Crash24 Δημοσ. 24 Μαρτίου Δημοσ. 24 Μαρτίου Η Google επιβεβαίωσε ότι ένα "τεχνικό πρόβλημα" οδήγησε πολλούς χρήστες στην απώλεια του ιστορικού τοποθεσιών τους στο Google Maps Timeline, με ελάχιστες πιθανότητες ανάκτησης. Το Google Maps Timeline, γνωστό παλαιότερα ως Location History, αποτελούσε εδώ και καιρό ένα χρήσιμο αν και ελαφρώς ενοχλητικό χαρακτηριστικό που διατηρούσε ένα πλήρες αρχείο όλων των τοποθεσιών που επισκέφτηκε το κινητό σας τηλέφωνο (και πιθανότατα εσείς μαζί του). Πρόσφατα, η Google άλλαξε τον τρόπο αποθήκευσης αυτών των δεδομένων με στόχο τη βελτίωση της ιδιωτικότητας. Σύμφωνα με την εταιρεία, από το 2024 η Google ξεκίνησε να αποθηκεύει τα δεδομένα Timeline μόνο στην συσκευή του χρήστη αντί να τα αποθηκεύει στο cloud. Ωστόσο, αυτή η αλλαγή είχε απροσδόκητες συνέπειες. Τις τελευταίες εβδομάδες, πολλοί χρήστες άρχισαν να διαμαρτύρονται στα φόρουμ υποστήριξης της Google και σε άλλα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, αναφέροντας ότι τα πολύτιμα δεδομένα του Timeline τους είχαν εξαφανιστεί. Η Google διερεύνησε το πρόβλημα και τα νέα δεν είναι καλά. Σε email που εστάλη το Σαββατοκύριακο, η Google επιβεβαίωσε αυτό που πολλοί ήδη φοβόντουσαν: το Maps διέγραψε κατά λάθος δεδομένα Timeline σε αμέτρητες συσκευές. Εκπρόσωπος της Google επιβεβαίωσε ότι αυτό είναι αποτέλεσμα τεχνικού ζητήματος και όχι σφάλμα του χρήστη ή σκόπιμη αλλαγή. Δεν είναι σαφές πώς συνέβη αυτό, αλλά πιθανότατα οφείλεται σε μια προβληματική ενημέρωση του Maps. Η Google συνήθως κυκλοφορεί ενημερώσεις σταδιακά, και είναι πιθανό η ελαττωματική έκδοση να έφτασε σε μεγάλο αριθμό συσκευών πριν διακοπεί η διανομή της. Υπάρχει μόνο μία πιθανή λύση για αυτό το πρόβλημα, αλλά μόνο αν είχατε προνοήσει από πριν. Όταν η Google ξεκίνησε την πλήρη μετάβαση στην τοπική αποθήκευση δεδομένων Timeline, πρόσθεσε διάφορες ρυθμίσεις για τον έλεγχο της λειτουργίας. Ενώ τα δεδομένα αποθηκεύονται τοπικά από προεπιλογή, έχετε την επιλογή δημιουργίας κρυπτογραφημένων αντιγράφων ασφαλείας στο cloud. Αν το είχατε κάνει αυτό και φυσικά έχετε το συγκεκριμένο πρόβλημα, τότε έχετε τη δυνατότητα να ανακτήσετε τα δεδομένα. Για να ελέγξετε αν έχετε αντίγραφα ασφαλείας Timeline, ανοίξτε το Maps και μεταβείτε στην ενότητα Timeline. Θα πρέπει να υπάρχει ένα εικονίδιο cloud με ένα βέλος στο πάνω μέρος—αν είναι ένα cloud με μια γραμμή, δεν έχετε αντίγραφα ασφαλείας. Πατώντας το ενεργοποιημένο εικονίδιο θα μπορέσετε να κατεβάσετε ένα αντίγραφο ασφαλείας των δεδομένων σας. Σύμφωνα με την Google, αν δεν είχατε ενεργοποιήσει τα κρυπτογραφημένα αντίγραφα ασφαλείας, τα δεδομένα χάθηκαν για πάντα. Η Google έχει υιοθετήσει μια πιο προσεκτική προσέγγιση στην αποθήκευση δεδομένων τοποθεσίας τα τελευταία χρόνια. Οι αλλαγές στο Maps χρονολογούνται από το 2023, όταν η εταιρεία ανακοίνωσε ότι δεν θα καταγράφει πλέον ορισμένους τύπους δεδομένων, συμπεριλαμβανομένων επισκέψεων σε κλινικές αμβλώσεων, καταφύγια ενδοοικογενειακής βίας και άλλα. Πολλοί μακροχρόνιοι χρήστες των Google Maps έχουν εκφράσει τη μεγάλη τους λύπη για την απώλεια ετών δεδομένων εξαιτίας αυτού του σφάλματος. Κάποιοι λένε ότι πίστευαν πως είχαν ενεργοποιήσει τα κρυπτογραφημένα αντίγραφα ασφαλείας, μόνο για να ανακαλύψουν ότι δεν είχαν δεδομένα για να ανακτήσουν. Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο
Cyber_Spartacus Δημοσ. 24 Μαρτίου Δημοσ. 24 Μαρτίου Δυστυχώς μου ηρθε email οτι χάθηκε το ιστορικό και παπαλα 🤬
filip123go Δημοσ. 24 Μαρτίου Δημοσ. 24 Μαρτίου Εμ... Όταν βάζεις το chatgpt (η ακόμα χειρότερα το Gemini) να σου γράψει κώδικα, αυτά γίνονται. Για να δούμε, what's next.... Ευτυχώς ήταν το timeline και όχι κανένα Google drive. 2
ZoReN Δημοσ. 24 Μαρτίου Δημοσ. 24 Μαρτίου Σε εμένα μου είχε στείλει mail ότι θα διαγραφούν και αν θέλω να συνεχίσω να τα έχω να κάνω κάποιες ρυθμίσεις. 1
logistoulis Δημοσ. 24 Μαρτίου Δημοσ. 24 Μαρτίου Ναι το έπαθα κι εγώ και μου ήρθε mail και έφαγα φρίκη είχα 13 χρόνια ιστορικό Ευτυχώς, στο mail που ήρθε μου πρότεινε να δοκιμάσω να κάνω upload τα δεδομένα που έχει η συσκευή μου και φαίνεται να επανήλθε σε μεγάλο βαθμό το ιστορικό μου.. Αυτό μαζί και με την άλλη περίπτωση που είχαν χαθεί δεδομένα στο drive με κάνει να μην μπορώ να εμπιστευτώ τη google για σοβαρά πράγματα.. δυστυχώς 19 λεπτά πριν, ZoReN είπε Σε εμένα μου είχε στείλει mail ότι θα διαγραφούν και αν θέλω να συνεχίσω να τα έχω να κάνω κάποιες ρυθμίσεις. Αυτό είναι άλλη περίπτωση που λες, αυτό ήρθε σε όλους Το να χαθούν δεδομένα το πάθαμε μερικοί Και πριν πάρω mail είχα δει ότι κάτι δεν πάει καλά όταν θέλησα να τσεκαρω κάποιες μετακινήσεις που είχα κάνει για τη δουλειά και δεν έβλεπα τίποτα στο ιστορικό και το Σάββατο τσουπ σκάει το mail που επιβεβαίωσε ότι τα χάσαμε (και μου είπε να δοκιμάσω να τα κάνω upload από τη συσκευή) Μου κάνει εντύπωση πάντως που τα δεδομένα που ήρθαν από τη συσκευή έχουν κάποια κενά σε άσχετες μέρες σε τυχαίες χρονιές 34 λεπτά πριν, Cyber_Spartacus είπε Δυστυχώς μου ηρθε email οτι χάθηκε το ιστορικό και παπαλα 🤬 Δοκίμασε να κάνεις upload από τη συσκευή
vorlon68 Δημοσ. 24 Μαρτίου Δημοσ. 24 Μαρτίου (επεξεργασμένο) 19 λεπτά πριν, logistoulis είπε Ναι το έπαθα κι εγώ και μου ήρθε mail και έφαγα φρίκη είχα 13 χρόνια ιστορικό Ευτυχώς, στο mail που ήρθε μου πρότεινε να δοκιμάσω να κάνω upload τα δεδομένα που έχει η συσκευή μου και φαίνεται να επανήλθε σε μεγάλο βαθμό το ιστορικό μου.. 🤣🤣 Επεξ/σία 24 Μαρτίου από vorlon68 9
CMOS_Z Δημοσ. 24 Μαρτίου Δημοσ. 24 Μαρτίου 48 λεπτά πριν, logistoulis είπε Ναι το έπαθα κι εγώ και μου ήρθε mail και έφαγα φρίκη είχα 13 χρόνια ιστορικό Ευτυχώς, στο mail που ήρθε μου πρότεινε να δοκιμάσω να κάνω upload τα δεδομένα που έχει η συσκευή μου και φαίνεται να επανήλθε σε μεγάλο βαθμό το ιστορικό μου.. Αυτό μαζί και με την άλλη περίπτωση που είχαν χαθεί δεδομένα στο drive με κάνει να μην μπορώ να εμπιστευτώ τη google για σοβαρά πράγματα.. δυστυχώς Αυτό είναι άλλη περίπτωση που λες, αυτό ήρθε σε όλους Το να χαθούν δεδομένα το πάθαμε μερικοί Και πριν πάρω mail είχα δει ότι κάτι δεν πάει καλά όταν θέλησα να τσεκαρω κάποιες μετακινήσεις που είχα κάνει για τη δουλειά και δεν έβλεπα τίποτα στο ιστορικό και το Σάββατο τσουπ σκάει το mail που επιβεβαίωσε ότι τα χάσαμε (και μου είπε να δοκιμάσω να τα κάνω upload από τη συσκευή) Μου κάνει εντύπωση πάντως που τα δεδομένα που ήρθαν από τη συσκευή έχουν κάποια κενά σε άσχετες μέρες σε τυχαίες χρονιές Δοκίμασε να κάνεις upload από τη συσκευή Προϋπόθεση να είχες ενεργοποιήσει τα αντίγραφα ασφαλείας για το timeline συγκεκριμένα αλλιώς δεν υπάρχει τίποτα. Ενώ κρατάω αντίγραφα και έχω αλλάξει και κινητά χωρίς κανένα πρόβλημα, κάποιο λόγο όμως το timeline δεν ήταν επιλεγμένο... τα έχασα όλα.
freegr Δημοσ. 25 Μαρτίου Δημοσ. 25 Μαρτίου Μήπως για κάποιους ήταν θετικό παρά την αποτυχία; Μήπως συνέβη κάτι που μας το κρύβουν για κάποιο λόγο;
kinhthra Δημοσ. 25 Μαρτίου Δημοσ. 25 Μαρτίου Λοιπόν, τώρα αποφασίστε, τι θέλετε; Μια φορά παραπονιέστε ότι σας παρακολουθούν, τώρα διαμαρτύρεστε ότι δεν σας παρακολουθούν. Αποφασίστε επιτέλους τι θέλετε! 5 5
Just_travel_everywhere Δημοσ. 25 Μαρτίου Δημοσ. 25 Μαρτίου Πραγματικά είναι να απορείς πόσο σοβαρό θεωρούν μερικοί άνθρωποι το να έχουν ιστορικό ετών καταγεγραμμένο σε μια πλατφόρμα!!! Προσωπικά τέλειος αδιάφορο !! 4
Ukforthemoment Δημοσ. 25 Μαρτίου Δημοσ. 25 Μαρτίου 10 ώρες πριν, Cyber_Spartacus είπε Δυστυχώς μου ηρθε email οτι χάθηκε το ιστορικό και παπαλα 🤬 και εμένα ήρθε αλλά το ιστορικό εκεί,ακλόνητο.
logistoulis Δημοσ. 25 Μαρτίου Δημοσ. 25 Μαρτίου (επεξεργασμένο) 9 ώρες πριν, CMOS_Z είπε Προϋπόθεση να είχες ενεργοποιήσει τα αντίγραφα ασφαλείας για το timeline συγκεκριμένα αλλιώς δεν υπάρχει τίποτα. Ενώ κρατάω αντίγραφα και έχω αλλάξει και κινητά χωρίς κανένα πρόβλημα, κάποιο λόγο όμως το timeline δεν ήταν επιλεγμένο... τα έχασα όλα. Ναι το είχα ενεργοποιημένο, πλήρως (αυτό)φακελωμένος Επεξ/σία 25 Μαρτίου από logistoulis
Hellenicsun Δημοσ. 25 Μαρτίου Δημοσ. 25 Μαρτίου Ήρθε και σε μένα το mail. Εγώ βέβαια έχω απενεργοποιημένη αυτή τη λειτουργία 😅
nefos78 Δημοσ. 25 Μαρτίου Δημοσ. 25 Μαρτίου Εγώ έχω στη προηγούμενη συσκευή μου τα δεδομένα του timeline.Εχω αλλάξει συσκευή πριν κανένα τρίμηνο ενώ έχω ενεργοποιημένο το cloud αλλά στη νέα δεν έχει μεταφερθεί τίποτα από το παλιό...άκρη δεν έχω βγάλει μπορεί ή ξέρεις κάποιος πως τα μεταφέρω?
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα