imr Δημοσ. 30 Μαρτίου Δημοσ. 30 Μαρτίου 7 minutes ago, AMANDA2003 said: Κι εγω τα εχω αμελησει παρα πολυ λογω φοβιας . Ολο λεω θα παω κι ολο το αναβαλλω Σκέψου ότι το σφράγισμα δεν πονάει καθόλου. Η απόνεύρωση θα σε έχει πεθάνει στον πόνο μέχρι να πας στον οδοντιατρο. Όσο το ξαναβάλεις πολλαπλαδιαζονται τα προβληματα 1
Nabuko Δημοσ. 30 Μαρτίου Δημοσ. 30 Μαρτίου 1 ώρα πριν, AMANDA2003 είπε Κι εγω τα εχω αμελησει παρα πολυ λογω φοβιας . Ολο λεω θα παω κι ολο το αναβαλλω Συνέχισε να το αναβάλλεις 8
prometheas Δημοσ. 30 Μαρτίου Δημοσ. 30 Μαρτίου Aν σε βολεύει Μαρούσι σου έχω πρόταση. Εννοείται οτι αν σε ενοχλει ο πόνος που μπορει να προκαλέσει ακομα και ενας καθαρισμος θα χρειαστεί να του το πεις να σου κάνει ένεση. Εγω πχ εχω ενα περιεργο θεμα και ενω στην ανω γνάθο είμαι σχεδόν αναίσθητος στον πόνο, οταν πρέπει να γινει κατι στην κάτω γνάθο δεν την παλεύω με τιποτα και θελω οπωσδήποτε ένεση.. Πάντως αυτό που ειπώθηκε παραπάνω ειναι σοφό "εαν αμελεις τα δόντια σου θα το πληρωσεις και σε πονο και σε κοστος"
Petros Electron Δημοσ. 30 Μαρτίου Δημοσ. 30 Μαρτίου (επεξεργασμένο) Εμενα πριν 3 χρόνια μου χάλασε ενας τραπεζίτης δεν σωζόταν με σφράγισμα γιατι ειχε μεγάλη τρύπα και ηταν ανάμεσα σε άλλο δόντι, όποτε επρεπε να το βγάλω. Αλλά επειδή το χρειαζόμουν το δόντι αυτο για το μάσημα της τροφής αποφάσισα να βάλω εμφύτευμα τιτάνιου το οποίο πάει στο "χιλιαρικακι". Πηγα σε εναν απο τους καλύτερους της Αθήνας, δεν θα πω σε ποιον για να μην κανω διαφήμιση. Το δοντι δεν μπαίνει αμέσως, σε 1η φάση μπαίνει το εμφύτευμα 'η βίδα" δηλαδή και μετα απο κάποιους μήνες αφού ειναι οκ το οστό και δεν εχει υποχωρήσει μπαίνει και το δοντι. Αφου λοιπόν πηγα και μου είπαν ολα καλα δεν θα πονέσεις καθόλου, εβαλα το εμφύτευμα και έφυγα για το σπίτι. Θυμαμαι ηταν το τελευταίο Σαββατο πριν την μεγαλη εβδομάδα του πασχα.. Και που λετε την Κυριακή με πιανει ενας πονος!! Που να θελω να κοπανίσω το κεφαλι μου στον τοιχο!. Έπαιρνα τα παυσίπονα σαν καραμέλες. Του γιατρού του εκανε εντύπωση γιατι μου ειπε οτι η πλειοψηφία του κοσμου που το κανει δεν εχει πόνο μετα. Θυμάμαι ολη την μεγάλη εβδομάδα σπάραζα στους πόνους!!. Τελικα πέρασε ο πονος και μετα απο λίγους μηνες εβαλα και το δόντι και εδω και 3 χρονια σπάω και πέτρες μασώντας. Δεν νομιζω οτι θα το ξανάκανα ο πονος ηταν αλλο πράγμα!. Ενας γνωστός μου πηγε στην Τουρκία με 3.500 χιλιάρικα ολα πληρωμένα ξενοδοχεία αεροπλανα κλπ εκει έβαλε σε ολα τα δοντια θήκες και εχει χαμόγελο και δοντια σαν και αυτα του Hollywood. Πολυ καλη η κλινική εκει, μαλιστα πανε και πολοι αλλοι απο ολη την Ευρώπη.. Το θεμα ειναι οτι εκει σου λιμάρουν τα δόντια που εχεις.. και μετα βαζουν τις θηκες απο πανω.. Αν πάθεις κατι απο κατω πχ μια μόλυνση θα τρεχεις και δεν θα φτανεις.. Εγω μονο με την ιδεα δεν θα το εκανα.. Το εχει κανει εδω και 1.5 χρονο και δεν εχει καποιο θεμα.. Τι να πω οσο μπορω τα προσεχω και κανω και καθαρισμούς. Επεξ/σία 30 Μαρτίου από Petros Electron
mariosnik_ Δημοσ. 30 Μαρτίου Δημοσ. 30 Μαρτίου 10 ώρες πριν, Vstromrider είπε Να αποφευγεις τον καφε πριν πας οδοντιατρο για να σε πιανει καλυτερα η ενεση. Καποια δοντια ειναι δυσκολα στην αναισθησια και ο καφες χειροτερευει την κατασταση. Δεν πίνω καφέ. Πινω όμως τσάι, έχει και αυτο καφεΐνη. Την επόμενη εβδομάδα έχω να κάνω αλλά τρια σφραγίσματα, είμαι λιγότερο πιεσμένος από την πρώτη φορά αφού δεν με πόνεσε. Παίζει και η πρώτη οδοντίατρος να μην μου έκανε καλά την ένεση, τι να πω.... 2 ώρες πριν, imr είπε Εγω εχω 4 εγκλειστους τραπεζιτες που πρεπει να βγουν (χωρις να ενοχλουν ακομα), εκει οκ χεζομαι λιγο (εως πολυ) γιατι ειναι πονος και ταλαιπωρια αλλα καποια στιγμη θα το κανω και αυτο Πάρε και μια δεύτερη γνώμη από γναθοχειρουργο για τους έγκλειστους. Εγώ από τους τρεις φρονημητες που είναι έξω, θα βγάλω σίγουρα τους 2 που είναι σπασμένοι και έχουν σαπίσει. Για τον τρίτο ο οδοντίατρος με παρέπεμψε σε γναθοχειρουργο να κρίνει αυτός άμα πρέπει να αφαιρεθεί και αυτός. Ο τεταρτος φρονημητης είναι έγκλειστος για πολλά χρόνια και δεν με έχει ενοχλήσει καθόλου, οπότε είπε η οδοντίατρος δεν χρειάζεται να τον πειράξουμε.
imr Δημοσ. 30 Μαρτίου Δημοσ. 30 Μαρτίου 6 minutes ago, mariosnik_ said: Πάρε και μια δεύτερη γνώμη από γναθοχειρουργο για τους έγκλειστους. Εγώ από τους τρεις φρονημητες που είναι έξω, θα βγάλω σίγουρα τους 2 που είναι σπασμένοι και έχουν σαπίσει. Για τον τρίτο ο οδοντίατρος με παρέπεμψε σε γναθοχειρουργο να κρίνει αυτός άμα πρέπει να αφαιρεθεί και αυτός. Ο τεταρτος φρονημητης είναι έγκλειστος για πολλά χρόνια και δεν με έχει ενοχλήσει καθόλου, οπότε είπε η οδοντίατρος δεν χρειάζεται να τον πειράξουμε. Θα παρω, τωρα τελειωνω με τα σφραγισματα, να περασει λιγος καιρος και θα ερθει και η σειρα του. Συμφωνα με την οδοντιατρο επρεπε να τους εχω βγαλει πριν 20 χρονια, οποτε δεν επειγει αφου δεν ενοχλουν ακομα. Το βασικο προβλημα ειναι οι 2 εχουν βγει οριζοντια, τρομαξα και εγω μολις τους ειδα στην πανοραμικη.
mariosnik_ Δημοσ. 30 Μαρτίου Δημοσ. 30 Μαρτίου 7 λεπτά πριν, imr είπε Θα παρω, τωρα τελειωνω με τα σφραγισματα, να περασει λιγος καιρος και θα ερθει και η σειρα του. Συμφωνα με την οδοντιατρο επρεπε να τους εχω βγαλει πριν 20 χρονια, οποτε δεν επειγει αφου δεν ενοχλουν ακομα. Το βασικο προβλημα ειναι οι 2 εχουν βγει οριζοντια, τρομαξα και εγω μολις τους ειδα στην πανοραμικη. Αυτά τα δόντια που βγαίνουν οριζόντια έχουν επιπλέον δυσκολία στην εξαγωγή τους. Εγώ θα πάω στο ΚΑΤ για τις εξαγωγές, φοβόταν ο γιατρός επειδή έχω καρδιολογικα και κάποια αγγειολογικα με αντιπηκτικα, θα είμαι υπό την επίβλεψη καρδιολόγου και ενδοφλεβίας αντιβίωσης μην γίνει καμία λιμοξη στις βαλβίδες, κλαφτα..... 2
Makis38 Δημοσ. 30 Μαρτίου Δημοσ. 30 Μαρτίου 1 hour ago, prometheas said: Aν σε βολεύει Μαρούσι σου έχω πρόταση. Εννοείται οτι αν σε ενοχλει ο πόνος που μπορει να προκαλέσει ακομα και ενας καθαρισμος θα χρειαστεί να του το πεις να σου κάνει ένεση. Εγω πχ εχω ενα περιεργο θεμα και ενω στην ανω γνάθο είμαι σχεδόν αναίσθητος στον πόνο, οταν πρέπει να γινει κατι στην κάτω γνάθο δεν την παλεύω με τιποτα και θελω οπωσδήποτε ένεση.. Πάντως αυτό που ειπώθηκε παραπάνω ειναι σοφό "εαν αμελεις τα δόντια σου θα το πληρωσεις και σε πονο και σε κοστος" Σχετικά με το τελευταίο που λες, θα το πληρώσεις ακριβά σε όλο σου το σώμα, μέχρι καρδιά μπορεί να σου χτυπήσει...
imr Δημοσ. 30 Μαρτίου Δημοσ. 30 Μαρτίου 18 minutes ago, mariosnik_ said: Αυτά τα δόντια που βγαίνουν οριζόντια έχουν επιπλέον δυσκολία στην εξαγωγή τους. Εγώ θα πάω στο ΚΑΤ για τις εξαγωγές, φοβόταν ο γιατρός επειδή έχω καρδιολογικα και κάποια αγγειολογικα με αντιπηκτικα, θα είμαι υπό την επίβλεψη καρδιολόγου και ενδοφλεβίας αντιβίωσης μην γίνει καμία λιμοξη στις βαλβίδες, κλαφτα..... Μου εχει περιγραψει τι δραμα ειναι και τους κινδυνους λοιμωξης αστα να πανε. Σου εχουν δημιουργησει προβλημα η κανεις προληπτικα τις εξαγωγες? Γιατι αν αρχισουν να δημιουργουν προβλημα ειναι αλλο δραμα..
mariosnik_ Δημοσ. 30 Μαρτίου Δημοσ. 30 Μαρτίου (επεξεργασμένο) 4 λεπτά πριν, imr είπε Μου εχει περιγραψει τι δραμα ειναι και τους κινδυνους λοιμωξης αστα να πανε. Σου εχουν δημιουργησει προβλημα η κανεις προληπτικα τις εξαγωγες? Γιατι αν αρχισουν να δημιουργουν προβλημα ειναι αλλο δραμα.. Δεν μου έχουν δημιουργήσει κάποιο θέμα, ούτε πονάω. Θα κάνω χειρουργειο στην καρδιά και ζητάει το νοσοκομείο υπεύθυνη δήλωση οδοντίατρου ότι όλα είναι εντάξει με την υγιεινή του στοματος και των δοντιών αλλιώς δεν μπορεί να προχωρήσει στην επέμβαση. Οπότε, αν και δεν ήθελα να ασχοληθώ καθόλου με αυτά, τώρα είμαι αναγκασμένος να διορθώσω όλες τις εκκρεμότητες που βρήκε η οδοντίατρος, δεν υπάρχει επιλογή... Επεξ/σία 30 Μαρτίου από mariosnik_ 1
Ukforthemoment Δημοσ. 30 Μαρτίου Δημοσ. 30 Μαρτίου 1 ώρα πριν, Petros Electron είπε Δεν νομιζω οτι θα το ξανάκανα ο πονος ηταν αλλο πράγμα!. Ενας γνωστός μου πηγε στην Τουρκία με 3.500 χιλιάρικα ολα πληρωμένα ξενοδοχεία αεροπλανα κλπ εκει έβαλε σε ολα τα δοντια θήκες και εχει χαμόγελο και δοντια σαν και αυτα του Hollywood. Πολυ καλη η κλινική εκει, μαλιστα πανε και πολοι αλλοι απο ολη την Ευρώπη.. Το θεμα ειναι οτι εκει σου λιμάρουν τα δόντια που εχεις.. και μετα βαζουν τις θηκες απο πανω.. Αν πάθεις κατι απο κατω πχ μια μόλυνση θα τρεχεις και δεν θα φτανεις.. Εγω μονο με την ιδεα δεν θα το εκανα.. Το εχει κανει εδω και 1.5 χρονο και δεν εχει καποιο θεμα.. Τι να πω οσο μπορω τα προσεχω και κανω και καθαρισμούς. Στις πιο πολλές περιπτώσεις είναι ότι χειρότερα τα τούρκικα δόντια.Σου καταστρέφουν τα δικά σου.Μετά δεν σε αναλαμβάνει κανείς οδοντίατρος. https://www.bbc.co.uk/news/health-62100044 2
Petros Electron Δημοσ. 30 Μαρτίου Δημοσ. 30 Μαρτίου 47 λεπτά πριν, Ukforthemoment είπε Στις πιο πολλές περιπτώσεις είναι ότι χειρότερα τα τούρκικα δόντια.Σου καταστρέφουν τα δικά σου.Μετά δεν σε αναλαμβάνει κανείς οδοντίατρος. https://www.bbc.co.uk/news/health-62100044 Ναι το φαντάζομαι. Για αυτο δεν το αποφάσισα να παω και εγω. Αλλα μιλάμε εχει ενα χαμόγελο ο άτιμος.. χαχα τελειο. Αλλα αν πάθεις κατι αντε να σε αναλάβει κανεις μετα..
BritGreek Δημοσ. 31 Μαρτίου Δημοσ. 31 Μαρτίου Εμένα δεν με πιάνει εύκολα η απλή ένεση και γενικότερα η νάρκωση. Ο οδοντίατρός μου το ξέρει και πηγαίνω μισή ώρα νωρίτερα, μου κάνει τις ενέσεις και περιμένω μέχρι να νιώσω το μούδιασμα. Γενικότερα έχω σοβαρό θέμα με τη νάρκωση, καθώς όταν με πιάνει διαρκεί πολύ λίγο. Βρες έναν οδοντίατρο που να έχει χρόνο να σε ακούσει και να καταλάβει τον φόβο σου. Κοινώς να μην βιάζεται / να μην λειτουργεί διεκπεραιωτικά επειδή περιμένουν 5-10 ραντεβού στο σαλόνι του. Ο γιατρός είναι πολύ προσωπική επιλογή και πρέπει ο ίδιος να τον εμπιστευτείς. Εγώ αυτό κοιτάζω, όπως και το να έχει σύγχρονα μηχανήματα αποστείρωσης. 1
NiKoSmile Δημοσ. 31 Μαρτίου Δημοσ. 31 Μαρτίου 3 ώρες πριν, Ukforthemoment είπε Στις πιο πολλές περιπτώσεις είναι ότι χειρότερα τα τούρκικα δόντια.Σου καταστρέφουν τα δικά σου. Μετά δεν σε αναλαμβάνει κανείς οδοντίατρος. Μύθος! Τα λένε για να εκφοβίσουν τον κόσμο και να μη πάει Τουρκία. Σαν μποϊκοτάζ 😏.
crtt Δημοσ. 31 Μαρτίου Δημοσ. 31 Μαρτίου 15 ώρες πριν, crtt είπε Μάλλον είμαι στην ίδια κατηγορία... Είχα αφήσει τα δόντια μου και τώρα τρέχω να κάνω 3 απονευρώσεις με αφαίρεση των παλαιών σφραγισμάτων... Το πήρα απόφαση, βρήκα και κάποιον με ελαφρύ χέρι... Όμως όταν βγάλαμε το πρώτο παλιό μαύρο σφράγισμα, λόγω κακής αναρρόφησης μάλλον κατάπια αρκετό... Ψάχνοντας στο νετ βρήκα ότι αυτό είναι επικυνδυνο για αυτό υπάρχει ειδικό πρωτοκολο αφαίρεσης μαύρων σφραγισμάτων. Εάν κάποιος έχει κάνει αφαίρεση με το σωστό τρόπο και μπορεί να πει την εμπειρία του και που το έκανε θα ήταν πολύ σημαντικό. Υποθετω οτι ειναι αρκετοι στη θεση μου, που εχουν αφαιρεσει ενα παλαιο μαυρο σφραγισμα... Κάνατε καποια ιδιαιτερη διαδικασια ή απλα το ξανατροχισε; 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα