Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Η SpaceX αναπτύσσει ένα νέο πιάτο Starlink που θα προσφέρει διαδίκτυο ταχύτητας 1 Gbps στους πελάτες, σημαντική αύξηση από τις τρέχουσες ταχύτητες λήψης που κυμαίνονται γύρω στα 200Mbps.

Η πληροφορία αναφέρθηκε σε ένα διαδικτυακό σεμινάριο για μεταπωλητές του Starlink, σύμφωνα με άτομο που παρακολούθησε την παρουσίαση

Φαίνεται πως οι πελάτες θα χρειαστεί να αγοράσουν το νέο πιάτο για να αποκτήσουν πρόσβαση στις ταχύτητες gigabit. Η SpaceX θα πρέπει επίσης να προχωρήσει στην προγραμματισμένη αναβάθμιση του συστήματος δορυφόρων της Starlink, που θα περιλαμβάνει την αξιοποίηση ευρύτερου φάσματος ραδιοσυχνοτήτων για το δορυφορικό σύστημα διαδικτύου.

Η εταιρεία αναμένει ακόμη την έγκριση της FCC για τις αναβαθμίσεις, αλλά οι προτεινόμενες βελτιώσεις υπόσχονται να αυξήσουν τις ταχύτητες του Starlink σε επίπεδα ανταγωνιστικά με επίγεια δίκτυα οπτικών ινών. Υπάρχει πιθανότητα η SpaceX να κυκλοφορήσει το gigabit πιάτο αργότερα φέτος, αλλά αυτό εξαρτάται από το αν το όχημα Starship της εταιρείας θα μπορέσει να αναπτύξει επιτυχώς δορυφόρους Starlink τρίτης γενιάς V3.

"Στην επόμενη γενιά, θα έχουμε μικρότερες δέσμες, μεγαλύτερη χωρητικότητα ανά δέσμη, χαμηλότερη καθυστέρηση", δήλωσε η Πρόεδρος της SpaceX, Gwynne Shotwell τον Νοέμβριο, προσθέτοντας ότι οι ταχύτητες του Starlink θα φτάσουν έως και τα 2 gigabit.

Η SpaceX ενδέχεται να διαθέσει το προϊόν gigabit στους εταιρικούς πελάτες πριν από τους καταναλωτές, ακολουθώντας το μοτίβο της να προσφέρει τις πιο ισχυρές υπηρεσίες της πρώτα σε επιχειρήσεις.

Εν τω μεταξύ, το διαδικτυακό σεμινάριο της SpaceX ανέφερε επίσης την κυκλοφορία ενός ανανεωμένου επίπεδου πιάτου υψηλής απόδοσης Starlink για εταιρικούς πελάτες. Η εταιρεία έχει ήδη μειώσει την τιμή του υπάρχοντος επίπεδου πιάτου υψηλής απόδοσης από 2.499 δολάρια σε 1.499 δολάρια — ένδειξη ότι προσπαθεί να διαθέσει το εναπομείναν απόθεμα.

Το άλλο αξιοσημείωτο νέο είναι ότι η SpaceX ετοιμάζει ένα ακόμη μοντέλο που θα ακολουθήσει το πιάτο Starlink Mini, το οποίο σήμερα κοστίζει 499 δολάρια στις ΗΠΑ. Ωστόσο, ειδικοί σε θέματα δορυφόρων έχουν αναφέρει ότι αναμένουν πως οι πελάτες θα χρειαστούν ένα νέο πιάτο για να αποκτήσουν πρόσβαση σε ταχύτητες gigabit, καθώς το τρέχον hardware του Starlink δεν είναι κατασκευασμένο για να υποστηρίξει τις πρόσθετες ζώνες ραδιοσυχνοτήτων που απαιτούνται για τις ταχύτητες gigabit.

Ωστόσο, οι προγραμματισμένες αναβαθμίσεις της SpaceX για το δίκτυο Starlink θα μπορούσαν να προσφέρουν βελτιώσεις ταχύτητας και στους χρήστες με υπάρχοντα πιάτα.

"H Starlink ζητά επίσης από την FCC άδεια για χαλάρωση των ορίων ισχύος που ισχύουν για τις υπάρχουσες συνδέσεις ζώνης Ku και να επιτρέψει στους δορυφόρους να λειτουργούν σε χαμηλότερα ύψη και χαμηλότερες γωνίες ανύψωσης", δήλωσε ο αναλυτής της δορυφορικής βιομηχανίας Tim Farrar τον Οκτώβριο. "Έτσι, η απόδοση για τα υπάρχοντα πιάτα ζώνης Ku θα βελτιωθεί, και θα μπορούσε να είναι πιο εφικτή η συγκέντρωση πολλαπλών τερματικών και η επίτευξη ταχυτήτων λήψης gigabit με αυτόν τον τρόπο."

