Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Αυτή τη στιγμή μένω σε ένα μεγάλο σπίτι (250+ m2) το οποίο μου το είχε κάνει δωρεά (ψιλή κυριότητα και επικαρπία) ο πατέρας μου όσο ζούσε. Για ευνοήτους λόγους δεν βγαίνω οικονομικά λόγω τεκμηρίων.

Μέχρι πριν λίγο σκεφτόμουν να το πουλήσω και να πάρω ένα μικρό διαμέρισμα. Τώρα όμως σκέφτομαι μήπως να φτιάξω το ισόγειο/ ημιυπόγειο (έχει θέματα υγρασίας), να το χωρίσω με βοήθεια μηχανικού, να μείνω εγώ εκεί (επιφάνεια κάπου 55 m2) και να νοικιάσω το υπόλοιπο. Βέβαια θα χρειαστεί νέα παροχή ρεύματος, πιστοποιητικά κτλ...

Το σπίτι έχει μεγάλη αυλή (είναι σε οικόπεδο ~950 m2) και είναι σε ωραίο μέρος.

Τώρα βέβαια θα εξαρτηθεί από το κόστος της ανακαίνισης του ισογείου+ του διαχωρισμού αλλά τι λέτε; Είναι καλή ιδέα; Να έχω και ένα extra εισόδημα πέρα από την εργασία.

edit: Ξέχασα να πω ότι είναι στα Βόρεια Προάστια

Επεξ/σία από stavpal
Δημοσ.
31 λεπτά πριν, stavpal είπε

Αυτή τη στιγμή μένω σε ένα μεγάλο σπίτι (250+ m2) το οποίο μου το είχε κάνει δωρεά (ψιλή κυριότητα και επικαρπία) ο πατέρας μου όσο ζούσε. Για ευνοήτους λόγους δεν βγαίνω οικονομικά λόγω τεκμηρίων.

Μέχρι πριν λίγο σκεφτόμουν να το πουλήσω και να πάρω ένα μικρό διαμέρισμα. Τώρα όμως σκέφτομαι μήπως να φτιάξω το ισόγειο/ ημιυπόγειο (έχει θέματα υγρασίας), να το χωρίσω με βοήθεια μηχανικού, να μείνω εγώ εκεί (επιφάνεια κάπου 55 m2) και να νοικιάσω το υπόλοιπο. Βέβαια θα χρειαστεί νέα παροχή ρεύματος, πιστοποιητικά κτλ...

Τώρα βέβαια θα εξαρτηθεί από το κόστος της ανακαίνισης του ισογείου+ του διαχωρισμού αλλά τι λέτε; Είναι καλή ιδέα; Να έχω και ένα extra εισόδημα πέρα από την εργασία.

Όλα θα υπολογιστούν από το κόστος μελετών του μηχανικού . 

Βέβαια και το ενοίκιο έχει ρίσκο ποιος θα μπει μέσα και εάν είναι συνεπής στη πληρωμή του .

• Like 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, stavpal είπε

Εσυ λες οτι δεν βγαινεις οικονομικά ετσι οπως ειναι και θα κανεις ανακαίνιση καποιων 10αδων χιλιάδων ευρω

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, stavpal είπε

edit: Ξέχασα να πω ότι είναι στα Βόρεια Προάστια

Έχοντας σαν παράδειγμα γείτονα που έκανε το παραπάνω με πάνω κάτω τα ίδια τετραγωνικά, θα σου πρότεινα να πάρεις προσφορά από μηχανικό ώστε να υπολογίσεις την αμοιβή του, το κόστος της ανακαίνισης (υπολόγισε ένα έξτρα 20%, πάντα κάτι προκύπτει), τοποθέτηση νέου ρολογιού, φόρο ενοικίου (15% μέχρι 12.000/χρόνο), ΕΝΦΙΑ κτλ.

Έλεγξε σε Spitogato, XE για παρεμφερή ανακαινισμένα ακίνητα στην περιοχή σου και το εύρος των ενοικίων ώστε να δεις τι μπάλα μπορείς να παίξεις. Και μεγάλη προσοχή στην οριοθέτηση των κοινόχρηστων χώρων στο συμβόλαιο! Αν έχεις και ράμπα για πάρκινγκ μέσα στο οικόπεδο και είσαι διατεθειμένος να το συμπεριλάβεις στις παροχές ακόμα καλύτερα.

Εάν δεις πως μακροπρόθεσμα σε συμφέρει θα σου πρότεινα να νοικιάσεις το ισόγειο ώστε να αποφύγεις πιθανές οχλήσεις από φωνές,βήματα,μουσική κτλ. Παίξε μεν συντηρητικά στην επιλογή υλικών στην ανακαίνιση αλλά προτίμησε δε υλικά σε ντουλάπες, πάγκο κουζίνας και σε νεροχύτη/νιπτήρα που είναι ανθεκτικά μακροπρόθεσμα ώστε να αποφύγεις όσο τον δυνατόν πιθανή αντικατάστασή τους έπειτα από κακή χρήση του πρώτου νοικάρη. Όπως για παράδειγμα γρανίτη/χαλαζία σε πάγκο κουζίνας/νεροχύτη, πέτρινο νιπτήρα καθώς και PVC ντουλάπια κουζίνας. 

Επεξ/σία από Drogan

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...