Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Η Revolut ανακοίνωσε ότι έφτασε τους 1,5 εκατομμύρια πελάτες στην Ελλάδα, σημειώνοντας αύξηση 50% στη βάση πελατών της σε μόλις έναν χρόνο.

Σύμφωνα με σημερινό δελτίο τύπου, στόχος της εταιρείας είναι να φτάσει τους 2 εκατομμύρια πελάτες στις αρχές του 2026, κάτι που συνεπάγεται διείσδυση περίπου 20% στον τοπικό πληθυσμό.

Η δυναμική ανάπτυξη της Revolut στην ελληνική αγορά αποτυπώνεται στα στοιχεία του 2024, όπου ο αριθμός των συναλλαγών αυξήθηκε κατά 81% σε σύγκριση με το 2023, ο όγκος συναλλαγών κατά 92%, ενώ οι συναλλαγές μεταξύ πελατών της Revolut σημείωσαν εντυπωσιακή αύξηση της τάξεως του 162%.

«Οι Έλληνες χρησιμοποιούν όλο και περισσότερο τη Revolut στην καθημερινότητά τους, όχι μόνο όταν ταξιδεύουν, και αυτό είναι κάτι για το οποίο δουλεύουμε ενεργά», δήλωσε ο Ignacio Zunzunegui, Επικεφαλής Ανάπτυξης της Revolut για τη Νότια Ευρώπη.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, η εταιρεία επιβεβαιώνει τη δέσμευσή της σε μια ανταγωνιστική πολιτική χρεώσεων που θα κάνει τη διαφορά στην αγορά, με κύριο στόχο να κάνει την αγορά πιο ανταγωνιστική στις τραπεζικές χρεώσεις, οι οποίες παραμένουν υψηλές στον κλάδο.

Η Revolut προσφέρει πέντε προγράμματα στους πελάτες της, ξεκινώντας από το Standard χωρίς μηνιαία τέλη συνδρομής, μέχρι το Ultra με την πληρέστερη γκάμα προνομίων. Σε όλα τα προγράμματα, οι πελάτες μπορούν να στέλνουν χρήματα σε άλλες τράπεζες μέσω μεταφοράς SEPA δωρεάν και άμεσα, να πραγματοποιούν δωρεάν αναλήψεις μετρητών από ATM παγκοσμίως (ανάλογα με τα όρια του προγράμματος), να προσθέτουν χρήματα στον λογαριασμό τους δωρεάν, και να μην δεσμεύονται από ημερήσια όρια στις μεταφορές.

Επιπλέον, η εταιρεία προσφέρει τη δυνατότητα επένδυσης σε αμοιβαία κεφάλαια χρηματαγοράς μέσω των Ευέλικτων Κεφαλαίων. Σύμφωνα με τα στοιχεία, πάνω από 130.000 Έλληνες έχουν ήδη επενδύσει περίπου 240 εκατ. ευρώ στα τρία διαθέσιμα κεφάλαια, με τους πελάτες που επενδύουν στο ΑΚΧΑ σε ευρώ να κερδίζουν Ετήσια Ποσοστιαία Απόδοση μεταξύ 1,68% και 2,53% στις 02.04.2025, ανάλογα με το πρόγραμμα.

Ενδιαφέρον παρουσιάζουν και τα στοιχεία σχετικά με τις επενδύσεις στην Ελλάδα. Όπως αναφέρεται, παρότι οι επενδύσεις παραμένουν κυρίως ανδρική υπόθεση, η Revolut κατέγραψε αύξηση 188% στις Ελληνίδες που ανοίγουν επενδυτικούς λογαριασμούς το 2024, ξεπερνώντας το αντίστοιχο ποσοστό των ανδρών (165%).

View full article

• Απαντ. 92
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Την κοπανάει ο κόσμος τρέχοντας και καλά κάνει, φυσικά η κυβέρνηση θα λάβει μέτρα λογικά, δεν θα αφήσει τα παιδιά της έτσι. 

• Like 27
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Θελω να δω τι τροπο θα βρουν οι τραπεζες ή το κράτος για να τη χτυπησουν. Λογικα θα ξαναβαλουν καποια προμηθεια στα εμβασματα προς Revo, οπως ειχε κανει η Εθνικη και μετα το πηρε πισω

Επεξ/σία από Kostasspil
  • Like 1
Δημοσ.

Οι τραπεζες οπως τις ξερουμε εδω στα επομενα χρονια θα συρρικνωθουν και θα καταλληξουν να κανουν κυριως asset management. Το μελλον ειναι οι fintech (οπως η Revolut) οι οποιες εξαρχης εχουν πλεονεκτημα εναντι των φυσικων τραπεζων γιατι δεν εχουν εξοδα φυσικης παρουσιας (ενοικια, προσωπικο κλπ).

• Like 6
Δημοσ.

Πριν 6-7 χρόνια από τον κύκλο μου μαξ να είχε το 20% revolut ή κατι αντίστοιχο.(Ν26, μονεσε κτλ). Και αυτοί που την είχαν την χρησιμοποιούσαν κυρίως για ταξίδια.

Σήμερα ειδικά νεότεροι έχουν σχεδόν όλοι και κάποιοι την χρησιμοποιούν και καθημερινά. Προσωπικά λόγω επιστροφής και αφορολόγητου χρησιμοποιώ payzee.

Ακόμη πιο ενδιαφέρον είναι ότι και οι αποταμιεύσεις αρχίζουν δειλά δειλά και πάνε σε Trade Ρepublik, Freedom, IBKR κτλ. 

Επιτέλους ο κόσμος αρχίζει και βλέπει την κοροϊδία των Ελληνικών τραπεζών.

• Like 12
Δημοσ.

Επιστρέφοντας Ελλάδα μετά από αρκετά χρόνια (πάνω από 10) έπρεπε να αποδείξω ότι δεν είμαι ελέφαντας σε Πειραιώς και Alpha ώστε να μου ξεκλειδώσουν τους λογαριασμούς λόγω αδράνειας. Ευτυχώς είχα την Revolut από το UK. Πλέον τα κάνω όλα μα όλα με την Revolut (μισθοδοσία, αγορές, κλπ)

Path of least resistance. Κατά τ' άλλα Ελλάδα 2.0 και άλλα τέτοια ωραία...

• Like 4
Δημοσ.
1 minute ago, UnderZer0 said:

Οι τραπεζες οπως τις ξερουμε εδω στα επομενα χρονια θα συρρικνωθουν και θα καταλληξουν να κανουν κυριως asset management. Το μελλον ειναι οι fintech (οπως η Revolut) οι οποιες εξαρχης εχουν πλεονεκτημα εναντι των φυσικων τραπεζων γιατι δεν εχουν εξοδα φυσικης παρουσιας (ενοικια, προσωπικο κλπ).

Και οι φυσικές τράπεζες προς το ίδιο μονοπάτι πάνε. Προσωπικά δεν πιστεύω ότι καμία τράπεζα δεν θέλει να μείνει έξω από κάτι τέτοιο.

Δηλαδή έπρεπε να μας βάλει χέρι η Ευρωπαική Ένωση για να μειωθούν οι χρεώσεις και οι δικοί μας το καθυστερούσαν όσο πάει, όταν το εφάρμοσαν το παρουσιάσαν και σαν επίτευγμα τους. Η κοροιδία της κοροιδίας. 

Το θέμα είναι να ξυπνήσει ο κόσμος, γιατί πιστεύει ακόμη ότι και να λέμε ότι τα λεφτά του είναι πιο safe στην Αλφα απ' ότι στην N26 για παράδειγμα.

• Like 7
Δημοσ.
2 minutes ago, armagedwnn said:

Και οι φυσικές τράπεζες προς το ίδιο μονοπάτι πάνε. Προσωπικά δεν πιστεύω ότι καμία τράπεζα δεν θέλει να μείνει έξω από κάτι τέτοιο.

Δηλαδή έπρεπε να μας βάλει χέρι η Ευρωπαική Ένωση για να μειωθούν οι χρεώσεις και οι δικοί μας το καθυστερούσαν όσο πάει, όταν το εφάρμοσαν το παρουσιάσαν και σαν επίτευγμα τους. Η κοροιδία της κοροιδίας. 

Το θέμα είναι να ξυπνήσει ο κόσμος, γιατί πιστεύει ακόμη ότι και να λέμε ότι τα λεφτά του είναι πιο safe στην Αλφα απ' ότι στην N26 για παράδειγμα.

Ναι, οι φυσικες τραπεζες οδευουν εκει. Οι χρεωσεις των δικων μας εδω ειναι αποτελεσμα της καρτελοποιησης της τραπεζικης αγορας. Γιατι αλωνιζουν ετσι; Τριγωνικες διαπλοκες κυβερνησης, ΜΜΕ και τραπεζων.

• Like 14
Δημοσ.
11 minutes ago, armagedwnn said:

Εγω αυτό που βλέπω στο internet και με "φοβίζει" (κυρίως στο r/revolut) είναι να παγώνουν οι λογαριασμοί τους και να μην βγάζουν άκρη με το support. Και όταν είναι ο κύριος λογαριασμός σου, δε θες να συμβεί αυτό. 

Βέβαια, κρατάω πάντα μια πισινή σε αυτά που διαβάζω, γιατί ο άλλος μπορεί να βγαίνει και να παραπονιέται, αλλά να μην λέει (ή να μην ξέρει) τι βλακεια μπορεί να έχει κάνει και να οδήγησε στο πάγωμα. Αλλά είναι πολύ συχνό παράπονο ότι δεν σου δίνουν σαφή αιτιολογηση, ότι υπάρχουν καθυστερήσεις κλπ. 

Προσωπικά έχω revolut, n26, curve, payzy, alpha, eurobank, Πειραιώς. 

Από τις ελληνικές χρησιμοποιώ Alpha (μισθοδοσία) και Πειραιώς (παλιά μισθοδοσία και πιστωτική), ενώ από τις fintech revolut και payzy (λόγω διπλασιασμού των gb στο NEO στο κινητό της μητέρας μου). 

Revolut για ταξίδια, πληρωμή συνδρομών και disposable cards (και κάτι crypto που περιμένω να με κάνουν εκατομμυριουχο 😂😂😂

• Like 5
  • Thanks 1
Δημοσ.

Καλή η μηδενική προμήθεια, αλλά ας βγάλουν και μια πιστωτική όμως, ε! Το 1% της payzy παραμένει αχτύπητο + το αφορολόγητο.

• Like 5
  • Thanks 1
Δημοσ.
4 minutes ago, christos4 said:

Εγω αυτό που βλέπω στο internet και με "φοβίζει" (κυρίως στο r/revolut) είναι να παγώνουν οι λογαριασμοί τους και να μην βγάζουν άκρη με το support. Και όταν είναι ο κύριος λογαριασμός σου, δε θες να συμβεί αυτό. 

Βέβαια, κρατάω πάντα μια πισινή σε αυτά που διαβάζω, γιατί ο άλλος μπορεί να βγαίνει και να παραπονιέται, αλλά να μην λέει (ή να μην ξέρει) τι βλακεια μπορεί να έχει κάνει και να οδήγησε στο πάγωμα. Αλλά είναι πολύ συχνό παράπονο ότι δεν σου δίνουν σαφή αιτιολογηση, ότι υπάρχουν καθυστερήσεις κλπ. 

Προσωπικά έχω revolut, n26, curve, payzy, alpha, eurobank, Πειραιώς. 

Από τις ελληνικές χρησιμοποιώ Alpha (μισθοδοσία) και Πειραιώς (παλιά μισθοδοσία και πιστωτική), ενώ από τις fintech revolut και payzy (λόγω διπλασιασμού των gb στο NEO στο κινητό της μητέρας μου). 

Revolut για ταξίδια, πληρωμή συνδρομών και disposable cards (και κάτι crypto που περιμένω να με κάνουν εκατομμυριουχο 😂😂😂

Προσωπικά δεν μου αρέσει η revolut αλλά ίσως είναι και  λόξα δική μου. Για ταξίδια N26 για Ελλάδα payzy από φέτος σχεδόν για όλες τις συναλλαγές. 

Αποταμίευση δεν μπορώ να εμπιστευτώ fintech αλλά δεν έχω κακή εμπειρία, προσςπικά θεωρώ τα χρήματα μου πιο ασφαλή σε degiro και IBKR.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Αυτό που λειπει από τις ελληνικές τράπεζες ειναι όραμα και πλάνο για το μέλλον. Και μου κανει εντυπωση γιατι φαινεται οτι "δεν προσπαθούν". Πιο συγκεκριμένα:

1) Που ειναι η fintech λειτουργία; Ναι έχουμε καλό ebanking πια αλλά αυτό δεν ειναι αρκετό. Το θετικό βήμα ηταν η (επιτέλους) υποστηριξη apple pay, google pay κτλ.

2)Γιατι δεν μπορεις να αγοράσεις etfs απο ελληνική τράπεζα με χρεώσεις όπως στις πλατφορμες; Ναι αν θες βοήθεια απο σύμβουλο να πληρώνεις το 1% .Αλλα αν δεν θες, γιατι να το πληρώσεις; 

3) Γιατί δεν μπορεις να κανεις αποταμιευτικο πλάνο σε assets με 100 € το μήνα χωρίς χρεώσεις; Απλό. Γιατι δεν έχουν προσωπικο να πάρει αυτά τα λεφτά και να τα επενδύσουν για να βγάλουν κέρδος για την τράπεζα. Οπότε σου λέει, "γιατι να μαζέυω μετρητό χωρίς έξοδα". Ας χρεώσω στο μάζεμα. Όχι. Κάνε ομάδα επενδύσεων και βγάλε λεφτά από το μετρητο που μαζεύεις , χωρις έξοδα για τον αποταμιευτή. 

4) Γιατι αποκλειεις τους ηλικιωμένους; Ένας 60+ σήμερα που δεν εχει εξικοιωση με email και internet  δεν μπορει καν να πατήσει στην τράπεζα. Ούτε μπορεις να τον μάθεις, γιατι με το scam που παιζει εκει έξω, εδώ εμεις την βγάζουμε δεν την βγάζουμε καθαρή. Θα βάλουμε και τους ηλικιωμένους; Άρα σκοτώνεις και το ανταγωνιστικό σου πλεονέκτημα vs πλατφόρμες. 

Οποτε εισαι ένα κράμα με ολα τα αρνητικά και κανενα θετικό. Αποφάσισε τι εισαι; Ή εισαι κατάστημα, οπότε θα εξυπηρετείς ή εισαι πλατφόρμα οπότε θα χρεώνεις ανάλογα.

Προσωπικά για επενδύσεις εμπιστευομαι ελληνική επενδυτική για τα πολλά. Αλλά έχω αρχισει και βάζω και 100€ το μήνα και σε revolut γιατι η χρηματιστηριακή χρεώνει 20-30 ευρώ τη συναλλαγή.

Αν αύριο η Revolut/N26 κτλ βγάλουν πιστωτική, πειτε μου , τι θα γινει άραγε;

Ειναι ευκαι ρια οι ελληνικές τράπεζες να "αγοράσουν" ή να "συνεπενδύσουν" πχ με ελληνική startup πχ payzee ή viva και να φτιάξουν μια ελληνική fintech τράπεζα ώστε οι έλληνες με ασφάλεια να μπορούν να επενδύσουν, οικονομικά και να αναπτυχθει η επενδυτική παιδεία.

Επεξ/σία από jimarass26
  • Like 14
  • Thanks 2

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...