Sherlock_7 Δημοσ. 10 Απριλίου Δημοσ. 10 Απριλίου (επεξεργασμένο) Καλησπέρα. Η γυναίκα μου έχει βρει να πουλήσει το IPhone της και θέλω να ρωτήσω αν εκτός των εργοστασιακών ρυθμίσεων απαιτείται κάποια άλλη ενέργεια από εκείνη. Παλαιότερα είχα ακούσει ότι πρέπει να γίνουν ένα-δύο ενέργειες (αφαίρεση find my iPhone κτλπ). Ισχύουν ακόμα αυτά ή με την επιλογή των εργοστασιακών ρυθμίσεων γίνονται όλα αυτόματα; Δεν έχουμε ξαναπουλήσει και δεν γνωρίζουμε. Επιπλέον, πώς μπορεί να κάνει μπακ απ τα δεδομένα της εκτός του iCloud που δεν μας έχει χρειαστεί ως τώρα; Μπορεί να το συνδέσει με το MacBook και να κάνει εκεί μπακ απ; Κατά την πρώτη ενεργοποίηση του νέου κινητού θα μπορεί να βρει το μπακ απ αυτόματα ή θα πρέπει να το συνδέσει και αυτό με το MacBook; Ευχαριστώ εκ των προτέρων. Επεξ/σία 10 Απριλίου από Sherlock_7
Λύση enlightened Δημοσ. 10 Απριλίου Λύση Δημοσ. 10 Απριλίου 14 minutes ago, Sherlock_7 said: Καλησπέρα. Η γυναίκα μου έχει βρει να πουλήσει το IPhone της και θέλω να ρωτήσω αν εκτός των εργοστασιακών ρυθμίσεων απαιτείται κάποια άλλη ενέργεια από εκείνη. Παλαιότερα είχα ακούσει ότι πρέπει να γίνουν ένα-δύο ενέργειες (αφαίρεση find my iPhone κτλπ). Ισχύουν ακόμα αυτά ή με την επιλογή των εργοστασιακών ρυθμίσεων γίνονται όλα αυτόματα; Δεν έχουμε ξαναπουλήσει και δεν γνωρίζουμε. Επιπλέον, πώς μπορεί να κάνει μπακ απ τα δεδομένα της εκτός του iCloud που δεν μας έχει χρειαστεί ως τώρα; Μπορεί να το συνδέσει με το MacBook και να κάνει εκεί μπακ απ; Κατά την πρώτη ενεργοποίηση του νέου κινητού θα μπορεί να βρει το μπακ απ αυτόματα ή θα πρέπει να το συνδέσει και αυτό με το MacBook; Ευχαριστώ εκ των προτέρων. Πολύ καλές οι ερωτήσεις σου — και είναι σημαντικό να γίνουν σωστά όλα για να μην υπάρξει πρόβλημα ούτε με τον νέο ιδιοκτήτη, ούτε με τα δεδομένα της γυναίκας σου. 1. Τι πρέπει να γίνει πριν πουληθεί το iPhone Το “Επαναφορά στις εργοστασιακές ρυθμίσεις” δεν είναι από μόνο του αρκετό. Πρέπει πρώτα να απενεργοποιηθεί το “Find My iPhone” και το Apple ID. Αναλυτικά: Βήματα: 1. Backup (αν θέλει να κρατήσει δεδομένα — το αναλύω πιο κάτω) 2. Απενεργοποίηση του Find My iPhone: • Ρυθμίσεις > [Το όνομά της επάνω] > iCloud > Εύρεση iPhone > Απενεργοποίηση (θα ζητήσει το Apple ID password). 3. Αποσύνδεση Apple ID: • Ρυθμίσεις > [Το όνομά της] > κάτω κάτω Αποσύνδεση (Sign Out). 4. Επαναφορά στις εργοστασιακές ρυθμίσεις: • Ρυθμίσεις > Γενικά > Μεταφορά ή επαναφορά iPhone > Επαναφορά > Διαγραφή περιεχομένου και ρυθμίσεων Προσοχή: Αν δεν αφαιρεθεί το Apple ID, το κινητό θα είναι κλειδωμένο με το “Activation Lock”, και ο νέος κάτοχος δε θα μπορεί να το χρησιμοποιήσει. 2. Backup χωρίς χρήση iCloud Ναι, μπορεί να κάνει backup στον υπολογιστή (MacBook) χωρίς να χρειαστεί iCloud. Γίνεται εύκολα: Πώς να κάνει backup σε MacBook: 1. Συνδέει το iPhone με καλώδιο USB στο MacBook. 2. Ανοίγει το Finder (σε MacOS Catalina και μετά). 3. Επιλέγει το iPhone από το sidebar. 4. Επιλέγει: “Back up all of the data on your iPhone to this Mac”. 5. Αν θέλει να είναι πιο ασφαλές (να συμπεριλάβει passwords κλπ), μπορεί να επιλέξει Encrypt local backup και να βάλει ένα password. 6. Πατάει “Back Up Now”. 3. Πώς θα επαναφέρει το backup στο νέο iPhone Κατά την πρώτη ενεργοποίηση του νέου iPhone: • Θα τη ρωτήσει αν θέλει να επαναφέρει από backup. • Επιλέγει “Restore from Mac or PC” (αν έκανε backup στον Mac). • Συνδέει το νέο iPhone με το MacBook. • Το Finder θα την ρωτήσει αν θέλει να επαναφέρει backup. Επιλέγει το πιο πρόσφατο. • Ολοκληρώνεται η διαδικασία και το νέο iPhone θα έχει τις παλιές ρυθμίσεις, apps, φωτογραφίες κ.λπ. 4
Sherlock_7 Δημοσ. 10 Απριλίου Μέλος Δημοσ. 10 Απριλίου (επεξεργασμένο) Σε ευχαριστώ πολύ. Ήσουν κατατοπιστικός. Ερώτηση: Για το MacBook της ακολουθούμε την ίδια διαδικασία που αναφέρεις για το iPhone σε περίπτωση που θέλει να το πουλήσει κάποια στιγμή; Υπάρχει σαν σκέψη. Επεξ/σία 10 Απριλίου από Sherlock_7
CheOnWeb Δημοσ. 10 Απριλίου Δημοσ. 10 Απριλίου 54 minutes ago, Sherlock_7 said: Καλησπέρα. Η γυναίκα μου έχει βρει να πουλήσει το IPhone της και θέλω να ρωτήσω αν εκτός των εργοστασιακών ρυθμίσεων απαιτείται κάποια άλλη ενέργεια από εκείνη. Παλαιότερα είχα ακούσει ότι πρέπει να γίνουν ένα-δύο ενέργειες (αφαίρεση find my iPhone κτλπ). Ισχύουν ακόμα αυτά ή με την επιλογή των εργοστασιακών ρυθμίσεων γίνονται όλα αυτόματα; Δεν έχουμε ξαναπουλήσει και δεν γνωρίζουμε. Επιπλέον, πώς μπορεί να κάνει μπακ απ τα δεδομένα της εκτός του iCloud που δεν μας έχει χρειαστεί ως τώρα; Μπορεί να το συνδέσει με το MacBook και να κάνει εκεί μπακ απ; Κατά την πρώτη ενεργοποίηση του νέου κινητού θα μπορεί να βρει το μπακ απ αυτόματα ή θα πρέπει να το συνδέσει και αυτό με το MacBook; Ευχαριστώ εκ των προτέρων. https://support.apple.com/guide/iphone/erase-iphone-iph7a2a9399b/ios#:~:text=Go to Settings > General > Transfer,Tap Continue to confirm. https://support.apple.com/en-us/102664
Sherlock_7 Δημοσ. 14 Απριλίου Μέλος Δημοσ. 14 Απριλίου Καλησπέρα. Επανέρχομαι καθώς προχώρησα στο καθάρισμα του iPhone και τελικά πωλήθηκε όλα κομπλέ. Πριν το πουλήσουμε πέρασα τα δεδομένα στο νέο iPhone μέσω σκαν της οθόνης. Παράλληλα με το νέο κινητό έκανε η γυναίκα μου συνδρομή στα 200GB του iCloud. Έχω μια νέα ερώτηση. Αργεί τόσο πολύ να κάνει το πρώτο back up στο iCloud το iPhone ή υπάρχει κάποιο άλλο θέμα; Το άφησε στη φόρτιση όλο το βράδυ, αλλά το πρωί για κάποιο λόγο δεν είχε ολοκληρωθεί. Ήταν κλειδωμένο και συνδεδεμένο στο WiFi. Στην αρχή που άρχισε να κάνει back up έγραφε 30 λεπτά και όσο περνούσε η ώρα το χρονικό υπόλοιπο ανέβαινε αντί να κατεβαίνει. Δυο σερί μέρες συμβαίνει αυτό. Τι προτείνετε να κάνω;
aces Δημοσ. 14 Απριλίου Δημοσ. 14 Απριλίου (επεξεργασμένο) 26 λεπτά πριν, Sherlock_7 είπε Καλησπέρα. Επανέρχομαι καθώς προχώρησα στο καθάρισμα του iPhone και τελικά πωλήθηκε όλα κομπλέ. Πριν το πουλήσουμε πέρασα τα δεδομένα στο νέο iPhone μέσω σκαν της οθόνης. Παράλληλα με το νέο κινητό έκανε η γυναίκα μου συνδρομή στα 200GB του iCloud. Έχω μια νέα ερώτηση. Αργεί τόσο πολύ να κάνει το πρώτο back up στο iCloud το iPhone ή υπάρχει κάποιο άλλο θέμα; Το άφησε στη φόρτιση όλο το βράδυ, αλλά το πρωί για κάποιο λόγο δεν είχε ολοκληρωθεί. Ήταν κλειδωμένο και συνδεδεμένο στο WiFi. Στην αρχή που άρχισε να κάνει back up έγραφε 30 λεπτά και όσο περνούσε η ώρα το χρονικό υπόλοιπο ανέβαινε αντί να κατεβαίνει. Δυο σερί μέρες συμβαίνει αυτό. Τι προτείνετε να κάνω; Καλησπέρα το 1ο αντίγραφο δεδομένων στο iCloud αργεί περισσότερο καθώς κάνει συγχρονισμό από διάφορες λειτουργίες όπως sms φωτογραφιών βίντεο που θέλουν παραπάνω χρόνο για συγχρονισμό. Τα επόμενα backup είναι incremental με μικροαλλαγές στο μέγεθος. Έχει σημασία να ολοκληρωθεί η διαδικασία για πλήρες αντίγραφο αλλιώς θα μείνει ανεπιτυχείς/corrupted. Ας κάνει ένα force restart https://support.apple.com/el-gr/guide/iphone/iph8903c3ee6/ios κ ας τρέξει τη διαδικασία του iCloud backup από την αρχή μέχρι να ολοκληρωθεί. Τα επόμενα θέλουν λιγότερο χρόνο. Για τη συνδρομή καλά κάνατε κ την ενεργοποιήσατε να είστε άνετοι κλπ αφού εκεί μπορείτε να αποθηκεύσετε κ έγγραφα κ αρχεία μέσω iCloud Drive όπως κ τα backup από όλες τις apple συσκευές. Για προβολή των ολοκληρωμένων αντιγράφων ασφαλείας δείτε κ εδώ https://support.apple.com/el-gr/guide/icloud/mm122d3ef202/icloud Επεξ/σία 14 Απριλίου από aces 1
jimmy213 Δημοσ. 14 Απριλίου Δημοσ. 14 Απριλίου Τι upload speed έχετε και πόσα είναι τα data σε μέγεθος;
Sherlock_7 Δημοσ. 14 Απριλίου Μέλος Δημοσ. 14 Απριλίου Είναι περίπου 100GB και με upload speed γύρω στα 5mb/s
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα