Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

το ερωτημα που εχω ειναι σε παλιους υπολογιστες που τα πανε ακομα σχετικα καλα ( cpu i5 4570 16gb ram κτλ ) για οικιακη χρήση υπαρχει καποια εναλλακτική για το OS? θα πρεπει να βαλουμε win 11 με workarounds ή παμε κατευθειαν σε linux?

• Απαντ. 45
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

1 ώρα πριν, patousitsas είπε

το ερωτημα που εχω ειναι σε παλιους υπολογιστες που τα πανε ακομα σχετικα καλα ( cpu i5 4570 16gb ram κτλ ) για οικιακη χρήση υπαρχει καποια εναλλακτική για το OS? θα πρεπει να βαλουμε win 11 με workarounds ή παμε κατευθειαν σε linux?

Τι να σου πω, εγω εχω το Ubuntu σαν βασικό OS και τα Win10 (με dual boot) οπου δεν τα βάζω ποτε σε κανένα δίκτυο/ιντερνετ εδω και 4 χρονιά και απλα τα εχω για κάποιες εφαρμογές που εχω εκει όπως pdf editor και αλλες που ναι μεν θα μπορούσα να τις τρεχω μεσω wine η κάποιο VW αλλα δεν θελω να μπω σε τέτοια διαδικασία. Επίσης τα win10 τα εχω σε clone backup όποτε οτι και να γινει ζαμαν φου.

To σύστημα μου ειναι με i7 έκτης γενιάς με 16GB ram, προφανώς πολυ παλιό για τα win11.
Με το Ubuntu μια χαρά κανω την δουλειά μου για multimedia εφαρμογές, και browsing και εχω και όλες τις αναβαθμίσεις ασφάλειας, (LTS) και κυρίως δεν ανησυχώ μήπως φαω κανέναν ιο (ok υπο προϋποθέσεις) σε σχέση με τα windows που ειναι πιο ευάλωτα σε επιθέσεις 🤷‍♂️ .

Επεξ/σία από Petros Electron
Δημοσ.
17 hours ago, teodoreh said:

Όλο καινούργια και νεωτεριστικά feature είναι αυτή η άτιμη η Microsoft!

image.jpeg.11eb17b85d4d933239629efae3f37edd.jpeg

Offtopic, αλλά όποτε δω interface vista νομίζω ότι είναι καλοκαίρι , είμαι 12 ετών, καλοκαίρι μετά τη θάλασσα και παίρνω το λάπτοπ της μαμάς για να παίξω age of empires 3 με τα γραφικά στο low για να τα σηκώνει η onboard του διπύρηνου pentium.

Αυτά, συνεχίστε.

• Like 2
Δημοσ.
25 λεπτά πριν, MikhailBakurin είπε

Offtopic, αλλά όποτε δω interface vista νομίζω ότι είναι καλοκαίρι , είμαι 12 ετών, καλοκαίρι μετά τη θάλασσα και παίρνω το λάπτοπ της μαμάς για να παίξω age of empires 3 με τα γραφικά στο low για να τα σηκώνει η onboard του διπύρηνου pentium.

Αυτά, συνεχίστε.

Το συγκεκριμένο είναι από Windows7 πάντως.

Δημοσ.
2 minutes ago, teodoreh said:

Το συγκεκριμένο είναι από Windows7 πάντως.

E κοντινό λεηαουτ, η μεγάλη αλλαγή ήρθε με τα 8 και ειδικά με τα 10, όπου τα χρωματάκια έφυγαν και αποκτήσαμε τη σημερινή λευκή ξενέρωτη ψηφιακίλα.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

μια χαρά δυνατότητα

στον κόσμο των PC που οι επιλογές για hardware είναι άπειρες

και πολλοί δεν έχουν και τις γνώσεις να κρίνουν τι δεν πάει καλά στο build τους

είναι ευχάριστη προσθήκη το λειτουργικό να μπορεί να σου πει αν κάτι δεν είναι στο level που θα έπρεπε

Επεξ/σία από somt
Δημοσ.
19 ώρες πριν, johnzoro750 είπε

Μόνο εμένα με τρελαίνει η κλίμακα βαθμολόγησης στην εικόνα; Δηλαδή ποιος σκέφτηκε ότι είναι καλή ιδέα να βάλουν χαμηλότερο βαθμό το 1 και υψηλότερο το 7,9;

Εγώ θα έβαζα από 0 εώς 2π , έτσι για σπάσιμο :)

• Haha 1
Δημοσ.

Αφου τα Win11 με ενημερώσουν οτι το PC μου ειναι χάλια μετα ας ενημερώσουν και την MS να μου στείλει ενα τσεκ με ενα σεβαστό ποσο για να πάω να κάνω αναβάθμηση το PC.....

Δημοσ.
22 ώρες πριν, patousitsas είπε

Τέταρτης γενιάς... επεξεργαστή ή μένεις με W10 (με συνδρομή τσουχτερή) ή πας για καινούριο για να έχει 11 ή εγκαθιστάς  Linux.

Δημοσ.

Αυτό λέγεται αδιαντροπιά.  πάλι καλά που τα πετάξαμε και τρέχουμε κάνα git commit γρήγορα... Μέχρι βέβαια τα policies μας αναγκάσουν πάλι να γυρίσουμε σε windows 

• Super Moderators
Δημοσ.
1 minute ago, adi32 said:

windows 10 με κλειστα updates = ψυχικη υγεια, ηρεμία,  ελευθερος χρονος να ζήσεις κλπ

Κι .iso από το 2015 θα έλεγα.

• Thanks 1
Δημοσ.
On 23/03/2025 at 11:45, adi32 said:

windows 10 με κλειστα updates = ψυχικη υγεια, ηρεμία,  ελευθερος χρονος να ζήσεις κλπ

δεν ειναι λυση αυτο πολλα προβληματα με online χρηση

On 22/03/2025 at 11:33, patousitsas said:

ο μεσος χρηστης δεν θα παει σε linux δεν του ειναι γνωριμο και θελει ενασχοληση οποτε αναγκαστικα workaround μεχρι να τους αναγκασει η MS να κανουν αναβαθμιση 

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, Aris_ είπε

δεν ειναι λυση αυτο πολλα προβληματα με online χρηση

Τι προβλήματα? 

Δημοσ.
8 minutes ago, adi32 said:

Τι προβλήματα? 

σε καθε πακετο ενημερωσεων υπαρχει ενα memo που λεει ακριβως τι αντιμετωπιζει διαβασε το και θα καταλαβεις 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...