poulinos Δημοσ. 22 Μαρτίου Δημοσ. 22 Μαρτίου 2 minutes ago, christos4 said: ή δεν πληρώνεται αρκετά για να βγάλει την παραπάνω δουλειά 😉 το οποιο δεν υφιστατε για τον εργοδοτη σαν εννοια οπως ξερεις 2 1
Drogan Δημοσ. 22 Μαρτίου Δημοσ. 22 Μαρτίου (επεξεργασμένο) 2 ώρες πριν, mary είπε Loyalty doesn't pay. Ειδικά νομίζω στην Ελλάδα που δίνουν αυξήσεις με το σταγονόμετρο. Αν σου φτάνουν όσα παίρνεις μείνε εκεί, το πιθανότερο είναι ότι δεν θα σου κάνουν αύξηση μισθού. Ζητά το όμως, θα καταλάβεις πολλά από την αντίδραση τους. Παραπάνω δουλειά, σίγουρα θα έχεις μιας και έφυγε ο συνάδελφος. Αν θες παραπάνω λεφτά, ψάξε άλλη εταιρία. 1 ώρα πριν, ardi21 είπε To γνωριζω οτι γινεται αλλα μου φανηκε μεγαλο χασμα και ειδικα σε ατομο που δεν εχει καμια εμπειρια οπως ειπε. Μετα πως να μην ξενερωσουν οι υφισταμενοι υπαλληλοι που πανε να ζητησουν 100 ευρω αυξηση και τρωνε ακυρο? Και αυτοι με την σειρα τους θα φυγουν και θα παρουν τα χρηματα που ζητανε σε αλλη εταιρεια. Και το job hopping συνεχιζεται. Και μετα λενε οι εργοδοτες οτι μας φευγει κοσμος. Με αφορμή και των παραπάνω καταθέτω σεντόνι προσωπικής εμπειρίας για την ηλιθιότητα που διέπει όσους μανατζάρουν κοντόφθαλμα καθώς και για το loyalty. Spoiler Σε μία από τις πρώτες μου δουλείες που δεν πλήρωναν υπερωρίες είχα καταφέρει και λόγω απόδοσης/ικανοτήτων αλλά και επειδή καθόμουν σχεδόν κάθε ημέρα 2 ώρες παραπάνω λόγω φόρτου εργασίας, να διαπραγματεύομαι κάθε φορά αύξηση 100 ευρώ τον χρόνο και είχα φτάσει από τα 900 καθαρά στα 1100 ευρώ καθαρά (δηλωμένοι όλοι με τον βασικό και τα υπόλοιπα μαύρα στο χέρι). Και πάντα μου έλεγαν μην το αναφέρεις ποτέ στους συναδέλφους σου και έχουμε παρεξηγήσεις και προστριβές για τα οικονομικά. Στα τρία χρόνια και ενώ ο μισθός μου ήταν στα 1100 ευρώ καθαρά προσέλαβαν οι επιστήμονες ένα από τα καλύτερα φρούτα που έχω συναντήσει ποτέ στη ζωή μου. Μου είχε αναφέρει πως είχε προϋπηρεσία αλλά παραδόξως ήταν το πιο άσχετο, αργόστροφο και τεμπέλικο φρούτο που έχω συνεργαστεί ποτέ μου. Με αποτέλεσμα να φορτωθώ μεγάλο μέρος της δουλειάς του και να καταλήγω να κάθομαι ακόμα παραπάνω. Στο τρίμηνο πάνω που είχα σκάσει και είχα καεί μιας και ήταν και 6ημέρη η εργασία, πιάνω την προϊστάμενη και μάνατζερ και να της εξηγώ πως δεν αντέχω άλλο και πως κάτι πρέπει να γίνει. Πάνω στην κουβέντα της ξεφεύγει πως δεν έχει προϋπηρεσία και κάνε υπομονή, θα βελτιωθούν τα πράγματα. Λόγω του γεγονότος πως σε αυτά τα τρία χρόνια έβλεπα εκτίμηση προς το πρόσωπο μου, έμπρακτα λόγω των αυξήσεων, έκανα όντως υπομονή, δεν προκάλεσα και κράτησα παθητική στάση προς τον αδιάφορο και τεμπέλη "συνάδελφο". Έλα όμως που ενώ εγώ δούλευα στα κόκκινα, καθόμουν παραπάνω για να βγαίνει η δουλειά, το φρούτο έφευγε 17:01, και καλά έκανε, φορτώνοντας με όμως λόγω της ανοχής της εταιρείας! Αλλά εγώ σαν χαζός ένοιωθα υποχρέωση για το πόσο καλά μου είχαν φερθεί και δεν μου πήγαινε να τα παρατήσω, να κάνω δηλαδή μόνο τα δικά μου και ας έκοβαν τον λαιμό τους με την μη αποδοτικότητα του φρούτου. Παράλληλα είχα δεχτεί κρούση από άλλη, ανταγωνιστική εταιρεία, για καλύτερα λεφτά αλλά δεν δέχτηκα λόγω της υποχρέωσης που ένοιωθα και του ότι ανδρώθηκα εκεί επαγγελματικά και δεν ένοιωθα καλά στο να "πάρω" τις "γνώσεις" και την πείρα που μου "πρόσφεραν¨ και να τις μεταφέρω στον ανταγωνιστή. Έλα όμως που το κουτσομπολιό που έπεφτε εκεί μέσα μου άνοιξε τα μάτια. Μαθαίνω πως το φρούτο μας το προσέλαβαν με 1500 ευρώ καθαρά, όντας newbie! Με το που το μαθαίνω χάνω την γη κάτω από τα πόδια μου και εκεί άλλαξε όλη τη κοσμοθεωρία μου. Η στάση μου άλλαξε στα απολύτως τυπικά και για να μην χρονοτριβώ, ήρθα σε επαφή με την άλλη εταιρεία, ήμουν κωλόφαρδος γιατί ήταν ακόμη διαθέσιμη η θέση και διαπραγματεύτηκα πολύ καλύτερο μισθό και ωράριο και ενημέρωσα πως σε τρεις εβδομάδες φεύγω. Πάνω στην συζήτηση για το τι με έκανε να θελήσω να φύγω τους είπα το οικονομικό και το ωράριο. Τους ενημέρωσα πως μόνο αν μου δώσουν τα χρήματα που μου προσφέρει η άλλη εταιρεία προτίθεμαι να κάτσω αλλά προφανώς και δεν το δέχτηκαν. Κατά διαστήματα με ενημέρωναν πρώην συνάδελφοι για την τραγική κατάσταση που περιήλθε το τμήμα και πως άλλαξαν τρία άτομα, μαζί και το φρούτο, μέχρι να καταλήξουν σε μία σταθερή ομάδα! Επεξ/σία 22 Μαρτίου από Drogan 2
mariosnik_ Δημοσ. 22 Μαρτίου Δημοσ. 22 Μαρτίου (επεξεργασμένο) 25 λεπτά πριν, Drogan είπε Με αφορμή και των παραπάνω καταθέτω σεντόνι προσωπικής εμπειρίας για την ηλιθιότητα που διέπει όσους μανατζάρουν κοντόφθαλμα καθώς και για το loyalty. Εμφάνιση κρυμμένου περιεχομένου Σε μία από τις πρώτες μου δουλείες που δεν πλήρωναν υπερωρίες είχα καταφέρει και λόγω απόδοσης/ικανοτήτων αλλά και επειδή καθόμουν σχεδόν κάθε ημέρα 2 ώρες παραπάνω λόγω φόρτου εργασίας, να διαπραγματεύομαι κάθε φορά αύξηση 100 ευρώ τον χρόνο και είχα φτάσει από τα 900 καθαρά στα 1100 ευρώ καθαρά (δηλωμένοι όλοι με τον βασικό και τα υπόλοιπα μαύρα στο χέρι). Και πάντα μου έλεγαν μην το αναφέρεις ποτέ στους συναδέλφους σου και έχουμε παρεξηγήσεις και προστριβές για τα οικονομικά. Στα τρία χρόνια και ενώ ο μισθός μου ήταν στα 1100 ευρώ καθαρά προσέλαβαν οι επιστήμονες ένα από τα καλύτερα φρούτα που έχω συναντήσει ποτέ στη ζωή μου. Μου είχε αναφέρει πως είχε προϋπηρεσία αλλά παραδόξως ήταν το πιο άσχετο, αργόστροφο και τεμπέλικο φρούτο που έχω συνεργαστεί ποτέ μου. Με αποτέλεσμα να φορτωθώ μεγάλο μέρος της δουλειάς του και να καταλήγω να κάθομαι ακόμα παραπάνω. Στο τρίμηνο πάνω που είχα σκάσει και είχα καεί μιας και ήταν και 6ημέρη η εργασία, πιάνω την προϊστάμενη και μάνατζερ και να της εξηγώ πως δεν αντέχω άλλο και πως κάτι πρέπει να γίνει. Πάνω στην κουβέντα της ξεφεύγει πως δεν έχει προϋπηρεσία και κάνε υπομονή, θα βελτιωθούν τα πράγματα. Λόγω του γεγονότος πως σε αυτά τα τρία χρόνια έβλεπα εκτίμηση προς το πρόσωπο μου, έμπρακτα λόγω των αυξήσεων, έκανα όντως υπομονή, δεν προκάλεσα και κράτησα παθητική στάση προς τον αδιάφορο και τεμπέλη "συνάδελφο". Έλα όμως που ενώ εγώ δούλευα στα κόκκινα, καθόμουν παραπάνω για να βγαίνει η δουλειά, το φρούτο έφευγε 17:01, και καλά έκανε, φορτώνοντας με όμως λόγω της ανοχής της εταιρείας! Αλλά εγώ σαν χαζός ένοιωθα υποχρέωση για το πόσο καλά μου είχαν φερθεί και δεν μου πήγαινε να τα παρατήσω, να κάνω δηλαδή μόνο τα δικά μου και ας έκοβαν τον λαιμό τους με την μη αποδοτικότητα του φρούτου. Παράλληλα είχα δεχτεί κρούση από άλλη, ανταγωνιστική εταιρεία, για καλύτερα λεφτά αλλά δεν δέχτηκα λόγω της υποχρέωσης που ένοιωθα και του ότι ανδρώθηκα εκεί επαγγελματικά και δεν ένοιωθα καλά στο να "πάρω" τις "γνώσεις" και την πείρα που μου "πρόσφεραν¨ και να τις μεταφέρω στον ανταγωνιστή. Έλα όμως που το κουτσομπολιό που έπεφτε εκεί μέσα μου άνοιξε τα μάτια. Μαθαίνω πως το φρούτο μας το προσέλαβαν με 1500 ευρώ καθαρά, όντας newbie! Με το που το μαθαίνω χάνω την γη κάτω από τα πόδια μου και εκεί άλλαξε όλη τη κοσμοθεωρία μου. Η στάση μου άλλαξε στα απολύτως τυπικά και για να μην χρονοτριβώ, ήρθα σε επαφή με την άλλη εταιρεία, ήμουν κωλόφαρδος γιατί ήταν ακόμη διαθέσιμη η θέση και διαπραγματεύτηκα πολύ καλύτερο μισθό και ωράριο και ενημέρωσα πως σε τρεις εβδομάδες φεύγω. Πάνω στην συζήτηση για το τι με έκανε να θελήσω να φύγω τους είπα το οικονομικό και το ωράριο. Τους ενημέρωσα πως μόνο αν μου δώσουν τα χρήματα που μου προσφέρει η άλλη εταιρεία προτίθεμαι να κάτσω αλλά προφανώς και δεν το δέχτηκαν. Κατά διαστήματα με ενημέρωναν πρώην συνάδελφοι για την τραγική κατάσταση που περιήλθε το τμήμα και πως άλλαξαν τρία άτομα, μαζί και το φρούτο, μέχρι να καταλήξουν σε μία σταθερή ομάδα! Η ιστορία σου μου θυμίζει πάνω κάτω αυτό που πέρασε ο κολλητός μου στην πρώτη του δουλειά. Προβληματικός και τεμπέλης συνάδελφος που δεν έκανε την δουλειά του, ήθελε να την φορτώνει στον φίλο μου και του έκανε και την ζωη μαρτύριο. Εκμεταλλευοταν ότι ήταν γνωστος του αφεντικού και τον προσέλαβε εκεί επειδή είχε προβλήματα και τον λυπήθηκε το αφεντικό το οποίο παρότι του παραπονιοταν ο φίλος μου και ήταν γνωστης της κατάστασης δεν ήθελε να δώσει λύσεις και πετούσε το μπαλάκι σε αυτούς τους δύο να τα βρούνε μαζί, τελικά παραιτήθηκε μετά από ένα έτος ο φίλος μου αφού είχε απαυδησει ψυχολογικά. Περιμεναμε να κλείσει το μαγαζί μετά από αυτό το μπάχαλο, αλλά δεν έκλεισε. Όσο για τον ts. Ναι να κάνει αυτό που σκέφτεται, δεν έχει να χάσει. Επίσης άν δεν προχωρήσει η εταιρεία σύντομα σε πρόσληψη νέου εργαζόμενου για τον διαμοιρασμό του φόρτου και θέλει να τα φορτώνεται όλα μόνο ο ts για καιρό, ας ζητήσει αύξηση μετα από λίγο διάστημα η να φύγει τελείως. Επεξ/σία 22 Μαρτίου από mariosnik_ 1
tasoe Δημοσ. 23 Μαρτίου Δημοσ. 23 Μαρτίου 11 hours ago, mary said: Loyalty doesn't pay. Loyalty is its own reward. 1
Ukforthemoment Δημοσ. 23 Μαρτίου Δημοσ. 23 Μαρτίου 36 λεπτά πριν, tasoe είπε Loyalty is its own reward. Παραμύθια της Χαλιμάς. 14
zio10 Δημοσ. 23 Μαρτίου Δημοσ. 23 Μαρτίου Αν κατάλαβα καλά δεν το ξέρουν ακόμα. Περίμενε να δεις την αντίδρασή τους όταν το μάθουν. Αν δεν πούνε τίποτα κάνε εσύ μια αναφορά του στυλ να έχω κι εγώ το νου μου για κάποιο άτομο ή θα μείνουμε έτσι και θα πάρω εγώ διπλό μισθό; (λίγο στην πλάκα, λίγο σοβαρά). Από την απάντηση θα καταλάβεις τι σκοπό έχουν.
xsterg Δημοσ. 23 Μαρτίου Δημοσ. 23 Μαρτίου φιλε μου εαν εισαι πιτσιρικας (μεχρι 30 ετων) και δεν εχεις οικογενεια και μενεις σε ενοικιο χωρις αλλα θεματα (πχ γονεις με προβληματα που εξαρτωνται απο εσενα) απλα κανεις την μεταβαση και οπου βγει. εαν δεν κατσει η νεα δουλεια θα πας στην επομενη, παραμεθεπομενη. καποια θα σου ταιριαξει. μεταβασεις οσο εισαι μικρος και δεν εχεις προβληματα.
cpc464 Δημοσ. 23 Μαρτίου Δημοσ. 23 Μαρτίου 2 hours ago, tasoe said: Loyalty is its own reward. Τρίχες, έχω κλείσει σε Εταιρεία 3 τριετίες, κάποια στιγμή άρχισαν τα παρατράγουδα, γιατί κάποιες δουλειές θα μπορούσαν να τις κάνουν ασκούμενοι με λιγότερο απο το μισό του μισθού που πλήρωναν εμάς, αρχίσαν να κάνουν αρνητικές αξιολογήσεις ώστε να μας απολύσουν,μιάς και οι συμβάσεις δεν τους επέτρεπαν να το κάνουν με άλλο τρόπο, εγω την είχα μυριστεί την δουλειά και είχα ήδη φροντίσει να βρώ κάτι άλλο, ασε που αν με απολύαν θα έπαιρνα και ένα σωρό χρήματα, πράγματι μετά απο μία άδεια που μου έδωσαν για να εξαντλήσω το υπόλοιπό μου με έδιωξαν, θυμάμαι που είχα πεί σε προϊστάμενο ότι είναι επόμενοι, πράγματι σε λιγότερο απο εξάμηνο όλο το τμήμα έγινε outsource και αυτοί που μου το έπαιζαν αφεντικά και μου έλεγαν εμείς έχουμε πίστη και θα ανταμειφθεί βρέθηκαν στον δρόμο. 2
Ace Of Spades Δημοσ. 23 Μαρτίου Μέλος Δημοσ. 23 Μαρτίου (επεξεργασμένο) Η δουλειά είναι γραφείου σε μια εταιρεία που το 70% των υπαλλήλων είναι 10-15+ χρόνια σε αυτήν. 25 είμαι χωρίς ενοίκιο/ έξοδα, ένα μικρό δάνειο έχω για το επόμενη 6μηνο. Η διαφορά μισθού προκύπτει από το ότι προσλήφθηκα σε μια περίοδο που καιγόντουσαν να βρούνε άτομο.Πληρώνομαι όσο κάποιος που έχει προϋπηρεσία 3-5 χρόνια στην θέση. Επίσης η προηγούμενη μου θέση μου δίνει πολύ καλύτερη κατανόηση της τωρινής επειδή συνδέονται άμεσα . Το βασικό πρόβλημα όπως ανέφερε και κάποιος πιο πάνω είναι ότι δεν ξέρω κατά πόσο θα βασιστούν στον να αναλάβει τα καθήκοντα 1 άτομο το οποίο για τον οποιοδήποτε λόγο μπορεί να φύγει ανά πάσα στιγμή. Η δουλειά βγαίνει με 2 άτομα … αλλά στις άδειες θα είναι πάρα πάρα πολύ οριακά. Θα περιμένω να το ανακοινώσει εννοείται αλλά θέλω να έχω αποφασίσει πώς θα κινηθώ. Σκεφτόμουν σαν επιλογή να προτείνω να το μείνουμε 2 άτομα δοκιμαστικά για μερικούς μήνες και αν δούμε ότι τα πάω όπως πρέπει τότε να πάρω την προαγωγή / αύξηση. Όσο για το loyalty δυστυχώς ή ευτυχώς δεν πληρώνει. Οι περισσότεροι από την σχολή έχουν κλείσει 3ετια στην ίδια εταιρία και βρίσκονται μισθολογικά ανάμεσα σε εμένα και τον συνάδελφο. Είμαι στην 3η εταιρία, και η «τακτική» ήταν ανέκαθεν να κάνω συνεντεύξεις και να ζητάω αρκετά παραπάνω χρήματα . Κάποια στιγμή θα «κάτσει» Επεξ/σία 23 Μαρτίου από Ace Of Spades
1comment Δημοσ. 23 Μαρτίου Δημοσ. 23 Μαρτίου 57 λεπτά πριν, Ace Of Spades είπε Σκεφτόμουν σαν επιλογή να προτείνω να το μείνουμε 2 άτομα δοκιμαστικά για μερικούς μήνες και αν δούμε ότι τα πάω όπως πρέπει τότε να πάρω την προαγωγή / αύξηση. Συγνώμη, μέτοχος στην εταιρία είσαι και...θα προτείνεις πόσοι θα μείνετε στο τμήμα; Προσωπικά αν είμουν ο διευθυντής σου και ερχόσουν να μου πεις (προτείνεις έστω) να μην προσλάβω άτομο γιατί νομίζεις ότι η δουλειά βγαίνει από τους 2 που μείνατε και ότι εσύ θες αύξηση, το λιγότερο θα σε κατσάδιαζα. Δεν λέω ότι θα σε απέλυα γιατί λες ότι δυσκολεύτηκαν να βρουν άτομο τότε που σε πήραν. Τώρα όμως μπορεί να μην δυσκολευτούν να σε αντικαταστήσουν. Παίζεις με τη φωτιά κατά τη γνώμη μου. Άλλωστε εσύ είπες ότι αποφεύγουν να δώσουν αύξηση όπως ο διάολος το λιβάνι. 2
kotsonatos04 Δημοσ. 23 Μαρτίου Δημοσ. 23 Μαρτίου (επεξεργασμένο) Δεν έχω καταλάβει αν ts επιδιώκεις χρήματα και "τίτλο", ότι "καποιος εισαι στην εταιρία, μόνο χρήματα ή μόνο "τίτλο". Επεξ/σία 23 Μαρτίου από kotsonatos04
Ace Of Spades Δημοσ. 23 Μαρτίου Μέλος Δημοσ. 23 Μαρτίου 27 λεπτά πριν, 1comment είπε Συγνώμη, μέτοχος στην εταιρία είσαι και...θα προτείνεις πόσοι θα μείνετε στο τμήμα; Προσωπικά αν είμουν ο διευθυντής σου και ερχόσουν να μου πεις (προτείνεις έστω) να μην προσλάβω άτομο γιατί νομίζεις ότι η δουλειά βγαίνει από τους 2 που μείνατε και ότι εσύ θες αύξηση, το λιγότερο θα σε κατσάδιαζα. Δεν λέω ότι θα σε απέλυα γιατί λες ότι δυσκολεύτηκαν να βρουν άτομο τότε που σε πήραν. Τώρα όμως μπορεί να μην δυσκολευτούν να σε αντικαταστήσουν. Παίζεις με τη φωτιά κατά τη γνώμη μου. Άλλωστε εσύ είπες ότι αποφεύγουν να δώσουν αύξηση όπως ο διάολος το λιβάνι. Συμφωνώ απόλυτα σε αυτό που λες. Μπορεί να είχα την τύχη να καταφέρω να εξασφαλίσω ένα καλό εισόδημα, αλλά πιστεύω απλά έκατσαν έτσι οι συγκυρίες. Για αυτό το συζητάω εδώ , επειδή αναγνωρίζω ότι με πιάνει μια αλαζονεία ίσως και δεν θέλω να το προσεγγίσω με λάθος τρόπο. 30 λεπτά πριν, kotsonatos04 είπε Δεν έχω καταλάβει αν ts επιδιώκεις χρήματα και "τίτλο", ότι "καποιος εισαι στην εταιρία, μόνο χρήματα ή μόνο "τίτλο". Η αλήθεια είναι δεν με ενδιαφέρει ο τίτλος μεμονωμένα . Είτε τον έχω είτε όχι εφόσον κάνω τα καθήκοντα, σε μια μελλοντική συνέντευξη δεν θα έχει σημασία αν είχα τον τίτλο ή όχι.
jimmy213 Δημοσ. 23 Μαρτίου Δημοσ. 23 Μαρτίου Πρώτον είσαι λιγότερο από χρόνο στην εταιρεία και δεύτερον δουλεύεις ήδη 10ωρο (για κάποιον λόγο). Θα έλεγα να κάτσεις όπως είσαι και να μη βάλεις μπελάδες στο κεφάλι σου. 1
csontheline Δημοσ. 24 Μαρτίου Δημοσ. 24 Μαρτίου Εξαρτάται από το πόσο εύκολο είναι να βρεις άλλη εργασία με τις ίδιες ή καλύτερες αποδοχές. Είμαι σε παρόμοια φάση, απλά δεν έχω τις ίδιες ελευθερίες. Έχω πέσει σε σκατοπερίεργη συγκυρία, αλλά ψάχνω για αλλού για να μπορέσω να πάω, εφόσον δεν μου κάτσει η αύξηση. Υπόψιν ότι δεν μπορούν να με διώξουν, αλλά μετά θα ξεχάσω τις όποιες σοβαρές αυξήσεις. Η τύχη βοηθάει τους τολμηρούς. Επίσης, όσο ανεβαίνει ο μισθός, τόσο πιο δύσκολο είναι η αλλαγή εταιρείας. Μόνο επιχειρηματίας δεν έχει ταβάνι (με τα καλά και τα κακά του).
AntiCambeR Δημοσ. 24 Μαρτίου Δημοσ. 24 Μαρτίου Ισως να αλλάξει ο τρόπος που θα σε αντιμετωπίζει η εταιρεία, αν ζητήσεις αύξηση.Δεν θα τους αρέσει. Ηδη παίρνεις +50% παραπάνω απο αυτόν που έφυγε, είναι πολύ μεγάλο ποσοστό. Η μόνη περίπτωση που θα μπορούσες να ζητήσεις αύξηση, είναι σε περίπτωση που σου ζητήσουν παραπάνω ευθύνες η δουλειά η και τα 2. Αν σε απολύσουν, θα βρείς σε άλλη εταιρία με τα ίδια χρήματα; Οποιος θέλει τα πολλά, χάνει και τα λίγα.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα