airtrelomike13 Δημοσ. 6 Απριλίου Δημοσ. 6 Απριλίου Καλησπέρα σας Δυστυχώς μετά το ψυγείο που το είχαμε 33 χρόνια ( ευτυχώς πήρα καινούριο LG και μέχρι στιγμής αποδεικνύει ότι είναι εξαιρετικότατη επιλογή), σήμερα μας χάλασε η κουζίνα. Είναι μια zanussi που την είχαμε 15 χρόνια. Βρισκόμαστε σε αναζήτηση αγοράς ηλεκτρικής κουζίνας. Μπορείτε να μου προτείνετε κάποια καλή. Δίνω μέχρι 600 ευρώ. Εννοείται με κεραμικές εστίες
Vstromrider Δημοσ. 6 Απριλίου Δημοσ. 6 Απριλίου Πηρα Gorenje και ειμαι πολυ ευχαριστημενος. Θα ξαναγοραζα! οπως και ξανααγορασα, γιατι εσπασα τις εστιες πριν καλα καλα τις χρησιμοποιησω. 1
mariosnik_ Δημοσ. 6 Απριλίου Δημοσ. 6 Απριλίου Να ψάξετε να αποφύγετε διάφορες μάρκες χωρίς καλά και πολλά reviews, κάτι ονόματα που όλα είναι από Τουρκία μεριά και άγνωστες νεοεμφανιζομενες μάρκες.
airtrelomike13 Δημοσ. 8 Απριλίου Μέλος Δημοσ. 8 Απριλίου Στις 7/4/2025 στις 2:36 ΠΜ, Nabuko είπε Πάρε πάλι Zanussi ή καμιά Bosch Σ ευχαριστώ. Αλλά η bosch είναι τουρκική Στις 6/4/2025 στις 9:14 ΜΜ, Vstromrider είπε Πηρα Gorenje και ειμαι πολυ ευχαριστημενος. Θα ξαναγοραζα! οπως και ξανααγορασα, γιατι εσπασα τις εστιες πριν καλα καλα τις χρησιμοποιησω. Και Electrolux μου είπαν ότι είναι καλή 1
Nabuko Δημοσ. 8 Απριλίου Δημοσ. 8 Απριλίου 1 ώρα πριν, airtrelomike13 είπε Αλλά η bosch είναι τουρκική Aπό πότε? 🤔 1
airtrelomike13 Δημοσ. 8 Απριλίου Μέλος Δημοσ. 8 Απριλίου 2 ώρες πριν, Nabuko είπε Aπό πότε? 🤔 Από το 2020
mariosnik_ Δημοσ. 8 Απριλίου Δημοσ. 8 Απριλίου Στα πλυντήρια, Bosch Siemens Pitsos παράγονται Τουρκία από τις ίδιες γραμμές παραγωγής. Στις κουζίνες δεν γνωρίζω όμως αν ισχύει το ίδιο. Απλά το αναφέρω.
airtrelomike13 Δημοσ. 8 Απριλίου Μέλος Δημοσ. 8 Απριλίου 5 λεπτά πριν, mariosnik_ είπε Στα πλυντήρια, Bosch Siemens Pitsos παράγονται Τουρκία από τις ίδιες γραμμές παραγωγής. Στις κουζίνες δεν γνωρίζω όμως αν ισχύει το ίδιο. Απλά το αναφέρω. Όλη η bosch έχει πάει τουρκια. 1
corridor265 Δημοσ. 9 Απριλίου Δημοσ. 9 Απριλίου 18 ώρες πριν, mariosnik_ είπε Στα πλυντήρια, Bosch Siemens Pitsos παράγονται Τουρκία από τις ίδιες γραμμές παραγωγής. Στις κουζίνες δεν γνωρίζω όμως αν ισχύει το ίδιο. Απλά το αναφέρω. Ίσως αναφέρεσαι στα πλυντήρια που ενδιαφέρεσαι εσύ. Αλλά για να μην παραπληροφορούμε, υπάρχουν διάφορες χώρες παραγωγής πλυντηρίων του ομίλου ανάμεσα στις οποίες και η Γερμανία. https://www.bosch-home.com/de/produkte/waschen-trocknen/waschmaschinen/made-in-germany 18 ώρες πριν, airtrelomike13 είπε Όλη η bosch έχει πάει τουρκια. Αν είναι έτσι τότε γιατί λέει ότι έχουν 38 εργοστάσια παραγωγής στην Ευρώπη, τις ΗΠΑ και την Ασία; https://www.bsh-group.com/about-bsh/bsh-worldwide Και γερμανικής κατασκευής Bosch μπορείς να βρεις, δε θα τις πληρώσεις φυσικά σε κινεζικές τιμές. 1
mariosnik_ Δημοσ. 9 Απριλίου Δημοσ. 9 Απριλίου 4 ώρες πριν, corridor265 είπε Ίσως αναφέρεσαι στα πλυντήρια που ενδιαφέρεσαι εσύ. Αλλά για να μην παραπληροφορούμε, υπάρχουν διάφορες χώρες παραγωγής πλυντηρίων του ομίλου ανάμεσα στις οποίες και η Γερμανία. https://www.bosch-home.com/de/produkte/waschen-trocknen/waschmaschinen/made-in-germany Αν είναι έτσι τότε γιατί λέει ότι έχουν 38 εργοστάσια παραγωγής στην Ευρώπη, τις ΗΠΑ και την Ασία; https://www.bsh-group.com/about-bsh/bsh-worldwide Και γερμανικής κατασκευής Bosch μπορείς να βρεις, δε θα τις πληρώσεις φυσικά σε κινεζικές τιμές. Αναφέρομαι γενικώς σε πλυντήρια αυτών των τριών εταιρειών. Τώρα ο καθένας μπορεί να επικαλείται ότι έχει εργοστάσια σε αυτές τις χώρες. Αυτό που μετράει είναι να ξέρουμε τι γράφουν οι ετικέτες πίσω από τις συσκευές, από που είναι made in. Δε νομίζω να υπάρχουν συσκευές made in USA, Germany κτλ και να έχουν χαμηλό κόστος.