View full article

• Απαντ. 31
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Δημοσ.

έχει κανείς παιδιά στην Ελλάδα το starlink και εάν ναι αξίζει για την επαρχία που συνήθως οι συνδέσεις είναι για κλάματα?  Εχω διαβάσει ότι είναι εξαιρετικά ακριβό .

• Like 3
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
6 λεπτά πριν, jerry banana είπε

έχει κανείς παιδιά στην Ελλάδα το starlink και εάν ναι αξίζει για την επαρχία που συνήθως οι συνδέσεις είναι για κλάματα?  Εχω διαβάσει ότι είναι εξαιρετικά ακριβό .

Εχουν μερικες χιλιαδες συνδεσεις στην Ελλαδα. 349€ ο εξοπλισμος και 40€ ο μηνας. Την εγκατασταση την κανεις μονος σου..

Επεξ/σία από gorge18
  • Like 6
  • Thanks 1
Δημοσ.
3 minutes ago, jerry banana said:

Καλά εξαιρετικά ακριβό δεν θα το έλεγα. Εγώ το πήρα από Κώτσο που είχε προσφορά που ανέβηκε εδώ στο insomnia στα 250€ και μετά η συνδρομή είναι στα 40€/μήνας. Βέβαια δεν είναι όλα τέλεια, είσαι πάντα πίσω από CGNAT και ξεχνάς το να δεις κάμερες κτλ μόνο με VPN και έχει πολύ κακό upload. Δεν ξέρω πόσο θα έχει στο 1000άρι αλλά τώρα που είναι 30mbps (δεν τα έχω πιάσει ποτέ) και το κατέβασμα παίζει από 90mbps ως 480mbps με ένα μ.ο. τα 220mbps.
Η αρχική αγορά είναι το άσχημο μετά νομίζω σαν συνδρομή δεν είναι τόσο κακή. Βέβαια αν πιάνεις καλό 5G σήμα ίσως κάποιο 5G router και κάρτα κινητής να είναι καλύτερο; Εδώ που μένω έχω 1 γραμμή με το ζόρι και σε Nova και σε Vodafone οπότε και που έχω unlimited data πάνε χαμένα με τόσο κακό σήμα.

• Like 4
Δημοσ.
4 λεπτά πριν, comfuzio είπε

ξεχνάς το να δεις κάμερες κτλ

Οι περισσοτερες "καμερες" τωρα μπορεις και με cloud να δεις. Και λειτουργουν κανονικα. Απλα δεν μπορεις πορτες να ανοιξεις και εκει θες καποια vpn λυση. 

• Like 1
Δημοσ.
2 minutes ago, gorge18 said:

Οι περισσοτερες "καμερες" τωρα μπορεις και με cloud να δεις. Και λειτουργουν κανονικα. Απλα δεν μπορεις πορτες να ανοιξεις και εκει θες καποια vpn λυση. 

Οι περισσότερες δεν είναι όλες όμως.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
30 minutes ago, jerry banana said:

30 χιλιάδες συνδέσεις με πρόσφατη εκτίμηση και αυξάνονται καθημερινά.

Το "ακριβό" είναι σχετικό. 40 ευρώ το μήνα έχει η στάνταρ έκδοση (χωρίς δεσμεύσεις συμβολαίων και απεριόριστη χρήση), συν άλλα 250-350 ευρώ για τον εξοπλισμό, ανάλογα αν θα πετύχει κάποιος περίοδο προσφορών ή όχι. Όταν η μοναδική άλλη επιλογή είναι τα 5 Mbps του χαλκού, τότε δίνουμε 40 το μήνα και λέμε κι ευχαριστώ από πάνω. Ομοίως και οι περιορισμοί για κάμερες κλπ. Αν δεν παίζουν οι κάμερες στο CGNAT, τότε ας μην πάρει κάποιος Starlink και ας μείνει στα 5 Mbps του χαλκού ή (συχνά) στα 2 Mbps του 5G όταν έρχονται οι τουρίστες το 15Αύγουστο.

Κακή εξέλιξη αυτή με το νέο πιάτο πάντως. Μέχρι τώρα ο περισσότερος κόσμος πίστευε ότι θα μπορούσαμε να πιάσουμε τις gigabit ταχύτητες με τα υπάρχοντα πιάτα, ακόμα και τα v2 με το μοτέρ. Τώρα θα μας βάλει στο τριπάκι να αναβαθμίσουμε τον εξοπλισμό (και τον παλιό τι θα τον κάνουμε...). Εκτός αν περάσει αυτό που λένε με την FCC (που λογικά θα το καταφέρει ο Musk τώρα που κάνει κουμάντο και επίσημα) ώστε να έχουμε μεγαλύτερη ταχύτητα με τα παλιότερα πιάτα που τώρα πάνε μέχρι 400 Mbps περίπου. 

Και φυσικά μένει να δούμε τι είδους συνδρομή θα έχει το 1 Gbps.

Επεξ/σία από nzeppos
  • Like 3
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
35 minutes ago, comfuzio said:

Βέβαια δεν είναι όλα τέλεια, είσαι πάντα πίσω από CGNAT .

Μπορείς να έχεις public IP με την συνδρομή των 50€/μηνα. Εαν το χρειάζεσαι, το επιπλέον κόστος των +10€ είναι ασήμαντο

30 minutes ago, gorge18 said:

Απλα δεν μπορεις πορτες να ανοιξεις και εκει θες καποια vpn λυση. 

Μπορείς χωρίς vpn με δικό σου router και λειτουργία bridge το starlink (+την public IP που αναφέρω παραπάνω)

Επεξ/σία από mike299
  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
50 λεπτά πριν, jerry banana είπε

Μπά κανένας μόνο 27851 ατομα μέχρι στιγμης

Επεξ/σία από dream21
  • Haha 4
Δημοσ.
52 λεπτά πριν, jerry banana είπε

Έχω δύο. Ένα στα Γιάννενα ένα Λευκάδα. Η ταχύτητα του από 300 μέχρι 450 τον μήνα 40€ απεριόριστα όλα. Μακριά από ΟΤΕ 

• Like 7
  • Thanks 2
Δημοσ.
32 minutes ago, nzeppos said:

πορούσαμε να πιάσουμε τις gigabit ταχύτητες με τα υπάρχοντα πιάτα, ακόμα και τα v2 με το μοτέρ. Τώρα θα μας βάλει στο τριπάκι να αναβαθμίσουμε τον εξοπλισμό (και τον παλιό τι θα τον κάνουμε...). 

θα τον πουλήσεις μεταχειρισμένο σε κάποιον που δεν τον ενδιαφέρει να έχει τόσο μεγάλη ταχύτητα.. εγώ πχ σκέφτομαι να βάλω στο εξοχικό, που τώρα έχω χαλκό και δίνω 23 ευρώ/μήνα όλο το χρόνο, κάνω δεν κάνω χρήση.. οπότε σκέφτομαι να το γυρίσω σε starlink και να πληρώνω μόνο όταν είμαι εκεί... όπως τα έχω υπολογισει στα ίδια λεφτά θα μου έρχεται τον χρόνο, αλλά θα έχω καλύτερες ταχύτητες.. 

• Like 1
Δημοσ.
40 λεπτά πριν, gorge18 είπε

Κάμερες βλέπεις κανονικά synology μπαίνεις κανονικά γενικά  απομακρυσμένα μπαίνεις παντού σε όλα 

• Like 1
  • Super Moderators
Δημοσ.
16 minutes ago, mike299 said:

Μπορείς να έχεις public IP με την συνδρομή των 50€/μηνα. Εαν το χρειάζεσαι, το επιπλέον κόστος των +10€ είναι ασήμαντο

Local Priority λέγεται το συγκεκριμένο plan (Business)?

Δημοσ.
5 minutes ago, Thresh said:

Local Priority λέγεται το συγκεκριμένο plan (Business)?

Priority - 40GB το γράφει

image.png.212d5142c0ea3e91b1fbbc4f8d72a6b7.png

image.png.688492b3b9432fd55c9059f9b1d8d61c.png

• Super Moderators
Δημοσ.
1 minute ago, mike299 said:

Priority - 40GB το γράφει

image.png.212d5142c0ea3e91b1fbbc4f8d72a6b7.png

image.png.688492b3b9432fd55c9059f9b1d8d61c.png

My bad, γιατί δεν είναι κάπου εμφανές στο site παρά μόνο το Local Priority για Business, το οποίο είναι σφαγή του Δράμαλη...

• Haha 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...