fotisdra Δημοσ. 29 Μαρτίου Δημοσ. 29 Μαρτίου ο brazita οχι ο μπονορα απο σκλαβενιτη ειναι πολυ καλος αλλα δεν τον εχει σε ολους και δεν τον εχετε αναφερει;;; ο περλα ειναι πολυ καλος επισης αλλα ακριβος οπως σχεδον τα παντα στον αβ . μιλαμε για σχεδον διπλασια τιμη. bonora και λιντλ ειναι χαλια αλλα αν διαλεγα εναν θα ελεγα του λιντλ. ps. εχω πιει 40k φραπεδιες στην ζωη μου και συνεχιζω 38 λεπτά πριν, ekrepali είπε Eνδιαφέρον, thanks. Aπ'ότι διάβασα στο internet πωλείται στην Ολλανδία αποκλειστικά στα μάρκετ Albert Heijν, που έχουν 35% μερίδιο στην αγορά. Τη μάρκα Perla την έχουν σαν ιδιωτική ετικέτα από το 1895. μηπως τσεκαρες τιμη εκει;
fitsoulas2024 Δημοσ. 29 Μαρτίου Δημοσ. 29 Μαρτίου (επεξεργασμένο) 2 ώρες πριν, alefther είπε αλλες οι γευστικες προτιμησεις Ελλαδα αλλες εξω, διαφορετικα χαρμανια. μα οι γευστικες προτιμησεις ειναι υποκειμενικο, αλλες εχω εγω, αλλες εσυ. 2 ώρες πριν, alefther είπε πλεον με την ανοδο των ροφηματων εσπρεσσο δεν εχω ιδεα αν συμφερει καν τη Νεστλε να εχει "ελληνικο" χαρμανι, παντως η καταναλωση εχει πεσει πολυ βαλε και οτι διεθνως ο καφες εχει ανεβει πολυ σε τιμη ... και δε ξερω αν το 200γρ νεσκαφε στα 10φευγα ευρω θα πουλαει οποτε ισως αλλος ενας λογος για να παιζουν με το χαρμανι Εχει πεσει πολυ η καταναλωση του καφε γενικα, ή η καταναλωση του καφε της Νεστλε? Σχετικα με τη τιμη, δυο φορες ειχαν εξαγγειλλει αυξηση αλλα δεν εγινε. Τα 200g παραμενουν στα 8.5€ και συνεχως γινονται προσφορες. Τις δυο τελευτες φορες που αγορασα τα πηρα στα 5.5€(απο δυο ζευγη). Ομως ο Νετσλε Gold εχει απογειωθει, 6.75€ τα 90g. Φυσικα και αυτον τον παιρνω μονο οταν τον βρισκω σε εκπτωση. Επεξ/σία 29 Μαρτίου από fitsoulas2024
ekrepali Δημοσ. 30 Μαρτίου Μέλος Δημοσ. 30 Μαρτίου 39 minutes ago, fotisdra said: ο brazita οχι ο μπονορα απο σκλαβενιτη ειναι πολυ καλος αλλα δεν τον εχει σε ολους και δεν τον εχετε αναφερει;;; ο περλα ειναι πολυ καλος επισης αλλα ακριβος οπως σχεδον τα παντα στον αβ . μιλαμε για σχεδον διπλασια τιμη. bonora και λιντλ ειναι χαλια αλλα αν διαλεγα εναν θα ελεγα του λιντλ. ps. εχω πιει 40k φραπεδιες στην ζωη μου και συνεχιζω μηπως τσεκαρες τιμη εκει; Δεν ήξερα ότι υπάρχει αυτός ο brazita. Διπλασια τιμή από bonora, αλλά αν αξίζει στη γεύση όπως λες... μάλλον από αυτόν θα ξεκινήσω. Ο Perla στον ΑΒ έχει 6.80 τα 200g στο καλάθι του νοικοκυριού, θα δω την Πέμπτη πόσο θα είναι η τιμή εκτός καλαθιου. Στην Ολλανδία πωλείται 6.40 - 7.00 τα 200g σε πλατφόρμες e-commerce όπως έχουμε εμείς εδώ το skroutz... οπότε πάνω κάτω ίδια τιμή.
bananasplit Δημοσ. 30 Μαρτίου Δημοσ. 30 Μαρτίου δεν πίνονται οι άλλοι. είχα δοκιμάσει. γιατί με 4-5 καφέδες τη μέρα που πίνω, κοστίζει. καμία σχέση με nescafe. ο ένας μάλιστα ήταν σαν στάχτη. περιμένω προσφορά nescafe, παίρνω 4-5 μεγάλες συσκευασίες και περνάω δυο μήνες, μέχρι να βγουν ξανά σε προσφορά.
