ralloss Δημοσ. 12 Απριλίου Δημοσ. 12 Απριλίου (επεξεργασμένο) Γεια σας, θα ήθελα τα φώτα σας με ένα θεματάκι που αντιμετωπίζω όσον αφορά τα κοινόχρηστα. Νοικιάζω μια γκαρσονιερούλα με αυτόνομη θέρμανση (αέριο) σε Α' όροφο πολυκατοικίας στο κέντρο της Αθήνας. Η πολυκατοικία έχει 7 ορόφους και δεν υπάρχει ισόγειο. Πέρυσι τον Φλεβάρη λοιπόν, άναψα κάποιες μέρες το καλοριφέρ. Έρχονται τα κοινόχρηστα τον Μάρτη, αποτέλεσμα: 71,89 ώρες/θερμίδες - Δαπάνες θέρμανσης 173,27 . Μου φαίνεται λίγο χτύπος, αλλά το πληρώνω. Λέω μπορεί να είναι στο θεό το αέριο. Όπως καταλαβαίνετε, δεν τον ξανα ακούμπησα ποτέ τον διακόπτη. Στα κοινόχρηστα του επόμενου μήνα (Απρίλης) έρχονται πάλι δαπάνες θέρμανσης, (σαν συμπλήρωμα μου είπαν) 117,28 . Εκεί κάτι δεν μου πάει καλά και επικοινωνώ με την εταιρεία που διαχειρίζεται τα κοινόχρηστα, με την απάντηση της να είναι πως μπορεί να έγινε κάποιο λάθος και να περιμένω να ολοκληρωθούν οι μετρήσεις ?!? κάτι τέτοιο. Οπότε αυτό τον μήνα τον έκανα skip και περίμενα να ξεκαθαριστεί το θέμα. Ερχόμαστε στο σήμερα. Αυτό το ποσό έρχεται ακόμα σαν προηγούμενο υπόλοιπο. Μετά λοιπόν από καινούργια επικοινωνία με την διαχείριση, έκαναν την πάπια και μου είπαν πως αυτό είναι. Ρίχνοντας μια ματιά στους συγκεντρωτικούς για όλα τα διαμερίσματα, παρατήρησα πως στους 2 αυτούς λογαριασμούς που είχα δαπάνες θέρμανσης(Μάρτης, Απρίλης), είχα μόνο εγώ και άλλο ένα διαμέρισμα στον Β' όροφο. Κανείς άλλος. Επίσης τον προηγούμενο μήνα (Φλεβάρης) και τον επόμενο (Μάης) δεν είχε κανείς. Συγκρίνοντας λοιπόν τις ώρες/δαπάνες με το άλλο διαμέρισμα και εδώ είναι στην ουσία η πληροφορία, έχουμε το εξής (όπου Διαμ1 = εγώ): Μάρτης: Διαμ1 - Ώρες: 71,89 Δαπάνες: 173,27 Διαμ2 - Ώρες: 334,00 Δαπάνες: 279,02 Απρίλης: Διαμ1 - Ώρες: 71,89 Δαπάνες: 117,28 Διαμ2 - Ώρες: 334,00 Δαπάνες: 188,85 Σύνολο: Διαμ1 - Ώρες: 71,89 Δαπάνες: 290,55 Διαμ2 - Ώρες: 334,00 Δαπάνες: 467,87 Κάνοντας μια απλή διαίρεση δηλαδή, εγώ για την ίδια ώρα/θερμίδα είναι να πληρώσω 4,04 και το άλλο διαμέρισμα 1,40 Σας φαίνεται λογικό αυτό; Υπάρχει δηλαδή κάποια πιθανότητα να είναι σωστό; Αν όχι, τι μπορώ να κάνω; Επεξ/σία 12 Απριλίου από ralloss
