Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
14 minutes ago, Filip Katund said:

Το να προσπαθεις να φερεις πισω χιλιαδες θεσεις εργασιας αλλα και κρισημα εργοστασια παραγωγης που εαν για καποιο λογο η Κινα αποφασησει να μπλοκαρει ολα αυτα εργοστασια που Η ΑΜΕΡΙΚΗ πληρωσε να φτιαχτουν στη Κινα. Εαν να φερεις πισω ολα αυτα τα εργοστασια αλλα κ θεσεις εργασιας θα υπαρχουν καποιοι που θα σε πουν παραλογο. Σε αυτο το κοσμο ζουμε πλεον, που ο παραλογος φωναζει τοσο δυνατα που νομιζει οτι δεν ειναι παραλαγος. 

Πρώτα απο όλα το κράτος των ΗΠΑ δεν πλήρωσε τίποτα,το έκαναν επιχειρηματίες για να εκμεταλευτούν το φθηνό εργατικό δυναμικό και την τεράστια ασιατική αγορά. Επιπλέον με την πρόοδο της αυτοματοποίησης και την εξέλιξη της ΑΙ αμφιβάλω ότι θα ανοίξει δουλειές ένα εργοστάσιο στις ΗΠΑ,ίσως να δώσει προσωρινή δουλειά στους οικοδόμους και στις καντίνες που θα τους ταϊζουν, πάρε παράδειγμα το τελευταίο εργοστάσιο της BYD που δεν έχει ούτε έναν εργατη.

Εγώ ξέρω ότι πρώτα φτιάχνεις εργοστάσια που παράγουν επιθυμητά προϊόντα και μετά βάζεις δασμούς για να τα κάνεις ανταγωνιστηκά, το να βάζεις δασμούς ενώ δεν είσαι αυτάρκης ούτε σε τρόφιμα (πχ αυγά) είναι έμμεση φορολογία και αυτοκτονικό.

• Like 2
  • Απαντ. 93
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
19 hours ago, cpc464 said:

Βάλε και άλλους δασμούς Τράμπ, οι σορτάκηδες έχουν στήσει πανηγύρι, κάποιες στιγμές σκέφτομαι μήπως σορτάρει και αυτός με τους φίλους του, αλλά πάλι αυτό απαιτεί ένα επίπεδο ευφυϊας.

Ακρβως αυτο κανει. Και τυπικα δεν εχει καν εξουσια να επιβαλει ταριφες, η δικαιολογια για το σχετικο νόμο που επικαλέστηκε δεν υφισταται, απλα η γερουσια σφυραει αμεριμνα για ευνοητους λογους.

Δημοσ.

η μετοχη της ιντελ σχεδον ποτε δεν ηταν πολυ υψηλη. δειτε το διαγραμμα. ακομα και στις καλες εποχες της δεν διεφερε πολυ η τιμη.

Δημοσ.
17 hours ago, cpc464 said:

Και τι μπορούμε να κάνουμε ειλικρινά;, εδώ ο Τράμπ έχει στείλει αθώους σε Dark Site που αποτελεί σοβαρό ζήτημα καθώς αποτελεί παράβαση του habeas corpus και τα ανώτατα δικαστήρια κάνουν την κότα.

Εμείς που είμαστε πολίτες άλλης χώρας και δεν έχουμε καν δύναμη ψηφοφόρου τί μπορούμε να κάνουμε;.

Και ο Τζο εκανε το ιδιο και ολοι οι προηγουμενοι και δεν υπαρχει καμια παραβαση της διαδικασιας και δεν ειναι Dark site, το Ελ Σαλβαδορ εχει αναστειλει το Συνταγμα του, οποτε ειναι δικο τους προβλημα.

15 hours ago, Hacker?pcs said:

αυτοί που έχουν δις πάνε στα εκατοντάδες εκατομμύρια,

Δε γινεται αυτο, αυτους που εχουν τα δις προστατευει.

2 hours ago, Filip Katund said:

Το να προσπαθεις να φερεις πισω χιλιαδες θεσεις εργασιας αλλα και κρισημα εργοστασια παραγωγης που εαν για καποιο λογο η Κινα αποφασησει να μπλοκαρει ολα αυτα εργοστασια που Η ΑΜΕΡΙΚΗ πληρωσε να φτιαχτουν στη Κινα. Εαν να φερεις πισω ολα αυτα τα εργοστασια αλλα κ θεσεις εργασιας θα υπαρχουν καποιοι που θα σε πουν παραλογο. Σε αυτο το κοσμο ζουμε πλεον, που ο παραλογος φωναζει τοσο δυνατα που νομιζει οτι δεν ειναι παραλαγος. 

Δεν τους ενδιαφερει αυτο, θα εκαναν πολλες αλλες ενεργειες αν το ηθελαν. Και δε θα τα καταφερναν και να το ηθελαν, δε θα παει ο Gen-Z ·που παθαινει κριση πανικου αν μεινει χωρις ιντερνετ 1 λεπτο, να δουλεψει σε sweatshop. Και αν παει, θα θελει τρελο μεροκαματο, που θα παει το κοστος στα υψη. Ασε που δε θα ρισκαρει κανείς να χτισει εργοστασιο και σε τεσσερα χρονια ή σε ενα μηνα να εξαφανιστουν οι ταριφες.

Δημοσ.
2 minutes ago, Shinji ikari said:

Και ο Τζο εκανε το ιδιο και ολοι οι προηγουμενοι και δεν υπαρχει καμια παραβαση της διαδικασιας και δεν ειναι Dark site, το Ελ Σαλβαδορ εχει αναστειλει το Συνταγμα του, οποτε ειναι δικο τους προβλημα.

Μόνο που το πρόβλημα δεν έχει να κάνει με το Ελ σαλβαδόρ, έχει να κάνει ότι σε μιά χώρα που υποτίθεται είναι δημοκρατική και νόμιμα να διαμένεις μπορούν να σου παραβιάσουν στοιχειώδη ανθρώπινα δικαιώματα.

Δημοσ.
6 minutes ago, cpc464 said:

Μόνο που το πρόβλημα δεν έχει να κάνει με το Ελ σαλβαδόρ, έχει να κάνει ότι σε μιά χώρα που υποτίθεται είναι δημοκρατική και νόμιμα να διαμένεις μπορούν να σου παραβιάσουν στοιχειώδη ανθρώπινα δικαιώματα.

Τιποτα τετοιο δεν εγινε, στη χειροτερη ενα γραφειοκρατικο λαθος για ενα τυπο που εμπλεξε σε συγκεκριμενη περιπτωση, αμα θες να το συζητησουμε, ανοιξε αλλο θεμα αλλα θα χασεις.

Δημοσ.
4 minutes ago, Shinji ikari said:

Τιποτα τετοιο δεν εγινε, στη χειροτερη ενα γραφειοκρατικο λαθος για ενα τυπο που εμπλεξε σε συγκεκριμενη περιπτωση, αμα θες να το συζητησουμε, ανοιξε αλλο θεμα αλλα θα χασεις.

Γραφειοκρατικό λάθος είναι να μήν έχω κολλήσει ένα χαρτόσημο,όχι να πετάξω έναν άνθρωπο που έχει πάει να πάρει το παιδί του απο το σχολείο, παράνομα σε φυλακή κράτους που δεν είναι καν πολίτης.

Να δω αν εσένα σε πέταγε με μιά αβάσιμη κατηγορία η χώρα σου στο Ελ σαλβαδόρ και μετά απλά έλεγε "ουπς" τι θα έκανες.

• Like 1
Δημοσ.
19 ώρες πριν, Dimitris_1981 είπε

Έβλεπα κάτι τρελά ανεβάσματα στο χρηματιστήριο και προσπαθούσα να καταλάβω αν οι κάτοικοι των ΗΠΑ πρόλαβαν να προμηθευτούν από την Κολομβία πριν τους δασμούς….

Καλοφάγωτα στους δισεκατομμυριούχους που είχαν εσωτερική ενημέρωση!

Όχι και καλοφαγωτα... στους γιατρούς να τα φάνε κ είμαι κ επιεικής.

Δημοσ.
6 hours ago, AtiX said:

Οι δασμοί επιβαρύνουν όλα τα προϊόντα μιας αγοράς ασχέτως αν μπαίνουν σε αυτά δασμοί ή όχι… μάλλον δεν έχετε ακούσει την κατασκευαστική αλυσίδα προϊόντων και πως πχ ένας δασμός στο πετρέλαιο μπορεί να επιβαρύνει την τιμή στις τσίχλες μέσω των μεταφορικών και της ενέργειας…

Πόσο πιο “μαγεμένοι” μπορεί να είστε από έναν ανόητο και να ξεχνάτε βασικές αρχές εμπορίου και τιμών???

Εχεις καταλάβει ότι μιλάει για μετοχές και ότι η walk streat έκλεισε με κέρδος και οι πλούσιοι έγιναν πιο πλούσιοι; Αλλά είπαμε η τιμή της τσίχλας έριξε τις μετοχές της Intel, 

Λογική - haters 10 - 0

8 hours ago, cpc464 said:

Τραμπίτσες-λογική 0-1

Ούτε τρομποτσα ούτε τσατσά σαν τους χωρίς αιτία haters , όσο για το αν διάβασες καμία απάντηση και να την κατάλαβες , το αμφιβάλω 100%

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
13 λεπτά πριν, lost2 είπε

Εχεις καταλάβει ότι μιλάει για μετοχές και ότι η walk streat έκλεισε με κέρδος και οι πλούσιοι έγιναν πιο πλούσιοι; Αλλά είπαμε η τιμή της τσίχλας έριξε τις μετοχές της Intel, 

Λογική - haters 10 - 0

Έχεις καταλάβει ότι οι μετοχές, είτε σου αρέσει είτε όχι,  επηρεάζονται από τους δασμούς και ότι άλλο υποστήριξες αρχικά και τώρα πέφτεις σε δεύτερο λάθος μόνο και μόνο επειδή προσπαθείς να δικαιολογήσεις κάτι που σου φόρεσαν και δεν έχεις καταλάβει καν…?

μου επικαλείσαι και την λογική, μου αρέσει που βγάζεις και σκορ νομίζοντας ότι αντιπροσωπεύεις την λογική…  καμία επαφή ούτε με την λογική ούτε με τη πραγματικότητα, γνώριμο στοιχείο των Τραμπικων…

Επεξ/σία από AtiX
  • Like 3
Δημοσ.
6 minutes ago, lost2 said:

Ούτε τρομποτσα ούτε τσατσά σαν τους χωρίς αιτία haters , όσο για το αν διάβασες καμία απάντηση και να την κατάλαβες , το αμφιβάλω 100%

Εδώ δεν αναγνωρίζεις ότι ο μόνος λόγος που έκλεισε το χρηματιστήριο με κέρδος είναι ότι κότεψε η Αρχικότα ο Τράμπ, τώρα αν κάποιος δεν καταλαβαίνει η μάλλον κάνει ότι δεν καταλαβαίνει όταν δεν τον συμφέρει είναι άλλο ζήτημα.

λογική-Elon trump fanboys. 100-0

• Like 2
Δημοσ.
40 minutes ago, AtiX said:

Έχεις καταλάβει ότι οι μετοχές, είτε σου αρέσει είτε όχι,  επηρεάζονται από τους δασμούς και ότι άλλο υποστήριξες αρχικά και τώρα πέφτεις σε δεύτερο λάθος μόνο και μόνο επειδή προσπαθείς να δικαιολογήσεις κάτι που σου φόρεσαν και δεν έχεις καταλάβει καν…?

μου επικαλείσαι και την λογική, μου αρέσει που βγάζεις και σκορ νομίζοντας ότι αντιπροσωπεύεις την λογική…  καμία επαφή ούτε με την λογική ούτε με τη πραγματικότητα, γνώριμο στοιχείο των Τραμπικων…

Οκ, για πες εσύ που ξέρεις τα πάντα παντογνώστη μου ( όσο βλέπω σε όλα τα θέματα όχι μόνο εκφέρεις άποψη τα ξέρεις και καλύτερα από όλους τους άλλους)  το 2024 , που δεν ήταν ο βαψομαλιας ναζιστής φασίστας κλπ Τραμπ πρόεδρος, γιατί η μετοχή της ιντελ έπεσε 60% κάτω;  Το 2025 πήρε για λίγο τα πάνω της αλλά ξανά έπεσε αλλά πάνω από ότι ήταν το 2024. Για να δούμε ποιος φταίει τώρα οι δασμοί ή οι μπανάνες;

39 minutes ago, cpc464 said:

Εδώ δεν αναγνωρίζεις ότι ο μόνος λόγος που έκλεισε το χρηματιστήριο με κέρδος είναι ότι κότεψε η Αρχικότα ο Τράμπ, τώρα αν κάποιος δεν καταλαβαίνει η μάλλον κάνει ότι δεν καταλαβαίνει όταν δεν τον συμφέρει είναι άλλο ζήτημα.

λογική-Elon trump fanboys. 100-0

Μάλλον μόνο συγκεκριμένες εφημερίδες διαβάζεις(μια βασικά άντε δύο του συγκεκριμένου χώρου , ξέρεις εσύ και μην μασάς τις διαβάζω και εγώ) δεν εξηγούνται αλλιώς αυτά που γράφεις .

• Haha 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
6 λεπτά πριν, lost2 είπε

Οκ, για πες εσύ που ξέρεις τα πάντα παντογνώστη μου ( όσο βλέπω σε όλα τα θέματα όχι μόνο εκφέρεις άποψη τα ξέρεις και καλύτερα από όλους τους άλλους)  το 2024 , που δεν ήταν ο βαψομαλιας ναζιστής φασίστας κλπ Τραμπ πρόεδρος, γιατί η μετοχή της ιντελ έπεσε 60% κάτω;  Το 2025 πήρε για λίγο τα πάνω της αλλά ξανά έπεσε αλλά πάνω από ότι ήταν το 2024. Για να δούμε ποιος φταίει τώρα οι δασμοί ή οι μπανάνες;

Όταν σε μια συνεδρίαση τιμών μετοχών βλέπεις όλες τις μετοχές να κινούνται όμοια, τότε δεν φταίει η εταιρία αλλά ένας εξωτερικός παράγοντας…

ελπίζω αυτό ως απάντηση να φτάνει και να μην χρειαστεί να το παίξω πάλι παντογνώστης για όσους δεν ξέρουν αλλά εκφράζουν λανθασμένες απόψεις…

Επεξ/σία από AtiX
Δημοσ.
14 minutes ago, lost2 said:

Μόνο που τότε δεν έπεσε 3000 πόντους όλο το χρηματιστήριο, το άρθρο αναφέρει τους λόγους και σου τους έχω υπογραμίσει σε προηγούμενο quote, αλλά εσύ εκεί επιμένεις, δεν θέλεις να παραδεχτείς ότι οι δασμοί έκαναν την ζημιά αυτή την φορά,δεν πειράζει πίστευε ότι θες, για εσένα είμαι παντογνώστης, οπως σου είπε και ο Atix όταν σε μια συνεδρίαση τιμών μετοχών βλέπεις όλες τις μετοχές να κινούνται όμοια, τότε δεν φταίει η εταιρία αλλά ένας εξωτερικός παράγοντας, σε αυτή την περίπτωση είναι οι δασμοί.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...