Crash24 Δημοσ. 2 Απριλίου Δημοσ. 2 Απριλίου Το Roblox λανσάρει νέα γονικά εργαλεία ελέγχου που παρέχουν στους γονείς περισσότερες δυνατότητες να ελέγχουν τα άτομα με τα οποία συνομιλούν τα παιδιά τους και τις εμπειρίες στις Οι νέες ενημερώσεις βασίζονται σε αλλαγές που πραγματοποιήθηκαν πέρυσι και οι οποίες περιλάμβαναν έναν ειδικό τύπο λογαριασμού που μπορούν να χρησιμοποιούν οι γονείς και οι φροντιστές για να διαχειρίζονται εξ αποστάσεως ορισμένες πτυχές του τρόπου χρήσης της πλατφόρμας από ένα παιδί. Οι συγκεκριμένες αλλαγές ήρθαν ως αποτέλεσμα αναφορών που επισήμαναν περιπτώσεις κατά τις οποίες το Roblox απέτυχε να προστατεύσει τα παιδιά. Ως μέρος των νέων ενημερώσεων, οι γονείς που έχουν συνδέσει τον λογαριασμό τους με τον λογαριασμό ενός παιδιού θα μπορούν να αποκλείουν και να αναφέρουν συγκεκριμένα άτομα στη λίστα φίλων του παιδιού. Ο Kaufman αναφέρει στην ανάρτησή του ότι τα παιδιά κάτω των 13 ετών δεν μπορούν να ξεμπλοκάρουν χρήστες που έχουν αποκλειστεί από τους γονείς τους, αλλά θα μπορούν να ζητήσουν την άρση του αποκλεισμού για αυτούς τους φίλους. Επιπλέον, οι γονείς θα μπορούν πλέον να αποκλείουν τα παιδιά τους από το να έχουν πρόσβαση σε συγκεκριμένες εμπειρίες και παιχνίδια. Προηγουμένως, μπορούσαν μόνο να αποκλείσουν τα παιδιά τους από την πρόσβαση σε εμπειρίες με συγκεκριμένο επίπεδο ωριμότητας περιεχομένου. Όπως και με τους αποκλεισμένους φίλους, τα παιδιά κάτω των 13 ετών δεν θα μπορούν να ξεμπλοκάρουν εμπειρίες μέχρι να γίνουν 13 ετών ή μεγαλύτερα, αν και μπορούν να ζητήσουν πρόσβαση σε αυτές. Επιπρόσθετα, ο Kaufman αναφέρει ότι η εταιρεία θα επιτρέπει πλέον στους γονείς να βλέπουν τις 20 εμπειρίες στις οποίες τα παιδιά τους έχουν περάσει τον περισσότερο χρόνο κατά τη διάρκεια "της τελευταίας εβδομάδας". Οι νέες αυτές λειτουργίες αποτελούν σημαντικό βήμα για την ενίσχυση των εργαλείων γονικού ελέγχου στην πλατφόρμα. Με αυτές τις ενημερώσεις, το Roblox προσφέρει στους γονείς πιο λεπτομερή έλεγχο των διαδικτυακών αλληλεπιδράσεων των παιδιών τους, καθώς και των περιεχομένων στα οποία έχουν πρόσβαση. Σύμφωνα με όσα αναφέρονται, οι νέοι έλεγχοι έχουν σχεδιαστεί για να παρέχουν μεγαλύτερη διαφάνεια και έλεγχο στους γονείς, ενώ παράλληλα διασφαλίζουν ότι τα παιδιά μπορούν να απολαμβάνουν την πλατφόρμα με ασφάλεια. Η δυνατότητα για τους γονείς να βλέπουν τις εμπειρίες στις οποίες τα παιδιά τους περνούν τον περισσότερο χρόνο προσφέρει επιπλέον επίπεδο επίβλεψης. Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο
Innersense Δημοσ. 4 Απριλίου Δημοσ. 4 Απριλίου (επεξεργασμένο) Είναι τόσο γνωστό αυτό το παιχνίδι; Το έχει λειώσει ο ανιψιός μου. Εγω είχα ξεμείνει στο κόλλημα με mincraft από πιτσιρίκια φίλων. Επεξ/σία 4 Απριλίου από Innersense
elmagico Δημοσ. 4 Απριλίου Δημοσ. 4 Απριλίου 28 λεπτά πριν, Innersense είπε Είναι τόσο γνωστό αυτό το παιχνίδι; Το έχει λειώσει ο ανιψιός μου. Εγω είχα ξεμείνει στο κόλλημα με mincraft από πιτσιρίκια φίλων. Δεν υπάρχουν πλέον παιδιά που να μην παίζουν Roblox. 2
cpc464 Δημοσ. 4 Απριλίου Δημοσ. 4 Απριλίου Έπρεπε να το κάνουν γιατί βγαίνει βιαίο, σεξουαλικό η ακραία πολιτικό περιεχόμενο στο παιχνίδι αυτό, καλό είναι να βλέπουν οι γονείς τι παρακολουθεί το παιδί. 2
floba Δημοσ. 4 Απριλίου Δημοσ. 4 Απριλίου Ωραιες εποχες με μια μπαλα του μπασκετ στα σχολεια και στις αλανες.Αθανατα 90s! 3
Retromaniac Δημοσ. 4 Απριλίου Δημοσ. 4 Απριλίου Υπάρχουν mini games εκεί μέσα, σκέτη καφριλα. Ήταν ένα που σε κυνηγούσε η Πέππα το γουρουνάκι να σε σφάξει και δεν έπρεπε να σε βρει.
Innersense Δημοσ. 4 Απριλίου Δημοσ. 4 Απριλίου 1 hour ago, cpc464 said: Έπρεπε να το κάνουν γιατί βγαίνει βιαίο, σεξουαλικό η ακραία πολιτικό περιεχόμενο στο παιχνίδι αυτό, καλό είναι να βλέπουν οι γονείς τι παρακολουθεί το παιδί. Ok, δεν είχα ιδέα!!!
Snip Δημοσ. 4 Απριλίου Δημοσ. 4 Απριλίου 3 ώρες πριν, Innersense είπε Είναι τόσο γνωστό αυτό το παιχνίδι; Το έχει λειώσει ο ανιψιός μου. Εγω είχα ξεμείνει στο κόλλημα με mincraft από πιτσιρίκια φίλων. Εμένα ο μικρός (9,5 χρονών) παίζει μόνο roblox, minecraft, astro bot και stumble guys, τίποτα άλλο. 1
evark Δημοσ. 4 Απριλίου Δημοσ. 4 Απριλίου (επεξεργασμένο) Βασικά δεν είναι παιχνίδι, είναι ολόκληρη πλατφόρμα παιχνιδιών με εκατοντάδες παιχνίδια. Διάφορα παιχνίδια, από όπου να'ναι, εταιρίες, χρηστες κλπ..... δεν νομίζω ότι υπάρχει ουσιαστικός έλεγχος περιεχομένου από κάπου κεντρικά. Ακόμα χειρότερα, στην πλατφόρμα χρησιμοποιείται εικονικό χρήμα, το robux, το οποίο φυσικά το αγοράζεις με φυσικό χρήμα (πχ με 10 ευρώ παίρνεις 1000 robux, πολλές ελληνικές αλυσίδες μάλιστα πουλάνε "δωροκάρτες" robux) και με αυτό τα παιδιά αγοράζουν αντικείμενα μέσα στα παιχνίδια, είτε βελτιώσεις για να γίνουν πιο ανταγωνιστικοί είτε άλλα χαζά πράγματα όπως avatars, icons και τέτοια, μιλάμε για τελείως πεταμένα λεφτά. Τα πιο πολλά παιχνίδια έχουν δυνατότητα chat μεταξύ παικτών, με ότι σημαίνει αυτό. Γενικά είναι προβληματικός ως χώρος, που δεν ελέγχεται. Αν κλείσεις κάποια options με σκοπό να περιορίσεις κάποιες ενέργειες, πολλά παιχνίδια είτε δεν παίζουν καθόλου είτε παίζουν υποτυπωδώς και τα παιδιά γκρινιάζουν. Είμαι πολύ περίεργος να δω πως θα καταφέρουν να βάλουν τάξη σε αυτό το χάος. Αν μπορείτε να το μπλοκάρετε τελείως για τα παιδιά, να το κάνετε..... Επεξ/σία 4 Απριλίου από evark 1
spyros.s Δημοσ. 5 Απριλίου Δημοσ. 5 Απριλίου 18 ώρες πριν, Snip είπε Εμένα ο μικρός (9,5 χρονών) παίζει μόνο roblox, minecraft, astro bot και stumble guys, τίποτα άλλο. ...παίζουν όλα αυτά μαζί με fall guys, brawl stars και πλέον και fortnite όπου χαλάνε και χρημα για skins, εξοπλισμο v bucks ή πως διαολο τα λενε...πληρώνουν όλοι οι γονείς που ξέρω σε αυτό...συνειδητά επέλεξα η μόνη οθόνη που συνδέεται το ps5 να είναι στο σαλόνι για να ελέγχουμε σε πραγματικό χρόνο τι βλέπει και με ποιον συμμαθητή - φίλο μιλάει! Ανοιγουμε μεγάλη κουβέντα όμως είναι πρόβλημα η ενασχόληση με αυτα...πρέπει πάση θυσία να ασχολούμαστε οι γονεις όσο περισσότερο μαζί τους σε εξωτερικές δραστηριότητες γιατί αλλιώς εθίζονται με δαύτα! Θα πει κάποιος ότι και εμείς καναμε το ίδιο με σπεκτρουμ κομοντορ αμστραντ αμιγκα και ότι άλλο είχαμε. Ήταν συγκριτικά αθώα όλα αυτα και όλα offline! Πλέον το περιεχόμενο ειναι ανεξέλεγκτο!
Snip Δημοσ. 5 Απριλίου Δημοσ. 5 Απριλίου 1 ώρα πριν, spyros.s είπε ...παίζουν όλα αυτά μαζί με fall guys, brawl stars και πλέον και fortnite όπου χαλάνε και χρημα για skins, εξοπλισμο v bucks ή πως διαολο τα λενε...πληρώνουν όλοι οι γονείς που ξέρω σε αυτό...συνειδητά επέλεξα η μόνη οθόνη που συνδέεται το ps5 να είναι στο σαλόνι για να ελέγχουμε σε πραγματικό χρόνο τι βλέπει και με ποιον συμμαθητή - φίλο μιλάει! Ανοιγουμε μεγάλη κουβέντα όμως είναι πρόβλημα η ενασχόληση με αυτα...πρέπει πάση θυσία να ασχολούμαστε οι γονεις όσο περισσότερο μαζί τους σε εξωτερικές δραστηριότητες γιατί αλλιώς εθίζονται με δαύτα! Θα πει κάποιος ότι και εμείς καναμε το ίδιο με σπεκτρουμ κομοντορ αμστραντ αμιγκα και ότι άλλο είχαμε. Ήταν συγκριτικά αθώα όλα αυτα και όλα offline! Πλέον το περιεχόμενο ειναι ανεξέλεγκτο! Ισχύει, δεν είναι το ίδιο αθώα με αυτά που παίζαμε εμείς. Εγώ του μικρού δεν του επιτρέπω το fortnite και ευτυχώς δεν το ζητάει κι ο ίδιος (παίζει ρόλο και που οι 2-3 φίλοι που παίζουν μαζί, επίσης δεν παίζουν fortnite), ο μεγάλος (12,5 χρονών) παίζει. Δεν αγοράζουν τίποτα, όμως, από έξτρα και αν κάποια στιγμή θελήσουν κάτι (φθηνό), μπορεί να το πάρουμε κατ εξαίρεση ή θα το ζητήσουν σε τίποτα γιορτές/γενέθλια. Γενικά τους έχω απαγορεύσει τα έξτρα ακριβώς για αυτό το λόγο, για να μη μάθουν να σπαταλάνε τα λεφτά τους σε χαζομάρες. Επίσης του έχω θέσει αυστηρά όρια στη χρήση τους (πχ δεν έχει ps5/pc τις καθημερινές, μόνο Σαβ/κα έχουν ελεύθερα) κτλ. Είναι δύσκολο για τον κάθε γονιό να ορίσει τα όριά του και κυρίως να τα τηρήσει γιατι τα παιδιά είναι πολύ μεγάλοι εκμεταλευτές (με την καλή έννοια) και όσο βλέπουν ότι τους παίρνει να κάνουν κάτι, θα το κάνουν. Και είναι και λογικό, όλα τα παιδιά έτσι είναι. Όπως λές κι εσύ να έχουμε όσο το δυνατόν περισσότερη ενασχόληση μαζί τους και στενή παρακολούθηση τι βλέπουν και τι παίζουν
spyros.s Δημοσ. 5 Απριλίου Δημοσ. 5 Απριλίου (επεξεργασμένο) 2 ώρες πριν, Snip είπε Ισχύει, δεν είναι το ίδιο αθώα με αυτά που παίζαμε εμείς. Εγώ του μικρού δεν του επιτρέπω το fortnite και ευτυχώς δεν το ζητάει κι ο ίδιος (παίζει ρόλο και που οι 2-3 φίλοι που παίζουν μαζί, επίσης δεν παίζουν fortnite), ο μεγάλος (12,5 χρονών) παίζει. Δεν αγοράζουν τίποτα, όμως, από έξτρα και αν κάποια στιγμή θελήσουν κάτι (φθηνό), μπορεί να το πάρουμε κατ εξαίρεση ή θα το ζητήσουν σε τίποτα γιορτές/γενέθλια. Γενικά τους έχω απαγορεύσει τα έξτρα ακριβώς για αυτό το λόγο, για να μη μάθουν να σπαταλάνε τα λεφτά τους σε χαζομάρες. Επίσης του έχω θέσει αυστηρά όρια στη χρήση τους (πχ δεν έχει ps5/pc τις καθημερινές, μόνο Σαβ/κα έχουν ελεύθερα) κτλ. Είναι δύσκολο για τον κάθε γονιό να ορίσει τα όριά του και κυρίως να τα τηρήσει γιατι τα παιδιά είναι πολύ μεγάλοι εκμεταλευτές (με την καλή έννοια) και όσο βλέπουν ότι τους παίρνει να κάνουν κάτι, θα το κάνουν. Και είναι και λογικό, όλα τα παιδιά έτσι είναι. Όπως λές κι εσύ να έχουμε όσο το δυνατόν περισσότερη ενασχόληση μαζί τους και στενή παρακολούθηση τι βλέπουν και τι παίζουν 10 ειναι ο δικος μου και παιζει διοτι δυστυχως παιζουν ολοι οι φιλοι του απο σχολειο και δραστηριοτητες οπότε δεν θελω να τον απομονωσω...Να ξέρεις πάντως ότι ακόμα και αυτα τα εξτρα που λες οτι πληρώνεις (ας πουμε ενα battle pass) ή περισσότερο τα δώρα των γενεθλιων γιορτών από γονεις παππουδες θειους νονους κ.α είναι αρκετα για να φτασεις τριψηφιο εύκολα! Τα πιτσιρικια ειναι χειριστικά κάργα και φυσικά μόλις τους γίνει η ερώτηση για το δώρο που θέλουν από το κατάλληλο πρόσωπο σε παρακάμπτουν επιδέξια! Για παραδειγμα τα πιτσιρικια στο σχολείο εχουν συμφωνήσει μεταξυ τους και στα εκαστοτε γενεθλια πηγαινουν ο ένας στον άλλον δωροκαρτες για τετοια παιχνίδια που ξεκινουν απο 10 ευρω και φτανουν στο ...Θεό! Έτσι μπαινεις στο παιχνίδι ακόμα και αν δεν το θελεις! Τώρα για τα χρονικα περιθωρια όταν τα παιδια εχουν δραστηριότητες αγγλικά και διάβασμα προφανώς και ο χρόνος ειναι αναλογικά λίγος! Αν όμως το περιορίζεις μόνο στο ΣΚ τότε τους δίνςι το δικαιωμα να λιώσουν για ενα διήμερο επειδή δεν παίζουν στις καθημερινες! Εγώ προτιμώ να έχω απλά χρονικα όρια που να είναι σταθερά ώστε να αποφεύγουμε και τα νεύρα που φέρνει ή ήττα ενίοτε! Άστο...χαμένοι είμαστε..... Μεγάλη κουβέντα και μεγάλη μάστιγα όλα αυτά στις σύγχρονες οικογένειες με 2 εργαζόμενους γονείς! Δεν υπάρχει μαγική συνταγή...ισορροπία ψάχνουμε! Επεξ/σία 5 Απριλίου από spyros.s
Snip Δημοσ. 5 Απριλίου Δημοσ. 5 Απριλίου (επεξεργασμένο) 32 λεπτά πριν, spyros.s είπε 10 ειναι ο δικος μου και παιζει διοτι δυστυχως παιζουν ολοι οι φιλοι του απο σχολειο και δραστηριοτητες οπότε δεν θελω να τον απομονωσω...Να ξέρεις πάντως ότι ακόμα και αυτα τα εξτρα που λες οτι πληρώνεις (ας πουμε ενα battle pass) ή περισσότερο τα δώρα των γενεθλιων γιορτών από γονεις παππουδες θειους νονους κ.α είναι αρκετα για να φτασεις τριψηφιο εύκολα! Τα πιτσιρικια ειναι χειριστικά κάργα και φυσικά μόλις τους γίνει η ερώτηση για το δώρο που θέλουν από το κατάλληλο πρόσωπο σε παρακάμπτουν επιδέξια! Για παραδειγμα τα πιτσιρικια στο σχολείο εχουν συμφωνήσει μεταξυ τους και στα εκαστοτε γενεθλια πηγαινουν ο ένας στον άλλον δωροκαρτες για τετοια παιχνίδια που ξεκινουν απο 10 ευρω και φτανουν στο ...Θεό! Έτσι μπαινεις στο παιχνίδι ακόμα και αν δεν το θελεις! Τώρα για τα χρονικα περιθωρια όταν τα παιδια εχουν δραστηριότητες αγγλικά και διάβασμα προφανώς και ο χρόνος ειναι αναλογικά λίγος! Αν όμως το περιορίζεις μόνο στο ΣΚ τότε τους δίνςι το δικαιωμα να λιώσουν για ενα διήμερο επειδή δεν παίζουν στις καθημερινες! Εγώ προτιμώ να έχω απλά χρονικα όρια που να είναι σταθερά ώστε να αποφεύγουμε και τα νεύρα που φέρνει ή ήττα ενίοτε! Άστο...χαμένοι είμαστε..... Μεγάλη κουβέντα και μεγάλη μάστιγα όλα αυτά στις σύγχρονες οικογένειες με 2 εργαζόμενους γονείς! Δεν υπάρχει μαγική συνταγή...ισορροπία ψάχνουμε! Ισορροπία, όπως το λές και όρια, θα προσθέσω. Όρια και στα παιδιά αλλά και σε εμάς. Δεν είναι εύκολο να το πετύχεις και δεν ισχύουν τα ίδια όρια σε όλους. Είναι μεγάλη κουβέντα αυτή που ανοίξαμε και σίγουρα δεν υπάρχει συγκεκριμένοι κανόνες. Άστα να πάνε. Νομίζω ότι είναι πιο δύσκολα τα σημερινά παιδιά και η σωστή διαπαιδαγώγηση τους, κυρίως γιατί σήμερα έχουν πολύ περισσότερα ερεθίσματα από παλιά και η διάδοση/μετάδοση/μεταφορά όλων αυτών γίνεται άμεσα λόγω ίντερνετ. Κουράγιο και μεγάλη προσοχή σε όλους μας, δεν έχω να πω τίποτα άλλο!! Επεξ/σία 5 Απριλίου από Snip 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα