Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
17 λεπτά πριν, Paladin-}LoA{- είπε

@TNT2 το έχεις το τέρας αυτό; Έχω την Diamond Banshee, δύο STB voodoo 3 3000 AGP, μια STB Voodoo 5 5500 AGP και άλλη μία PCI. Έχουν συναισθηματική αξία για μένα, τα καλύτερα χρόνια μου σε gaming τα πέρασα με αυτές τις κάρτες.

Όχι 😋 απλά βρήκα την φωτό στο ίντερνετ. Αυτό που είχαν κάνει με VSA αρχιτεκτονική ήταν άξιο αναφορας. Είχαν καταφέρει παράλληλους επεξεργαστές αλλά pci, σε πρωτόκολλο agp. Δεν θυμάμαι να είχαν κυκλοφορήσει λειτουργικές voodoo5 6000. H επόμενη γενιά ήταν η rampage αν θυμάμαι σωστά που θα υποστήριζε κ T&L. Ήταν μπροστά για την εποχή τους, με το πρωτόκολλο Glide.

• Like 1
  • Thanks 1
  • Απαντ. 99
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 hour ago, betkarh said:

Το 5% της nvidia που το ειδες?Θα σου δειξω παιχνιδια που ειναι χειροτερη

Συμφωνω οτι σε καποια παιχνιδια ειναι δυνατοτερη η AMD αλλα συμβαινει και το αντιθετο. Οπως ειπα και νωριτερα εαν καποιος δεν επιθυμει τα "εξτρα" της nvidia δεν νομιζω οτι αξιζει η διαφορα στα χρηματα.

Ωστοστο στις τιμες που τις δινουν τα ελληνικα καταστημα θεωρω οτι δεν αξιζει καμια 😁

image.png.b718cd416e24dc03dbd5150bff8a11c9.pngimage.png.8958c10d5baa69cab45166887da6f54d.png

Πηγη: 

Επεξ/σία από Shyn
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
8 λεπτά πριν, Shyn είπε

Συμφωνω οτι σε καποια παιχνιδια ειναι δυνατοτερη η AMD αλλα συμβαινει και το αντιθετο.
image.png.b718cd416e24dc03dbd5150bff8a11c9.pngimage.png.8958c10d5baa69cab45166887da6f54d.png

Πηγη: 

Αυτο λεω ρε αδερφε.Αλλου κερδιζει η μια αλλου κερδιζει η αλλη.Αναλογα το παιχνιδι.Κοστιζουν ομως το ιδιο....?

Επεξ/σία από betkarh
  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 minutes ago, betkarh said:

Αυτο λεω ρε αδερφε.Αλλου κερδιζει η μια αλλου κερδιζει η αλλη.Αναλογα το παιχνιδι

Ναι σορρυ, μιλησα για μεσο ορο!

Επεξ/σία από Shyn
Δημοσ.
1 ώρα πριν, Paladin-}LoA{- είπε

Αν και κάτοχος καρτών nvidia (έχω και ορισμένες AMD) ποτέ δεν την χωνεψα. Για χρόνια δεν σκεφτόμουν καν να πάρω κάρτα τους, δεν μου άρεσε αυτό που έκαναν στο brand της 3dfx όταν την εξαγόρασαν.Για μένα η 3dfx ήταν, είναι και θα είναι ότι πιο legendary σε κάρτες γραφικών και το legacy αυτού του brand δεν θα το ξεπεράσει ποτέ της η nvidia ανεξάρτητα αν το πέταξε στα σκουπίδια κυριολεκτικά, κρατώντας μόνο το SLI.

Πιάσε κόκκινο,ειδικά για την 3dfx δεν θα τα ελεγα καλύτερα,κάτοχος ακόμα της 3000 και ψάχνω για την 5500

• Thanks 1
Δημοσ.
15 minutes ago, dhmhtries22 said:

Πιάσε κόκκινο,ειδικά για την 3dfx δεν θα τα ελεγα καλύτερα,κάτοχος ακόμα της 3000 και ψάχνω για την 5500

Είναι ακριβές η αλήθεια είναι. Την πρώτη μου 5500 την είχα σε ένα Board Asus A7M-266D με δύο επεξεργαστές MP 2200+, δίσκους SCSI σε RAID, 2 GB RAM κλπ.

• Like 1
Δημοσ.

Όταν με το καλό πέσουν οι τιμές στα επίπεδα που ανακοίνωσαν και έχουν βελτιώσει τους adrenaline drivers, το βλέπουμε. Πάντως παντού διαβάζω ενθαρρυντικά πραγματάκια. Είδωμεν!

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
7 ώρες πριν, Dr_Pepper είπε

εγώ την βλέπω να τρέχει 12 βαθμούς πιο κρύα απο την 5080

ναι ισχύει image.png.263a14dc5d4c61ae9d56e38db6b4a301.png

Δε θέλα να στο χαλάσω αλλά δε τα λες όλα τα του αρθρου, απλά ανέβασες μια φώτο κάτω από περιεργες προυποθεσεις

Να σε ενημερωσω εδω ότι μια 5080 με τα αναλογα undervolt και overclocking φτάνει ευκολα μια 4090 , η 5080 ειναι beast OC

Χαλάρωσε λοιπόν, ειναι μια εξαιρετικη κάρτα με αντιπαλο ξεκαθαρα την 5070ti και όχι την 5070 (που την γονατιζει)

Σε θεμα VFM είνα ξεκαθαρα νικητης

Σε επιδόσεις top αλλά στη mid range κατηγορία

Οταν με το καλό διορθωσει τις τιμές η Nvidia - που το ξεφτίλισε στη κυριολέξια - ο κόσμος θα γυρισει σε 5080 και 5090 χωρίς δευτερη κουβεντα

Το καλό στην περίπτωση είναι οτι επιβάλλεται να ταρακουνηθει τώρα ο πετσινος ώστε να πέσουν οι τιμες

Επεξ/σία από whiteman7
  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
4 ώρες πριν, ZELOMOTH είπε

Δίκιο εχεις...Πάνω στα καλώδια που καίγονται απ τα 700watt  εννοείς ε?

'Η στα λιγότερα Rops παρα δίπλα εννοείς?

Αααα οχι... Στις black screens  θα θες να πεις με τους τέλειους drivers του μπάρμπα Πετσούλια...

ΟΧΙ. Το βρήκα! Στις υπερδιπλάσιες τιμές απο την πραγματική αξία εννοείς και χωρίς να υπάρχουν καν κάρτες!

Ε θα το έβρισκα κάποια στιγμή που θα μου πήγαινε...!!!🤣

Πάνω στο σχόλιο αυτό παραθέτω το βίντεο με τον αείμνηστο Borja όπου αν και "κοροϊδεύουν" είναι όλα αλήθειες και είναι και όπως τα είπες. 

https://youtu.be/pCyNp8aPcsY

Επεξ/σία από Hugo
  • Haha 2
Δημοσ.

Για να μιλάνε όλοι γιαυτές τις κάρτες κάτι καλό έχει κάνει η AMD.

Καιρός ήταν γιατί αυτό το πράγμα με τις nvidia σε εξωφρενικές τιμές και με μικρές βελτιώσεις κάθε γενιά είχε παραγίνει. 

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Να πούμε όμως και την αλήθεια.... ούτε πρωτοποριακό προιόν είναι, ούτε φθηνό. Απλά βρέθηκε τη κατάλληλη στιγμή που η nvidia ενδιαφερεται για το "ΑΙ", έχει ξεφτυλίσει τις τιμές και το κυριώτερο δεν έχει διαθεσιμότητα, οπότε σκάει κάτι ευπρεπές στην αγορά, σε τιμή που θα έπρεπε να είναι χαμηλώτερη (αν αναλογιστούμε το μέγεθος του chip, δηλαδή το πραγματικό κόστος), αλλα παραμένει χαμηλότερη του ανταγωνισμού και γι αυτό πουλάει. Πραγματικά της έκατσε πολύ καλά η συγκυρία, καλές πωλήσεις με μεγάλο περιθώριο... και ελπίζω να το εκμεταλλευτεί όσο περισσότερο γίνεται.

Επεξ/σία από evark
  • Like 2
  • Thanks 1
Δημοσ.

Πάντως και τα 810 ευρώ που ζητάει σε προσφορά στο αμαζον έναντι των 850 ευρώ της 5070ti σε προσφορά (έστω και αν της amd είναι πολύ καλύτερη υλοποίηση) δεν το λες και οτι αξίζει ίσα ίσα είναι πανάκριβη. Τώρα αν στην Αμερική την έχουν 200 ευρώ κάτω της 5070ti δεν μας νοιάζει κιολας γιατί δεν μπορούμε να την πάρουμε χωρίς εξωφρενικά τελωνεία (αν έρχεται κιολας). Οπότε για ευρώπη δεν βλέπω πουθενά καμιά καλή τιμή της 9070xt έναντι του ανταγωνισμού. Για 40 ευρώ δεν το σκέφτεσαι καν να πας στην 5070ti με όλα τα καλούδια της rt, dlss4 και δε συμμαζεύεται. Δεν είμαι funboy έχω περάσει και από τις δύο εταιρείες και ξέρω ποια εταιρεία τα τελευταία χρόνια έχει το καλύτερο προϊόν. Παλιά που δεν είχαμε rt και dlss και τέτοια θα έλεγα πάρτε την πιο φθηνή αλλά έχουν αλλάξει οι εποχές και η amd πρέπει να χαμηλώσει και άλλο τις τιμές ή να κοντράρει σε τεχνολογίες την  nvidia αν θέλει να την κερδίσει ποτέ, αλλιώς ο κόσμος λογικό είναι να δίνει λίγα παραπάνω χρήματα να πάρει την Nvidia (γιατί στην ευρώπη για λίγα παραπάνω πρόκειται σε προσφορά).  

• Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
52 minutes ago, oraiustepe said:

Πάντως και τα 810 ευρώ που ζητάει σε προσφορά στο αμαζον έναντι των 850 ευρώ της 5070ti σε προσφορά (έστω και αν της amd είναι πολύ καλύτερη υλοποίηση) δεν το λες και οτι αξίζει ίσα ίσα είναι πανάκριβη. Τώρα αν στην Αμερική την έχουν 200 ευρώ κάτω της 5070ti δεν μας νοιάζει κιολας γιατί δεν μπορούμε να την πάρουμε χωρίς εξωφρενικά τελωνεία (αν έρχεται κιολας). Οπότε για ευρώπη δεν βλέπω πουθενά καμιά καλή τιμή της 9070xt έναντι του ανταγωνισμού. Για 40 ευρώ δεν το σκέφτεσαι καν να πας στην 5070ti με όλα τα καλούδια της rt, dlss4 και δε συμμαζεύεται. Δεν είμαι funboy έχω περάσει και από τις δύο εταιρείες και ξέρω ποια εταιρεία τα τελευταία χρόνια έχει το καλύτερο προϊόν. Παλιά που δεν είχαμε rt και dlss και τέτοια θα έλεγα πάρτε την πιο φθηνή αλλά έχουν αλλάξει οι εποχές και η amd πρέπει να χαμηλώσει και άλλο τις τιμές ή να κοντράρει σε τεχνολογίες την  nvidia αν θέλει να την κερδίσει ποτέ, αλλιώς ο κόσμος λογικό είναι να δίνει λίγα παραπάνω χρήματα να πάρει την Nvidia (γιατί στην ευρώπη για λίγα παραπάνω πρόκειται σε προσφορά).  

Τα 40 ευρω που τα ειδες? 1000 ευρω εχει η φθηνοτερη ti στο Amazon σε σχεση με τα 780 της 9070 xt.  Εκτος αν χαλασανε τα μαθηματικα μου αυτο ειναι 220 ευρω διαφορα. Για να μην μιλησουμε για το Ελλαδισταν που η διαφορα ξεκιναει απο τα 250 ευρω.

Firefox_Screenshot_2025-03-25T23-51-58_538Z.png.e8cccd2a063f5339d6985320242c2913.png

Firefox_Screenshot_2025-03-25T23-53-58_596Z.png.b6cfe4c9c2295eee37f125e2a0dbcbe7.png

Επεξ/σία από Crus
Δημοσ.

Ναι από τις 

13 ώρες πριν, dsi44 είπε

ναι απο τις 100 που πουλησε με τις 7000 πηγε στις 1000

Ήμουν ένας από τους 100 που αγόρασε την RX 7800XT, η καλύτερη αγορά που έκανα ποτέ. 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...