corridor265 Δημοσ. 9 Απριλίου Δημοσ. 9 Απριλίου (επεξεργασμένο) Έτσι μπράβο. 2 ώρες πριν, mariosnik_ είπε Δε νομίζω Νομίζεις την ίδια ώρα που επιμένεις. 2 ώρες πριν, mariosnik_ είπε Αναφέρομαι γενικώς Τώρα ο καθένας μπορεί να επικαλείται Αυτό που μετράει είναι να ξέρουμε Μιλάς λες και γνωρίζεις το αντικείμενο. Το να μην ξέρεις, δε χάθηκε ο κόσμος. Κι έγραψες προηγουμένως μηνύματα που είναι λάθος και τα έγραψες με τόνο απόλυτο. Κι άλλο ένα το τελευταίο σου. Το να μην έχετε όμως το θάρρος να παραδέχεστε κανένα λάθος συν το να επιμένετε, πάει αλλού. Βεβαίως και μοντέλα πλυντήρια του ομίλου παράγονται Τουρκία, όπως και άλλα παράγονται ακόμα και Κίνα (!!!!) όμως και άλλα παράγονται Γερμανία ! Ο καθένας που επικαλείται κάτι, δεν είναι η επίσημη Bosch στην επίσημη σελίδα της. Μάντεψε ποιός. Αλήθεια σου λέει, υπάρχουν πλυντήρια Bosch γερμανικής κατασκευής. Προκάλεσέ με και θα σου φέρω παραδείγματα. Οπωσδήποτε δεν έχεις ψάξει τις ετικέτες πίσω από τις συσκευές στις οποίες αναφέρεσαι. Θα ήξερες το λάθος που κάνεις διαφωνόντας ότι υπάρχουν γερμανικής κατασκευής συσκευές. 2 ώρες πριν, mariosnik_ είπε Δε νομίζω να υπάρχουν συσκευές made in USA, Germany κτλ και να έχουν χαμηλό κόστος. Το να μην έχεις τα φράγκα ή να μη θέλεις να τα δώσεις για να αγοράσεις το «Made in USA, Germany κτλ», πάλι δε χάθηκε ο κόσμος. Υπάρχουν συσκευές με χώρες κατασκευής για όλα τα βαλάντια. Δε σημαίνει όμως πως βγαίνεις και λες δεν υπάρχουν οι «Made in USA, Germany κτλ», δεν υπάρχουν για το δικό σου οικονομικό ορίζοντα πες καλύτερα. Επεξ/σία 9 Απριλίου από corridor265
lak10 Δημοσ. 9 Απριλίου Δημοσ. 9 Απριλίου αυτος ο απορροφητηρας ξερουμε τι προελευσης ειναι? https://www.bosch-home.gr/el/mkt-product/mageirema/aporrofitires/entoixizomenoi-aporrofitires/DFR067T51
mariosnik_ Δημοσ. 10 Απριλίου Δημοσ. 10 Απριλίου 5 ώρες πριν, corridor265 είπε Έτσι μπράβο. Νομίζεις την ίδια ώρα που επιμένεις. Μιλάς λες και γνωρίζεις το αντικείμενο. Το να μην ξέρεις, δε χάθηκε ο κόσμος. Κι έγραψες προηγουμένως μηνύματα που είναι λάθος και τα έγραψες με τόνο απόλυτο. Κι άλλο ένα το τελευταίο σου. Το να μην έχετε όμως το θάρρος να παραδέχεστε κανένα λάθος συν το να επιμένετε, πάει αλλού. Βεβαίως και μοντέλα πλυντήρια του ομίλου παράγονται Τουρκία, όπως και άλλα παράγονται ακόμα και Κίνα (!!!!) όμως και άλλα παράγονται Γερμανία ! Ο καθένας που επικαλείται κάτι, δεν είναι η επίσημη Bosch στην επίσημη σελίδα της. Μάντεψε ποιός. Αλήθεια σου λέει, υπάρχουν πλυντήρια Bosch γερμανικής κατασκευής. Προκάλεσέ με και θα σου φέρω παραδείγματα. Οπωσδήποτε δεν έχεις ψάξει τις ετικέτες πίσω από τις συσκευές στις οποίες αναφέρεσαι. Θα ήξερες το λάθος που κάνεις διαφωνόντας ότι υπάρχουν γερμανικής κατασκευής συσκευές. Το να μην έχεις τα φράγκα ή να μη θέλεις να τα δώσεις για να αγοράσεις το «Made in USA, Germany κτλ», πάλι δε χάθηκε ο κόσμος. Υπάρχουν συσκευές με χώρες κατασκευής για όλα τα βαλάντια. Δε σημαίνει όμως πως βγαίνεις και λες δεν υπάρχουν οι «Made in USA, Germany κτλ», δεν υπάρχουν για το δικό σου οικονομικό ορίζοντα πες καλύτερα. Καλέ μου άνθρωπε. Τα σηματάκια αυτά που παίρνεις και μας κολλάς στην μουρη εδώ στο forum και λένε Made in Germany Quality from Bosch, από που τα βρήκες και τα ποστσρεις; Από ιστοσελίδες της Bosch; Από ιστοσελίδες μαγαζιών που πουλάνε Bosch; Αν ναι τότε δεν μου λένε τίποτα. Αυτό που μετράει είναι η ετικέτα πίσω από την συσκευη που λέει made in η επάνω στο κουτί της συσκευασίας που έρχεται η συσκευή και γράφει made in.... μαζί με κάποιους άλλους κωδικούς αριθμούς. Τα υπόλοιπα, να σε προκαλέσω, να σε πείσω, να με πείσεις, ποιος ξέρει η δεν ξέρει, ποιος είναι απόλυτος κτλ είναι να έχουμε να λέμε. Για το θέμα της Κίνας, πρώτον το 70-80% όλων η εν μέρη των συσκευών που έχουμε σπίτια μας παράγεται στην Κίνα. Ακόμα και η συσκευή που λέει made in USA έχει κινέζικα εξαρτήματα μέσα. Αυτό που έχει σημασία είναι σε ποια χώρα έγινε η συναρμολογηση και η κατασκευή της καθώς στην ίδια μονάδα γίνονται και οι ποιοτικοί έλεγχοι ώστε να αποσυρθούν τα σκάρτα τεμάχια. Οπότε, συσκευή που θα λέει made in Turkey, China, Indonesia κτλ Θα ειναι κατώτερη από μια made in Europe, USA κτλ παρόλο που μπορεί να έχουν εξαρτήματα από τις άλλες τρίτες χώρες. Τα σηματάκια και το τι λένε οι σελίδες του internet δεν μου λένε κάτι. Έχω καεί ήδη δύο φορές που έψαχνα λευκές οικοσυσκευες και δεν ήθελα να είναι από Τουρκία, αλλά τελικά ήταν από εκεί, διαδικτυακά δεν υπήρχε κανένας τρόπος να το βρω με έγκυρο τρόπο. Αντίθετα το πλυντήριο που πήρα ο έμπορος έλεγε την αλήθεια και ήταν από Σλοβενία /Πολωνία, το επιβεβαίωσα από την ετικέτα. Άλλος τρόπος να επιβεβαιώσεις από που έρχεται η συσκευή δεν υπάρχει εκτός αν έχεις γνωστό σου ανώτερο στέλεχος μέσα από την εκάστοτε εταιρεία και έχει προσβαση στις πληροφορίες παραγωγής των τεμαχίων. Η αποψη περί Siemens, Bosch, Pitsos που είναι made in Turkey δεν ειναι αποκλειστικά δική μου, έχει ευρεία αποδοχή από άτομα τόσο τεχνικούς όσο και καταναλωτές. Στην Τουρκία γίνεται χαμός απο μονάδες παραγωγής λευκών συσκευών και φυσικά έρχονται εδώ λόγω μικρής απόστασης και λίγων μεταφορικών. Αν θες κουζίνα και πλυντήριο made in Germany υπάρχει η Miele, που θα δώσεις ένα χιλιάρικο για τα φθηνότερα μοντέλα τους, οι άλλες εταιρείες έχουν μοντέλα ακόμα και από 350 - 400 ευρώ, οπότε, σιγά μην είναι made in Germany αυτά. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα