Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 λεπτό πριν, Diavolos666 είπε

Δεν κατάλαβες τι έγραψα προφανώς, μιλάω για ταρίφες γιατί στο προηγούμενο άρθρο για τις ταρίφες της Αμερικής ο λόγος έγινε για να τονώσουν τα δικά τους προϊόντα και να φέρουν την παραγωγή στην χώρα τους.

Εμείς ταρίφες εδώ δεν έχουμε για να τονώσουμε την δική μας παραγωγή γιατί ΔΕΝ παράγουμε τενχολογία, είναι όλα για να ταΐζει το δημόσιο.

Οι άλλες χώρες που δεν τα παράγουν καλώς έχουν χαμηλότερους δασμούς.

Ούτε καν απλά οι έμποροι της ελλάδας, είναι greedy. Ψίχουλα παίρνει το δημόσιο απ τις πωλήσεις του nindendo.

Επεξ/σία από Alani13
  • Like 2
  • Απαντ. 175
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Μόνο 520?!? Ρε Ελλάδα είναι, δώσε ένα 700ρι εκεί. Τι θα βγάλει το μαγαζί που πουλάει; απαπα τζαάμπα κονσόλα.

• Like 4
Δημοσ.
4 λεπτά πριν, Alani13 είπε

Όχι, απλά ο καθένας αφιερώνει το χρόνο του. 
πχ, εγώ για να καταφέρω να το πάρω 458 έφαγα το απόγευμά μου χθες ψάχνοντας.
Αυτός που δεν τον νιάζει τα 80 ευρώ διαφόρα θα το πάρει από εδώ σε 5-10 λεπτά και θα ναι και χαρούμενος, όπως κι εγώ.

5 λεπτά αναζήτηση...

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Παιδιά θέμα εδώ αντιπροσώπου είναι μάλλον. 

Η Sony γιατί έχει την ίδια τιμή Ελλάδα τα playstation με Ευρώπη ανεξαρτήτου φπα;

Επεξ/σία από CarbonFibre
  • Like 8
Δημοσ.
3 minutes ago, CarbonFibre said:

Και Ιρλανδία που έχει 23% φπα πάλι 469,99€ έχει.

Απλά εδώ ήμαστε ιθαγενείς! 

Προφανώς και είναι πρόφαση των Ελλήνων αντιπροσώπων ! Καπελάκι 50 Ευρώπουλα και άγιος ο θεός! Εχει αρκετά κοροϊδα βέβαια ο τόπος! 

• Like 4
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
4 minutes ago, Alani13 said:

Ούτε καν απλά οι έμποροι της ελλάδας, είναι greedy.

Οι έμποροι της Ελλάδα δεν έχουν μόνο 24% ΦΠΑ όπως πολλοί αναφέρουν, γιατί κάποιος ανέφερε την Ιρλανδία που έχει 23% ΦΠΑ.

Η διαφορά μας με την Ιρλανδία είναι ότι εκείνοι έχουν (από όσο έψαξα) μέγιστη φορολογία 20% στις επιχειρήσεις ενώ στην Ελλάδα φτάνει ως και το 75% ορισμένες φορές.

Έτσι εξηγείται γιατί η Ιρλανδία έχει ένα σωρό εργοστάσια της Nvidia, IBM, Microsoft, Apple, AMD κτλ και εμείς εδώ δεν έχουμε απολύτως τίποτα.

Δεν είναι ότι δεν έχουμε greedy επιχειρήσεις αλλά έχουμε και ακραίο σοσιαλισμό.

Η ταρίφα εδώ δεν είναι μόνο ο ΦΠΑ, είναι και ο φόρος εισοδήματος της επιχείρησης, οι λοιπές εισφορές προς το κράτος, η προκαταβολή φόρου και ένα σωρό ακόμα. Όλα αυτά κάθονται πάνω στην τελική τιμή. Εσύ τα πληρώνεις όλα αυτά.

Επεξ/σία από Diavolos666
  • Like 6
  • Haha 1
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, Diavolos666 είπε

Οι έμποροι της Ελλάδα δεν έχουν μόνο 24% ΦΠΑ όπως πολλοί αναφέρουν, γιατί κάποιος ανέφερε την Ιρλανδία που έχει 23% ΦΠΑ.

Η διαφορά μας με την Ιρλανδία είναι ότι εκείνοι έχουν (από όσο έψαξα) μέγιστη φορολογία 20% στις επιχειρήσεις ενώ στην Ελλάδα φτάνει ως και το 75% ορισμένες φορές.

Έτσι εξηγείται γιατί η Ιρλανδία έχει ένα σωρό εργοστάσια της Nvidia, IBM, Microsoft, Apple, AMD κτλ και εμείς εδώ δεν έχουμε απολύτως τίποτα.

Δεν είναι ότι δεν έχουμε greedy επιχειρήσεις αλλά έχουμε και ακραίο σοσιαλισμό.

Η ταρίφα εδώ δεν είναι μόνο ο ΦΠΑ, είναι και ο φόρος εισοδήματος της επιχείρησης που θα καθίσει πάνω στο κέρδος που θα βγάλει, οι λοιπές εισφορές προς το κράτος, η προκαταβολή φόρου και ένα σωρό ακόμα.

Η Sony γιατί έχει την ίδια τιμή στα playstation;

• Thanks 5
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 minutes ago, CarbonFibre said:

Η Sony γιατί έχει την ίδια τιμή στα playstation;

Η Sony έχει ίδιες τιμές σε αρκετές χώρες που έχουν και ανόμοιο ΦΠΑ, που σημαίνει ότι έβγαλαν μία τιμή και την δικαιολογούν σε συνολικά κέρδη. Προφανώς στην χώρα μας βγάλει λιγότερο κέρδος σε σχέση με μία χώρα που ο φόρος είναι στο 1/4 της δικής μας. Αλλιώς πως το δικαιολογείς να έχει μία τιμή σε εμάς, και σε μία χώρα που είναι φορολογικός παράδεισος να έχει ακριβώς την ίδια τιμή που έχει εδώ?

Ένας κολοσσός μπορεί να κάνει τέτοιες τιμολογιακές πολιτικές για να υπάρχει ομοιογένεια στις τιμές σε όλο τον πλανήτη. Οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται μόνο στην Ελλάδα προφανώς δεν έχουν μαξιλαράκια στο εξωτερικό να καλύπτουν την χασούρα.

Επεξ/σία από Diavolos666
Δημοσ.
Μόλις τώρα, Diavolos666 είπε

Η Sony έχει ίδιες τιμές σε αρκετές χώρες που έχουν και ανόμοιο ΦΠΑ, που σημαίνει ότι έβγαλαν μία τιμή και την δικαιολογούν σε συνολικά κέρδη. Προφανώς στην χώρα μας βγάλει λιγότερο κέρδος σε σχέση με μία χώρα που ο φόρος είναι στο 1/4 της δικής μας.

Ένας κολοσσός μπορεί να κάνει τέτοιες τιμολογιακές πολιτικές για να υπάρχει ομοιογένεια στις τιμές σε όλο τον πλανήτη. Οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται μόνο στην Ελλάδα προφανώς δεν έχουν μαξιλαράκια στο εξωτερικό να καλύπτουν την χασούρα.

Και η Νιντεντο κολοσσός είναι.

• Like 1
  • Thanks 6
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

βλέπουν πόσο πουλιούνται έξω , βλέπουν τα έξοδα που θα κάνεις αν το φέρεις απ έξω , ταχυδρομείο , τελωνείο κτλπ , τα προσθέτουν , ίσως κόβουν και κανένα δεκάρικο , και στο πουλάνε σε μια τιμή , εσυ θα πεις δεν με συμφέρει να το φέρω απ'έξω και το αγοράζεις απο αυτούς ,

σου παίρνουν τα λεφτά που θα έδινες για μεταφορικά συν τελωνείο , διπλό κέρδος , και σε αποτρέπουν απο το να το παραγγείλεις απ έξω

Επεξ/σία από ethereum
  • Confused 1
Δημοσ.

αν και day 1 buyer σε nintendo κονσόλες και μεγάλος φαν των παιχνιδιών της, κατόπιν ώριμης σκέψης, θα ακυρώσω την προπαραγγελία μου. Το χαστούκι του να χρεώνει το demo (βασικά ως προσβολή το πήρα) και το ΠΑΝΤΕΛΩΣ αδικαιολόγητο καπέλο στην τιμή οσο αφορά την χώρα μας, μου δημιουργεί μια αποστροφή πλέον προς την εταιρία. 

• Like 8
Δημοσ.
13 λεπτά πριν, anakin3 είπε

Παιδιά ζούμε στην χώρα του Λακαμα! Μόνο το switch2 να ήταν. Έτυχε να πάω πρόσφατα εξωτερικό και στο αεροδρόμιο μου κράτησαν το αποσμητικό. Λέω οκ, μόλις προσγειωθώ θα πάω σε ένα τοπικό supermarket να πάρω ένα. Πάω λοιπόν, βλέπω τιμή αποσμητικού 2,77 Ευρώ (Πορτογαλία παρεμπιπτόντως). Την ίδια τιμή λέω πληρώνω και Ελλαδιστάν. Κάτι όμως δεν μου πήγαινε καλά... Μετα απο λίγο συνειδητοποιώ πως το αποσμητικό σπρέι είναι 2 φορές μεγαλύτερο απο αυτό της Ελλάδας. Σαν να συγκρίνεις τορπίλη black mamba με "ηθοποιό" 70ς παραδίπλα του Γκουσγκούνη! Κυριολεκτικά ήταν η διπλάσια ποσότητα. Και λέω, μα ΠΟΣΟ μας πηδάνε στην Ελλαδίτσα του 880 κατώτατου μισθού? Γιατί ΟΛΑ στο σουπερμάρκετ είναι ΤΟΣΟ πανάκριβα? Μιλάμε για προϊόντα καθημερινής χρήσης / ανάγκης όχι για χαβιάρι. 

Είναι πραγματικά ΝΤΡΟΠΗ πόσο μας γδύνουν εδώ, που προσπαθούμε με νύχια και με δόντια να βγάλουμε τον μήνα μας και να στηρίξουμε τις οικογένειές μας. Δεν υπάρχει κανένας έλεγχος, μα κανένας. Τα torrent τους μαράνανε τους άχρηστους και τα διοικητικά πρόστιμα. 

Το Switch2 είναι δυστυχώς το μικρότερο πρόβλημά μας. 

Θα έλεγα, οκ 20 ευρώ παραπάνω. ΟΚ. 519 η βασική έκδοση και 90 ευρώ τα παιχνίδια? ΠΟΥ απευθύνονται? ΓΜΤΧ τους 

Λατρεύω την Nintendo. Μεγάλωσα με Nintendo & Sega. Σκατά να έβγαζαν, θα τα αγόραζα. Αλλά κάπου πρέπει να μπεί και ένα όριο.... Ίσως κανένα μεταχειρισμένο σε κανα χρόνο... Σήμερα πάμε για ΕΥΔΑΠ 

Μαν μου το λάδι και η φέτα στην Αγγλία είναι πιο φθηνά από σούπερ μάρκετ Ελλάδας. Και αυτό όχι συγκρίνοντας λίρα με ευρώ αλλά μετατρέποντας την λίρα. Έχει καταντήσει αηδία η κατάσταση στην Ελλάδα.

• Like 12
  • Thanks 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 minutes ago, CarbonFibre said:

Και η Νιντεντο κολοσσός είναι.

Ναι δεν το κάνουν όλες.

Εσύ θεωρείς ότι η "κανονική τιμή" για το playstation είναι του εξωτερικού και ότι έκανε χάρη σε εμάς και κράτησε την τιμή χαμηλά ίδια με του εξωτερικού για να μην πληρώσουμε παραπάνω εμείς.

Πως το ξέρεις ότι δεν έβγαλε μία τιμή που να καλύπτεται στις πιο ακριβές χώρες της Ευρώπης και μετά απλώς έβαλε την ίδια τιμή παντού, ακόμα κι εκεί που η φορολογία θα της επέτρεπε να χαμηλώσει την τιμή (και απλά δεν το έκανε)?

Γιατί θεωρείς ότι το να πληρώνει ο Ιρλανδός ίδια τιμή για ένα playstation με εμάς που έχουμε τετραπλάσια φορολογία πως είναι "δίκαιο" για εμάς και όχι άδικο για τον Ιρλανδό? Μήπως σε εμάς βγάζει κανονικό κέρδος και απλά σε φορολογικούς παραδείσους βγάζει τετραπλάσια με το πρόσχημα να έχει ίδια τιμή παντού?

Θεωρείς ότι έκανε χάρη σε εμάς, μήπως εξαιτίας μας πήδηξε τον Ιρλανδό και του έβαλε ίδια τιμή με εμάς?

Επεξ/σία από Diavolos666
Δημοσ.
25 λεπτά πριν, Alani13 είπε

Περίεργο εγώ από εκεί το προ-παράγγειλα. Με τα μεταφορικά βγαίνει 458 τελική. :)

Τώρα τσέκαρα, δεν υπάρχει για Ελλάδα. Αν το έκανες πες μας πως..

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
12 minutes ago, Diavolos666 said:

ενώ στην Ελλάδα φτάνει ως και το 75% ορισμένες φορές.

Θα ήθελες να το εξηγήσεις αυτό; Γιατί εμένα η κατανόηση μου είναι ότι η συντριπτική πλειονότητα των επιχειρήσεων που θα πουλήσουν τα Nintendo 2 έχουν φορολογία 22% επί των κερδών. Για τη διανομή κερδών από τις Α.Ε. υπάρχει και ένας extra φόρος 5%.

Αν η επιχείρηση είναι καινούργια θα πληρώσει για τα τρία πρώτα χρόνια προκαταβολή φόρου 40% του 22% δηλαδή 8,8% παραπάνω, όμως αυτό είναι προκαταβολή οπότε δημιουργεί θέμα ρευστότητας όχι διαφορετικού συντελεστή φορολόγισης.

Οι ατομικές και οι ΟΕ με τα ειδικά καθεστώτα τους και τους μικρούς τζίρους δεν νομίζω ότι επηρεάζουν την τιμολογιακή πολιτική των ξένων εταιρειών για να αξίζει να τις αναλύσουμε. Σε κάθε περίπτωση όσοι παραμένουν με αυτές το κάνουν συνήθως γιατί παρουσιάζουν ελάχιστους τζίρους και έχουν όφελος, αλλιώς κάνουν Ε.Ε.

Επεξ/σία από elpenor
  • Like 3
  • Thanks 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...