ΜΑΝΩΛΗΣ1 Δημοσ. 30 Μαρτίου Δημοσ. 30 Μαρτίου Καλημέρες σε όλους Δίκτυα εχω φτιάξει αρκετά, πατσαρίσματα εκατοντάδες, , τερματισμούς παλι τα ιδια, εκτυπωτές , σεταρίσματα κλπ κλπ Εδώ στην εταιρία από πάντα είχαμε unmanaged switches. Εδώ και καιρό έβαλα μπροστά την διαδικασία να στήσω ένα L2 αλλά πάντα το ανέβαλα ενώ εδώ και πάνω από 3 μήνες το είχα σετάρει κλπ κλπ αλλά Οι λόγοι που είπα να το βάλω ειναι 3 καλύτερη διαχείριση του δικτύου να ξέρω ποιος ειναι ποιος πχ να εκμεταλλευτώ τις 2 Lan του server και τις 2 lan του Nas οπου και στις 2 περιπτώσεις υπάρχει bonding αλλά χωρίς vlan tagging μέσα στο switch δεν θα μπορέσεις ποτέ να πάρεις τα 2gbιτ επικοινωνία από την καθε συσκευή. και ποσο μαλλον με unmanaged Που εχουμε τώρα τριτος λόγος οτι θέλω να καταργήσω 5-6 καλώδια Utp που φευγουν από το switch Προς την τιμολογηση και να τραβήξω μια οπτική ινα μιας και το switch εχει 4 sfp Οπότε βάζω κάτω και ενα 8port 1000αρι με μια sfp να κανω το Link -------------------------------- Στο θέμα του νέου switch. αυτή την στιγμή καθομαι και το κοιτάω. εχω από καιρό ρυθμισει ip , ωρες , gateways , vlan tagging για server / nas.. εχω συνδέσει πάνω αυτή την στιγμή το meraki firewall , το pc μου και το nas Με τις 2 Lan και μια καμερα tapo c310 με utp. μέχρι εκεί Ενώ εχουμε firewall με load balancing το meraki mx64 με έχει πιάσει ένας φόβος για την συνδεση των αλλων μηχανημάτων, ειδικά του server ειναι η πρώτη φορά που ασχολούμαι με L2 και πραγματικά δεν ξέρω τι άλλο να πειράξω μέσα πέρα από τα βασικά αν και πρωτο στο ιντερνετ ειναι το firewall , ολα τα pc/servers ειναι με endpoint security εμένα με έχει πιάσει ένα βάρος μη γινει τιποτα. οπότε ψάχνομαι να ρυθμισω τα βασικά για ασφάλεια κυρίως και τα αλλα τα βρισκω στην πορεία Με λίγα λόγια πέρα από πχ τα βασικά, 10-12 μηχανήματα ειμαστε εδω οποτε δεν θα κατσω να φτιαξω ξεχωριστα vlan , εχουμε μπολικες ip διαθεσιμες τι ρυθμίζετε πιο πολύ περα από τα βασικά?
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα