Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
10 λεπτά πριν, Chocobo είπε

Μπορεί όμως να είσαι εσύ ο ''πληρωμένος'' που ''μαγείρεψε'' τα νούμερα.... Εγώ ξέρω μόνο τον Volga που πότε μαλώνουμε πότε τα βρίσκουμε στο ινσόμνια 🤣Αστειεύομαι έτσι...

Όσο μεγαλώνω πάντως βλέπω να χάνω την εμπιστοσύνη μου στα πάντα. Ακόμα και με τα μάτια μου να δω κάτι πάλι δεν ξέρω αν είναι πραγματικότητα.

Ρε αν δεν είμασταν εμείς οι 2. Άδεια θα ηταν τα Post 😂 
Πάντως γενικά έχεις δίκιο. Η κατάσταση είναι οτι οποιος έχει τα media λέει το δικό του τέλος στο παραμύθι.

• Haha 2
  • Απαντ. 36
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.

Έζησα αυτή την πορεία της από την εποχή που άρχισε να γιγαντώνεται. Νοσταλγικές εποχές DOS, Windows 3.0 και μπεζ κουτιών με μικρές οθόνες "γλόμπους". Οι πρώτες μέρες του internet προς τον (απλό) χρήστη, η επανάσταση των Windows 95. Η ανυπομονησία της Σάββατιάτικης βόλτας στη Στουρνάρη και η επίσκεψη στα φυσικά καταστήματα με ενημερωμένους υπαλλήλους που είχαν την ίδια τρέλα με εμένα, την τεχνολογία. Η Μικρομαλακή ήταν παντού και κέρδιζε ακόμα και με τα (εύλογα) λάθη που φυσικά κατά καιρούς έκανε. Ήταν εποχές προσώπων: Bill Gates vs Steve Jobs. Μετά όλα άρχισαν να πηγαίνουν όλο και πιο γρήγορα και να εξελίσσονται ακόμα γρηγορότερα. Με την έλευση του Wi-Fi και των smartphones μπήκαμε σε μια άλλη εποχή που τα Windows Mobile δεν τα κατάφεραν έναντι των νέων παικτών που εμφανίστηκαν. Τα Windows μεταλλάσσονται και ακόμα καλά κρατούν, αλλά για πόσο; Όλο και περισσότεροι χρησιμοποιούν φορητές συσκευές χωρίς χρήση υπολογιστή. Σε αυτή τη νέα ψηφιακή εποχή (που ακόμα ζούμε την αρχή της) με ρυθμούς εξέλιξης να... ζαλίζουν οποιαδήποτε μελλοντική πρόβλεψη μπορεί να καταριφθεί σε λίγους μόνους μήνες.

• Like 9
Δημοσ.
6 λεπτά πριν, CyanBlue είπε

Έζησα αυτή την πορεία της από την εποχή που άρχισε να γιγαντώνεται. Νοσταλγικές εποχές DOS, Windows 3.0 και μπεζ κουτιών με μικρές οθόνες "γλόμπους". Οι πρώτες μέρες του internet προς τον (απλό) χρήστη, η επανάσταση των Windows 95. Η ανυπομονησία της Σάββατιάτικης βόλτας στη Στουρνάρη και η επίσκεψη στα φυσικά καταστήματα με ενημερωμένους υπαλλήλους που είχαν την ίδια τρέλα με εμένα, την τεχνολογία. Η Μικρομαλακή ήταν παντού και κέρδιζε ακόμα και με τα (εύλογα) λάθη που φυσικά κατά καιρούς έκανε. Ήταν εποχές προσώπων: Bill Gates vs Steve Jobs. Μετά όλα άρχισαν να πηγαίνουν όλο και πιο γρήγορα και να εξελίσσονται ακόμα γρηγορότερα. Με την έλευση του Wi-Fi και των smartphones μπήκαμε σε μια άλλη εποχή που τα Windows Mobile δεν τα κατάφεραν έναντι των νέων παικτών που εμφανίστηκαν. Τα Windows μεταλλάσσονται και ακόμα καλά κρατούν, αλλά για πόσο; Όλο και περισσότεροι χρησιμοποιούν φορητές συσκευές χωρίς χρήση υπολογιστή. Σε αυτή τη νέα ψηφιακή εποχή (που ακόμα ζούμε την αρχή της) με ρυθμούς εξέλιξης να... ζαλίζουν οποιαδήποτε μελλοντική πρόβλεψη μπορεί να καταριφθεί σε λίγους μόνους μήνες.

100% Για να σταθείς πρώτος πλέον είναι τζόγος. Όλα αλλάζουν με τρομακτικούς βαθμούς και χρειάζεται από τις εταιρείες αυτές Microsoft, Apple, Google κλπ να είναι ΠΑΝΤΑ οχι απλώς "μέσα στα πράγματα" αλλά 2 βήματα μπροστά για σιγουριά.

• Like 2
Δημοσ.

εγώ γιατί πιστεύω ότι στο μέλλον θα λένε αχ καλά ήταν τα Windows 11 .

έχω τα 11 προ και πάνε σφαίρα .

σου βάζει εφαρμογές η msoft αλλά βγαίνουν απενεγκατασταση 

πολύ ποιο γρήγορα από τα 10 αισθητή η διαφορά 

τώρα αν το προχωρήσουν πάρα κάτω και σου βάζουν ότι θέλουν και δεν θα βγαίνει ,εκεί παο πάσο 

αλλά ελπίζω να μην τα κάνουν σαν τα χιαομι και άλλα διάφορα κινητά   με της 1000 διαφημίσεις 

αν και νομίζω δεν θα της γλυτώσουμε στο τέλος θα ανοίξεις το Chrome και θα βλέπεις 1 λεπτό διαφημίσεις 

θα ανοίγεις να παίξεις ένα παιχνίδι θα βλέπεις διαφημίσεις 

θα ανοίγεις μια εφαρμογή διαφημίσεις 

και στο τέλος διαφημίσεις συνέχεια 

πρέπει να σταματήσει αυτή η αρρώστια με της διαφημίσεις 

ανοίγεις μια σελίδα στο κινητό και βλέπεις τα πάντα από διαφημίσεις και αυτό που ψάχνεις είναι χωμένο και το έχουν περικυκλώσει οι διαφημίσεις και εκεί που πας να δεις κάτι πετάγεται όλο και κάτι αυτό πρέπει οπως και δη πότε να σταματήσει ,πλέον το ίντερνετ δεν είναι χρηστικό είναι ταλαιπωρία 

• Like 2
Δημοσ.
3 hours ago, CyanBlue said:

Και εγω την έζησα αυτη την εποχή. Βασικά απο τον commodore 64, Amstrad 6128 (που ηταν και ο 1ος μου υπολογιστής και είναι και ο μόνος που εχω κρατήσει). Μου λείπει ποιο πολυ οτι έπαιρνα 2-3 περιοδικά το μηνα σχετικά με υπολογιστές..  Και αποθημενο που δεν απέκτησα ποτέ μια amiga (δεν είχα λεφτά). Με τα pc κατι χάθηκε απο την προηγούμενη εποχή που ηταν καλύτερο πιστεύω. Ξεκίνησε μια εποχή οπου απλα αλλαζαμε καθε 3 και λιγο επεξεργαστες, μητρικες, κάρτες γραφικών μέχρι να πάρουμε το επόμενο που ουσιαστικά ηταν ίδιο απλα ποιο γρήγορο.. Τελος πάντων και αυτο είχε τη χάρη του (πολυ μικρότερη απο πριν), και σίγουρα πήγαμε σε εποχή σταθερότητας στα παντα. Ιδια λειτουργικα κλπ, απλα βελτιώσεις. Πρακτικά ζούμε την ίδια τεχνολογια 30+ χρόνια όπου απλα βελτιώνεται. 

Ίσως δούμε κατι διαφορετικό κάποια στιγμή, πχ κβαντικούς επεξεργαστες ή με φως και όχι ρεύμα προκειμένου να υπάρξει μια επανάληψη σε αλλο επίπεδο. Όπως ηταν κάποτε που κάθε 18 μηνες είχαμε 100% ταχύτερο μηχάνημα και οχι 5% που ισχύει τωρα.. Θα χρειαστεί αυτή η ταχύτητα για ΑΙ. Πιστεύω ότι ηταν οι υπολογιστές επι 30 χρόνια θα είναι τα ρομπότ απο κάποια στιγμή και μετα για αλλα 30.

• Like 4
Δημοσ.

Κάθε πρωτοχρονιά - του Αγίου Βασιλείου του Μικροσοφτίτη - πίνω ένα ποτό στην χάρη του...

• Haha 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Τον Bill, τον ειχα σε μεγαλη εκτιμηση, και τον εχω βασικα, για οσα προσεφερε, στους υπολογιστες.

Βεβαια, σε σχεση με τον Steve Jobs των θεωρω σαφως υποδεεστερη προσωπικοτητα στην τεχνολογια.

Ομως, δεν παυει να ειναι καποιος που με τον ενα ή αλλο τροπο, αλλαξε την ιστορια των personal computers.

Λεω 'τον ειχα', γιατι μετα την ενεργη αποχωρηση απο τον χωρο των υπολογιστων, απογοητευσε πολυ κοσμος - και εμενα, με τις θεσεις που ειχε για αμφιλεγομενα ζητηματα και οσα προωθει...

Αλλα η ιστορια, ειναι ιστορια, και δεν ακυρωνεται.

Επεξ/σία από mindreader
Δημοσ.

Τι "τσαχπίνης" που ήταν ο Γκέιτς στα νιάτα του όνομα και πράμα Γκέιτς :P  Στην (ασπρόμαυρη) φωτό του άρθρου κάθεται δίπλα στον bear μπαμπά Paul Allen (που αυτός έκανε όλη την δουλειά λολ ) 

12,903 Picture Of Bill Gates Stock Photos, High-Res Pictures, and Images -  Getty Images

16 ώρες πριν, Diavolos666 είπε

Είτε μας αρέσει είτε όχι η Microsoft στα 50 χρόνια ύπαρξής της έχει συμβάλει  κλέψει τους πάντες και τα πάντα και τα κοάλα καθοριστικά στη διαμόρφωση του προσωπικού υπολογιστή (αυτό το έκανε η IBM που και απο αυτή έκλεψε ένα σωρό η MS) . Έχει κάνει και τεράστια συμβολή (πλιάτσικο) της στην ανάπτυξη λογισμικού, εργαλείων παραγωγικότητας όπως το Office (κλεμμένος κώδικας απο lotus) και την υποστήριξη επιχειρήσεων μέσω του Azure και του SQL Server(Ό,τι χειρότερο υπάρχει ευτυχώς έχουν μικρό marketshare εκεί τουλάχιστον στον επιχειρισιακό τομέα αν βάλουμε όλους τους onedrive πελάτες και κάποιο brick and mortar stores κτλ φτάνουν δυστυχώς γύρω στο 20% ), έχει διευκολύνει τη ζωή εκατομμυρίων ανθρώπων και οργανισμών σε όλο τον κόσμο.

Fixzed :P 

• Like 1
Δημοσ.
Just now, Dr_Pepper said:

Τι "τσαχπίνης" που ήταν ο Γκέιτς στα νιάτα του όνομα και πράμα Γκέιτς :P  Στην (ασπρόμαυρη) φωτό του άρθρου κάθεται δίπλα στον bear μπαμπά Paul Allen (που αυτός έκανε όλη την δουλειά λολ ) 

12,903 Picture Of Bill Gates Stock Photos, High-Res Pictures, and Images -  Getty Images

Fixzed :P 

Κανένας δεν ανακάλυψε τον τροχό, όλοι έχουν πάρει κάτι από άλλους, κάποιοι απέτυχαν να κάνουν κάτι μαζικπο και κάποιοι έκανα αυτοκρατορίες.

Προφανώς παίζει και ο ρόλος της τύχης και των γνωστών και το πόσες άκρες έχει ο κάθε ένας.

• Thanks 1
Δημοσ.

έχει ένα ενδιαφέρον από ψυχολογικής άποψης, ότι το πρόσωπο που ταυτίζεται με το προϊόν αποκλείεται να έκανε κάτι τόσο σημαντικό.

πάντα θα το έκλεψε από καποιον συγκάτοικο, συνιδρυτή κλπ.

Δημοσ.

ποιος το περίμενε πως αυτό το κολοπαιδο θα φαρμακωνε όλο τον κόσμο! ειναι να απορείς μερικές φορές 

19 ώρες πριν, Diavolos666 είπε

Είτε μας αρέσει είτε όχι η Microsoft στα 50 χρόνια ύπαρξής της έχει συμβάλει καθοριστικά στη διαμόρφωση του προσωπικού υπολογιστή. Έχει κάνει και τεράστια συμβολή της στην ανάπτυξη λογισμικού, εργαλείων παραγωγικότητας όπως το Office και την υποστήριξη επιχειρήσεων μέσω του Azure και του SQL Server, έχει διευκολύνει τη ζωή εκατομμυρίων ανθρώπων και οργανισμών σε όλο τον κόσμο.

ΑΛΛΑ τελευταία μας ενοχλεί υπερβολικά με τις συχνές και επιθετικές αλλαγές στα windows, με αναβαθμίσεις που γίνονται χωρίς απόλυτο έλεγχο, αφαιρέσεις αγαπημένων λειτουργιών, ή η επιβολή νέων εφαρμογών και ρυθμίσεων χωρίς επιλογή.

Ειδικά τώρα αυτό με τα windows 11 και την υποχρεωτικότητα να έχεις νεότερο hardware είναι σαν να πυροβολούν το ίδιο του το πόδι. Εάν πολύς κόσμος είνει στα 10 τότε στην ουσία χάνει την μάχη από το ίδιο της το λειτουργικό. Τώρα το 2025 οι μισοί χρήστες των windows έχουν windows 10 και οι περισσότεροι που έχουν 11 είναι αυτοί που τους ήρθαν μαζί με τα laptop ήδη εγκατεστημένο. Φαντάσου εταιρίες να κάνουν νέα προγράμματα και να μην υποστηρίζονται στα windows 10, σαν να μπλοκάρουν εκατομμύρια χρήστες από τα προγράμματά τους. Αν πολύς κόσμος μείνει στα 10 οι ίδιες οι εταιρίες θα αναγκαστούν να συνεχίσουν να το υποστηρίζουν κόντρα στα θέλω της microsoft.

Πραγματικά θέλω πολύ να δω που θα πάει, γιατί δεν είναι όπως ο κόσμος που δεν ήθελε να φύγει από windows 7 και να πάει στα 10 ενώ το υποστήριζαν οι υπολογιστές τους. Αντιθέτως τώρα δεν έχουν καν την δυνατότητα να πάνε σε 11 ακόμα κι αν ήθελαν.

καλά τα λες σωστά κατά εμου αλλά πρέπει επίσης να πεις το ποσό πόνο θανάτους  και θλίψη έφερε αυτός ο γυαλάκιας 

Δημοσ.
13 minutes ago, intelvsamd said:

ποιος το περίμενε πως αυτό το κολοπαιδο θα φαρμακωνε όλο τον κόσμο! ειναι να απορείς μερικές φορές 

καλά τα λες σωστά κατά εμου αλλά πρέπει επίσης να πεις το ποσό πόνο θανάτους  και θλίψη έφερε αυτός ο γυαλάκιας 

Ναι ο Bill Gates έχει καταντήσει ένας απολυταρχικός τρόμπας που πετάει δεξιά και αριστερά με το ιδιωτικό του τζετ και προσπαθεί να μας πείσει να κάνουμε τα εμβόλια των εταιριών πυο συμμετέχει και να τρώμε κατσαρίδες για να σώσουμε τον πλανήτη που αυτός μολύνει με την ύπαρξή του.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...