Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

https://www.skroutz.gr/s/36697750/Bosch-Keramiki-Estia-Aytonomi-me-Leitourgia-Kleidomatos-59-2x52-2ek-PKE611BB2E.html?utm_source=android&utm_campaign=skroutz_share

αυτες οι εστιες ειναι made in germany και οικονομικες.

σε ελευθερη κουζινα εχω αυτη της zanussi made in poland. ειναι minimal αλλα καλή για τα χρήματα.

https://www.skroutz.gr/s/5836258/Zanussi-ZCV65050WA-Kouzina-72lt-me-Keramikes-Esties-P59-6ek-Leyki.html

επισης και πολλοι φουρνοι whirlpool ειναι made in poland.

• 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Θα χρειαστούμε και εμείς , είχαμε μια Miele για 25 χρόνια , αντικαταστάθηκε απο μια Pitsos έβγαλε 8 χρόνια με αλλαγή μοτέρ και πλέον βγάζει σκουρία και έχει τρυπήσει ο φούρνος .

Αυτη εδω θα αντικατασταθεί

https://www.pitsos.gr/supportdetail/product/PHCB154155/01

Δημοσ.
Στις 10/4/2025 στις 4:04 ΠΜ, mariosnik_ είπε

Καλέ μου άνθρωπε. 

Τα σηματάκια αυτά που παίρνεις και μας κολλάς στην μουρη εδώ στο forum και λένε Made in Germany Quality from Bosch, από που τα βρήκες και τα ποστσρεις; Από ιστοσελίδες της Bosch; Από ιστοσελίδες μαγαζιών που πουλάνε Bosch; Αν ναι τότε δεν μου λένε τίποτα. 

Αυτό που μετράει είναι η ετικέτα πίσω από την συσκευη που λέει made in η επάνω στο κουτί της συσκευασίας που έρχεται η συσκευή και γράφει made in.... μαζί με κάποιους άλλους κωδικούς αριθμούς. 

Τα υπόλοιπα, να σε προκαλέσω, να σε πείσω, να με πείσεις, ποιος ξέρει η δεν ξέρει, ποιος είναι απόλυτος κτλ είναι να έχουμε να λέμε. 

Για το θέμα της Κίνας, πρώτον το 70-80% όλων η εν μέρη των συσκευών που έχουμε σπίτια μας παράγεται στην Κίνα. Ακόμα και η συσκευή που λέει made in USA έχει κινέζικα εξαρτήματα μέσα. Αυτό που έχει σημασία είναι σε ποια χώρα έγινε η συναρμολογηση και η κατασκευή της καθώς στην ίδια μονάδα γίνονται και οι ποιοτικοί έλεγχοι ώστε να αποσυρθούν τα σκάρτα τεμάχια. Οπότε, συσκευή που θα λέει made in Turkey, China, Indonesia κτλ Θα ειναι κατώτερη από μια made in Europe, USA κτλ παρόλο που μπορεί να έχουν εξαρτήματα από τις άλλες τρίτες χώρες. 

Τα σηματάκια και το τι λένε οι σελίδες του internet δεν μου λένε κάτι. Έχω καεί ήδη δύο φορές που έψαχνα λευκές οικοσυσκευες και δεν ήθελα να είναι από Τουρκία, αλλά τελικά ήταν από εκεί, διαδικτυακά δεν υπήρχε κανένας τρόπος να το βρω με έγκυρο τρόπο. Αντίθετα το πλυντήριο που πήρα ο έμπορος έλεγε την αλήθεια και ήταν από Σλοβενία /Πολωνία, το επιβεβαίωσα από την ετικέτα. 

Άλλος τρόπος να επιβεβαιώσεις από που έρχεται η συσκευή δεν υπάρχει εκτός αν έχεις γνωστό σου ανώτερο στέλεχος μέσα από την εκάστοτε εταιρεία και έχει προσβαση στις πληροφορίες παραγωγής των τεμαχίων. 

Η αποψη περί Siemens, Bosch, Pitsos που είναι made in Turkey δεν ειναι αποκλειστικά δική μου, έχει ευρεία αποδοχή από άτομα τόσο τεχνικούς όσο και καταναλωτές. Στην Τουρκία γίνεται χαμός απο μονάδες παραγωγής λευκών συσκευών και φυσικά έρχονται εδώ λόγω μικρής απόστασης και λίγων μεταφορικών. 

Αν θες κουζίνα και πλυντήριο made in Germany υπάρχει η Miele, που θα δώσεις ένα χιλιάρικο για τα φθηνότερα μοντέλα τους, οι άλλες εταιρείες έχουν μοντέλα ακόμα και από 350 - 400 ευρώ, οπότε, σιγά μην είναι made in Germany αυτά. 

LG Made in Korea το στεγνωτήριο που πήρα.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...