Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα 

Πρόσφατα η μητέρα μου κατέθεσε τα χαρτιά της για σύνταξη στον ΕΦΚΑ. Είναι μόνο ΙΚΑ ταμείο και έχει 31 χρόνια και 8 μήνες προυηπηρεσία. Μήπως γνωρίζετε πόσο καιρό κάνει να βγει η σύνταξη από τον ΕΦΚΑ? Πχ κάνει 1 μηνα, 2 μηνες, 3 μηνες, 6 μηνες? Σημειωτέον, η μητέρα μου είναι σε νησί, και το αναφέρω αυτό λόγω ότι δεν έχει τον ίδιο φόρτο εργασίας με ένα μεγάλο κατάστημα ΕΦΚΑ

Δημοσ.
2 ώρες πριν, airtrelomike13 είπε

Καλησπέρα 

Πρόσφατα η μητέρα μου κατέθεσε τα χαρτιά της για σύνταξη στον ΕΦΚΑ. Είναι μόνο ΙΚΑ ταμείο και έχει 31 χρόνια και 8 μήνες προυηπηρεσία. Μήπως γνωρίζετε πόσο καιρό κάνει να βγει η σύνταξη από τον ΕΦΚΑ? Πχ κάνει 1 μηνα, 2 μηνες, 3 μηνες, 6 μηνες? Σημειωτέον, η μητέρα μου είναι σε νησί, και το αναφέρω αυτό λόγω ότι δεν έχει τον ίδιο φόρτο εργασίας με ένα μεγάλο κατάστημα ΕΦΚΑ

Αν δεν έχει ένσημα από διάφορα ταμεία και ο φάκελος είναι οργανωμένος(αν υπάρχουν αποδεικτικά για όλα τα χρόνια ασφάλισης) σίγουρα θα βοηθήσει για να γίνουν πιο γρήγορα οι διαδικασίες. Για τον πατέρα μου προ 2.5 ετών έκαναν 4 μήνες, σε σχετικά μεγάλη πόλη. 

• Thanks 1
Δημοσ.

Είναι πολύ καθοριστικό εαν η μητέρα σου έχει βγάλει προσυνταξιοδοτική βεβαίωση και έχει προηγηθεί καταμέτρηση. Εαν ναι, μπορεί να βγεί και σε 40-50 ημέρες. 

• Thanks 1
  • 2 μήνες μετά...
Δημοσ.

Ένα σχετικό/άσχετο (ως προς το νήμα) ερώτημα

Έχει κανείς εικόνα τι "νούμερα" παίζουν για επίσκεψη σε εργατολόγο; Μιλάω για άτομο που πλησιάζει προς τη σύνταξη και θα ήθελε κάποια ενημέρωση ως προς το, με βάση τα ένσημα που έχει έως τώρα, πότε περίπου θα βγει, τι να περιμένει ως σύνταξη ή αν θα απαιτηθεί εξαγορά (πχ στρατού, ανεργίας, κλπ)

Δημοσ.
1 ώρα πριν, haris_216 είπε

Ένα σχετικό/άσχετο (ως προς το νήμα) ερώτημα

Έχει κανείς εικόνα τι "νούμερα" παίζουν για επίσκεψη σε εργατολόγο; Μιλάω για άτομο που πλησιάζει προς τη σύνταξη και θα ήθελε κάποια ενημέρωση ως προς το, με βάση τα ένσημα που έχει έως τώρα, πότε περίπου θα βγει, τι να περιμένει ως σύνταξη ή αν θα απαιτηθεί εξαγορά (πχ στρατού, ανεργίας, κλπ)

Σε εμάς ηταν €30-50 ανάλογα τον εργατολογο και τον φόρτο εργασίας που απαιτουσαμε. 

• Thanks 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...