Dinos1973 Δημοσ. 12 Απριλίου Δημοσ. 12 Απριλίου 47 minutes ago, ralloss said: Γεια σας, θα ήθελα τα φώτα σας με ένα θεματάκι που αντιμετωπίζω όσον αφορά τα κοινόχρηστα. Νοικιάζω μια γκαρσονιερούλα με αυτόνομη θέρμανση (αέριο) σε Α' όροφο πολυκατοικίας στο κέντρο της Αθήνας. Η πολυκατοικία έχει 7 ορόφους και δεν υπάρχει ισόγειο. Πέρυσι τον Φλεβάρη λοιπόν, άναψα κάποιες μέρες το καλοριφέρ. Έρχονται τα κοινόχρηστα τον Μάρτη, αποτέλεσμα: 71,89 ώρες/θερμίδες - Δαπάνες θέρμανσης 173,27 . Μου φαίνεται λίγο χτύπος, αλλά το πληρώνω. Λέω μπορεί να είναι στο θεό το αέριο. Όπως καταλαβαίνετε, δεν τον ξανα ακούμπησα ποτέ τον διακόπτη. Στα κοινόχρηστα του επόμενου μήνα (Απρίλης) έρχονται πάλι δαπάνες θέρμανσης, (σαν συμπλήρωμα μου είπαν) 117,28 . Εκεί κάτι δεν μου πάει καλά και επικοινωνώ με την εταιρεία που διαχειρίζεται τα κοινόχρηστα, με την απάντηση της να είναι πως μπορεί να έγινε κάποιο λάθος και να περιμένω να ολοκληρωθούν οι μετρήσεις ?!? κάτι τέτοιο. Οπότε αυτό τον μήνα τον έκανα skip και περίμενα να ξεκαθαριστεί το θέμα. Ερχόμαστε στο σήμερα. Αυτό το ποσό έρχεται ακόμα σαν προηγούμενο υπόλοιπο. Μετά λοιπόν από καινούργια επικοινωνία με την διαχείριση, έκαναν την πάπια και μου είπαν πως αυτό είναι. Ρίχνοντας μια ματιά στους συγκεντρωτικούς για όλα τα διαμερίσματα, παρατήρησα πως στους 2 αυτούς λογαριασμούς που είχα δαπάνες θέρμανσης(Μάρτης, Απρίλης), είχα μόνο εγώ και άλλο ένα διαμέρισμα στον Β' όροφο. Κανείς άλλος. Επίσης τον προηγούμενο μήνα (Φλεβάρης) και τον επόμενο (Μάης) δεν είχε κανείς. Συγκρίνοντας λοιπόν τις ώρες/δαπάνες με το άλλο διαμέρισμα και εδώ είναι στην ουσία η πληροφορία, έχουμε το εξής (όπου Διαμ1 = εγώ): Μάρτης: Διαμ1 - Ώρες: 71,89 Δαπάνες: 173,27 Διαμ2 - Ώρες: 334,00 Δαπάνες: 279,02 Απρίλης: Διαμ1 - Ώρες: 71,89 Δαπάνες: 117,28 Διαμ2 - Ώρες: 334,00 Δαπάνες: 188,85 Σύνολο: Διαμ1 - Ώρες: 71,89 Δαπάνες: 290,55 Διαμ2 - Ώρες: 334,00 Δαπάνες: 467,87 Κάνοντας μια απλή διαίρεση δηλαδή, εγώ για την ίδια ώρα/θερμίδα είναι να πληρώσω 4,04 και το άλλο διαμέρισμα 1,40 Σας φαίνεται λογικό αυτό; Υπάρχει δηλαδή κάποια πιθανότητα να είναι σωστό; Αν όχι, τι μπορώ να κάνω; Σας κλέβουν τόσο απλά.
Vstromrider Δημοσ. 12 Απριλίου Δημοσ. 12 Απριλίου 3 ώρες πριν, ralloss είπε Κάνοντας μια απλή διαίρεση δηλαδή, εγώ για την ίδια ώρα/θερμίδα είναι να πληρώσω 4,04 και το άλλο διαμέρισμα 1,40 αρχικα τι σημαινει αυτονομη θερμανση ? Εχεις δικο σου καυστηρακι? ή εχει αυτονομη θερμανση η πολυκατοικια με κεντρικο καυστηρα αεριου? Μαλλον το 2ο ειναι. Σε ολες τις αυτονομες θερμανσεις λοιπον, οσο περισσοτερο καταναλωνεις , τοσο φθηνοτερο ειναι το κοστος ανα ωρα. Ενα 30% περιπου του συνολικου κοστους, ειναι παγιο. Συνεπως οσο μεγαλωνει το συνολικο κοστος θερμανσης, τοσο μεγαλωνει το απολυτο ποσο του παγιου.
NikosKallithea Δημοσ. 12 Απριλίου Δημοσ. 12 Απριλίου 5 ώρες πριν, ralloss είπε Κάνοντας μια απλή διαίρεση δηλαδή, εγώ για την ίδια ώρα/θερμίδα είναι να πληρώσω 4,04 και το άλλο διαμέρισμα 1,40 Ναι κανείς λαθος, δεν παει ετσι και καθόλου να μην ανάψεις θέρμανση θα πληρώσεις.
toyo73 Δημοσ. 12 Απριλίου Δημοσ. 12 Απριλίου 9 ώρες πριν, ralloss είπε Γεια σας, θα ήθελα τα φώτα σας με ένα θεματάκι που αντιμετωπίζω όσον αφορά τα κοινόχρηστα. Νοικιάζω μια γκαρσονιερούλα με αυτόνομη θέρμανση (αέριο) σε Α' όροφο πολυκατοικίας στο κέντρο της Αθήνας. Η πολυκατοικία έχει 7 ορόφους και δεν υπάρχει ισόγειο. Πέρυσι τον Φλεβάρη λοιπόν, άναψα κάποιες μέρες το καλοριφέρ. Έρχονται τα κοινόχρηστα τον Μάρτη, αποτέλεσμα: 71,89 ώρες/θερμίδες - Δαπάνες θέρμανσης 173,27 . Μου φαίνεται λίγο χτύπος, αλλά το πληρώνω. Λέω μπορεί να είναι στο θεό το αέριο. Όπως καταλαβαίνετε, δεν τον ξανα ακούμπησα ποτέ τον διακόπτη. Στα κοινόχρηστα του επόμενου μήνα (Απρίλης) έρχονται πάλι δαπάνες θέρμανσης, (σαν συμπλήρωμα μου είπαν) 117,28 . Εκεί κάτι δεν μου πάει καλά και επικοινωνώ με την εταιρεία που διαχειρίζεται τα κοινόχρηστα, με την απάντηση της να είναι πως μπορεί να έγινε κάποιο λάθος και να περιμένω να ολοκληρωθούν οι μετρήσεις ?!? κάτι τέτοιο. Οπότε αυτό τον μήνα τον έκανα skip και περίμενα να ξεκαθαριστεί το θέμα. Ερχόμαστε στο σήμερα. Αυτό το ποσό έρχεται ακόμα σαν προηγούμενο υπόλοιπο. Μετά λοιπόν από καινούργια επικοινωνία με την διαχείριση, έκαναν την πάπια και μου είπαν πως αυτό είναι. Ρίχνοντας μια ματιά στους συγκεντρωτικούς για όλα τα διαμερίσματα, παρατήρησα πως στους 2 αυτούς λογαριασμούς που είχα δαπάνες θέρμανσης(Μάρτης, Απρίλης), είχα μόνο εγώ και άλλο ένα διαμέρισμα στον Β' όροφο. Κανείς άλλος. Επίσης τον προηγούμενο μήνα (Φλεβάρης) και τον επόμενο (Μάης) δεν είχε κανείς. Συγκρίνοντας λοιπόν τις ώρες/δαπάνες με το άλλο διαμέρισμα και εδώ είναι στην ουσία η πληροφορία, έχουμε το εξής (όπου Διαμ1 = εγώ): Μάρτης: Διαμ1 - Ώρες: 71,89 Δαπάνες: 173,27 Διαμ2 - Ώρες: 334,00 Δαπάνες: 279,02 Απρίλης: Διαμ1 - Ώρες: 71,89 Δαπάνες: 117,28 Διαμ2 - Ώρες: 334,00 Δαπάνες: 188,85 Σύνολο: Διαμ1 - Ώρες: 71,89 Δαπάνες: 290,55 Διαμ2 - Ώρες: 334,00 Δαπάνες: 467,87 Κάνοντας μια απλή διαίρεση δηλαδή, εγώ για την ίδια ώρα/θερμίδα είναι να πληρώσω 4,04 και το άλλο διαμέρισμα 1,40 Σας φαίνεται λογικό αυτό; Υπάρχει δηλαδή κάποια πιθανότητα να είναι σωστό; Αν όχι, τι μπορώ να κάνω; Εαν δεν μας πεις τα χιλιοστα θερμανσης, το παγιο και το συνολικο κοστος του αεριου, δεν μπορουμε να βοηθησουμε.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα