Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
2 ώρες πριν, AntiCambeR είπε

Οποιος θέλει τα πολλά, χάνει και τα λίγα.

Και όποιος βολεύεται με τα λίγα μετά δεν έχει τίποτα

• Like 3
  • Thanks 1
  • Απαντ. 38
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
20 ώρες πριν, Ace Of Spades είπε

Η δουλειά είναι γραφείου σε μια εταιρεία που το 70% των υπαλλήλων είναι 10-15+ χρόνια σε αυτήν.

25 είμαι χωρίς ενοίκιο/ έξοδα, ένα μικρό δάνειο έχω για το επόμενη 6μηνο.

Η διαφορά μισθού προκύπτει από το ότι προσλήφθηκα σε μια περίοδο που καιγόντουσαν να βρούνε άτομο.Πληρώνομαι όσο κάποιος που έχει προϋπηρεσία 3-5 χρόνια στην θέση.

Επίσης η προηγούμενη μου θέση μου δίνει πολύ καλύτερη κατανόηση της τωρινής επειδή συνδέονται άμεσα .

Το βασικό πρόβλημα όπως ανέφερε και κάποιος πιο πάνω είναι ότι δεν ξέρω κατά πόσο θα βασιστούν στον να αναλάβει τα καθήκοντα 1 άτομο το οποίο για τον οποιοδήποτε λόγο μπορεί να φύγει ανά πάσα στιγμή. Η δουλειά βγαίνει με 2 άτομα … αλλά στις άδειες θα είναι πάρα πάρα πολύ οριακά.

Θα περιμένω να το ανακοινώσει εννοείται αλλά θέλω να έχω αποφασίσει πώς θα κινηθώ.

Σκεφτόμουν σαν επιλογή να προτείνω να το μείνουμε 2 άτομα δοκιμαστικά για μερικούς μήνες και αν δούμε ότι τα πάω όπως πρέπει τότε να πάρω την προαγωγή / αύξηση.

Όσο για το loyalty δυστυχώς ή ευτυχώς δεν πληρώνει. 

Οι περισσότεροι από την σχολή έχουν κλείσει 3ετια στην ίδια εταιρία και βρίσκονται μισθολογικά ανάμεσα σε εμένα και τον συνάδελφο.

Είμαι στην 3η εταιρία, και η «τακτική» ήταν ανέκαθεν να κάνω συνεντεύξεις και να ζητάω αρκετά παραπάνω χρήματα . Κάποια στιγμή θα «κάτσει»

Αν δεν πάρεις τα ρίσκα σου τώρα που είσαι 25 και θεωρητικά έχεις λιγότερες υποχρεώσεις πότε θα το κάνεις, όταν θα έχεις δυό παιδιά και δάνεια να τρέχουν;

Καλώς ή κακώς στη πράξη οι αμοιβές πάνε όπου σε πιάσουν και όπου τους πιάσεις.

Το πολύ-πολύ αν είσαι η εξαίρεση που έχει γίνει overvalued (και άρα θεωρούν οτι με την ίδια αμοιβή θα βρεθεί εύκολα αντικαταστάτης με τα ίδια skills) θα φας άκυρο και θα ψαχτείς για αλλού.

Επεξ/σία από agnostos13
  • Like 3
Δημοσ.
On 22/03/2025 at 20:57, ardi21 said:

To γνωριζω οτι γινεται αλλα μου φανηκε μεγαλο χασμα και ειδικα σε ατομο που δεν εχει καμια εμπειρια οπως ειπε. Μετα πως να μην ξενερωσουν οι υφισταμενοι υπαλληλοι που πανε να ζητησουν 100 ευρω αυξηση και τρωνε ακυρο? Και αυτοι με την σειρα τους θα φυγουν και θα παρουν τα χρηματα που ζητανε σε αλλη εταιρεια. Και το job hopping συνεχιζεται.

Και μετα λενε οι εργοδοτες οτι μας φευγει κοσμος.

δεν βγαζεις ακρη απλα.το εργο ειναι χιλιο ειπωμενο. αυριο να ζητησω αυξηση και τους πω οτι παραιτουμαι θα μου πουν οκ. και μετα απο ενα μηνα θα παρουν αλλον με παραπανω λεφτα.ή πολλα ατομα εφυγαν πηγαν αλλου και μετα ξαναγυρισαν αλλα ζητησαν πολυ παραπανω λεφτα και τα πηραν. εφυγαν ατομα με ΓΝΩΣΕΙΣ  και περα βρεχει.

On 23/03/2025 at 10:14, cpc464 said:

Τρίχες, έχω κλείσει σε Εταιρεία 3 τριετίες, κάποια στιγμή άρχισαν τα παρατράγουδα, γιατί κάποιες δουλειές θα μπορούσαν να τις κάνουν ασκούμενοι με λιγότερο απο το μισό του μισθού που πλήρωναν εμάς, αρχίσαν να κάνουν αρνητικές αξιολογήσεις ώστε να μας απολύσουν,μιάς και οι συμβάσεις  δεν τους επέτρεπαν να το κάνουν με άλλο τρόπο, εγω την είχα μυριστεί την δουλειά και είχα ήδη φροντίσει να βρώ κάτι άλλο, ασε που αν με απολύαν θα έπαιρνα και ένα σωρό χρήματα, πράγματι μετά απο μία άδεια που μου έδωσαν για να εξαντλήσω το υπόλοιπό μου με έδιωξαν, θυμάμαι που είχα πεί σε προϊστάμενο ότι είναι επόμενοι, πράγματι σε λιγότερο απο εξάμηνο όλο το τμήμα έγινε outsource και αυτοί που μου το έπαιζαν αφεντικά και μου έλεγαν εμείς έχουμε πίστη και θα ανταμειφθεί βρέθηκαν στον δρόμο.

γελαω με ατομα που νομιζουν και πιστευουν τις μαλακιες οτι η εταιρεια ειναι η οικογενεια σου και βαλτε πλατη και δωστε και οπισθια για την εταιρεια.και οταν γινει η βλακεια εχουν φυγει νυχτα. το μονο καλο ειναι οτι λογω μισθου παιρνουν καλη αποζημιωση και κανα εξτρα πακετο μαζι.

• Like 4
  • Thanks 1
Δημοσ.
On 21/03/2025 at 13:36, Ace Of Spades said:

Έχω το προνόμιο ότι μπορώ να βρώ δουλειά με τα ίδια ή 10-15% λιγότερα χρήματα μέσα στον κλάδο άμεσα αν κάτι δεν πάει καλά.

Πάρε offer και μετά όλα θα είναι πιο απλά στο κεφάλι σου.

Δημοσ.
4 hours ago, poulinos said:

γελαω με ατομα που νομιζουν και πιστευουν τις μαλακιες οτι η εταιρεια ειναι η οικογενεια σου και βαλτε πλατη και δωστε και οπισθια για την εταιρεια.και οταν γινει η βλακεια εχουν φυγει νυχτα. το μονο καλο ειναι οτι λογω μισθου παιρνουν καλη αποζημιωση και κανα εξτρα πακετο μαζι.

Kαλα υπαρχουν τετοια ατομα ακομα? Αν ειναι σωστοι απεναντι σου να εισαι και εσυ απολυτα σωστος απεναντι τους και απεναντι στους συναδελφους σου, να κανεις οτι καλυτερο μπορεις πανω στην δουλεια, αλλα δεν υπαρχει καμια συμπονοια σε καμια εταιρεια. Αν βρεις κατι πραγματικα καλυτερο εξαφανιζεσαι χωρις δευτερη σκεψη. Ψυχρο αιμα και ο καθενας κοιταει το καλυτερο γι'αυτον.

Και οπως ειχε πει και ο Τσουβαλας σε ενα βιντεο "Οταν μου λενε απο την εταιρεια οτι ειμαστε οικογενεια το πρωτο που σκεφτομαι ειναι τον Θεοφιλο Σεχιδη"😋

• Like 1
Δημοσ.
Στις 22/3/2025 στις 8:48 ΜΜ, mary είπε

Loyalty doesn't pay. 

και όχι μόνο στην εργασία....

Cosmote neo 33 ευρώ απεριόριστα τον μήνα για τους πελάτες που την στηρίζουν, 24 ευρώ για τους νέους.

• Like 1
Δημοσ.
29 minutes ago, dtk-386 said:

και όχι μόνο στην εργασία....

Cosmote neo 33 ευρώ απεριόριστα τον μήνα για τους πελάτες που την στηρίζουν, 24 ευρώ για τους νέους.

επισης παντα γινεται αυτο.και στους παροχους και στην ασφαλεια αυτοκινητου.νεος πελατης τον γλειφουμε να ερθει.παλιος πελατης? αστον εκει.τον εχουμε ηδη

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Σκεφτεσαι λαθος, σε μια δουλεια που εισαι δεν ζητας αυξηση λεγοντας να μην πάρουν αλλον και να βγαλεις εσυ τι δουλεια που εβγαζε αυτος.

Αυτο μπορουν να το κανουν, σιγα σιγα χωρίς να παρεις χαμπαρι, χωρις να μπορεις να αρνηθεις τις νέες απαιτησεις.

Οι σωστοι εργοδοτες που σχεδον δεν υπάρχουν, βλεπουν την αποδοση του καθε υπαλληλου και σε μια τέτοια κατασταση, τον πιανουν, συζητανε μαζι του και του κανουν πρόταση.  Αλλα ολα αυτα δεν γίνονται εδω στην Ελλαδα.

Δεν θελουν ουτε σταθεροτητα, ουτε μερικα βασικα ατομα που σε περιπτωση αναγκης να μπορουν να βγαλουν την δουλεια. Αλλα προτειμουν να αφηνουν να φεύγουν ικανοι υπαλληλοι για μια αυξηση 100€ και να πάρουν καποιον αλλον και ξανα απο την αρχη.

Θεωρεις οτι η δουλεια που κανεις αξιζει παραπανω, πανε συζητησε το, ζητα παραπανω απο αυτα που θελεις να παρεις το 80 με 90% θα συμφωνεισετε, αυτό που ζητάς.  Γιατι αν πεις θελω μια αυξηση του τυπου 100€ το μηνα, θα σε κανει αντιπροταση πιο κατω, να βρεθειτε καπου στα 70€. Ξερεις πριν απο σενα ο εργοδοτης, αυτη την κουβεντα την εχει κανει παρα πολλες φορες. Ξερει τι να πει, τι να δωσει, τι θα ζητησεις. 

Μην δώσεις ομως στον εαυτο σου παραπανω δουλειες, μονο σου, σιγουρη αυτοκτονια. 

Εδω κοιταμε να βρουμε δουλειες, με κανονικο 8ωρο, πενθήμερο κι να κανουμε αυτα που ειπαμε στην συνέντευξη, οχι να ζηταμε παραπανω δουλειες ευθυνες.  Αυτα ερχονται απο μονα τους. 

Είσαι 25 χρονων κοιτα στην επομενη 5ετια να αποκτησεις εμπειρία και να μπορεις να διαπραγματευεσαι καλυτερα, στην δουλεια που θα πας, για τα δικα σου προσοντα, και οχι για το τι δεν εχει ο αλλος. 

Επεξ/σία από Liverpool89
  • Like 4
Δημοσ.
6 hours ago, ardi21 said:

Kαλα υπαρχουν τετοια ατομα ακομα? Αν ειναι σωστοι απεναντι σου να εισαι και εσυ απολυτα σωστος απεναντι τους και απεναντι στους συναδελφους σου, να κανεις οτι καλυτερο μπορεις πανω στην δουλεια, αλλα δεν υπαρχει καμια συμπονοια σε καμια εταιρεια. Αν βρεις κατι πραγματικα καλυτερο εξαφανιζεσαι χωρις δευτερη σκεψη. Ψυχρο αιμα και ο καθενας κοιταει το καλυτερο γι'αυτον.

Και οπως ειχε πει και ο Τσουβαλας σε ενα βιντεο "Οταν μου λενε απο την εταιρεια οτι ειμαστε οικογενεια το πρωτο που σκεφτομαι ειναι τον Θεοφιλο Σεχιδη"😋

ναι. ειναι πολλα ατομα που τους κανει η εταιρεια ενα δωρακι και κανουν τουμπες.απο γλυφτες μετα μεχρι οτι αλλο μπορεις να φανταστεις. για την εταιρεια ολοι μας ειμαστε ενα νουμερο.ναι μεν κανω την δουλεια οχι απλα καλα αλλα σε φαση one man show αλλα ποτε δεν θα πω η εταιρεια ειναι το σπιτι μου ,η οικογενεια μου και θα κατσω και ας με δερνουν. για απειρους λογους αυτο.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...