Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 1,3k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Ερωτηση για τα settings του NordVPN, στο Kill Switch εχει επιλογη "App Kill Switch" που επιλεγεις εφαρμογες που θα τερματιζονται αν δεν εισαι συνδεδεμενος στο VPN.

Το προβλημα ειναι οτι οποιες/οσες εφαρμογες και αν βαλω στη λιστα, ακομα και αν τερματισω και επανεκκινησω το NordVPN, ειτε με το VPN συνδεδεμενο ειτε off, οι εφαρμογες της λιστας βλεπουν κανονικα ιντερνετ.

Λχ τορεντς στο qbitorent ξεκινανε κανονικα παρολο που τα εχω στο "App Kill Switch" list και θα επρεπε με τον VPN εκτος συνδεσης να μην λειτουργουν.

Κανω κατι λαθος?

Δημοσ.

Το Kill Switch σε μένα δούλεψε ως εξής:

- Αρχικά είχα ανοιχτό το Nordvpn και συνδεδεμένο με έναν server.

- Στη συνέχεια άνοιξα το vuze και άρχισα να κατεβάζω κάποιο torrent.

- Όταν πάτησα αποσύνδεση στο nord από τον server που ήταν συνδεδεμένο, τότε είδα ότι αυτόματα έκλεισε εντελώς το vuze.

Και σε μένα, όταν δεν είναι συνδεδεμένο με κάποιον server, το Nord δεν φαίνεται να απαγορεύει να δουλεύουν τα διάφορα apps που έχω ορίσει kill switch (θα ήταν όμως παράλογο εκ μέρους μου να το κάνω, εκτός κι αν ξεχαστώ). Αν όμως έχω συνδέσει το Nord με server και για κάποιον λόγο χαθεί η σύνδεση, τότε ενεργοποιείται το kill switch.

Αν κάποιος φίλος διαπίστωσε κάτι διαφορετικό με διορθώνει.

• Like 1
Δημοσ.
9 hours ago, agnostos99 said:

Τότε έχεις την ενδιάμεση συνδρομή δε θυμάμαι πως λεγεται. Ειναι μια σκετη Nordvpn μια με Pass και μια με Nordlocker 3 μαζί.

Γενικά νομίζω για 1-2 ευρώ δεν αξίζει να πάρεις σκέτη να έχεις και μια δυνατότητα αν θελήσεις να έχεις Storage 1TB.

Υποτίθεται πως αγόρασα το complete από keyspremium  (και μάλιστα από μαλακία μου στα 20€), αλλά ενώ εμφανίζει το nordlocker στο account μου, φαίνεται σαν να μην έχω το 1TB. Όχι πως θα το χρησιμοποιούσα βέβαια.

image.png.02bec6193c9b7db65c5eb21b3ed254b8.png

Δημοσ.

Επειδή πολλοί ρωτάνε για το τι περιλαμβάνει το κάθε πακέτο

Αναφορά σε κείμενο

Για ένα ευρώ διαφορά που έχουν τα πακέτα, νομίζω αξίζει να πας στο τρίτο που έχει και το NordLocker κι ας μην σου χρειάζεται άμεσα.

• Like 1
Δημοσ.
Στις 31/3/2025 στις 2:14 ΜΜ, georgiosmag είπε

Απλά να πω την άποψη μου παιδιά. Ότι και VPN να βάλετε άχρηστο θα είναι εφόσον ο πάροχος είναι υποχρεωμένος να σας "δώσει" στις αρχές που σας ψάχνει αν έχετε -κυρίως- κάποιο box αντίστοιχο πειρατικό. Μόνο αυτά βασικά θα προσπαθήσουν να κλείσουν και όχι τα τόρεντς γενικά. Οπότε η γνώμη μου είναι μην πετάτε τα λεφτά σας και όχι τίποτε άλλο χάνετε και από ταχύτητα.

Εκτός και αν έχετε υποψία ότι σας έχει στοχοποιήσει κάποιος χάκερ. Εκεί μόνον το VPN έχει νόημα. Ο χάκερ δεν έχει την ιδιότητα που έχουν οι αρχές να ζητήσει από τον πάροχο VPN να του δώσει τα στοιχεία σας. Οπότε ναι. Εκεί έχει αξία και δυσκολεύει αφάνταστα την οποιαδήποτε απόπειρα για χάκινγκ.

Συμφωνώ σε όλα με τον κύριο.

Δημοσ.
10 hours ago, Sebu said:

Ερωτηση για τα settings του NordVPN, στο Kill Switch εχει επιλογη "App Kill Switch" που επιλεγεις εφαρμογες που θα τερματιζονται αν δεν εισαι συνδεδεμενος στο VPN.

Το προβλημα ειναι οτι οποιες/οσες εφαρμογες και αν βαλω στη λιστα, ακομα και αν τερματισω και επανεκκινησω το NordVPN, ειτε με το VPN συνδεδεμενο ειτε off, οι εφαρμογες της λιστας βλεπουν κανονικα ιντερνετ.

Λχ τορεντς στο qbitorent ξεκινανε κανονικα παρολο που τα εχω στο "App Kill Switch" list και θα επρεπε με τον VPN εκτος συνδεσης να μην λειτουργουν.

Κανω κατι λαθος?

Για το qBittorrent πήγαινε στα settings -> advanced και επέλεξε στο network interface το VPN, στο Surfshark φαίνεται κάπως έτσι:

image.png.b5555c018053a7323f6bddba546551bd.png

Έτσι θα μπαίνει στο internet μόνο μέσα από το VPN.

9 hours ago, batatoudis said:

vuze

Ποιο vuze, κατέβασε το qBittorrent και σβήσε το adware...

• Like 3
Δημοσ.
10 λεπτά πριν, darkmatinee είπε

Για το qBittorrent πήγαινε στα settings -> advanced και επέλεξε στο network interface το VPN, στο Surfshark φαίνεται κάπως έτσι:

Να υποθέσω αυτό είναι το λεγόμενο binding vpn με το εκάστοτε πρόγραμμα. 

Θα ελέγξω και εγώ με κάποιο free iso Linux το kill switch και θα ενημερώσω για τα settings. 

Δημοσ.
2 minutes ago, camel555 said:

Να υποθέσω αυτό είναι το λεγόμενο binding vpn με το εκάστοτε πρόγραμμα. 

Θα ελέγξω και εγώ με κάποιο free iso Linux το kill switch και θα ενημερώσω για τα settings. 

Ναι, στα windows κάθε VPN που βάζεις φτιάχνει κι ένα network adapter, που από εκεί και καλά περνάει το τράφικ. Βάζεις αυτόν τον adapter στο qbittorrent & είσαι κομπλέ.

• Like 1
Δημοσ.
15 ώρες πριν, ReBeLoS είπε

πρεπει να το γυρισεις σε router mode. Σε access point mode δεν εχει τις επιπλεον ρυθμισεις που ψαχνεις

Τα Μ4 απο οτι ειχα δει δεν εχουν επιλογη για vpn. υπαρχει σχετικη λιστα στο site τους για να δεις ποιες εκδοσεις των deco εχουν vpn.

Δημοσ.
2 ώρες πριν, darkmatinee είπε

Ποιο vuze, κατέβασε το qBittorrent και σβήσε το adware...

Τι να κάνω, το έχω εγκατεστημένο πάνω από 10 χρόνια. Ήδη έχασα ώρες -που δεν έχω- για να βάλω το vpn, δυστυχώς ο χρόνος μου είναι πλέον ελάχιστος (και κατεβάζω ελάχιστα).

Θα το αλλάξω με την πρώτη ευκαιρία, το υπόσχομαι στην κοινότητα 🙂

• Haha 1
Δημοσ.
30 λεπτά πριν, kallair είπε

Τα Μ4 απο οτι ειχα δει δεν εχουν επιλογη για vpn. υπαρχει σχετικη λιστα στο site τους για να δεις ποιες εκδοσεις των deco εχουν vpn.

α οκ νομιζα οτι σε ολα τα deco σε ρουτερ mode ανοιγει το vpn στις εξτρα ρυθμισεις

Δημοσ.
12 hours ago, batatoudis said:

Το Kill Switch σε μένα δούλεψε ως εξής:

- Αρχικά είχα ανοιχτό το Nordvpn και συνδεδεμένο με έναν server.

- Στη συνέχεια άνοιξα το vuze και άρχισα να κατεβάζω κάποιο torrent.

- Όταν πάτησα αποσύνδεση στο nord από τον server που ήταν συνδεδεμένο, τότε είδα ότι αυτόματα έκλεισε εντελώς το vuze.

Και σε μένα, όταν δεν είναι συνδεδεμένο με κάποιον server, το Nord δεν φαίνεται να απαγορεύει να δουλεύουν τα διάφορα apps που έχω ορίσει kill switch (θα ήταν όμως παράλογο εκ μέρους μου να το κάνω, εκτός κι αν ξεχαστώ). Αν όμως έχω συνδέσει το Nord με server και για κάποιον λόγο χαθεί η σύνδεση, τότε ενεργοποιείται το kill switch.

Αν κάποιος φίλος διαπίστωσε κάτι διαφορετικό με διορθώνει.

Υπαρχει μια ουσιωδης διαφορα.

Υπαρχει το Internet Kill Switch => Disable Internet Access only if your VPN connection drops unexpectedly / is disconnected including manually => το VPN τρεχει ηδη και χανεται η συνδεση αρα σκοτωνει τη συνδεση στο δικτυο για τα παντα

Υπαρχει το App Kill Switch που λεει Quit selected apps when not connected to VPN (οχι οταν πεφτει το VPN) => το οποιο ερμηνευεται, αν δεν εισαι καθολου συνδεδεμενος στο VPN ειτε γιατι δεν εκκινησε καθολου ειτε γιατι τερματιστηκε το NordAPP, τερματισε αμεσως τις συγκεκριμενες εφαρμογες (οχι απλα σταματα τη συνδεση τους, κλειστες τελειως).

Για εμενα αυτα τα δυο εχουν ουσιωδη διαφορα. Το πρωτο σου λεει οτι το VPN τρεχει και για καποιο λογο επεσε η συνδεση VPN, τοτε αποσυνδεσε τους παντες απο το δικτυο (οχι ομως να τους τερματισεις τις εφαρμογες).

Το δευτερο σου λεει ΑΝ δεν υπαρχει VPN (ανεξαρτητως λογου) οι εφαρμογες της λιστας πρεπει να τερματιζονται.

Αυτο αντιλαμβανομαι με το φτωχο μου μυαλο.

Προς το παρον το App Kill Switch το εχω καταφερει να δουλεψει χειροκινητα. Δλδ αν εχω το Nord να τρεχει και συνδεδεμενο σε σερβερ, αν αποσυνδεσω το VPN με το χερι, τοτε κανει auto quit το qbittorrent. Αν ομως ανοιξω το qbittorrent χωρις να τρεχει το NordVPN ή να τρεχει αλλα να μην ειναι συνδεδεμενο σε σερβερ (μια η αλλη δεν εχεις προστασια), το qbittorrent ανοιγει και αρχιζει να κατεβαζει κανονικα εκτος vpn ενω κατ'εμε δεν θα επρεπε θα επρεπε να κανει auto close.

2 hours ago, darkmatinee said:

Ευχαριστω, τελικα αναγκασα το App Kill Switch να δουλεψει με πατεντα, αντιστροφα κανοντας αυτο που προτεινες.

Πρακτικα υποχρεωσα το qbittorrent να βρισκει ιντερνετ μονο μεσα απο το Nord. Αρα αν το Nord δεν τρεχει ή τρεχει αλλα δεν ειναι συνδεδεμενο, το qbittorrent ξεκιναει μεν αλλα τα αρχεια μενουν σε κατασταση Stalled.

Αν συνδεσω το Nord σε σερβερ υστερα απο λιγο τα αρχεια αρχιζουν να κατεβαινουν.

Αντιστροφα αν το Nord δουλευει και το qbittorrent το ιδιο και παω στο Nord και κλεισω τον σερβερ τοτε το qbittorrent κλεινει αυτοματα μονο του.

• Like 2
Δημοσ.
6 hours ago, MiJ16 said:

Υποτίθεται πως αγόρασα το complete από keyspremium  (και μάλιστα από μαλακία μου στα 20€), αλλά ενώ εμφανίζει το nordlocker στο account μου, φαίνεται σαν να μην έχω το 1TB. Όχι πως θα το χρησιμοποιούσα βέβαια.

Πήγαινε παραπάνω στο Home και δες ποια services εχει ενεργοποιημένα και μέχρι πότε. ΟΜΩΣ με βασει αυτό που δείχνεις εκέι στο Nordlocker θα επρεπε να ειχες ηδη το management για το storage οπότε δεν είναι η υπερπλήρης έκοδση δυστυχως!

Δημοσ.
1 ώρα πριν, Sebu είπε

Υπαρχει μια ουσιωδης διαφορα.

Υπαρχει το Internet Kill Switch => Disable Internet Access only if your VPN connection drops unexpectedly / is disconnected including manually => το VPN τρεχει ηδη και χανεται η συνδεση αρα σκοτωνει τη συνδεση στο δικτυο για τα παντα

Υπαρχει το App Kill Switch που λεει Quit selected apps when not connected to VPN (οχι οταν πεφτει το VPN) => το οποιο ερμηνευεται, αν δεν εισαι καθολου συνδεδεμενος στο VPN ειτε γιατι δεν εκκινησε καθολου ειτε γιατι τερματιστηκε το NordAPP, τερματισε αμεσως τις συγκεκριμενες εφαρμογες (οχι απλα σταματα τη συνδεση τους, κλειστες τελειως).

Για εμενα αυτα τα δυο εχουν ουσιωδη διαφορα. Το πρωτο σου λεει οτι το VPN τρεχει και για καποιο λογο επεσε η συνδεση VPN, τοτε αποσυνδεσε τους παντες απο το δικτυο (οχι ομως να τους τερματισεις τις εφαρμογες).

Το δευτερο σου λεει ΑΝ δεν υπαρχει VPN (ανεξαρτητως λογου) οι εφαρμογες της λιστας πρεπει να τερματιζονται.

Αυτο αντιλαμβανομαι με το φτωχο μου μυαλο.

Προς το παρον το App Kill Switch το εχω καταφερει να δουλεψει χειροκινητα. Δλδ αν εχω το Nord να τρεχει και συνδεδεμενο σε σερβερ, αν αποσυνδεσω το VPN με το χερι, τοτε κανει auto quit το qbittorrent. Αν ομως ανοιξω το qbittorrent χωρις να τρεχει το NordVPN ή να τρεχει αλλα να μην ειναι συνδεδεμενο σε σερβερ (μια η αλλη δεν εχεις προστασια), το qbittorrent ανοιγει και αρχιζει να κατεβαζει κανονικα εκτος vpn ενω κατ'εμε δεν θα επρεπε θα επρεπε να κανει auto close.

Ευχαριστω, τελικα αναγκασα το App Kill Switch να δουλεψει με πατεντα, αντιστροφα κανοντας αυτο που προτεινες.

Πρακτικα υποχρεωσα το qbittorrent να βρισκει ιντερνετ μονο μεσα απο το Nord. Αρα αν το Nord δεν τρεχει ή τρεχει αλλα δεν ειναι συνδεδεμενο, το qbittorrent ξεκιναει μεν αλλα τα αρχεια μενουν σε κατασταση Stalled.

Αν συνδεσω το Nord σε σερβερ υστερα απο λιγο τα αρχεια αρχιζουν να κατεβαινουν.

Αντιστροφα αν το Nord δουλευει και το qbittorrent το ιδιο και παω στο Nord και κλεισω τον σερβερ τοτε το qbittorrent κλεινει αυτοματα μονο του.

Μεταξύ μας, περίμενα τα options του nord να είναι λίγο πιο κατανοητά...

Εν προκειμένω, το internet kill switch είναι περιττό να είναι ενεργό, για κάποιον που θέλει προστασία ΜΟΝΟΝ όταν κατεβάζει; (νομίζω η πλειοψηφία...) Καλά το κατάλαβα;

Οπότε για κάποιον που θέλει προστασία μόνο όταν κατεβάζει, αρκεί η ενεργοποίηση του App Kill Switch και η χειροκίνητη προσθήκη των εφαρμογών; Το στιγμιαίο αυτό κλείσιμο των εφαρμογών, είναι αρκετό-ασφαλές;

Ή μήπως θέλει ενεργό και το Kill Switch, με την 2η επιλογή "Disable Internet Access any time your VPN is disconnected, including manually" ; 

Επειδή χρησιμοποιώ (και) το qbittorrent, πως κατάφερες να δουλέψει με τον τρόπο που λες και οποίος φαίνεται ο σωστός;

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...