The_Judas Δημοσ. 30 Μαρτίου Δημοσ. 30 Μαρτίου (επεξεργασμένο) πουλανε και χυμα νεσκαφε σε σκονη ορισμενα καταστηματα ξηρων καρπων... δοκιμασε και αυτό. Επεξ/σία 30 Μαρτίου από The_Judas
ptriv1 Δημοσ. 30 Μαρτίου Δημοσ. 30 Μαρτίου (επεξεργασμένο) Σε στιγμιαίο πίνω Jacobs (απλό πράσινο χωρίς γεύσεις) και μερικές φορές Bonora Σκλαβενίτη μπορείς αν θες να δοκιμάσεις και τον Maxwell House (τον βρίσκω στο My Market και στο ΑΒ) Επεξ/σία 30 Μαρτίου από ptriv1
kastorianos Δημοσ. 30 Μαρτίου Δημοσ. 30 Μαρτίου 44 λεπτά πριν, bananasplit είπε δεν πίνονται οι άλλοι. είχα δοκιμάσει. γιατί με 4-5 καφέδες τη μέρα που πίνω, κοστίζει. καμία σχέση με nescafe. ο ένας μάλιστα ήταν σαν στάχτη. περιμένω προσφορά nescafe, παίρνω 4-5 μεγάλες συσκευασίες και περνάω δυο μήνες, μέχρι να βγουν ξανά σε προσφορά. Νες βγάζει ταχτικά προσφορές ο Κρητικός. 15 λεπτά πριν, ptriv1 είπε Σε στιγμιαίο πίνω Jacobs (απλό πράσινο χωρίς γεύσεις) και μερικές φορές Bonora Σκλαβενίτη μπορείς αν θες να δοκιμάσεις και τον Maxwell House (τον βρίσκω στο My Market και στο ΑΒ) Ο Maxwell ειναι πιό βαρύς 1
ekrepali Δημοσ. 30 Μαρτίου Μέλος Δημοσ. 30 Μαρτίου 35 minutes ago, The_Judas said: πουλανε και χυμα νεσκαφε σε σκονη ορισμενα καταστηματα ξηρων καρπων... δοκιμασε και αυτό. Αναφέρθηκε παραπάνω... σκόνη nescafe δεν είναι ελληνικός. Ο ελληνικός πλέον βγαίνει μόνο σε κόκκους. 24 minutes ago, ptriv1 said: Σε στιγμιαίο πίνω Jacobs (απλό πράσινο χωρίς γεύσεις) και μερικές φορές Bonora Σκλαβενίτη μπορείς αν θες να δοκιμάσεις και τον Maxwell House (τον βρίσκω στο My Market και στο ΑΒ) Έχει εξαφανιστεί ο Maxwell. Ένας στο skroutz τον πουλάει 40 ευρώ!
alefther Δημοσ. 30 Μαρτίου Δημοσ. 30 Μαρτίου 1 ώρα πριν, fitsoulas2024 είπε μα οι γευστικες προτιμησεις ειναι υποκειμενικο, αλλες εχω εγω, αλλες εσυ. Εχει πεσει πολυ η καταναλωση του καφε γενικα, ή η καταναλωση του καφε της Νεστλε? Σχετικα με τη τιμη, δυο φορες ειχαν εξαγγειλλει αυξηση αλλα δεν εγινε. Τα 200g παραμενουν στα 8.5€ και συνεχως γινονται προσφορες. Τις δυο τελευτες φορες που αγορασα τα πηρα στα 5.5€(απο δυο ζευγη). Ομως ο Νετσλε Gold εχει απογειωθει, 6.75€ τα 90g. Φυσικα και αυτον τον παιρνω μονο οταν τον βρισκω σε εκπτωση. εχει πεσει η καταναλωση στιγμιαιου στην Ελλαδα. Παλια η Ελλαδα ηταν μαρκετ λιντερ για τον στιγμιαιο λογω φραπε, και γιαυτο μας "προσεχε" η νεστλε. Πλεον με τα φρεντο ελαχιστοι πινουν φραπε, αρα παψαμε να ειμαστε τοσο σημαντικοι. Τωρα αν το θες και πιο χολιστικ, η νεστλε εχει πολυ μεγαλυτερο περιθωριο κερδους στο νεσπρεσσο που σου πουλαει καφε (μεσα σε καψουλα) με 90ε/kg παρα στον νες που στον πουλαει 40ε/kg Για την τιμη, εχει ανεβει η τιμη της πρωτης υλης (του καφε) ... και δε μιλαμε για ψιλοαυξηση, μιλαμε για υπερδιπλασια τιμη σε σχεση με πριν 5 χρονια ... η θα ανεβασουν τιμη και του στιγμιαιου, η θα πανε σε φθηνοτερα χαρμανια.
k_w_t Δημοσ. 30 Μαρτίου Δημοσ. 30 Μαρτίου Παλιότερα υπήρχαν 2 εργοστάσια συσκευασίας nescaffe στην Ελλάδα. Ένα στην Πάτρα και ένα στην Θεσσαλονίκη. Στο κιβώτιο με την σκόνη που δουλεύαμε στις καφετέριες καταλαβαίναμε από που είναι από το χρώμα. Αυτός της Πάτρας ήταν πιο ξανθός. Με την μόδα του Freddo έκλεισαν και έπεσε πολύ η ποιότητα. Ανέβηκε και η τιμή και πλέον πίνω Bonora Σκλαβενίτη 1
anax111 Δημοσ. 30 Μαρτίου Δημοσ. 30 Μαρτίου (επεξεργασμένο) Το πρόβλημα είναι ότι λόγο της ανόδου της τιμής του καφέ όλες οι εταιρίες στην Ελλάδα (δεν το αποκλείω κα στο εξωτερικό) κάνουν λαμογιές. Αγόρασα μια ποσότητα Gold Jacobs σε προσφορά τα Χριστούγεννα, που παλιά ήταν πολύ καλύτερος από τον Ness, και διαπίστωσα ότι κάθε φορά που ρίχνω ζεστό νερό μυρίζει σαν καμένος! Πρόκειται για ελαττωματική παρτίδα που την δώσανε σε προσφορά! Όταν κάνουν τέτοιες λαμογιές μεγάλες εταιρίες τότε ποια μάρκα να εμπιστευτείς; Επεξ/σία 31 Μαρτίου από anax111 1
iorant Δημοσ. 30 Μαρτίου Δημοσ. 30 Μαρτίου Πλέον αν δεν βγάλει προσφορά το κουτί των 200γρ στα 6€ δεν αγοράζω νεςκαφε. Φτάνει η κοροϊδία . 9.8€ το κουτί. Παίρνω των my gusto από τα mymarket 2.4 τα 100 γρ. Τον θεωρώ καλύτερο από του λιντλ , πιο γευστικό. Δεν έχω δοκιμάσει του Σκλαβενίτη
eko13 Δημοσ. 30 Μαρτίου Δημοσ. 30 Μαρτίου (επεξεργασμένο) Συνηθως δεν εχω προβλημα με ιδιωτικης ετικετας, αλλα στους καφεδες απλα δεν πινονται οι φθηνοι. Μιλω για Λιντλ (μακραν χειροτερος), ελομας, σκλαβενιτης. Πρωτη μου επιλογη ειναι οι Douwe Egberts με γευσεις. Οταν ειναι σε προσφορα (μαξ 5,80), κανω αποθεμα. Οταν εχω ξεμεινει και δεν ειναι σε προσφορα, αλλα ειναι ο χωρις γευσεις (ειναι συχνα) παιρνω αυτον. Αν ειναι μονο ο νες, παιρνω ενα κουτι νες μεχρι να βγουν οι γευσεις σε προσφορα. Αν δεν ειναι ουτε ο νες, η τελευταια μου επιλογη ειναι ο Jacobs ή ο Maxwell. Brazita δεν εχω δοκιμασει, αλλα ηταν σχεδον ιδια τιμη με νες την τελευταια φορα που τσεκαρα! Τελευταια φορα που αγορασα, ειχε προσφορα τους νες με γευσεις (καπου 3,80) πηρα 2+2, καραμελα ΟΚ, φουντουκι τιποτα ιδιαιτερο. Νεο update τιμης στα 5,80 (100ρι) οποτε δεν ασχολουμε ξανα καν. Επεξ/σία 30 Μαρτίου από eko13
9-11 Δημοσ. 30 Μαρτίου Δημοσ. 30 Μαρτίου 8 minutes ago, eko13 said: Συνηθως δεν εχω προβλημα με ιδιωτικης ετικετας, αλλα στους καφεδες απλα δεν πινονται οι φθηνοι. Μιλω για Λιντλ (μακραν χειροτερος), ελομας, σκλαβενιτης. Πρωτη μου επιλογη ειναι οι Douwe Egberts με γευσεις. Οταν ειναι σε προσφορα (μαξ 5,80), κανω αποθεμα. Οταν εχω ξεμεινει και δεν ειναι σε προσφορα, αλλα ειναι ο χωρις γευσεις (ειναι συχνα) παιρνω αυτον. Αν ειναι μονο ο νες, παιρνω ενα κουτι νες μεχρι να βγουν οι γευσεις σε προσφορα. Αν δεν ειναι ουτε ο νες, η τελευταια μου επιλογη ειναι ο Jacobs ή ο Maxwell. Bonora δεν εχω δοκιμασει, αλλα ηταν σχεδον ιδια τιμη με νες την τελευταια φορα που τσεκαρα! Τελευταια φορα που αγορασα, ειχε προσφορα τους νες με γευσεις (καπου 3,80) πηρα 2+2, καραμελα ΟΚ, φουντουκι τιποτα ιδιαιτερο. Νεο update τιμης στα 5,80 (100ρι) οποτε δεν ασχολουμε ξανα καν. Πέτυχα κι εγώ σε τιμή γνωριμίας πριν 3-4 βδομάδες τις νέες γεύσεις Nescafe, φουντούκι & καραμέλα, και είπα να δοκιμάσω. Κάτω του μετρίου, κλαίω τα €3,50 που έδωσα για έκαστο και ψάχνω κάνα συγγενή να τους χαρίσω για να μην πάνε χαμένοι. Η σύγκριση με τους αντίστοιχους στιγμιαίους της Douwe Egberts (hazelnut & caramel) δεν αφήνει περιθώρια. Παρεμπιπτόντως, Douwe Egberts και Jacobs είναι το ίδιο «μαγαζί» (δεν θυμάμαι ποιος εξαγόρασε ποιον, ποια είναι η θυγατρική). Το πλεονέκτημα της Jacobs είναι η συσκευασία: το βάζο έχει βιδωτό καπάκι που σφραγίζει αποτελεσματικότερα σε σχέση με το γυάλινο που απλά κουμπώνει. Αυτή την αίσθηση έχω τουλάχιστον. Κατά τα άλλα το χαρμάνι είναι το ίδιο. Τώρα λοιπόν που ανέβηκαν οι τιμές και από τα €5,50 ανέβηκαν στα €8+, και έχοντας εξαντλήσει τα αποθέματα, στράφηκα σε Jacobs τους οποίους παρήγγειλα από κατάστημα εκτός Αθηνών. Με τα μεταφορικά κόστισαν (2 τεμάχια) όσο περίπου αν θα αγόραζα τους Douwe Egberts από τοπικό super market. Έχει δοκιμάσει κανείς Coffeeway να μας μεταφέρει εντυπώσεις; Cookies & Cream (50 gr) Salted Caramel (50 gr) Vanilla Hazelnut (50 gr)
varade Δημοσ. 30 Μαρτίου Δημοσ. 30 Μαρτίου (επεξεργασμένο) 14 ώρες πριν, fitsoulas2024 είπε τι εννοειται βρε παιδια, ο καφες αυτος ως γνωστο ειναι ελβετικης εταιριας και προερχεται απο τη Βραζιλια ή το Βιετναμ. Μηπως εννοειτε οτι αλλη ποιοτητα βαζουν προς Ελλαδα και αλλη προς Βουλγαρια και Ισπανια? δεν ειναι ενας απλος καφες, ειναι ο καφες που εφτιαξε τον φραπε το 1957. https://www.mixanitouxronou.gr/o-frapes-anakalifthike-tichea-to-1957-sti-thessaloniki-kata-ti-diarkia-tis-diethnous-ekthesis-apoteli-elliniki-patenta-ke-den-servirete-se-kanena-allo-meros-tou-kosmou-pio-itan-to-mistiko-tou-thril/ Η ελληνικη συνταγη ειναι τελειως διαφορετικη με οτι αλλο υπαρχει στον κοσμο. Δωσε στους γονεις μου φραππε που πινουν 50 χρονια, με νεσκαφε απο αλλη χωρα, και θα στο πεταξουν στην μουρη. Το 2012 που πηγα Πραγα, υπηρχε μαγαζι στο κεντρο που ειχε ταμπελα "σερβιρουμε ελληνικο φραπε νεσκαφε" Επεξ/σία 30 Μαρτίου από varade 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα