Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
6 hours ago, Dante80 said:

Τα τελευταία δύο χρόνια έχω μια Nespresso Vertuo στο σπίτι.

Ξυπνάς με την τσίμπλα στο μάτι, πετάς μια κάψουλα μέσα και σε 30'' πίνεις καφέ. Χρήσιμο επίσης το ότι έχει κάψουλες που βγάζουν από εσπρεσσάκι 30ml μέχρι 500ml κουβά με την μια.

Περίπου 70 λεπτά ο καφές βγαίνει.

Για πες εντυπώσεις please. Διστάζω να την πάρω διότι έχω διαβάσει για πολλά προβλήματων που βγάζουν οι μηχανές.

Δημοσ.
12 ώρες πριν, mamak1989 είπε

Δύσκολος ο φίλτρου αν και βγαίνει φτηνά 

Ναι οντως μεγαλη ταλαιπωρια. Να τον βαλεις στην μηχανη, να βαλεις νερο, να πατησεις κουμπι, να αρχισει να τρεχει. Αστα... Δεν ειμαστε για τετοια... 

Και αν δεν την εχεις και στο ρευμα, χειροτερα.. 

• Like 2
  • Haha 12
Δημοσ.
4 λεπτά πριν, gorge18 είπε

Ναι οντως μεγαλη ταλαιπωρια. Να τον βαλεις στην μηχανη, να βαλεις νερο, να πατησεις κουμπι, να αρχισει να τρεχει. Αστα... Δεν ειμαστε για τετοια... 

Και αν δεν την εχεις και στο ρευμα, χειροτερα.. 

Πρέπει να πετάξεις και το χρησιμοποιημένο φίλτρο με τον καφέ μετά και να καθαρίσεις και την κανάτα.

• Like 1
  • Sad 3
  • Haha 6
Δημοσ.
3 ώρες πριν, tzavardin είπε

Αν θέλεις την ίδια και καλύτερη ποιότητα καφέ με αυτήν που πίνεις έξω η πρώτη και πιο δύσκολη επιλογή είναι εσπρεσομηχανή, αλλά έχεις καθάρισμα και θα χαλάς αισθητά περισσότερο χρόνο από ότι χαλάς τώρα. Πολλοί φίλοι μου τα παράτησαν και δεν εβγαλαν καν την αρχική επένδυση. Αν πήγαινα εκεί θα πήγαινα οπωσδήποτε σε αυτόματη που κόβει μόνη της τον καφέ., ειπώθηκε από φίλο παραπάνω.  

Δεύτερη λύση και καλύτερη για εμένα, αυτό κάνω εγώ πλέον δηλαδή, είναι οι original nespresso μηχανές, που δεν έχουν πλέον πατέντα και μπορείς να πάρεις φτηνότερες κάψουλες. Υπάρχουν αλουμινενιες κάψουλες στην αγορά (μπορείς να δεις το νήμα για nespresso εδώ, τις έχουμε δοκιμάσει σχεδόν όλες), που παίζουν από 15 έως 30 λεπτά  η μια και είναι μια χαρά. Μια inissia μηχανή κάνει λιγότερο από 100 ευρώ και έχει και μεταπωλητική αξία αν δεν σου αρέσει. Παίρνεις τις 50 δωρεάν κάψουλες τιης προσφοράς και μετά πας σε aftermarket (πχ το lidl έχει καλούτσικες στα 20 λεπτά ή μια).

Τρίτη λύση είναι ο γαλλικός, ειδικά αν πίνετε πολύ καφέ. Πάλι θέλει κάποιο καθάρισμα, αλλά σε λογικά πλαίσια. Εγώ προσωπικά τον βρίσκω πολύ βαρύ.

Λύσεις που δεν θα πρότεινα είναι μηχανές που δεν έχει σπάσει η πατέντα για τις κάψουλες, όπως οι vertuo, γιατί όντως είναι ψιλοακριβες και η κάψουλα βγαίνει 50 λεπτά (αν και πάλι τα 50 λεπτά από τα 2,50 ευρώ είναι πενταπλασιο κόστος προς τα κάτω), όπως και επαναγεμιζομενες κάψουλες και τέτοια, που θα κάτσεις να ασχολείσαι με γεμίσματα και λοιπά να χάνεις χρόνο για χειρότερη ποιότητα καφέ και ελάχιστα λιγότερο κόστος.  Το ίδιο ισχύει και για το μπρίκι μόκα. Πολύ μέτριος καφές, πολύς χαμένος χρόνος, καλύτερα ελληνικός.

Το να πάρεις ελληνικό ή κάποιο στιγμιαίο γίνεται συνδυαστικά με όλα τα παραπάνω, δε σε εμποδίζει κάτι. Η κοπέλα μου ας πούμε 5 τις πρωί βάζει κάψουλα για να έχει καφέ σε ένα λεπτό και να πάει στη δουλειά και το απόγευμα χτυπάει ελληνικό με την ησυχία της. 

ό,τι είπε👌

Δημοσ.
1 ώρα πριν, StamTheMan είπε

Γιατι ρε; ωραια  ειναι η μοκα!

Θεωρητικα ναι,αλλα η μοκα δεν εχει τη γευση της εσπρεσομηχανης.

Εεεεεε δεν ξέρω δεν μου κάθεται καθόλου καλά. 😅 Από παγωτό μέχρι γλυκό κρατάω μια απόσταση 🤪

Δημοσ.
7 hours ago, dpolal said:

Μπάάά, έχουμε απλές κούπες για καπουτσίνο από δώρο γάμου. 😁

Με ποιό πρόγραμμα έφτιαξες την φωτό;; 😂

Spoiler

Με το ComfyUI (ai είναι βασικά).

• Thanks 1
  • Members
Δημοσ.
20 ώρες πριν, Malthador είπε

Με μια αυτόματη εσπρεσσομηχανή των 300-400 ευρώ και με μια καλή ποικιλία των 28-30 ευρώ/κιλό, τότε ο κάθε διπλός καπουτσίνο θα σου βγαίνει λιγότερο από 1 ευρώ σε κάθε κούπα. Και θα έχεις καλύτερη ποιότητα καφέ από το 95% των καταστημάτων εκεί έξω.

Σε ένα τρίμηνο έχεις κάνει απόσβεση την αξία της μηχανής, προσωπικά μετανιώνω που δεν το είχα κάνει νωρίτερα.

Μια από τα ίδια. Μάλιστα έχοντας χρησιμοποιήσει Nespresso για πολλά χρόνια, τόσο την κλασική όσο και την Vertuo, θεωρώ πως η υπεραυτόματη είναι καλύτερη λύση συνολικά. Είχα γράψει πιο αναλυτικές εντυπώσεις εδώ:

Βέβαια να σημειώσω πως στο μεταξύ αναβάθμισα ξανά, και πήρα μια Sage Barista Express, που συνολικά μου αρέσει ακόμα περισσότερο. Στα θετικά ότι ο καφές είναι ακόμα καλύτερος. Στα αρνητικά ότι είναι πιο ακριβή (ειδικά μαζί με τον συμπληρωματικό εξοπλισμό που πρέπει να αγοράσεις αν θες να πετυχαίνεις πιο συνεπείς δόσεις) και η διαδικασία παρασκευής πιο χρονοβόρα. Βέβαια, αυτό είναι περισσότερο πρόβλημα στην αρχή, που πειραματίζεσαι. Πλέον φτιάχνω τον καφέ πολύ γρήγορα - όχι τόσο όσο με την υπεραυτόματη, προφανώς, αλλά σε πολύ ικανοποιητικό χρόνο και χωρίς τις αποτυχημένες προσπάθειες του πρώτου καιρού. 

• Like 1
Δημοσ.

Εχω μια απλή nespresso με κάψουλες. 

Το πρωί όταν ξυπνάω θα φτιάξω ένα μονό εσπρέσο. 

Για την δουλειά θα ετοιμάσω να πάρω μαζί είτε νες είτε φραπε ο οποίος  θα κρατήσει για αρετές ώρες. 

Το απόγευμα αν θέλω οταν γυρίσω θα πιω είτε πάλι εσπρέσο είτε Φρέντο εσπρέσο. (Πιο σπάνια θα φτιάξω και ελληνικό)

Ο Φρέντο εσπρέσο με κάψουλες δεν πλησιάζει σε καμία περίπτωση τον "κανονικό" αλλά αυτό δεν με ενοχλεί ιδιαίτερα,  καθώς 8 στις 10 φορές που θα πάρω απέξω θα είναι πλήρης αποτυχία. Ίσως στο μέλλον επενδύσω σε μια υπεραυτόματη αλλά διστάζω λόγω κόστους  

• Like 1
Δημοσ.
2 ώρες πριν, gorge18 είπε

Ακομα δε μας εχει απαντησει.

2 ώρες πριν, NikosRocknRolla είπε

Εεεεεε δεν ξέρω δεν μου κάθεται καθόλου καλά. 😅 Από παγωτό μέχρι γλυκό κρατάω μια απόσταση 🤪

Περαν της πλακας παντως,στο μπρικι παιρνεις 300 γραμμαρια και ξεχνας να ξαναπαρεις.

• Haha 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 hours ago, golden33 said:

Για πες εντυπώσεις please. Διστάζω να την πάρω διότι έχω διαβάσει για πολλά προβλήματων που βγάζουν οι μηχανές.

Δεν ξέρω τι να σου πω ακριβώς. Την έχω δύο χρόνια, αντικατέστησα μια Illy Iperespresso με αυτήν. Κυρίως γιατί ήθελα κουπάτο καφέ το πρωϊ που ξυπνάω, όχι lungo και παπαριές.

pcZPiial.jpeg

Δεν έχει πάθει τίποτα ακόμα, αλλά φτιάχνω ένα, άντε βαριά δύο καφέδες την ημέρα οπότε δεν μπορείς να πεις πως την δουλεύω και πολύ. Στα δύο χρόνια έχει χρειαστεί μια αφαλάτωση (πολύ απλή διαδικασία), αλλά αυτό εξαρτάται και από το νερό της παροχής που έχεις.

Εδώ ένα μικρό review που είχα δει πριν την πάρω.

Δεν με πείραξε ποτέ το ότι έχει πατέντα η κάψουλά της, αφενός γιατί και η προηγούμενη μου είχε, αφετέρου γιατί δεν έχω μεγάλη κατανάλωση να με νοιάζει η τιμή της κάψουλας.

Hl3MF9al.jpeg

Έχει πάντως η εταιρία πολλές γεύσεις και χαρμάνια για κάθε γούστο και μέγεθος. Όπως έγραψα και πιο πριν, την αγόρασα κυρίως για την ευκολία χρήσης, και την δυνατότητα να φτιάχνω διαφορετικές ποσότητες καφέ με μια κάψουλα και μόνο.

Επεξ/σία από Dante80
  • Like 1
Δημοσ.
6 ώρες πριν, tzavardin είπε

Εγώ προσωπικά τον βρίσκω πολύ βαρύ.

Ειναι ο πιο βαρυς σε καφεινη.

6 ώρες πριν, tzavardin είπε

Το ίδιο ισχύει και για το μπρίκι μόκα. Πολύ μέτριος καφές, πολύς χαμένος χρόνος, καλύτερα ελληνικός.

Ακραια αποψη.

• Members
Δημοσ.

Σχετικά με την Vertuo, στην περίπτωσή μου ήταν αυτό που με έκανε να στραφώ σε μηχανή εκτός Nespresso μετά από περισσότερα από 10 χρόνια, γιατί μέσα σε λιγότερο από 6μηνο χάλασε 2 φορές. Είχα καλομάθει μέχρι τότε με την κλασική, που αν ήταν άνθρωπος θα κόντευε να τελειώσει το σχολείο και δεν μου έβγαλε ποτέ βλάβη (ακόμα την έχω στο χωριό). Στο τέλος ζήτησα αντικατάσταση με την κλασική αλλά δεν προβλεπόταν, και απλά μου έστειλαν μια καινούρια Vertuo, την οποία όμως δεν χρησιμοποίησα σχεδόν καθόλου καθώς είχα αποφασίσει ήδη να δοκιμάσω κάτι άλλο (την υπεραυτόματη). 

• Like 1
Δημοσ.
19 λεπτά πριν, StamTheMan είπε

Ειναι ο πιο βαρυς σε καφεινη.

Ακραια αποψη.

Συγνώμη, αλλα μιας κι ένα απ τα ζητήματα που θέλω να λύσω είναι η ίδια η καφείνη, να ξυπνάω ρε παιδί μου, όντως τώρα ο φίλτρου είναι ενισχυμένος, δυνατός; ΓΤ αρχίζει και γίνετια όλο και  ποιό ενδιαφέρουσα η επιλογή, εγώ τον είχα για ελαφρύ..

Δημοσ.

Σχετικά με την Vertuo ,την οποία την έχω υπέρ ευχαριστηθεί,θέλω να πω ότι αρχικά είχα πάρει την Next  αυτή που βάζεις την κάψουλα μέσα και γυρνάς με το χέρι το κλείστρο.Άλλαξα δύο μηχανές μέσα στην εγγύηση αφού χάλασαν σε λιγότερο από ένα χρόνο η κάθε μία .Τότε που ασχολήθηκα διάβασα πολλά προβλήματα με το συγκεκριμένο μοντέλο και έχω καταλήξει ότι είναι κακοσχεδιασμένο και αργά ή γρήγορα θα χαλάσει.Όταν άλλαξα τη δεύτερη μηχανή έδωσα μια μικρή διαφορά και πήρα την Vertuo plus που είναι αυτόματη.Την έχω τρία χρόνια τώρα και κανένα πρόβλημα.

• Like 1
Δημοσ.
3 λεπτά πριν, trelaras22 είπε

Συγνώμη, αλλα μιας κι ένα απ τα ζητήματα που θέλω να λύσω είναι η ίδια η καφείνη, να ξυπνάω ρε παιδί μου, όντως τώρα ο φίλτρου είναι ενισχυμένος, δυνατός; ΓΤ αρχίζει και γίνετια όλο και  ποιό ενδιαφέρουσα η επιλογή, εγώ τον είχα για ελαφρύ..

Εχει την πιο πολλη καφεινη σε αναλογια.
Ενα αλλο θεμα που βλεπω παντελως λαθος σε πολλες αναρτησεις,ειναι η αναλογια καφεινης σε ριστρετο,εσπρεσο και λουνγκο. 
Ο λουνγκο μπορει να μην ειναι τοσο εντονος σε γευση,αλλα ακριβως επειδη το νερο περναει πολλη ωρα απο το φιλτρο,παιρνουμε πιο πολλη καφεινη.
Γενικα οσο εψαξα για να βρω ενα σωστο chart,ειδα παρα πολλες μαλακιες,παραπληροφορηση και πληροφοριες χωρις σωστη τεκμηριωση.
Ειδα δλδ να εμφανιζονται πολυ συχνα οι καφεδες των starbucks,που ειναι ενα σκουπιδι και μαλιστα να ειναι πρωτοι στα charts σε καφεινη.
Ξεχνανε ομως οτι πρεπει να υπολογιζουμε και την αναλογια.
Δε μπορεις να συγκρινεις μισο λιτρο σκουπιδοκαφε με ενα φλιτζανι εσπρεσο και να λες οτι εχει πιο πολλη καφεινη το μισολιτρο.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...