Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Η Apple συνεχίζει να αντιμετωπίζει προβλήματα στην ανάπτυξη της λειτουργίας παρακολούθησης της αρτηριακής πίεσης για το Apple Watch, σύμφωνα με τον Mark Gurman.

Στο τελευταίο του ενημερωτικό δελτίο Power On, ο Gurman αναφέρει ότι η εταιρεία "συνεχίζει να αντιμετωπίζει προβλήματα" κατά τη δοκιμή αυτής της λειτουργίας, χωρίς ωστόσο να παρέχει περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τα συγκεκριμένα ζητήματα.

Ο Gurman έχει αναφερθεί στα σχέδια της Apple για την εισαγωγή της παρακολούθησης της αρτηριακής πίεσης από τον Ιανουάριο του 2022. Σε μια αναφορά του τον Νοέμβριο του 2023, είχε δηλώσει ότι η αρχική έκδοση δεν θα εμφάνιζε στον χρήστη τις ακριβείς συστολικές και διαστολικές μετρήσεις του, αλλά η Apple εργαζόταν σε μια επόμενη έκδοση που θα μπορούσε να το κάνει αυτό.

Εκείνη την περίοδο, ο Gurman είχε αναφέρει ότι η λειτουργία αυτή προοριζόταν για το Apple Watch Series 10, κάτι που τελικά δεν συνέβη.

Πιο πρόσφατα, ο Gurman έχει δηλώσει ότι η λειτουργία θα παρακολουθεί αν η αρτηριακή πίεση ενός χρήστη έχει ανοδική τάση και θα στέλνει μια ειδοποίηση εάν εντοπιστεί υπέρταση. Μετά τη λήψη μιας τέτοιας ειδοποίησης, ο χρήστης του Apple Watch θα μπορούσε να παρέχει τις πληροφορίες σε έναν επαγγελματία υγείας για περαιτέρω εξετάσεις.

Η υπέρταση είναι γνωστή ως "σιωπηλός δολοφόνος" επειδή μπορεί να παραμένει απαρατήρητη και αδιάγνωστη, οδηγώντας σε καρδιακές βλάβες και θάνατο. Η υψηλή αρτηριακή πίεση συχνά έχει λίγα συμπτώματα μέχρι να προχωρήσει σημαντικά, και η έγκαιρη ανίχνευση μέσω του Apple Watch έχει τη δυνατότητα να σώσει ζωές.

Μόλις τον περασμένο Δεκέμβριο, ο Gurman υποστήριξε ότι η Apple "εντατικοποιούσε" τις εργασίες για την παρακολούθηση της αρτηριακής πίεσης και ότι η λειτουργία θα μπορούσε να είναι διαθέσιμη ήδη από το 2025. Ωστόσο, με βάση τα τελευταία του σχόλια, ακόμη και αυτό φαίνεται πλέον απίθανο.

Τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Apple με τη συγκεκριμένη λειτουργία υπογραμμίζουν τις προκλήσεις στην ανάπτυξη αξιόπιστων τεχνολογιών παρακολούθησης της υγείας για φορητές συσκευές. Παρά τις δυσκολίες, η δυνατότητα έγκαιρης ανίχνευσης υπέρτασης παραμένει ένας σημαντικός στόχος, δεδομένου του δυνητικού οφέλους για τη δημόσια υγεία.

Καθώς η Apple συνεχίζει να αντιμετωπίζει αυτά τα προβλήματα, παραμένει ασαφές πότε ακριβώς οι χρήστες του Apple Watch θα μπορούν να επωφεληθούν από τη λειτουργία παρακολούθησης της αρτηριακής πίεσης, με τον ανταγωνισμό να παρέχει τη συγκεκριμένη λειτουργία εδώ και αρκετά χρόνια.

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο

Δημοσ.

Σαν επαγγελματίας υγείας λέω στους ασθενείς μου ΜΑΚΡΙΑ σε πιεσόμετρα καρπού!!!Το κλασικό με την περιχειρίδα στον βραχίωνα είναι πολύ πιο αξιόπιστο!!!

Τώρα πως ένα μικρό πραγματάκι μπορεί να κάνει σωστή μέτρηση αρτηριακής πίεσης τόσο όσο να είναι αξιόπιστο δεν ξέρω...Πόσο μάλιστα όταν ο αισθητήρας αυτού είναι στην πάνω επιφάνεια του χεριού...

Για κάτι απλό να ξέρεις στο περίπου ΟΚ...αλλά όχι για καταγραφή πίεσης...

ΟΨΟΜΕΘΑ!!!

• Like 4
  • Thanks 1
Δημοσ.

Εγώ πάντως τα  wearable τα δοκιμάζω με σίγουρο τρόπο, κοιτάζω τον λογαριασμό κινητού της γυναίκας, αν δεν χτυπάει alert πίεσης είναι για πέταμα.

• Haha 8
Δημοσ.
42 λεπτά πριν, cpc464 είπε

Εγώ πάντως τα  wearable τα δοκιμάζω με σίγουρο τρόπο, κοιτάζω τον λογαριασμό κινητού της γυναίκας, αν δεν χτυπάει alert πίεσης είναι για πέταμα.

Λειτουργεί και μετά το πάω να πιο καφεδάκι στην Ερμού. Κατευθείαν μπλοκ τις κάρτες στο e-banking! Αλλιώς δεν θα πάρεις νέο κινητό  😛 

Δημοσ.

Ως νοσηλευτής πιστεύω ειναι παρα πολυ δύσκολο εως και αδύνατον να γίνει και χωρίς αξιόπιστα αποτελέσματα. Ο μηχανισμός της μέτρησης είναι τέτοιος που δεν το επιτρέπει σχεδόν σαν ένας φυσικός κανόνας .

• Like 1
Δημοσ.

Για να καταλάβω, ανακοίνωσαν το 22 ότι έχουν έτοιμη την τεχνολογία αυτή, αλλά το 25 μας λένε ότι δεν ξέρουν πότε θα λειτουργήσει; Κάτι έχασα; 

Και τώρα στα σοβαρά, ας το πάρουμε απόφαση ότι τα smartwatch δεν μπορούν να τα κάνουν όλα, μέχρι ένα σημείο ναι, σε λίγο θα μας πούνε ότι θα μετράει και ζάχαρο, χοληστερίνη, νταξει είπαμε. 

Δημοσ.
12 hours ago, gagarin said:

Σαν επαγγελματίας υγείας λέω στους ασθενείς μου ΜΑΚΡΙΑ σε πιεσόμετρα καρπού!!!Το κλασικό με την περιχειρίδα στον βραχίωνα είναι πολύ πιο αξιόπιστο!!!

Τώρα πως ένα μικρό πραγματάκι μπορεί να κάνει σωστή μέτρηση αρτηριακής πίεσης τόσο όσο να είναι αξιόπιστο δεν ξέρω...Πόσο μάλιστα όταν ο αισθητήρας αυτού είναι στην πάνω επιφάνεια του χεριού...

Για κάτι απλό να ξέρεις στο περίπου ΟΚ...αλλά όχι για καταγραφή πίεσης...

ΟΨΟΜΕΘΑ!!!

Σίγουρα δεν αποτελεί αξιόπιστη πηγή για συμπεράσματα ένα smartwatch, αλλά δεν τα πάει άσχημα πάντως σε galaxy watch που το έχω δοκιμάσει. Μάλιστα για να λειτουργήσει θέλει καλιμπραρισμα πρώτα με πιεσόμετρο βραχίονα. 

• Like 2
Δημοσ.
2 ώρες πριν, chris_g92 είπε

Σίγουρα δεν αποτελεί αξιόπιστη πηγή για συμπεράσματα ένα smartwatch, αλλά δεν τα πάει άσχημα πάντως σε galaxy watch που το έχω δοκιμάσει. Μάλιστα για να λειτουργήσει θέλει καλιμπραρισμα πρώτα με πιεσόμετρο βραχίονα. 

Και κάθε 28 μέρες θέλει καλιμπράρισμα

• Like 1
Δημοσ.
3 minutes ago, syma x5c-1 said:

Και κάθε 28 μέρες θέλει καλιμπράρισμα

Σωστά. Είναι μεγάλη χαζομάρα έτσι όπως έχει υλοποιηθεί. 

Δημοσ.

Η Apple είναι γνωστό ότι είναι ο ορισμός της εταιρείας της παπάτζας αλλά σε θέματα υγείας που μπορεί να πάθει κανένας κάτι καλό θα είναι να φάει ένα κλώτσο από τις ρυθμιστικές αρχές να μην λέει και κάνει πράγματα που δεν στέκουν

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Αυτές οι συσκευές παίρνουν κόσμο στον λαιμό τους - είτε μη ανιχνεύοντας το πρόβλημα όταν θα έπρεπε, είτε με ψευδείς συναγερμούς. Είναι αλλο ένα κόλπο για να βγάζουν οι εταιρίες λεφτά - και αν κοιτάξεις στα ψιλά γράμματα των συνοδευτικών χαρτιών θα δεις οτι αποποιούνται οποιαδήποτε ευθύνη ανακρίβειας και βρίσκουν χίλιες δικαιολογίες για τις πιθανές αυτές ανακρίβειες. Αν άξιζαν οι μετρήσεις τους δεν θα χρειαζόταν τόσο ογκώδης και ακριβός εξοπλισμός στα χέρια των ανθρώπων που πρέπει... ΟΚ, για να μετράς αριθμό βημάτων - στο περίπου - είναι καλά...

Επεξ/σία από Eloy
  • Like 1
  • Confused 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, Hacker?pcs είπε

Η Apple είναι γνωστό ότι είναι ο ορισμός της εταιρείας της παπάτζας αλλά σε θέματα υγείας που μπορεί να πάθει κανένας κάτι καλό θα είναι να φάει ένα κλώτσο από τις ρυθμιστικές αρχές να μην λέει και κάνει πράγματα που δεν στέκουν

Αν δεν το εχειϛ καταλαβει ποτε η Apple δεν ανακοινωσε υποστηριξη μετρησηϛ αρτηριακηϛ πιεσηϛ απο τα ρολογια τηϛ. Το αρθρο αναφερεται σε φημεϛ. Θεωρητικα το προσφερει το samsung galaxy watch 6 που εχω αλλα δεν μπορω να το δοκιμασω γιατι απαιτει συνδεση σε τηλεφωνο samsung και δε λειτουργει με το redmi note 12 5g που ειναι το τηλεφωνο μου αυτη την περιοδο. Καταλαβαινω οτι καποιοι ακουν Apple και βγαζουν σπυρια αλλα μην τηϛ φορτωνουμε κιολαϛ οτι στραβο συμβαινει στον πλανητη.

Επεξ/σία από vangelis_k

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...