Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Χθες κι ύστερα απο σύντομους υπολογισμούς, κατέληξα στο συμπέρασμα οτι δίνω περίπου 4,5 με   5,5 ευρώ   την ημέρα μόνο σε καφέ,    espresso, freddo  κλπ κλπ, οπότε ψάχνω ιδέες για καφέ στο σπίτι, γτ έχω μπει σε μια λογική πολύ κακή με τον έτοιμο καφέ απ έξω. 

Εσείς τί καφέ φτιάχνετε σπίτι, για φίλτρου να  πάρω μηχαννή, να παρω κάτι άλλο απ αυτά τα  χοιρός; Τί είν εύκολο, γρήγορο κι οικονομικό; Ποιόν καφέ για φίλτρου, ποιός αξίζει κι είναι  vfm;  ΕΠίσης, κανέναν καλό στιγμιαίο πλείν του nescafe  του κλασικού ου μου πψηλο έκανε στο στομάχι;

Γενικά δώστε ιδέες, ειμ ευέλικτος, καφές να ναι κι ό,τι είναι, αν ειναι να φτάνω τα 150 ευρώ το μήνα σε καφέ  επηρεαζόμενος απ τη βολική κατα τ άλλα κουλτούρα του  freddo,  ρίχνω και λίγο την ποιότητα, αν μπορώ μ 1,5 ευρώ τη μέρα ξέρω γω να φτιάχνω 2 3 καφεδάκια. 

Και για κάψουλες ακούω προτάσεις, αν και νομίζω κι εκείνες ψηλο ακριβές καταλήγουν, ωστόσο κάθε ιδέα ευπρόσδεκτοι.

 Συμπερασματικά, Εσείς τί έχετε και τί πίνετε στο σπίτι;  

Ευχαριστώ. 

  • Like 1
  • Haha 1
  • Απαντ. 128
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Εάν πίνει ζεστό καφέ είσαι τυχερός γιατί η ποιότητα δεν θα πέσει πολύ. Αν όμως σου αρέσει ο κρύος τότε δεν έχει νόημα γιατί ο καφές που θα πιείς θα είναι εντελώς διαφορετικός από την καφετέρια, μόνη λύση ο φραπές που και εκεί δεν θα είναι στο 100% της ποιότητας.

  • Haha 2
Δημοσ.

1-2 νες, 1 εσπρέσσο, 1 ελληνικό.

Αν σου αρέσει ο νες, ο ελληνικός και ο φίλτρου είσαι τυχερός γιατί τι βγάζεις οικονομικά σε εξοπλισμό.

 

  • Like 3
Δημοσ.

Όλα πίνονται, το τι αρέσει είναι καθαρά υποκειμενικό.

Υπάρχουν πολλοί που για οικονομία ξεκίνησαν να πίνουν στιγμιαίο εσπρέσσο (τύπο azera) και έφτασε να τους αρέσει καλύτερα και από τον κανονικό εσπρέσσο (προφανώς και δεν υπάρχεις ρεαλιστική σύγκριση ανάμεσα στους 2).

Προσωπικά πίνω γαλλικό όλο τον χρόνο.

Όχι έντονα αρωματικό, ούτε πολύ βαρύ, υπάρχει πάντα κανάτα με καφέ στο σπίτι και είναι η εύκολη λύση. Είναι εύκολο επίσης (για μένα) να τον πιω χωρίς ζάχαρη, οπότε θεωρώ ότι κάτι επωφελούμαι και από εκεί.

Δεν έχω πρόβλημα να πιω ακόμη και του Lidl, θεωρώ όμως τον Jacobs  κάπως πιο κλασικό.

Αν έχεις μάθει τον freddo  και δεν βαριέσαι, πλέον υπάρχουν τρομερές λύσεις, σαν αυτή που είπε ο malthador.

  • Like 3
  • Thanks 1
Δημοσ.
29 λεπτά πριν, nickol-us είπε

Όλα πίνονται, το τι αρέσει είναι καθαρά υποκειμενικό.

Υπάρχουν πολλοί που για οικονομία ξεκίνησαν να πίνουν στιγμιαίο εσπρέσσο (τύπο azera) και έφτασε να τους αρέσει καλύτερα και από τον κανονικό εσπρέσσο (προφανώς και δεν υπάρχεις ρεαλιστική σύγκριση ανάμεσα στους 2).

Προσωπικά πίνω γαλλικό όλο τον χρόνο.

Όχι έντονα αρωματικό, ούτε πολύ βαρύ, υπάρχει πάντα κανάτα με καφέ στο σπίτι και είναι η εύκολη λύση. Είναι εύκολο επίσης (για μένα) να τον πιω χωρίς ζάχαρη, οπότε θεωρώ ότι κάτι επωφελούμαι και από εκεί.

Δεν έχω πρόβλημα να πιω ακόμη και του Lidl, θεωρώ όμως τον Jacobs  κάπως πιο κλασικό.

Αν έχεις μάθει τον freddo  και δεν βαριέσαι, πλέον υπάρχουν τρομερές λύσεις, σαν αυτή που είπε ο malthador.

 

Με ψήνει κι ο φίλτρου, αν έ έχεις εμπειρία, αξίζει μια κλασική μηχανή στο πενηντάρικο, ή άλλες λύσεις φτιάχνουν καλύτερο, κάπου το μάτι μου είχε πάρει την πεποίθηση οτι τα χειροκίνητα θεωρούνται ως  δυνατά να παράξουν καλύτερο γευστικά.   

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ζεστό Ελληνικό μέτριο χειμώνα καλοκαίρι

Η άχρηστη πληροφορία της ημέρας: Οι Tuareg στην Έρημο, πίνουν ζεστό τσάι. Βοηθάει στην αντιστάθμιση της θερμοκρασίας του σώματος με την θερμοκρασία του περιβάλλοντος. Το σκεπτικό είναι ότι αν είσαι ποιο ζεστός εσωτερικά, το έξω σου φαίνεται καλύτερο.

Γι' αυτό τον χειμώνα παγωμένο μπάνιο και γρανίτα! ΧΑΧΑΧΑ

Επεξ/σία από Mz2024
  • Like 1
  • Haha 7
Δημοσ.
50 λεπτά πριν, trelaras22 είπε

 

Με ψήνει κι ο φίλτρου, αν έ έχεις εμπειρία, αξίζει μια κλασική μηχανή στο πενηντάρικο, ή άλλες λύσεις φτιάχνουν καλύτερο, κάπου το μάτι μου είχε πάρει την πεποίθηση οτι τα χειροκίνητα θεωρούνται ως  δυνατά να παράξουν καλύτερο γευστικά.   

Στον γαλλικό δεν νομίζω πως επηρεάζει στο ελάχιστο η μηχανή.

Είναι τρομερά απλή η διαδικασία, μετά μάλλον έχει να κάνει με την ποιότητα και design της μηχανής.

Είτε σε καφετιέρα bluesky (παλιά μάρκα carrefour αν θυμάσαι) είτε σε επώνυμη brown με κανάτα θερμό, νομίζω πίνω το ίδιο πράγμα.

Χειροκίνητο είχε πέσει κάποια στιγμή στα χέρια μου, διαφημιστικό, δεν μου έκανε κάποια τρομερή εντύπωση ή διαφορά. Νομίζω πως η ευκολία της μηχανής (δεν φτιάχνω μόνο μια δόση) και η άνεση να υπάρχει καφές όποτε θέλω, είναι αυτό που ζητάω εγώ (υποκειμενικό πιθανώς)

  • Like 1
Δημοσ.

Καφέ φίλτρου περισσότερο. Μια απλή καφετιερα αρκεί. 

 

Με πολλή ζέστη, κάτι σε στιγμιαίο τύπου azera, ή με γεύση (καραμέλα, φουντούκι). 

 

Στο σπίτι και ελληνικό φτιάχνω. 

 

Καθοριζω εγώ την ποσότητα, θέλω βαρύ καφέ. 

  • Like 1
Δημοσ.
2 ώρες πριν, trelaras22 είπε

Εσείς τί έχετε και τί πίνετε στο σπίτι;  

το πρωί

screenshot-570.png

 

το απόγευμα

screenshot-569.png

Δημοσ.

40 χρονών δοκίμασα ελληνικό καφέ στο σπίτι. Σκέτο που πίνεται μια χαρά.

Αμέσως χάρισα την μηχανή του εσπρέσο και από τότε κάθε πρωί ένα ελληνικό σπίτι, το απόγευμα σε καφετέρια φρέντο.

Με 3-4€ τον μήνα καθαρίζεις τον πρωινό καφέ 

  • Like 2
Δημοσ.

Προσωπικά το πρωί δουλεύει φραπεδάκι ή ελληνικός διπλός.Τα απογεύματα ανάλογα την όρεξη μπορεί να φτιάξω κανενα freddo στη μηχανή ή azera.Κάποιες φορές μπορεί να παραγγείλω απ έξω,συνήθως καμιά Παρασκευή ή Σάββατο.

Δημοσ.

Εγω έχω camira για οταν εχω χρονο,μοκα για το πρωί πριν φυγω βιαστικά.

Ειχα νεσπρεσο καιρο,πιο πριν dolce gusto.

Δε συνεφεραν,αλλα ηταν βολικες.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...