Crash24 Δημοσ. 31 Μαρτίου Δημοσ. 31 Μαρτίου Προβλήματα σταθερότητας συστήματος εξακολουθούν να επηρεάζουν τους κατόχους καρτών γραφικών GeForce RTX 4000 και RTX 3000, με αποτέλεσμα ορισμένοι προγραμματιστές παιχνιδιών να συμβουλεύουν τους χρήστες να αποφεύγουν τους τελευταίους drivers της Nvidia ή να επιστρέψουν στην έκδοση του Δεκεμβρίου. Μετά την αναβάθμιση στους οδηγούς 572.xx της Nvidia, πολλοί χρήστες καρτών RTX 40 και 30-σειράς αντιμετωπίζουν προβλήματα με ορισμένα νέα παιχνίδια, ιδιαίτερα τα Inzoi και The First Berserker: Khazan. Τα προβλήματα περιλαμβάνουν κρασαρίσματα, παγώματα, κολλήματα και απότομες πτώσεις καρέ. Η Krafton, η εταιρεία ανάπτυξης του Inzoi, έγραψε στις σημειώσεις της για τους οδηγούς γραφικών ότι ενώ συνιστά στους κατόχους καρτών RTX 50-series να χρησιμοποιούν τον πιο πρόσφατο οδηγό 572.83, ο ίδιος οδηγός μπορεί να προκαλέσει πτώσεις καρέ και κολλήματα όταν παίζουν το παιχνίδι σε κάρτα RTX 40-series. Ως εκ τούτου, συνιστά τη χρήση της έκδοσης του driver 566.36 από τον Δεκέμβριο του 2024. Επίσης, συνιστά στους κατόχους καρτών RTX 30-series που αντιμετωπίζουν προβλήματα να χρησιμοποιήσουν την παλαιότερη έκδοση του driver. Η Neople, η εταιρεία ανάπτυξης του The First Berserker: Khazan, έγραψε μια πανομοιότυπη σύσταση στις σημειώσεις της για την καλύτερη εμπειρία παιχνιδιού. Το γεγονός ότι οι προγραμματιστές δύο πολύ μεγάλων πρόσφατων παιχνιδιών αναγκάστηκαν να εκδώσουν αυτές τις προειδοποιήσεις δείχνει πόσο διαδεδομένα έχουν γίνει τα προβλήματα. Ήταν τον Φεβρουάριο όταν πρωτοακούσαμε για προβλήματα που επηρέαζαν κάρτες των σειρών RTX 50, 40 και 30 της Nvidia, με τη σειρά Blackwell να είναι αυτή με τα περισσότερα θέματα. Φαίνεται ότι προέκυψαν από την έκδοση του driver 572.16 της Nvidia, η οποία ενεργοποίησε την υποστήριξη RTX 50. Υπήρξαν αναφορές ότι ορισμένοι χρήστες κατάφεραν να παρακάμψουν τα προβλήματα περιορίζοντας το ρυθμό ανανέωσης της οθόνης τους στα 60Hz. Ένας χρήστης ανέφερε ότι η επιστροφή στην έκδοση 566.36 ήταν ο μόνος τρόπος για να διορθώσει τα προβλήματα που επηρέαζαν την κάρτα του Asus RTX 4070 Ti Super TUF, τα συμπτώματα των οποίων περιλάμβαναν την κατάρρευση ολόκληρου του υπολογιστή του κατά την εκτέλεση του Cyberpunk 2077. Η Nvidia επιβεβαίωσε ότι ερευνούσε τα ζητήματα και θα κυκλοφορούσε ενημερώσεις drivers για την αντιμετώπισή τους, αρκετές από τις οποίες έχουν ήδη κυκλοφορήσει. Ενώ φαίνεται να έχουν διορθώσει τα περισσότερα προβλήματα που επηρεάζουν τη σειρά RTX 5000, δεν ήταν τόσο αποτελεσματικές για παλαιότερες κάρτες γραφικών. Αυτό οδήγησε πολλούς χρήστες να κατηγορήσουν τη Nvidia ότι δίνει προτεραιότητα στις τελευταίες κάρτες της, αγνοώντας τα προβλήματα που επηρεάζουν τις σειρές Lovelace και Ampere. Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο
Silverage Δημοσ. 1 Απριλίου Δημοσ. 1 Απριλίου Στο god of war ragnarok μου κάνει τυχαία κρασαρίσματα. Βγάλανε και ένα patch προχθές γιατί σε κάποιους δεν ξεκινάει το παιχνίδι με nvidia κάρτες.
DimosMcLaren Δημοσ. 1 Απριλίου Δημοσ. 1 Απριλίου Ζωγράφισε φέτος η Nvidia!!! Τέτοια αλφαδιά είχα χρόνια να δω ! Που θα πάει θα τους πετύχει κάποια στιγμή και θα δουλέψουν χωρίς προβλήματα. 6 2 13
kotronas Δημοσ. 1 Απριλίου Δημοσ. 1 Απριλίου Βγαίνει η σειρά 50 πρέπει να πουλήσουν, να δεις που θα τα κάνουν σαν την υποστήριξη των κινητών
music_lover Δημοσ. 1 Απριλίου Δημοσ. 1 Απριλίου Κάτι ήξερα που κράτησα στο PC μου την Ge-Force 2 GTS, σκλί μαύρο εδώ και 25 χρόνια! 🤣 https://www.techpowerup.com/gpu-specs/geforce2-gts.c797 5 3
chek2fire Δημοσ. 1 Απριλίου Δημοσ. 1 Απριλίου μεχρι να σοβαρευτεί η nvidia ποτέ ξανά αγορά κάρτας της. Εξωφρενικές τιμές, αστοχίες hardware, προβληματα driver. Εχω γυρίσει πλέον σε ati και δεν το μετανιώνω με τίποτα. 9 2
Agony Δημοσ. 1 Απριλίου Δημοσ. 1 Απριλίου 20 Χρονια Plus απο εποχες TNT τετοιο πραγμα σε Drivers δεν μου εχει ξανα τύχει. Με τους 572 Nvidia ειχα Μπλε οθονες και καθε φορα αλλο Msg, το PC να μην κανει ουτε restore , ουτε να ανοιγουν εφαρμογες , ουτε Safe mode , τιποτα απολυτος ... ( εχω δυο Setup RTX 3080 και ΡΤΧ 4060 ) ολα αυτα στο PC με την RTX 3080 λεω οκ θα βγαλω την καρτα και θα βαλω την 4060 μηπως και ... Τιποτα απολυτος , εκανα format ολα απο την αρχη λεω οκ θα περασω τους Drivers Clean βαζω και ξανα μανα BSOD αν ειναι Δυνατον ....αυτη την φορα ομως καταφερα να κανω restore Clean Unistall και τους 566.36. Το PC με την 4060 δουλεύει ρολόι με τους 572 ομως απο οτι διαβασα στα φορουμ ολοι πανε στους 566.36 οποτε εβαλα και στα 2 αυτους και ειμαι οκ τωρα. Παντος δεν μπορω να πω ...αυτη την φορα η NVIDIA ξεπερασε του ATI ( AMD) Drivers που ειχα τις χειρότερες εμπειριες . 34 λεπτά πριν, Silverage είπε Στο god of war ragnarok μου κάνει τυχαία κρασαρίσματα. Βγάλανε και ένα patch προχθές γιατί σε κάποιους δεν ξεκινάει το παιχνίδι με nvidia κάρτες. 566.36 Studio και εισαι κομπλε ...
angmar Δημοσ. 1 Απριλίου Δημοσ. 1 Απριλίου 12 minutes ago, chek2fire said: Εχω γυρίσει πλέον σε ati και δεν το μετανιώνω με τίποτα. Δείχνεις την ηλικία σου 🤣 1 14
manos08 Δημοσ. 1 Απριλίου Δημοσ. 1 Απριλίου Λογικό, τόσο φθηνά που τις πουλάνε, πρέπει απο κάπου να κόψουν κόστος. 13
floba Δημοσ. 1 Απριλίου Δημοσ. 1 Απριλίου 3 λεπτά πριν, LLLEFTERIS είπε Επαθε AMD 😂 Δεν ειμαστε στο 2005 αδερφε σορρυ 9 1
LLLEFTERIS Δημοσ. 1 Απριλίου Δημοσ. 1 Απριλίου Μόλις τώρα, floba είπε Δεν ειμαστε στο 2005 αδερφε σορρυ Ναι αλλα με τοσα προβληματα που ειχε με τους Drivers της εχει μεινει κουσουρι. 1 4
Super Moderators Thresh Δημοσ. 1 Απριλίου Super Moderators Δημοσ. 1 Απριλίου 3 minutes ago, floba said: Δεν ειμαστε στο 2005 αδερφε σορρυ Πέρασαν πάρα πολλοί μήνες μέχρι να φτιαχτούν τελείως τα θέματα με black screen στην 5700. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα