Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα σε όλους,

Θα μπω απευθείας στο θέμα: Στο marketplace του FB είχα αναρτήσει μία αγγελία. Κατόπιν αυτού μου έστειλε ένα προφίλ με το όνομα Olga Papadopoulou. Η επικοινωνία - μηνύματα φαίνονταν φυσιολογικά. Μου ζήτησε να τις το στείλω με ΒΟΧ NOW και χρειαζόταν το μέιλ μου. Αν και εξέφρασα την αντίθετη γνώμη μου και παρά τις αντιστάσεις μου έδωσα τη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. Έπειτα μου ήρθε ένα μέιλ φερόμενο από το BOW NOW COURIER με σχετικά πιστικά της εταιρείας, καθώς κι ένα σύνδεσμο (φωτογραφίες 1 και 2). Ο σύνδεσμος παρέπεμπε σε μία σελίδα που ανέφερε ότι η Όλγα Παπαδοπούλου, με διεύθυνση κατοικίας κάπου στην καβάλα και ότι μου κατέθεσε τα χρήματα μέσω της εφαρμογής BOW NOW COURIER. Σε αυτό το σημείο να αναφέρω ότι για να τα λάβω χρειαζόταν να επιλέξω χρηματοπιστωτικό ίδρυμα (τράπεζα) και να κάνω log-in. Επειδή δεν γίνεται να είναι η αλεπού 100 και 101 το αλεπουδάκι, της είπα ότι θα της κάνω μήνυση. Μετά από αυτό διέγραψε το προφίλ.

Κατόπιν επικοινωνίας με την εταιρεία (φωτογραφία 3), μου γνώρισαν ότι δεν υφίσταται τέτοια υπηρεσία. Δεν την πάτησα. Ωστόσο, επειδή το περιβάλλον του μηνύματος ήταν σχετικά πιστικό, σας το γράφω εδώ και επισυνάπτω τρία στιγμιότυπα οθόνης για να προσέχετε και οι υπόλοιποι!

IMG_3373.PNG

IMG_3374.PNG

IMG_3372.PNG

• Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Κλασσική η "κυρία" (και άλλοι βέβαια)

Πρέπει να μάθει κανείς να "διαβάζει" πίσω από το όποιο μήνυμα.

Πχ ατάκες του στυλ "είναι στην ίδια κατάσταση με αυτή της φωτογραφίας;", "για ποιο λόγο το πουλάτε;", κλπ τείνουν να γίνουν τελείως κλισέ και red flag (για μένα τουλάχιστον)

Επίσης, με κίνδυνο να αδικήσω πολλούς legit αγοραστές της επαρχίας, η Καβάλα, τα Ιωάννινα και το Μέτσοβο έχουν τελευταία πολλή "αγοραστική δύναμη" :P

Άλλο κλασσικό είναι ότι θα σου στείλουν φορτοταξί, ή ταξί ή μεταφορέα να παραλάβει αλλά για να σε "εξασφαλίσουν" (κι επειδή ο μεταφορέας δεν μπορεί να σε πληρώσει) ΕΠΙΜΕΝΟΥΝ να σου βάλουν προκαταβολικά τα χρήματα σε λογαριασμό ;) (πιο "καλοί" και "συνεπείς" άνθρωποι από αγοραστές στο fb δεν πρέπει να έχουν μείνει στην κοινωνία μας)

Από κει και πέρα κρίνεις και σε σχέση με αυτό που δίνεις. Αν αυτός στην Καβάλα θέλει να ψωνίσει από Αθήνα (με τα όποια έξοδα και ταλαιπωρία) ένα κοινό φωτιστικό που μπορεί να δίνεις στα 10 ευρώ ε, πάλι red flag. Ακόμα χειρότερα για κάτι πιο ακριβό ή πολύπλοκο αφού ποιος θέλει να ρισκάρει να πάρει κάτι χωρίς να το τεστάρει;

Προσωπικά έχω κόψει στην όποια συναλλαγή (αγορά ή πώληση) οτιδήποτε άλλο πέρα το χέρι-χέρι (εκτός από άτομα που ήδη γνωρίζω ή με εντυπωσιακές κριτικές). Φυσικά έχω το υπέρ, όντας στην Αθήνα, να έχω πολλές επιλογές. Κάποια στιγμή έχω μπει και σε φάση αποστολής αλλά τότε, μόνο με αξιόπιστο άτομο και μετά από κατάθεση.

ΥΓ Να προσθέσω στα διάφορα red flags και τους "αγοραστές" με ονόματα που θυμίζουν υποσαχάρια Αφρική ή παλιές γαλλικές αποικίες όπως επίσης και τα προφίλ με φωτογραφίες εμφανώς ψωνισμένες από το ίντενετ ή "καμμένες" φάτσες.

Επεξ/σία από haris_216
  • Like 1
Δημοσ.

Σε αυτό το σημείο να αναφέρω ότι για να τα λάβω χρειαζόταν να επιλέξω χρηματοπιστωτικό ίδρυμα (τράπεζα) και να κάνω log-in

αυτο τα λεει ολα. δεν συνεχιζω. ολα για καποιο λογο σε βγαζουν παντα να δωσεις στοιχεια τραπεζας και otp. αλλα ναι κανουν μπαμ τα profile απατης στο marketplace.

Δημοσ.
17 hours ago, cvagoc95 said:

Καλησπέρα σε όλους,

Θα μπω απευθείας στο θέμα: Στο marketplace του FB είχα αναρτήσει μία αγγελία. Κατόπιν αυτού μου έστειλε ένα προφίλ με το όνομα Olga Papadopoulou. Η επικοινωνία - μηνύματα φαίνονταν φυσιολογικά. Μου ζήτησε να τις το στείλω με ΒΟΧ NOW και χρειαζόταν το μέιλ μου. Αν και εξέφρασα την αντίθετη γνώμη μου και παρά τις αντιστάσεις μου έδωσα τη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. Έπειτα μου ήρθε ένα μέιλ φερόμενο από το BOW NOW COURIER με σχετικά πιστικά της εταιρείας, καθώς κι ένα σύνδεσμο (φωτογραφίες 1 και 2). Ο σύνδεσμος παρέπεμπε σε μία σελίδα που ανέφερε ότι η Όλγα Παπαδοπούλου, με διεύθυνση κατοικίας κάπου στην καβάλα και ότι μου κατέθεσε τα χρήματα μέσω της εφαρμογής BOW NOW COURIER. Σε αυτό το σημείο να αναφέρω ότι για να τα λάβω χρειαζόταν να επιλέξω χρηματοπιστωτικό ίδρυμα (τράπεζα) και να κάνω log-in. Επειδή δεν γίνεται να είναι η αλεπού 100 και 101 το αλεπουδάκι, της είπα ότι θα της κάνω μήνυση. Μετά από αυτό διέγραψε το προφίλ.

Κατόπιν επικοινωνίας με την εταιρεία (φωτογραφία 3), μου γνώρισαν ότι δεν υφίσταται τέτοια υπηρεσία. Δεν την πάτησα. Ωστόσο, επειδή το περιβάλλον του μηνύματος ήταν σχετικά πιστικό, σας το γράφω εδώ και επισυνάπτω τρία στιγμιότυπα οθόνης για να προσέχετε και οι υπόλοιποι!

IMG_3373.PNG

IMG_3374.PNG

IMG_3372.PNG

φυσικα και ειναι απατη, γνωστη εδω και καιρο!

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ιδια περιπτωση στο marketplace αυτη την φορά απο την Florentia απο την Κερκυρα. Τωρα συστήνεται ως Tom Hodge.

Ολος τυχαίως ο αντρας της ήταν στην Αθηνα και θα τον ρωτούσε αν θα μπορούσε να έρθει να το δει απο κοντά.

Δυστυχώς όμως ο αντρας της δεν μπορούσε να έρθει.

Η επόμενη πρόταση της ήταν για μεταφορά με Acs. Απαντάω εντάξει να κάνει την κατάθεση στην τράπεζα μου και θα της το στείλω με Acs.

Ομως επειδή ήταν πολύ μπροστά και δεν ήθελε να με κουράσει κανόνισε η ιδια την πληρωμή και μου έστειλε και QR να το σκανάρω με το κινητό για να δω οτι εγινε η πληρωμή. 

Οταν σκαναρα το QR εμφανιζόταν μεν πληρωμή και μια αντιγραφή της σελίδας της Acs αλλά στην διευθυνση ήταν εντελώς ακυρη. 

Μου λεει αν παρέλαβα τα χρήματα, θα με καλέσουν απο την Acs για να κανονίσω ημερομηνία που θα έρθουν να παραλάβουν. 

Της απάντησα οτι δεν χρειάζεται και οτι ηδη ήρθε ο κουριερ και παρέλαβε.

Μολις γεμίζουν με καυσιμα το Concord και οτι σε λίγο θα είναι κοντά της και να το ευχαριστηθεί.

Απάντηση δεν πήρα ποτέ, ούτε ενα ευχαριστώ. 🤔

Και αλλη μια περίπτωση πάλι απο Marketplace.

Κινητό με αξια πώλησης 800 ευρώ.

Βρεθηκε ενδιαφερόμενος απο την Θεσσαλονίκη και το ήθελε άμεσα γιατί είχε μείνει χωρίς τηλέφωνο. Το σκεπτικό ήταν να συναντηθώ με τον ξαδερφό του, να το ελέγξει και να κάνει την μεταφορά χρημάτων ο ενδιαφερόμενος, και να παραδώσω το κινητό.

Ο κουτοπόνηρος πλήρωσε με Revolut και μου έστειλε και screenshot. Ομως δεν ήταν τόσο εξυπνος για να με κοροιδεψει. Στο screenshot φαινόταν οτι η ημερομηνία εκτέλεσης ήταν η επόμενη ημέρα. Το σκεπτικό του ήταν οτι θα με ξεγελάσει, και οτι μετά απλά θα ακύρωνε την πληρωμή.

Μεγάλη προσοχή με τις αγοροπωλησιες απο μακρυά ή ακόμα και απο κοντά.

Επεξ/σία από madboy
  • Haha 3
Δημοσ.

Δεν ξέρω αν αύριο αλλάξουν τα πράγματα και μπορεί να χρειαστεί να αλλάξω "τροπάρι" και προσέγγιση αλλά για την ώρα δεν χρειάζομαι τίποτα να αγοράσω/πουλήσω τόσο πολύ που να δεχθώ το όποιο ρίσκο θα μου χαλάσει τη διάθεση.

Οπότε για εμένα "εν τη παλάμη και ούτω βοήσωμεν" ;)

Δημοσ.
12 hours ago, madboy said:

Ιδια περιπτωση στο marketplace αυτη την φορά απο την Florentia απο την Κερκυρα. Τωρα συστήνεται ως Tom Hodge.

Ολος τυχαίως ο αντρας της ήταν στην Αθηνα και θα τον ρωτούσε αν θα μπορούσε να έρθει να το δει απο κοντά.

Δυστυχώς όμως ο αντρας της δεν μπορούσε να έρθει.

Η επόμενη πρόταση της ήταν για μεταφορά με Acs. Απαντάω εντάξει να κάνει την κατάθεση στην τράπεζα μου και θα της το στείλω με Acs.

Ομως επειδή ήταν πολύ μπροστά και δεν ήθελε να με κουράσει κανόνισε η ιδια την πληρωμή και μου έστειλε και QR να το σκανάρω με το κινητό για να δω οτι εγινε η πληρωμή. 

Οταν σκαναρα το QR εμφανιζόταν μεν πληρωμή και μια αντιγραφή της σελίδας της Acs αλλά στην διευθυνση ήταν εντελώς ακυρη. 

Μου λεει αν παρέλαβα τα χρήματα, θα με καλέσουν απο την Acs για να κανονίσω ημερομηνία που θα έρθουν να παραλάβουν. 

Της απάντησα οτι δεν χρειάζεται και οτι ηδη ήρθε ο κουριερ και παρέλαβε.

Μολις γεμίζουν με καυσιμα το Concord και οτι σε λίγο θα είναι κοντά της και να το ευχαριστηθεί.

Απάντηση δεν πήρα ποτέ, ούτε ενα ευχαριστώ. 🤔

Και αλλη μια περίπτωση πάλι απο Marketplace.

Κινητό με αξια πώλησης 800 ευρώ.

Βρεθηκε ενδιαφερόμενος απο την Θεσσαλονίκη και το ήθελε άμεσα γιατί είχε μείνει χωρίς τηλέφωνο. Το σκεπτικό ήταν να συναντηθώ με τον ξαδερφό του, να το ελέγξει και να κάνει την μεταφορά χρημάτων ο ενδιαφερόμενος, και να παραδώσω το κινητό.

Ο κουτοπόνηρος πλήρωσε με Revolut και μου έστειλε και screenshot. Ομως δεν ήταν τόσο εξυπνος για να με κοροιδεψει. Στο screenshot φαινόταν οτι η ημερομηνία εκτέλεσης ήταν η επόμενη ημέρα. Το σκεπτικό του ήταν οτι θα με ξεγελάσει, και οτι μετά απλά θα ακύρωνε την πληρωμή.

Μεγάλη προσοχή με τις αγοροπωλησιες απο μακρυά ή ακόμα και απο κοντά.

αυτο με την revolut ειναι ευκολο να την πατησει κοσμος. οπως λενε αν δεν μπουν τα χρηματα στο λογαριασμο και να φανουν δεν εχει τιποτα να στειλεις κτλ.

• Το θέμα έχει κλειδωθεί
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...