thanosAIAS Δημοσ. 4 Απριλίου Δημοσ. 4 Απριλίου 40 λεπτά πριν, UnderZer0 είπε Οι τραπεζες οπως τις ξερουμε εδω στα επομενα χρονια θα συρρικνωθουν και θα καταλληξουν να κανουν κυριως asset management. Το μελλον ειναι οι fintech (οπως η Revolut) οι οποιες εξαρχης εχουν πλεονεκτημα εναντι των φυσικων τραπεζων γιατι δεν εχουν εξοδα φυσικης παρουσιας (ενοικια, προσωπικο κλπ). Άμα γίνει κάτι όμως να δω με ποιον θα μιλήσεις για να το λύσεις. Και η φυσική παρουσία και το κατάστημα έχει την αξία του. 1
JcD Δημοσ. 4 Απριλίου Δημοσ. 4 Απριλίου 2 minutes ago, jimarass26 said: Αυτό που λειπει από τις ελληνικές τράπεζες ειναι όραμα και πλάνο για το μέλλον. Και μου κανει εντυπωση γιατι φαινεται οτι "δεν προσπαθούν". Πιο συγκεκριμένα: 1) Που ειναι η fintech λειτουργία; Ναι έχουμε καλό ebanking πια αλλά αυτό δεν ειναι αρκετό. Το θετικό βήμα ηταν η (επιτέλους) υποστηριξη apple pay, google pay κτλ. 2)Γιατι δεν μπορεις να αγοράσεις etfs απο ελληνική τράπεζα με χρεώσεις όπως στις πλατφορμες; Ναι αν θες βοήθεια απο σύμβουλο να πληρώνεις το 1% .Αλλα αν δεν θες, γιατι να το πληρώσεις; 3) Γιατί δεν μπορεις να κανεις αποταμιευτικο πλάνο σε assets me 100 € το μήνα χωρίς χρεώσεις; Απλό. Γιατι δεν έχουν προσωπικο να πάρει αυτά τα λεφτά και να τα επενδύσουν για να βγάλουν κέρδος για την τράπεζα. Οπότε σου λέει, γιατι να μαζέυω μετρητό. Ας χρεώσω στο μάζεμα. Όχι. Κάνε ομάδα επενδύσεων και βγάλε λεφτά από το μετρητο που μαζεύεις , χωρις έξοδα για τον αποταμιευτή. 4) Γιατι αποκλειεις τους ηλικιωμένους; Ένας 60+ σήμερα που δεν εχει εξικοιωση με email και internet δεν μπορει καν να πατήσει στην τράπεζα. Ούτε μπορεις να τον μάθεις, γιατι με το scam Που παιζει εκει έξω, εδώ εμεις την βγάζουμε δεν την βγάζουμε καθαρή. Θα βάλουμε και τους ηλικιωμένους; Άρα σκοτώνεις και το ανταγωνιστικό σου πλεονέκτημ vs πλατφόρμες. Οποτε εισαι ένα κράμα με ολα τα αρνητικά και κανενα θετικό. Αποφάσισε τι εισαι; Ή εισαι κατάστημα, οπότε θα εξυπηρετείς ή εισαι πλατφόρμα οπότε θα χρεώνεις ανάλογα. Προσωπικά για επενδύσεις εμπιστευομαι ελληνική επενδυτική για τα πολλά. Αλλά έχω αρχισει και βάζω και 100€ το μήνα και σε revolut γιατι η ρηματιστηριακή χρεώνει 20-30 ευρώ τη συναλλαγή. Έχω την εντύπωση ότι οι ελληνικές τράπεζες λειτουργούν κάτω από αυστηρά πλαίσια που βάζει η εθνική τα οποία πιθανότατα δημιουργούν 50+ ηλικιακά άνθρωποι που δεν έχουν ιδέα από internet banking κλπ.
UnderZer0 Δημοσ. 4 Απριλίου Δημοσ. 4 Απριλίου 2 minutes ago, thanosAIAS said: Άμα γίνει κάτι όμως να δω με ποιον θα μιλήσεις για να το λύσεις. Και η φυσική παρουσία και το κατάστημα έχει την αξία του. Θεωρητικά δεν υπαρχει κατι που δεν μπορεις να κανεις paperless και στο τηλεφωνικο support. Τωρα στην πραξη τι support εχουν σε σοβαρα θεματα δεν το γωριζω.
sprkrt Δημοσ. 4 Απριλίου Δημοσ. 4 Απριλίου Η Revolut αν υπηρχε ευκολος τροπος να μετραει στο αφορολογητο, θα ειχε εξαυλωσει τις Ελληνικες Τραπεζες οι οποιες ειναι μονο για να μπαινουν μισθοι και συνταξεις. 4
jimarass26 Δημοσ. 4 Απριλίου Δημοσ. 4 Απριλίου (επεξεργασμένο) 35 λεπτά πριν, christos4 είπε Βέβαια, κρατάω πάντα μια πισινή σε αυτά που διαβάζω, γιατί ο άλλος μπορεί να βγαίνει και να παραπονιέται, αλλά να μην λέει (ή να μην ξέρει) τι βλακεια μπορεί να έχει κάνει και να οδήγησε στο πάγωμα. Αλλά είναι πολύ συχνό παράπονο ότι δεν σου δίνουν σαφή αιτιολογηση, ότι υπάρχουν καθυστερήσεις κλπ. Υπάρχουν πολλοί με μαυρο χρήμα στις πλατφόρμες αυτές γιατι αρχικά δεν εδιναν στοιχεία στην ΕΚΤ. Σήμερα οι γνωστές τουλάχιστον, ειναι κανονικά κάτω από το ρυθμιστικο πλαισιο και ανακοινωνουν τα πάντα στο κράτος και στην ΕΤΚ. Πχ κάτι μετοχές που ειχαν στην Rεvolut, μου έστειλε κανονικο statement με τα dividents και τα taxes που πληρωσα, για να το έχω για το λογιστή μου. Και στην προσυμπληρωμενη ειχαν περαστεί αυτοματα. Οπότε όταν πάτησαν το κουμπί και "ρυθμιστηκαν", όσοι ειχαν μαύρα λεφτά, εφαγαν block. Οπότε και έπρεπε να αποδειξουν που τα βρήκαν. Δεν ξέρω κανεναν καθημερινο άνθρωπο να εχει φάει block κτλ. Σε κάθε περιπτωση θα ηθελα οι ελληνικές τράπεζες να ειναι ο κυριος προμηθευτής μου, ακόμα ειναι, αλλα πρέπει να θέλουν και αυτές. Σημειωταίο, η revolut μαζεψε πολύ κοσμο με 30-40ρια που έδινε για promotion. Ας μάθουν από το efood how things are done. Τι θα ηθελα να δω από την ελληνική μου τράπεζα; 1) Δυνατοτητα αποταμιευσης με ολα τα etf/μετοχές του κοσμου, χωρίς χρεώσεις. Ναι το να κατεχω apple σημαινει οτι τα λεφτά φευγουν έξω, αλλά ταυτοχρονα σημαινει οτι μας ανηκει και η apple. 2) Μπορεις να βάλεις χρεώσεις σε bulk αγορές, πχ αν κάποιος αγοράσεις 10Κ σε μια συναλλαγή. Αλλά οχι στα 200 ευρώ το μήνα 3) Μπορεις να κανεις και δικά σου επενδυτικά προιόντα, αλλά με λογικές χρεώσεις του τυπου 0,3% το χρόνο το πολύ. 4) Πιστωτικές χωρίς συνδρομές κτλ 5) Τηλεφωνική εξυπηρέτηση, για τη μια φορά την 5ετία που θα χρειαστώ, η οποία να απαντά αμεσως και να αναλαμβάνει να λύσει το πρόβλημά μου χωρίς εμένα. 6) Δανειοδοτηση με ανταγωνιστικά επιτοκια και δημιουργία "φακέλου πελάτη" όπου οσο έχουμε καλή σχέση, αποταμιεύω, πληρώνω, θα μου δινεις και καλύτερο επιτοκιο για αμαξι , για σπίτι. κτλ. Ένα customer score δηλαδή. 7) Προγράμματα επιβράβευσης (αυτό υπάρχει ηδη πχ Επιστροφή) Για αυτά θα πλήρωνα εύκολα 5-10€ το μήνα συνδρομή Αν τα κανεις αυτά, μετά θα έχεις σχέση με τον πελάτη και θα του πουλάς ασφάλειες και οτι άλλο θες. Αλλά αν δεν τα κάνεις αυτά και αύριο η revolut ανακοινώσει πιστωτικές κάρτες, τι πιστέυετε οτι θα γινει; Επεξ/σία 4 Απριλίου από jimarass26 2 2
hunter2000 Δημοσ. 4 Απριλίου Δημοσ. 4 Απριλίου Εδώ έχει παραγίνει το κακό με τις τράπεζες στην Ελλάδα, που δεν είναι πλέον Ελληνικές αλλά σε funds που προσπαθούν με κάθε τρόπο να μεγιστοποιήσουν τα κέρδη. Σε λίγο θα σε χρεώνουν γιατί πέρασες απέξω, άσε που πιο σύντομα βρίσκεις να κλήσεις ραντεβού σε κρατικό νοσοκομείο για χειρουργείο, παρά σε τράπεζα. 2
armagedwnn Δημοσ. 4 Απριλίου Δημοσ. 4 Απριλίου 37 minutes ago, jimarass26 said: Προσωπικά για επενδύσεις εμπιστευομαι ελληνική επενδυτική για τα πολλά. Αλλά έχω αρχισει και βάζω και 100€ το μήνα και σε revolut γιατι η χρηματιστηριακή χρεώνει 20-30 ευρώ τη συναλλαγή. Αν αύριο η Revolut/N26 κτλ βγάλουν πιστωτική, πειτε μου , τι θα γινει άραγε; Ειναι ευκαι ρια οι ελληνικές τράπεζες να "αγοράσουν" ή να "συνεπενδύσουν" πχ με ελληνική startup πχ payzee ή viva και να φτιάξουν μια ελληνική fintech τράπεζα ώστε οι έλληνες με ασφάλεια να μπορούν να επενδύσουν, οικονομικά και να αναπτυχθει η επενδυτική παιδεία. Ρε συμφορίτη, είναι δυνατόν να είσαι στον χώρο να επενδύεις και να πας να βάζεις τα λεφτά σου στην revolut? Πήγαινε μια βόλτα από degiro αν θες πιο εύκολο περιβάλλον ή IBKR. Ta assets σου ανήκουν δεν ανήκουν στον broker. Κάνω συναλλαγή σε Αμερική με λιγότερο από 1 ευρώ έξοδα. 1
jimarass26 Δημοσ. 4 Απριλίου Δημοσ. 4 Απριλίου (επεξεργασμένο) 6 λεπτά πριν, armagedwnn είπε Ρε συμφορίτη, είναι δυνατόν να είσαι στον χώρο να επενδύεις και να πας να βάζεις τα λεφτά σου στην revolut? Πήγαινε μια βόλτα από degiro αν θες πιο εύκολο περιβάλλον ή IBKR. Ta assets σου ανήκουν δεν ανήκουν στον broker. Κάνω συναλλαγή σε Αμερική με λιγότερο από 1 ευρώ έξοδα. επειδή έχω ηδη ελληνική επενδυτική και επειδή η revolut πια αλλαξε τροπάρι και τα assets σου ανηκουν, και αν επενδύεις σε etf δεν σε χρεώνει τιποτα, προς το παρόν δεν ηθελα να ανοιξω νέα πράγματα. Αλλά σε ακούω. Spoiler "As a licensed firm, we're required to segregate your assets from our own. Your assets remain in a separate entity and always belong to you. They won't be affected if anything were to happen to Revolut Securities Europe UAB, such as bankruptcy." Επεξ/σία 4 Απριλίου από jimarass26
nisidotatos Δημοσ. 4 Απριλίου Δημοσ. 4 Απριλίου Μπορεί κάποιος να μου εξηγήσει τι εννοείτε με το **αφορολόγητο **στην payzy? Ευχαριστώ
armagedwnn Δημοσ. 4 Απριλίου Δημοσ. 4 Απριλίου Just now, jimarass26 said: επειδή έχω ηδη ελληνική επενδυτική και επειδή η revolut πια αλλαξε τροπάρι και τα assets σου ανηκουν, και αν επενδύεις σε etf δεν σε χρεώνει τιποτα, προς το παρόν δεν ηθελαν να ανοιξω νέα πράγματα. Αλλά σε ακούω. Η εμπειρία που έχω από ελληνική επενδυτική είναι μέσω του πατέρα μου τηλέφωνο και 30ευρω οπότε όχι δεν θα πάρω άλλά οκ μπορώ να καταλάβω αν μιλάμε για συναλλαγές 10δων χιλιάδων την φορά ανούσια η χρέωση για σένα και είναι κάτι που γνωρίζεις και εμπιστεύεσαι. (Μπορεί να έχεις και τις γνωριμίες σου με τα χρόνια δεν ξέρω). Αλλά αυτές που σου ανέφερα είναι σοβαρές επενδυτικές (Επειδή σε ενδιαφέρει ελληνικό χρηματηστήριο μην κοιτάς καν IBKR). Η degiro όταν την είχα ανοίξει έχει δύο τύπους λογαριασμού ψαξ' το λίγο νομίζω θα σου κάνει. Επίσης το περιβάλλον είναι πανεύκολο. 3 minutes ago, nisidotatos said: Μπορεί κάποιος να μου εξηγήσει τι εννοείτε με το **αφορολόγητο **στην payzy? Ευχαριστώ Προσμετράτε αυτόματα στο taxis για τα έξοδα που πρέπει να κάνεις κάθε χρόνο ανάλογα το εισόδημα σου για να μην φορολογηθείς έξτρα. Κάτι που μέσω revolut δεν γίνεται 3
jimarass26 Δημοσ. 4 Απριλίου Δημοσ. 4 Απριλίου (επεξεργασμένο) 2 λεπτά πριν, armagedwnn είπε Η εμπειρία που έχω από ελληνική επενδυτική είναι μέσω του πατέρα μου τηλέφωνο και 30ευρω οπότε όχι δεν θα πάρω άλλά οκ μπορώ να καταλάβω αν μιλάμε για συναλλαγές 10δων χιλιάδων την φορά ανούσια η χρέωση για σένα και είναι κάτι που γνωρίζεις και εμπιστεύεσαι. (Μπορεί να έχεις και τις γνωριμίες σου με τα χρόνια δεν ξέρω). Αλλά αυτές που σου ανέφερα είναι σοβαρές επενδυτικές (Επειδή σε ενδιαφέρει ελληνικό χρηματηστήριο μην κοιτάς καν IBKR). Η degiro όταν την είχα ανοίξει έχει δύο τύπους λογαριασμού ψαξ' το λίγο νομίζω θα σου κάνει. Επίσης το περιβάλλον είναι πανεύκολο. Κοίτα, τα lump investments πανε στην ελληνική. Τα μηνιαια πάνε στην πλατφόρμα, γιατι δεν γινεται και αλλιώς λόγω χρεώσεων. Δεν τα θέλει δλδ η ελληνική. Δεν την ενδιαφέρουν. Προφανώς με τον καιρό τα μηνιαία θα ξεπεράσουν σε αξια τα lumps, γιατι δεν έχω και τιποτα 100ρικα. Επεξ/σία 4 Απριλίου από jimarass26
tapitas Δημοσ. 4 Απριλίου Δημοσ. 4 Απριλίου 2 ώρες πριν, comfuzio είπε Να φέρναμε και την μισθοδοσία εδώ και μετά δεν θέλω να ακούσω ξανά για "Ελληνική" τράπεζα. Την μισθοδοσία την έχω στην revolut, βέβαια δουλεύω Γερμανία. Ποτέ ξανά λεφτά στους αλήτες 1
jimmy213 Δημοσ. 4 Απριλίου Δημοσ. 4 Απριλίου 43 minutes ago, msalap said: οταν θα κατσει στραβη θα δεις ποια ειναι η Revolut..... Σε τι στραβή αναφέρεσαι; Γιατί πχ με Alpha μου έχει τύχει δυο φορές να μην μπορώ να πληρώσω γιατί είχε πέσει το σύστημα τους.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα