Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλημέρα σε όλους.

Σκέφτομαι να κάνω ηχομόνωση ταβανιου με γυψοσανιδες και ηχομονωτικά.

Σύμφωνα με τον μάστορα θα δω μεγάλη διαφορά.

Στα φόρουμ όμως συνήθως διαβάζω το αντίθετο, εκτός αν τα γραφουν αυτά γι άλλους λογους να ευνοηθούν για να φτιάξουμε παραπάνω πράγματα. (Μάστορες,εταιριες) κλπ...

Θα ήθελα τις γνώμες σας και τις εμπειρίες σας μιας και το κόστος είναι υψηλό για όλους τους τοίχους.

Μου είπαν περίπου 40€ ανά τμ

Δημοσ.
41 λεπτά πριν, kostaspro είπε

Καλημέρα σε όλους.

Σκέφτομαι να κάνω ηχομόνωση ταβανιου με γυψοσανιδες και ηχομονωτικά.

Σύμφωνα με τον μάστορα θα δω μεγάλη διαφορά.

Στα φόρουμ όμως συνήθως διαβάζω το αντίθετο, εκτός αν τα γραφουν αυτά γι άλλους λογους να ευνοηθούν για να φτιάξουμε παραπάνω πράγματα. (Μάστορες,εταιριες) κλπ...

Θα ήθελα τις γνώμες σας και τις εμπειρίες σας μιας και το κόστος είναι υψηλό για όλους τους τοίχους.

Μου είπαν περίπου 40€ ανά τμ

Έχει μεγάλη διαφορά στην ηχομόνωση αν κανεις γυψοσανιδα με πετροβαμβακα οσο γίνεται ποιο παχύ, όμως μιλάμε για ήχο όχι για θορύβους από χτυπήματα η περπάτημα που είναι δύσκολο να εξάλειψης.. 

• Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ.

Δεν είμαι ειδικός αλλά με βάσει την εμπειρία μου. Θορύβους υψηλής συχνότητας οπως συζητήσεις σίγουρα θα δεις διαφορά. Αν ο από πάνω έχει ήχο σύστημα με subwoofers και κάνει party στις χαμηλές δεν θα δεις καμία διαφορά. Φαντάσου σε εμένα στον τέταρτο όροφο κάνει party στο ισόγειο και ακούγεται το μπάσο. Περνάνε οι δονήσεις μέσα από τις κολώνες της πολυκατοικίας. 

• Like 1
Δημοσ.

Κυρίως φασαρία τύπου ομιλίες η κλάμα μωρου απ τους από πάνω. Αλλά θέλω κι εγώ να συζητάω άνετα η να βλέπω τηλεόραση άνετα. 

Ότι υπάρχουν κ θορυβοι επίπλων η περπατήματος υπάρχουν δυστηχως.

Τα 40€ ανά τμ μέτρο είναι καλή τιμή πως σας φαινεται;;;

Δημοσ.

ήχοι που μεταφέρονται μέσω των δομικών στοιχείων θα μειωθούν ελάχιστα Θα έχεις όμως όφελος στις απώλειες θέρμανσης - ψύξης μιας και οι θερμογεφυρες θα μειωθούν στο ελάχιστο Έχω από κατασκευής όλα τα ταβάνια μονωμένα με 3cm dow

Δημοσ.

Ευχαριστώ hp8 αλλά κυρίως με ενοιδοιαφερει να έχω ένα καλό αποτέλεσμα στην ηχομόνωση.. 

Να εξεληφθουν ομιλίες τηλεοράσεις κλπ. Και να μειωθούν καπως κτυπογενεις θορυβοι 

Δημοσ.

Αν θυμάμαι καλα ειναι καλύτερα να μονωσουν οι απο πανω το πατωμα τους. Το οποίο ειναι απίθανο να συμβεί. 

Δες αυτον, ισως σε βοηθήσει να καταλαβεις την διαφορά πριν και μετα τη μόνωση :

https://youtu.be/ctHOiqO3K7U?si=N_wxUIfZ0ep00A9C

Δημοσ.
39 λεπτά πριν, kostaspro είπε

Ευχαριστώ hp8 αλλά κυρίως με ενοιδοιαφερει να έχω ένα καλό αποτέλεσμα στην ηχομόνωση.. 

Να εξεληφθουν ομιλίες τηλεοράσεις κλπ. Και να μειωθούν καπως κτυπογενεις θορυβοι 

Όλοι αυτοί οι ήχοι τηλεόραση ομιλίες κλάμα μωρού θα εξαλείφθουν με έναν πετροβαμβακα 5cm + γυψοσανιδα.

Προσοχή όχι φελιζολ απαγορεύεται εσωτερικά, μόνο άκαυστα υλικά.

Εγώ σε μεζονέτα τριών πατωμάτων με γυψοσανιδα και πετροβαμβακα σε όλα τα ταβάνια και εσωτερική σκάλα, αν είμαι στο ισόγειο δεν μπορώ να φωνάξω και να με ακούσουν ούτε στον πρώτο όροφο πρέπει να ανέβω απάνω, όμως χτυπήματα από πτώση αντικειμένων δυνατά ακούγονται.

Τώρα για το κόστος δεν μπορώ να σου απαντήσω, θα χρειαστείς και ηλεκτρολογο για να σου κανει προέκταση των καλωδίων για τα φώτα εκτός και βάλεις σποτάκια που και εκεί θα χρειαστεί ηλεκτρολογο..

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...