Ukforthemoment Δημοσ. 2 Απριλίου Δημοσ. 2 Απριλίου 10 λεπτά πριν, 11osmikrosmhtsos είπε Εγω σε αυτα τα 6δρομια το κανω freestyle. Παρτε μια γευση απο τα μερη μου... 5 δρομοι διπλης 1 μονης Θυμίζει λίγο Καμπούλ ο δρόμος. 1 5
11osmikrosmhtsos Δημοσ. 2 Απριλίου Δημοσ. 2 Απριλίου 21 λεπτά πριν, Ukforthemoment είπε Θυμίζει λίγο Καμπούλ ο δρόμος. ΑΧΧΑΧΑΧΑΧΑΧ ΟΧΙ ΧΑΧΑΧΑΑΧ με γονατισες
nickol-us Δημοσ. 2 Απριλίου Δημοσ. 2 Απριλίου Γιατί πρέπει κάποιος να σταματήσει πριν την πινακίδα; Που το διαβάσατε αυτό; Θυμάμαι οτι πρέπει να σταματάμε στην άκρη του δρόμου και βρήκα βίντεο που το επιβεβαιώνει Μαθήματα Οδήγησης - Σήμα STOP Κατά τα λοιπά...καλη τύχη στο να βγάλεις άκρη... 1
Ukforthemoment Δημοσ. 2 Απριλίου Δημοσ. 2 Απριλίου 1 ώρα πριν, nickol-us είπε Γιατί πρέπει κάποιος να σταματήσει πριν την πινακίδα; Που το διαβάσατε αυτό; Θυμάμαι οτι πρέπει να σταματάμε στην άκρη του δρόμου και βρήκα βίντεο που το επιβεβαιώνει Μαθήματα Οδήγησης - Σήμα STOP Κατά τα λοιπά...καλη τύχη στο να βγάλεις άκρη... Υποχρεωτική διακοπή πορείας (STOP).Η πινακίδα αυτή που τοποθετείται πρίν από κόμβο σημαίνει υποχρεωτική διακοπή πορείας του οχήματος πρίν από την είσοδο στον κόμβο και παραχώρηση προτεραιότητας στα οχήματα τα οποία κινούνται στην οδό πρός την οποία πλησιάζει.Η αυτή πινακίδα που τοποθετείται σε άλλα σημεία πλήν κόμβου, σημαίνει υποχρεωτική διακοπή πορείας του οχήματος στη θέση της πινακίδας και μη εκ νέου εκκίνηση μέχρις ότου βεβαιωθεί ο οδηγός του ότι μπορεί να το πράξει χωρίς κίνδυνο (source ©: www.glavopoulos.gr) https://www.glavopoulos.com/kok-p/ 1 1
majunior Δημοσ. 3 Απριλίου Δημοσ. 3 Απριλίου 6 ώρες πριν, great είπε ματσακονιες ειναι αυτες αλλα για μενα ειναι ειναι παραλογη η σημανση (το ξερω το μερος), το ιδιο εχω και με αυτο το πραγμα στην πλατεια της κηφισιας. Το απαγορευετε αναστροφη ειναι απολυτα φυσιολογικο νομιζω εφοσον ο δρομος διπλα απο το πεζοδρομιο ειναι καθοδος. Ομως αυτο εννοει τον παραδιπλα δρομο που πηγαινει κανονικα προς ερυθραια. Εγω βλεπω λάθος σημανση ? (εχει τροχαια που τους τσιμπαει γιατι ειναι κλασσικοτατο. Επισης το φαναρι ειναι πρασινο οχι υποχρεωτικη ευθεια η να απαγορευετε αριστερα κτλ. Ο δρόμος "που πηγαίνει κανονικά προς ερυθραία" είναι η λεωφόρος Κηφισίας και ναι απαγορεύεται η αναστροφή για να μπεις σε αυτόν. Μπορεις να το επιβεβαιώσεις και από το φανάρι που στέκεται το Range Rover, όπου έχει κι εκεί σήμα που απαγορεύει την αναστροφή. 1
geopro Δημοσ. 3 Απριλίου Δημοσ. 3 Απριλίου (επεξεργασμένο) 22 ώρες πριν, Malthador είπε Πριν από μια εβδομάδα περίπου τράκαρε ο πατέρας στο εξής σημείο: Κατέβαινε την Αιτωλίας, σταμάτησε στο ΣΤΟΠ για να ελέγξει και ενώ έβγαινε σιγά σιγά για να στρίψει αριστερά στην Εθνικής Αντιστάσεως έπεσε άλλο όχημα επάνω του ερχόμενο από τα αριστερά του (το οποίο ξεκάθαρα πήγαινε με πολύ παραπάνω από το όριο ταχύτητας). Οι ασφαλιστικές έβγαλαν υπαιτιότητα στον πατέρα μου, καθώς θεωρείται ότι παραβίασε το ΣΤΟΠ και δεν υπάρχει τρόπος να αποδειχθεί η ταχύτητα που είχε αναπτύξει το άλλο όχημα. Έθιξες κάτι ουσιώδες. Όλοι γνωρίζουμε την έννοια του stop όμως υπάρχει και η παράμετρος της ταχύτητας του άλλου οχήματος το οποίο είχε προτεραιότητα. Αν κινείται με υπερβολική ταχύτητα δεν απαλλάσσεται έστω και αν είχε προτεραιότητα. Αν υπάρχει τρόπος να συνυπολογιστεί ότι "ναι σταμάτησα στο stop 🛑 και το είδα που ερχόταν από μακρινή απόσταση και έκρινα ότι περνούσα με ασφάλεια . Όμως κύριε πρόεδρε αυτός κινούνταν με υπερβολική ταχύτητα , κάτι που δεν μπορούσα να προβλέψω" Αν ο άλλος κινείται με την ταχύτητα του ήχου, λέμε τώρα, είναι υπαίτιος. Με κάποιο τρόπο πρέπει να ληφθεί και αυτή η παράμετρος υπόψη. Είναι γνωστό το ζήτημα και το έχω / έχουμε ξανασυναντήσει. Επεξ/σία 3 Απριλίου από geopro 3
cpc464 Δημοσ. 3 Απριλίου Δημοσ. 3 Απριλίου Δεν βγάζεις άκρη, ξέρω δρόμο που όλα τα αυτοκίνητα που πέρναγαν λόγω λείου οδοστρώματος έχαναν τον έλεγχο,πρέπει να είχαν γίνει πάνω απο 20 ατυχήματα,για να φτιαχτεί έπρεπε να χάσει την ζωή του ένας πιτσιρικάς που έχασε τον έλεγχο απο το παπάκι του και κάρφωσε στην στάση απέναντι.
nickol-us Δημοσ. 3 Απριλίου Δημοσ. 3 Απριλίου (επεξεργασμένο) 5 ώρες πριν, Ukforthemoment είπε Υποχρεωτική διακοπή πορείας (STOP).Η πινακίδα αυτή που τοποθετείται πρίν από κόμβο σημαίνει υποχρεωτική διακοπή πορείας του οχήματος πρίν από την είσοδο στον κόμβο και παραχώρηση προτεραιότητας στα οχήματα τα οποία κινούνται στην οδό πρός την οποία πλησιάζει.Η αυτή πινακίδα που τοποθετείται σε άλλα σημεία πλήν κόμβου, σημαίνει υποχρεωτική διακοπή πορείας του οχήματος στη θέση της πινακίδας και μη εκ νέου εκκίνηση μέχρις ότου βεβαιωθεί ο οδηγός του ότι μπορεί να το πράξει χωρίς κίνδυνο (source ©: www.glavopoulos.gr) https://www.glavopoulos.com/kok-p/ Τα ίδια λέμε... Διακοπή πορείας πριν απο την είσοδο στον κόμβο και όχι πίσω από την πινακίδα όπως ισχυρίζεται ο ts. Αναφορά σε κείμενο Το ΣΤΟΠ στην διασταύρωση είναι ξεκάθαρα τοποθετημένα λάθος. Τα οχήματα που σταματούν για να ελέγξουν πριν την πινακίδα δεν έχουν ορατότητα από τα αριστερά τους και καθημερινά γίνονται τρακαρίσματα στο συγκεκριμένο σημείο (έχουν σκοτωθεί και άτομα απ' ότι έχω μάθει). Το πόσα μέτρα είναι πίσω η πινακίδα δεν έχει σημασία, εσύ σταματάς και ελέγχεις (stop) πριν απο την είσοδο σον κόμβο. Επεξ/σία 3 Απριλίου από nickol-us 2
Lucifer Δημοσ. 3 Απριλίου Δημοσ. 3 Απριλίου Έχω χορέψει φοβερά μπαλέτα σε αυτή τη γαμωδιασταύρωση. Απ' όσο ξέρω υπάρχει πρόβλεψη και έτοιμη μελέτη για roundabout στο σημείο από την προηγούμενη δημοτική αρχή. Επί του θέματος, δύσκολα θα βγάλεις άκρη, το στοπ είναι στοπ. Εκτός αν πας να ρωτάς στο Μέλι-Γάλα αν υπήρξε μάρτυρας πως πήγαινε πατημένος, ή εξακριβώνεται κάπως από το μέγεθος της ζημιάς; Κι εγώ όποτε φτάνω σε αυτό το σημείο κοιτάω σαν περισκόπιο κάθε φορά, όπως και παραπάνω στην Αιτωλίας που πετάγονται σα τις τσουτσούδες από δεξιά στο σχολείο επειδή κι εκεί έχουν σκατά ορατότητα. 11 ώρες πριν, AngryDonald είπε Για τους πολύ παλιούς της περιοχής, θα θυμόμαστε ότι στο σημείο ακριβώς μετά το στοπ, υπήρχε κάτι σαν διαχωριστικό πεζοδρόμιο που χώριζε για λίγο το δρομάκι που πάει πίσω από το μέλι γάλα. Μιλάω εποχές προ 1998. Το στοπ είχε μπει τότε πολύ πιο μετά από το σημείο που είναι τώρα καθώς το στενό δρομάκι αυτό ανοίχτηκε αργότερα. Πέραν των διαφορετικών γνωμών και της ξερωλίασης, σε διαβεβαιώ (στα στενά αυτά έβγαλα το επαγγελματικό μου πριν χρόνια) πως ΕΑΝ η γωνία του δεξιού πεζοδρομίου εκτεινόταν λίγο παραπάνω, ώστε να κάνει το δρομάκι αυτό έναν "αυτόνομο" δρόμο, μια χαρά θα μπορούσες να διεκδικήσεις την προτεραιότητά σου στην επόμενη μεγάλη διασταύρωση της εθν. αντιστάσεως, και ας μην έστεκε λογικά, καθώς το στοπ θα αφορούσε το δρομάκι αυτό μέχρι το τέλος του πεζοδρομίου που θα το χώριζε από τον υπόλοιπο δρόμο. Δεν μπορώ να στο εξηγήσω αναλυτικά, αλλά κάτι παρόμοιο συμβαίνει και στην πλατεία του γέρακα, όπου όσοι έρχονται από το cook and grill, έχουν στοπ μόνο για τον δρόμο που ανεβαίνει και προτεραιότητα καθ'όλη την υπόλοιπη διέλευση στον κόμβο, άσχετα που οι τσοπάνηδες που κατεβαίνουν προς την πλατεία δεν έχουν ιδέα το τι τους γίνεται. Αρχικά τρελέ μου μιλάς για εποχές που το 24ώρο ήταν ακόμα φορτηγάκι, ήρωας. Η πλατεία δε νομίζω ότι λειτουργεί όπως λες. Έχουν όλοι στοπ εκτός από την Ευρυτανίας (τη διπλή, όχι από το CnG) οπότε ισχύει κατά σειρά η προτεραιότητα από δεξιά. Θεωρητικά, ο παράδρομος της εθνικής αντιστάσεως έχει προτεραιότητα έναντι των υπόλοιπων στοπ. 1 1
N3M3SiS Δημοσ. 3 Απριλίου Δημοσ. 3 Απριλίου 7 ώρες πριν, Ukforthemoment είπε Υποχρεωτική διακοπή πορείας (STOP).Η πινακίδα αυτή που τοποθετείται πρίν από κόμβο σημαίνει υποχρεωτική διακοπή πορείας του οχήματος πρίν από την είσοδο στον κόμβο και παραχώρηση προτεραιότητας στα οχήματα τα οποία κινούνται στην οδό πρός την οποία πλησιάζει.Η αυτή πινακίδα που τοποθετείται σε άλλα σημεία πλήν κόμβου, σημαίνει υποχρεωτική διακοπή πορείας του οχήματος στη θέση της πινακίδας και μη εκ νέου εκκίνηση μέχρις ότου βεβαιωθεί ο οδηγός του ότι μπορεί να το πράξει χωρίς κίνδυνο (source ©: www.glavopoulos.gr) https://www.glavopoulos.com/kok-p/ Αρα καλως ρωταει που το διάβασαν οτι στις διασταυρώσεις σταματάμε στο ύψος της πινακίδας. Σε αυτό, δε το διάβασαν σίγουρα
newlynx Δημοσ. 3 Απριλίου Δημοσ. 3 Απριλίου 17 ώρες πριν, basilis_k6 είπε αυτα τα θεματα αλλες χωρες τα ελυσαν πριν 60 χρονια με κυκλικους κομβους. ουτε καν χτιστους με γκαζον και σιντριβανια. τουβλακια βαζουν και φτιανχουν εναν κυκλο που δεν σε αφηνει να πας ντουγρου ευθεια αλλα ακομη και να πας απλως θα κοπανησεις το αμαξι σου γιατι κανει σαν σαμαρακι. Αυτή είναι η λύση για τους πραγματικά δύσκολους κόμβους, όπου εφαρμόστηκε υπήρξαν σχεδόν μηδενικά προβλήματα και ατυχήματα. Μεγάλη η ευθύνη των δήμων που δεν έχουν γεμίσει με απαραίτητους κυκλικούς κόμβους όλη τη χώρα. 1
apollotonkosmo Δημοσ. 3 Απριλίου Δημοσ. 3 Απριλίου Στις 2/4/2025 στις 1:45 ΠΜ, Malthador είπε Πριν από μια εβδομάδα περίπου τράκαρε ο πατέρας στο εξής σημείο: https://maps.app.goo.gl/rCA783sS1ZTai2cn9 Κατέβαινε την Αιτωλίας, σταμάτησε στο ΣΤΟΠ για να ελέγξει και ενώ έβγαινε σιγά σιγά για να στρίψει αριστερά στην Εθνικής Αντιστάσεως έπεσε άλλο όχημα επάνω του ερχόμενο από τα αριστερά του (το οποίο ξεκάθαρα πήγαινε με πολύ παραπάνω από το όριο ταχύτητας). Οι ασφαλιστικές έβγαλαν υπαιτιότητα στον πατέρα μου, καθώς θεωρείται ότι παραβίασε το ΣΤΟΠ και δεν υπάρχει τρόπος να αποδειχθεί η ταχύτητα που είχε αναπτύξει το άλλο όχημα. Δεν είναι εκεί το θέμα μου όμως, είναι στην ευθύνη του δήμου ή όποιου άλλου φορέα έχει τοποθετήσει την σηματοδότηση. Το ΣΤΟΠ στην διασταύρωση είναι ξεκάθαρα τοποθετημένα λάθος. Τα οχήματα που σταματούν για να ελέγξουν πριν την πινακίδα δεν έχουν ορατότητα από τα αριστερά τους και καθημερινά γίνονται τρακαρίσματα στο συγκεκριμένο σημείο (έχουν σκοτωθεί και άτομα απ' ότι έχω μάθει). Όση ώρα περιμέναμε να έρθουν η Τροχαία και η φροντίδα ατυχήματος, παρατήρησα ότι όλα τα οχήματα που έρχονταν από την Αιτωλίας έβγαιναν μέχρι την μέση της διασταύρωσης για να μπορέσουν να ελέγξουν. Θα έπρεπε να έχει τοποθετηθεί φανάρι εδώ και χρόνια στο συγκεκριμένο σημείο για να ρυθμίζεται η κίνηση. Σκέφτομαι να κινηθούμε νομικά κατά του δήμου, τόσο για να αποζημιωθούμε, όσο και για να κινηθεί διαδικασία προκειμένου να αλλάξει η σηματοδότηση στο σημείο. Ωστόσο, είναι ευθύνη του δήμου η έλλειψη ορθής σηματοδότησης ή κάποια άλλης υπηρεσίας; Καλημέρα φίλε και ελπίζω το τρακάρισμα να μην ήταν σοβαρό. Έτσι ακριβώς τράκαρε η μητέρα μου πριν από 25 χρονια στο ίδιο ακριβώς σημείο... Ίδια γνωμάτευση είχαν κάνει οι ασφαλιστικές. Η διασταύρωση αυτή χρειάζεται είτε φανάρι ειτε σαμαμαρακια(στο δρομο που αναπτύσσουν ταχυτητα) είτε κυκλικό κόμβο...
kovac Δημοσ. 3 Απριλίου Δημοσ. 3 Απριλίου 18 ώρες πριν, Nabuko είπε Επειδή τοποθετείται στην απέναντι πλευρά του δρόμου, στο συγκεκριμένο σημείο (τουλάχιστον απ' ό,τι βλέπω στη φωτογραφία) λόγω της μεγάλης απόστασης δε θα μπορείς να δεις τίποτα. Οι κυκλικοί κόμβοι συνήθως λύνουν το πρόβλημα. Το συνήθως οφείλεται στο γεγονός ότι ναι μεν έχει προτεραιότητα αυτός που εισέρχεται στον κυκλικό κόμβο (εκτός αν υπάρχει σήμανση), αλλά μόνο στην εξωτερική λωρίδα. Πχ στην πλατεία Μπουρναζίου (3 λωρίδες) αυτοί που εισέρχονται στην πλατεία έχουν προτεραιότητα μόνο στην εξωτερική λωρίδα. Βέβαια αν κάνεις το λάθος κ δεν σταματήσεις ακόμα κ στην εσωτερική να είσαι...έμπλεξες. Στους πιο μικρούς κυκλικούς κόμβους, σχεδόν κανείς δεν ακολουθεί κυκλική πορεία, αλλά τους διασχίζει σχεδόν κάθετα. Σίγουρα όμως θα βοηθούσε κάτι τέτοιο. Το stop τώρα, όντως η ακινητοποίηση του οχήματος πρέπει να γίνει πριν τη νοητή γραμμή του δρόμου που έχει την προτεραιότητα. Και η ακινητοποίηση πρέπει να γίνει ακόμα και όταν ο δρόμος αυτός είναι άδειος (ουδείς αναμάρτητος). Ένα φανάρι όντως θα έλυνε το πρόβλημα. Για τη σήμανση είναι θέμα δήμου, για το φανάρι υποθέτω περιφέρειας. Αλλά ένα χελιδόνι δε φέρνει την άνοιξη.
AngryDonald Δημοσ. 3 Απριλίου Δημοσ. 3 Απριλίου (επεξεργασμένο) 7 ώρες πριν, Lucifer είπε Έχω χορέψει φοβερά μπαλέτα σε αυτή τη γαμωδιασταύρωση. Απ' όσο ξέρω υπάρχει πρόβλεψη και έτοιμη μελέτη για roundabout στο σημείο από την προηγούμενη δημοτική αρχή. Επί του θέματος, δύσκολα θα βγάλεις άκρη, το στοπ είναι στοπ. Εκτός αν πας να ρωτάς στο Μέλι-Γάλα αν υπήρξε μάρτυρας πως πήγαινε πατημένος, ή εξακριβώνεται κάπως από το μέγεθος της ζημιάς; Κι εγώ όποτε φτάνω σε αυτό το σημείο κοιτάω σαν περισκόπιο κάθε φορά, όπως και παραπάνω στην Αιτωλίας που πετάγονται σα τις τσουτσούδες από δεξιά στο σχολείο επειδή κι εκεί έχουν σκατά ορατότητα. Αρχικά τρελέ μου μιλάς για εποχές που το 24ώρο ήταν ακόμα φορτηγάκι, ήρωας. Η πλατεία δε νομίζω ότι λειτουργεί όπως λες. Έχουν όλοι στοπ εκτός από την Ευρυτανίας (τη διπλή, όχι από το CnG) οπότε ισχύει κατά σειρά η προτεραιότητα από δεξιά. Θεωρητικά, ο παράδρομος της εθνικής αντιστάσεως έχει προτεραιότητα έναντι των υπόλοιπων στοπ. Εννοείται απόλαυσα Παντελάκη, σε Μαραθώνος μιας λωρίδας, όταν ήταν ακόμα στο ύψος της πλατείας το καντινοβαγόνι 🤣 Όσον αφορά την πλατεία, εξακριβωμένο εκ των έσω (τροχαία) αλλά και από προσωπική γνώση (πες το) σαν χομπίστας επαγγελματίας, την απόλυτη ελευθερία κίνησης έχουν όσοι ανεβαίνουν απο φανάρι Μαραθώνος προς τα επάνω. Φυσικά ο παράδρομος του Αβρααμ, σαν δεξια από όλους, ακόμα και από την Αντιστάσεως έχει προτεραιότητα. ΑΛΛΑ, όσοι έρχονται από το cook and grill, σταματάνε ΜΟΝΟ για αυτούς που ανεβαίνουν από το φανάρι προς τα επάνω και για κανέναν άλλον στην διασταύρωση!! Γιατί στην προκειμένη περίπτωση, το στοπ λειτουργεί ΜΟΝΟ για τον ανηφορικό δρόμο, κάτι το οποίο δεν συμβαίνει στην Αιτωλίας. Η ισχύς του στοπ τελειώνει εκεί που παρκαρουν συνήθως ανάμεσα στο τέρμα λεωφορείων, καθώς μεσολαβεί πεζοδρόμιο όριο. Είναι πολύ πολύπλοκο όπως είπα για τους τσοπάνηδες που κατεβαίνουν, αλλά δεν παύει να ισχύε, καθώς οοολοι οι υπόλοιποι έχουν στοπ που αφορά ΑΜΕΣΑ την διασταύρωση. 😅 Επεξ/σία 3 Απριλίου από AngryDonald
Bigi444444 Δημοσ. 3 Απριλίου Δημοσ. 3 Απριλίου (επεξεργασμένο) Τα roundabouts δεν τα έχουν φέρει ακόμα στα χωριά μας, δυστυχώς. Για να μπει roundabout το βλέπω απίθανο, πιέστε μήπως βάλουν κανά τσιμεντένιο σαμαράκι επί της Εθνικής Αντιστάσεως πριν την διάβαση μπροστά από το πτικάδικο, ώστε να μην έρχονται με φόρα από εκεί. Εάν έρχονται φυσιολογικά από εκεί, μια χαρά είναι η διασταύρωση. Στην οποία διασταύρωση σταματάμε πριν εισέλθουμε σε αυτή, στο σημείο που ενδείκνυται για να ελέγξουμε πριν εισέλθουμε... Επεξ/σία 3 Απριλίου από Bigi444444
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα