Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

γεια σας!

Σήμερα με πήραν από το αστυνομικό τμήμα της περιοχής, ώστε να παρουσιαστώ και να μου δώσουν ένα χαρτί. Πήγα, το πήρα, και με καλούν για εκπαίδευση τον Μάιο.
Θέλω να ρωτήσω σχετικά με τον εργοδότη μου: φαντάζομαι ότι η άδεια είναι υποχρεωτική από μεριάς του.
Όσον αφορά τις ημέρες που θα λείπω, από ποιον θα πληρωθώ;
Έχει κανείς κάποια πρόσφατη εμπειρία;
Επίσης, τι πράγματα θα χρειαστώ μαζί μου;
Ευχαριστώ!!!

Επεξ/σία από jimphotographygr
Δημοσ.

Εγώ το 2008! Πρώτη φορά ακούω να καλούνε για επιστράτευση! Που σε θυμήθηκαν μετά από 15 χρόνια;  Για πόσες μέρες;

Δημοσ.

Η ανάκληση των εφέδρων για μετεκπαίδευση βραχείας διάρκειας εμπίπτει στις διατάξεις των Άρθρων 657-658 του Α.Κ. περί «ανυπαίτιου κωλύματος». Στην περίπτωση αυτή, ο εργοδότης δύναται να εκπέσει από τον μισθό τα ποσά που εξαιτίας του κωλύματος καταβλήθηκαν στον εργαζόμενο από τον ΟΑΕΔ (επίδομα εφεδρείας). Αναφορικά, με το χειρισμό στην εφαρμογή θα χρειαστεί ο χρήστης να περάσει αυτές τις ημέρες απουσίας ως ασθένεια στην ενότητα «Στοιχεία Καταχώρησης» της επιλεγμένης μισθοδοτικής περιόδου, αφού το ΙΚΑ δεν έχει κωδικό τύπου αποδοχών για τα υπόλοιπα – πλην της ασθένειας (08-Αποδοχές Ασθενείας)- ανυπαίτια κωλύματα. Στη συνέχεια, θα καταχωρήσει το ποσό του επιδόματος στράτευσης στο πεδίο «Επίδ. ΙΚΑ», όπως ακριβώς ισχύει και με το επίδομα ασθενείας με τη διαφορά ότι στην προκειμένη περίπτωση δεν υπάρχει το τριήμερο αναμονής. Σε περίπτωση που ο εργαζόμενος έχει συμπληρώσει τις ημέρες του ανυπαιτίου κωλύματος που δικαιούται π.χ. λόγω ασθένειας τότε δε δικαιούται κάτι και ο εργοδότης υποχρεώνεται να χορηγήσει κάποιο αποδεικτικό έντυπο περί της μετεκπαίδευσής του στο στρατό, με το οποίο θα δικαιολογήσει προς τον έλεγχο του ΙΚΑ τις λιγότερες ημέρες ασφάλισης για το μήνα της μετεκπαίδευσης.

Δημοσ.
10 ώρες πριν, jimphotographygr είπε

Επίσης, τι πράγματα θα χρειαστώ μαζί μου;
Ευχαριστώ!!!

sleeping bag, υποστρωμα. Εμενα σε μια ασκηση μας εδωσαν υποστρωμα κι οχι sleeping bag και στην αλλη μας εδωσαν sleeping bag αλλά οχι υποστρωμα. Οποτε αν μπορεις παρε και τα δυο να εισαι σιγουρος. Ναυλον νομιζω μας εδωσαν αυτοι και τις 2 φορες. 

Δημοσ.
9 ώρες πριν, NiKoSmile είπε

Εγώ το 2008! Πρώτη φορά ακούω να καλούνε για επιστράτευση! Που σε θυμήθηκαν μετά από 15 χρόνια;  Για πόσες μέρες;

ποιος τους ξερει !! 

Δημοσ.
10 ώρες πριν, jimphotographygr είπε

Θέλω να ρωτήσω σχετικά με τον εργοδότη μου: φαντάζομαι ότι η άδεια είναι υποχρεωτική από μεριάς του.
Όσον αφορά τις ημέρες που θα λείπω, από ποιον θα πληρωθώ;

Ναι είναι υποχρεωτική η άδεια.

Αν δεν κάνω λάθος, τις 5 ημέρες που θα πας για εκπαίδευση, θα πληρωθείς από την οικονομική υπηρεσία της Μονάδας εφόσον είσαι υπάλληλος σε ιδιωτική επιχείρηση. Αν είσαι στο Δημόσιο θα λάβεις κανονικά τον μισθό σου…

Αν εμπίπτεις σε κάποια έξτρα κατηγορία (πχ παντρεμένος κλπ κλπ) θα πρέπει να έχεις μαζί σου τα απαραίτητα έγγραφα που το πιστοποιούν για να τα καταθέσεις στην οικονομική υπηρεσία.

9 ώρες πριν, NiKoSmile είπε

Κάθε χρόνο γίνονται ασκήσεις επιστράτευσης εφέδρων και από τους 3 κλάδους των Ε.Δ.

Παραμένουμε στην εφεδρεία μέχρι τα 45 μας χρόνια αν απολυθήκαμε σαν οπλίτες και μέχρι τα 58 μας αν είμασταν ΔΕΑ.

• Like 1
Δημοσ.

Τελικά μετά από ερώτηση στο hr της εταιρίας η εκπαίδευση θα περαστεί σαν ειδική άδεια με αποδοχές απλά μου ζήτησαν βεβαίωση ότι ολοκλήρωσα την εκπαίδευση 

Δημοσ.

μην αγχωνεσαι τα στελεχη θα σου δωσουν ολη τη χαρτουρα (βεβαιωσεις για τη δουλεια) αλλα και πιστοποιητικο μετεκπαιδευσης.

Εγω στη θεση σου θα με αποσχολουσαν αλλα: η διαβιωση στο στρατοπεδο (επειδη γραφεις για ημερες), η μεταβαση στο στρατοπεδο (αν εισαι μακρυα) και βεβαια τα κοστη (αν μπορεις να κανεις οικονομια και μη το ριξεις στα ντελιβερι). Σιγουρα ετοιμασε μια τσαντουλα με τα βασικα (για μπανιο, καμμια αλλαξια κτλ)

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...