάνουν όσα παίρνεις μείνε εκεί, το πιθανότερο είναι ότι δεν θα σου κάνουν αύξηση μισθού. Ζητά το όμως, θα καταλάβεις πολλά από την αντίδραση τους. 

Παραπάνω δουλειά, σίγουρα θα έχεις μιας και έφυγε ο συνάδελφος.

Αν θες παραπάνω λεφτά, ψάξε άλλη εταιρία.

• Like 4
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 hours ago, poulinos said:

To γνωριζω οτι γινεται αλλα μου φανηκε μεγαλο χασμα και ειδικα σε ατομο που δεν εχει καμια εμπειρια οπως ειπε. Μετα πως να μην ξενερωσουν οι υφισταμενοι υπαλληλοι που πανε να ζητησουν 100 ευρω αυξηση και τρωνε ακυρο? Και αυτοι με την σειρα τους θα φυγουν και θα παρουν τα χρηματα που ζητανε σε αλλη εταιρεια. Και το job hopping συνεχιζεται.

Και μετα λενε οι εργοδοτες οτι μας φευγει κοσμος.

Επεξ/σία από ardi21
Δημοσ.

ξέρεις ότι θα ψάξουν για άτομο; ή το υποθέτεις ότι φεύγει ένας, έρχεται ένας; γιατί μιλάς και για μια αναμενόμενη μείωση του όγκου δουλειάς.. δεν μας έχεις πει τι δουλειά είναι, αλλά αν υποθέσουμε ότι αυτή η μείωση δουλειάς φέρνει και μείωση κερδών, τότε ο συνάδελφος κάνει και χάρη στον εργοδότη που φεύγει από μόνος του... 

γενικά με δεδομένο ότι είσαι λίγο καιρό, εγώ θα το άφηνα να κυλίσει, για να δω πώς θα παίξουν μπάλα οι εργοδότες και πάνω στον χρόνο θα ζητούσα να πάρω την "ενδιάμεση θέση" που καλύπτεις αλλά χωρίς να έχεις τον τίτλο (για λόγους βιογραφικού) και αύξηση. 

το να πεις μην πάρετε άλλον, θα καλύψω εγώ το κενό, δώστε μου παραπάνω λεφτά, δεν το βρίσκω έξυπνη ιδέα. αρχικά δεν ξέρεις πώς θα αλλάζει ο όγκος δουλειάς και οι απαιτήσεις το επόμενο διάστημα, ενώ επιπλέον τους δίνεις βήμα να σε φορτώνουν δουλειά "αφού εσύ το ζήτησες και σου δώσαμε και αύξηση". 

3 minutes ago, JakeKaufman said:

Αν μπορείς να βγάλεις παραπάνω όγκο δουλειάς και δεν το κάνεις, τότε δεν κάνεις καλά τη δουλειά σου 

ή δεν πληρώνεται αρκετά για να βγάλει την παραπάνω δουλειά 😉

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...