Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Λοιπόν, ας αφήσουμε την έννοια του νόμου απ’ έξω και ας δούμε την ουσία.

Οι περισσότεροι πυροσβεστήρες αυτοκινήτων είναι είτε αφρού είτε σκόνης, με χωρητικότητα 750 ml/g έως 1000 ml/g.

Αμφότεροι, όμως, δημιουργούν τεράστιο χάος και λήγουν σε πολύ μικρά διαστήματα, ενώ αν υπάρξει διαρροή, την έβαψες.

Για να μιλήσουμε για ρεαλιστική κατασβεστική ικανότητα, πρέπει να αναφερθούμε σε πυροσβεστήρες 2 kg και άνω.

Στα 2 kg, όμως, βρίσκεις πυροσβεστήρες CO₂, οι οποίοι είναι απόλυτα καθαροί.

Επιπλέον, οι πυροσβεστήρες στερεάς κατάστασης (solid-state) νιτρικού καλίου φαίνονται εξαιρετικά καλοί: είναι μικροί, έχουν τεράστια διάρκεια και ΔΕΝ έχουν ημερομηνία λήξης. Κατασκευάζονται από την ESP INTERNATIONAL SRL στην Ιταλία.

Εσείς τι θα επιλέγατε και για ποιον λόγο;

Εγώ προσωπικά θα επέλεγα πυροσβεστήρα νιτρικού καλίου με διάρκεια 100 δευτερολέπτων.

Επεξ/σία από 11osmikrosmhtsos
  • Like 1
Δημοσ.
13 minutes ago, 11osmikrosmhtsos said:

Λοιπόν, ας αφήσουμε την έννοια του νόμου απ’ έξω και ας δούμε την ουσία.

Οι περισσότεροι πυροσβεστήρες αυτοκινήτων είναι είτε αφρού είτε σκόνης, με χωρητικότητα 750 ml/g έως 1000 ml/g.

Αμφότεροι, όμως, δημιουργούν τεράστιο χάος και λήγουν σε πολύ μικρά διαστήματα, ενώ αν υπάρξει διαρροή, την έβαψες.

Για να μιλήσουμε για ρεαλιστική κατασβεστική ικανότητα, πρέπει να αναφερθούμε σε πυροσβεστήρες 2 kg και άνω.

Στα 2 kg, όμως, βρίσκεις πυροσβεστήρες CO₂, οι οποίοι είναι απόλυτα καθαροί.

Επιπλέον, οι πυροσβεστήρες στερεάς κατάστασης (solid-state) νιτρικού καλίου φαίνονται εξαιρετικά καλοί: είναι μικροί, έχουν τεράστια διάρκεια και ΔΕΝ έχουν ημερομηνία λήξης. Κατασκευάζονται από την ESP INTERNATIONAL SRL στην Ιταλία.

Εσείς τι θα επιλέγατε και για ποιον λόγο;

Εγώ προσωπικά θα επέλεγα πυροσβεστήρα νιτρικού καλίου με διάρκεια 100 δευτερολέπτων.

Δώσε μας περισσότερες πληροφορίες για τον πυροσβεστήρες στερεάς κατάστασης (solid-state) νιτρικού καλίου.

• Like 2
  • Haha 2
Δημοσ.

Ο δίκιλος διοξειδίου που κουβαλάω με έχει βγάλει ασπροπρόσωπο και σε φωτιά στο μηχανοστάσιο (αμάξι τρίτου, ευτυχώς) και για φωτιά σε κάδο σκουπιδιών που παρατήρησα ενώ οδηγούσα. Σέρβις πάντα κάθε χρόνο και ειδικό mount στο πορτ μπαγκάζ στο καθημερινό και πίσω από τον συνοδηγό στο αγωνιστικό. 

Δεν βλέπω γιατί να πάω σε κάτι διαφορετικό εφόσον με καλύπτει και είναι αποδεδειγμένα ικανό να κατασβέσει εστίες που θα ξεκινήσουν στο αυτοκίνητο ή θα βρεις στον δρόμο σου. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
5 ώρες πριν, filarhos είπε

Δώσε μας περισσότερες πληροφορίες για τον πυροσβεστήρες στερεάς κατάστασης (solid-state) νιτρικού καλίου.

Ναι, κατατάσσονται στην κατηγορία της πυρόσβεσης με συμπυκνωμένο αερόλυμα, αντίστοιχο με το HALON. Πρόκειται για ένα στερεό εναιώρημα εντός αδρανούς αερίου.

Αυτά τα σωματίδια αντιδρούν έμμεσα με τη φωτιά, διασπώνται και τελικά δεσμεύουν το οξυγόνο, ενώ ταυτόχρονα το αδρανές αέριο το εκτοπίζει.

Γενικά, θεωρείται μέθοδος κατάσβεσης μέσω αναστολής της αντίδρασης, σε αντίθεση με το CO₂, που ψύχει και εκτοπίζει το οξυγόνο.

Έτσι, η φωτιά σβήνει. Πολύ απλοικα πάντα

1 ώρα πριν, kostas_anes είπε

Ο δίκιλος διοξειδίου που κουβαλάω με έχει βγάλει ασπροπρόσωπο και σε φωτιά στο μηχανοστάσιο (αμάξι τρίτου, ευτυχώς) και για φωτιά σε κάδο σκουπιδιών που παρατήρησα ενώ οδηγούσα. Σέρβις πάντα κάθε χρόνο και ειδικό mount στο πορτ μπαγκάζ στο καθημερινό και πίσω από τον συνοδηγό στο αγωνιστικό. 

Και εγώ θα επέλεγα CO₂, αλλά πρόκειται για μια απαρχαιωμένη μέθοδο "brute force", ανεξάρτητα από το γεγονός ότι οι πυροσβεστήρες αυτοί είναι ογκώδεις.

Επεξ/σία από 11osmikrosmhtsos
Δημοσ.

Πες μας και από πού θα το πάρεις! Τιμές...

Γενικά θα ήθελα κι εγώ να πάρω έναν πυροσβεστήρα αλλά 2κιλος είναι ογκώδης...

Δημοσ.

Έχω έναν 6κιλο ξηράς κονεως.

Δεν έχει χρειαστεί μέχρι τώρα αλλά ελπίζω αν τύχει να φτάσει.

• Confused 2
Δημοσ.
3 ώρες πριν, filarhos είπε

Πες μας και από πού θα το πάρεις! Τιμές...

Γενικά θα ήθελα κι εγώ να πάρω έναν πυροσβεστήρα αλλά 2κιλος είναι ογκώδης...

ναι εννοειται, περιμενω απαντησεις κατασβεστικης ικανοτητας, απο την μαμα εταιρια και οχι απο το franchising 

1 ώρα πριν, NickTG είπε

Έχω έναν 6κιλο ξηράς κονεως.

Δεν έχει χρειαστεί μέχρι τώρα αλλά ελπίζω αν τύχει να φτάσει.

φορτηγο εχεις? 6kg σβηνει την φωτια στην Ευβοια

1 ώρα πριν, cthulhucarbide είπε

Έχω έναν μικρό που είχα πάρει από το Lidl για να μην με γράψουν

Με ενδιαφερει η ουσια, ενας 8B ή 13B δεν κανει για τιποτα δυστυχως ειναι μονο για τα ματια του νομου

• Like 1
  • 3 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Μπορείτε να πάρετε έναν σαν τον παρακάτω που πληροί τις προδιαγραφές ελάχιστης κατασβεστικής ικανότητας που ορίζει ο νόμος χωρίς να έχει τον όγκο του δίκιλου, ενώ μπορεί και να συντηρηθεί.

https://www.skroutz.gr/s/22862377/Mobiak-Pyrosvestiras-Aytokinitou-Xiras-Skonis-ABC-1kg-MBK04-010PA-P1E.html

Επεξ/σία από agnostos13
Δημοσ.
21 ώρες πριν, agnostos13 είπε

Μπορείτε να πάρετε έναν σαν τον παρακάτω που πληροί τις προδιαγραφές ελάχιστης κατασβεστικής ικανότητας που ορίζει ο νόμος χωρίς να έχει τον όγκο του δίκιλου, ενώ μπορεί και να συντηρηθεί.

σκονης

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...