Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Super Moderators
Δημοσ.
1 hour ago, menthol1979 said:

Up to.NordVPN που έβαλα στις καλές του μέχρι 300 μου δίνει (1G FTTH). Αν βρεις κανένα πιο γρήγορο για σφύρα μας γιατι λήγει :)

Με Wireguard protocol?

• Απαντ. 50
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Δημοσ.
6 ώρες πριν, logo15 είπε

Μακριά από ΝΟΒΑ

Η nova καλή είναι. Το support της ( τεχνικό τμήμα, εξυπηρέτηση πελατών, chat ) είναι τσίρκο.

• Super Moderators
Δημοσ.
23 minutes ago, Bansel said:

Μας δουλεύουν όλες οι εταιρίες ακόμα δεν έχουν παντού φιμπερ και εάν έχει, δεν πιάνει την ταχύτητα που πρέπει χρόνια τώρα.  Φυσικά μόνο εδώ γίνονται αυτά ακόμα και τα Σκόπια έχουν πιο γρήγορο ίντερνετ σύμφωνα με μια έρευνα που διάβασα τις προάλλες.. 

Ένα από τα λάθη που έκαναν οι πάροχοι είναι ότι χρησιμοποιησαν το brand "Fiber" για τις VDSL (FTTC) με αποτέλεσμα να μπερδεύεται ο κόσμος και να νομίζει ότι το FTTH που μιλάμε στην είδηση έχει προβλήματα τύπου "δεν πιάνει την ταχύτητα που πρέπει".

• Like 4
Δημοσ.
30 λεπτά πριν, Thresh είπε

έχει προβλήματα τύπου "δεν πιάνει την ταχύτητα που πρέπει".

παιζεις με το πονο μου...

εικόνα_Viber_2025-04-01_22-08-05-109.png

• Super Moderators
Δημοσ.
2 minutes ago, 2cpu said:

παιζεις με το πονο μου...

εικόνα_Viber_2025-04-01_22-08-05-109.png

Όχι σε FTTH υποθέτω. :(

Δημοσ.

τι πραμα εν αυτο?dsl που οσο παει οπως βλεπεις μικραινει.στο τελος dial up θα γινει.

• Haha 1
Δημοσ.
2 ώρες πριν, Thresh είπε

Ναι γιατί εμείς που περάσαμε από Xtreme δεν καιγόμαστε για Gbps? 😛

Εμείς κι αν δεν θέλουμε πισωγύρισμα...

Προσωπικά έχω Gbps λόγο δουλειάς, και μάλιςστα θα πάω σε 2ο gbps σε Loadballance σύνολο στα 2gbps εαν δεν έρθει στα κοντά και η χρήση που κάνω προσωπική στο ρπίτη δεν ξεπερνάει τα 20mbps. τη να χρειαστώ ενα update ή download που αντί να κάνει 15 λεπτά κάνει 5;

• Super Moderators
Δημοσ.
25 minutes ago, 2cpu said:

τι πραμα εν αυτο?dsl που οσο παει οπως βλεπεις μικραινει.στο τελος dial up θα γινει.

5G or Starlink τότε.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Με την αξιοπιστία της Nova ... δηλαδή της WIND ...δηλαδή της Forthnet 😂😂 

Επεξ/σία από ramarg
Δημοσ.

Κάτι που το έχω απορία καιρό: μου φαίνεται λίγο απάτη το 3Gbps υπό την έννοια ότι οι κάρτες δικτύου είναι 10/100/1.000/2.500/10.000Mbps

Με αυτό σα λογική,  δε θα έβγαζε περισσότερο νόημα να είναι 2Gbps το πακέτο που θα μπορεί να γίνει fully utilized από μια nic 2,5Gbps;

Δημοσ.
10 ώρες πριν, Thresh είπε

Με Wireguard protocol?

OpenVPN. Τώρα που το ξαναμέτρησα έδωσε κοντά 500, άρα καλά είναι απλά ο server που πέφτει πάνω ίσως μπουκώνει ώρες ώρες...

• Like 1
Δημοσ.
14 ώρες πριν, poulinos είπε

επιχειρηματα οχι αστεια:p

Για όποιον δεν γνωρίζει, η NOVA, μέσω της United Fiber (που είναι δική της εταιρεία), είναι υπεύθυνη για την ανάπτυξη οπτικών ινών σε πολλές περιοχές. Στη δική μου περίπτωση, έχουν συνδέσει όλους τους γύρω δρόμους και έχουν αφήσει μόνο το δικό μου σημείο εκτός εδώ και μήνες, χωρίς καμία εξήγηση ή δέσμευση.

Δεν μιλάμε για κάποιο απομακρυσμένο χωριό, αλλά για μεγάλο δήμο και κεντρικό σημείο, όπου τα έργα έχουν προχωρήσει κανονικά. Έχω ήδη κάνει δύο καταγγελίες στην ΕΕΤΤ και προχωράω στον Συνήγορο του Καταναλωτή.

Αν αυτό φαίνεται αστείο σε κάποιους, μάλλον δεν έχουν βρεθεί ποτέ σε αντίστοιχη κατάσταση. Γι’ αυτό, μακριά από NOVA!

• Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ.
2 ώρες πριν, menthol1979 είπε

OpenVPN. Τώρα που το ξαναμέτρησα έδωσε κοντά 500, άρα καλά είναι απλά ο server που πέφτει πάνω ίσως μπουκώνει ώρες ώρες...

Κάνεις στον εαυτό σου deservice με το να χρησιμοποιήσεις OpenVPN. Το Wireguard είναι πλέων το standard, πολύ πιο ελαφρύ σαν πρωτόκολλο και με πολύ λιγότερα κενά ασφαλείας.

• Thanks 2
Δημοσ.
10 hours ago, transparent said:

Κάτι που το έχω απορία καιρό: μου φαίνεται λίγο απάτη το 3Gbps υπό την έννοια ότι οι κάρτες δικτύου είναι 10/100/1.000/2.500/10.000Mbps

Με αυτό σα λογική,  δε θα έβγαζε περισσότερο νόημα να είναι 2Gbps το πακέτο που θα μπορεί να γίνει fully utilized από μια nic 2,5Gbps;

Υπάρχουν και 5.000mbps σε αρκετές high end μητρικές αλλά και σαν standalone κάρτες.
Τώρα η ΔΕΗ πχ δίνει router που έχει 4x1gbps και 1x10gbps(που παίζει και σαν 5 και σαν 2.5 κτλ) lan ports, βάζεις ή το καλό σου pc επάνω με ότι κάρτα έχεις (έδωσα πιο πίσω link για 10άρες φθηνές server class) και την μαξάρεις έτσι ή βάζεις ένα καλό switch και το "σπας" σε πολλές συσκευές που θα παίζουν παράλληλα.
Ακόμα και 4 απλές 1000άρες να βάλεις απλά θα μαξάρει η σύνδεση σε διαμοιρασμό με πολλά τερματικά αντί να έχεις 1 pc που θα παίρνει το όλο bandwidth

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...