Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα

Θα προσλάβω δύο τεχνίτες για να χτίσουν (να κλείσουν με τούβλα) μια πόρτα που δε χρειάζεται, στο σπίτι μου. Θα δουλέψουν μία μέρα μόνο. Όταν τους ρώτησα πόσο θέλουν μου είπαν όσο νομίζεις. Εγώ όμως δεν έχω ιδέα.. Ποια είναι μια δίκαιη αμοιβή; Πέρα φυσικά από τα υλικά τα οποία έχω ήδη πληρώσει.  Ευχαριστώ!

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Πως τους βρήκες? Γιατί το "όσο νομίζεις" μυρίζει 

είτε,. αναδουλειές

είτε απλά εξτραδάκι

είτε, είδα μερικούς χτίστες και έμαθα να χτίζω

είτε, μπορεί να βρω άλλες δουλειές κ να με συστήσουν μέσα από αυτή

είτε, να δούμε τι έχει μέσα το σπίτι και βλέπουμε.

Σε κάθε περίπτωση θέλει από πριν συμφωνία. Με το όσο νομίζεις συνήθως η μια ή και οι δυο πλευρές δεν μενουν ευχαριστημένες.

Το 100€ για ένα άτομο ακούγονται τίμια. Για 2 ίσως 140-150 για σωστή δουλειά. Είναι 2 τεχνίτες, ή ο δεύτερος κουβαλητής-μαθητευόμενος? Δεν ξέρω τις τιμές της αγοράς.

Επεξ/σία από iml
Δημοσ.

ενα κατοσταρικο τη μερα εδινα σε μπετατζη για ολες τις σχετικες εργασιες φετος σε ολικη ανακαινιση...γκρεμισματα/σοβατισματα/πρεκια/μπετα/χτιστιματα

Δημοσ.

image.png.62db78aa04c6ee8b598614a9652c8766.png

Επιπλέον χορηγούνται επιδόματα επί του βασικού ημερομισθίου:
10% σε όσους έχουν αποφοιτήσει από Επαγγελματική εκπαίδευση, επιμορφωτικά
προγράμματα και προγράμματα επαγγελματικής κατάρτισης του ΟΑΕΔ ή εργοληπτικών ή
εργατικών οργανώσεων υπό την επίβλεψη του ΟΑΕΔ, διάρκειας τουλάχιστον 120 ωρών.
10% στους εργαζόμενους που απασχολούνται σε σκαλωσιές (κτιρίων, καμινάδων κλπ.) ύψους
άνω των 30 μέτρων.
10% στους εργαζόμενους που απασχολούνται σε υπόγεια τεχνικά έργα (σήραγγες, στοές κλπ.).
10% στους οικοδόμους και εργαζόμενους σε έργα ή τμήματα έργων που κατασκευάζονται στη
θάλασσα, η δε πρόσβαση σε αυτά γίνεται αποκλειστικά με πλωτά μέσα.
5% για κάθε ένα τέκνο και έως τρία (3) τέκνα και έως την συμπλήρωση των 18 ετών,
εφόσον τα τέκνα είναι άγαμα και δεν εργάζονται, και έως την συμπλήρωση των 23
ετών, εφόσον τα τέκνα αυτά αποδεδειγμένα σπουδάζουν.

https://omospondiaoikodomon.gr/wp-content/uploads/2025/03/ΠΙΝΑΚΑΣ-ΑΠΟΔΟΧΩΝ-ΣΣΕ-2025.pdf

• Like 3
Δημοσ.

Γενικά, να υπολογίζεις 50 ως 100 ευρώ, αλλα το θα κάτσει μια μέρα δεν λέει κάτι, πρέπει να ξέρεις τις ώρες. Εννοει δηλαδή θα κάτσει από νωρίς το πρωί μέχρι το μεσημέρι η θα έρθει ένα 4-5 ωρο και θα φύγει. 

Πριν χρόνια δώσαμε κανένα 60αρι για εργάτη να μας κουβαλάει τα μπαζα να τα κατεβάζει στο ισόγειο από την σκάλα. Σε αυτούς που έκαναν την μόνωση δώσαμε 70 για μεροκάματο. Τώρα οι αμοιβές που ζητάνε έμαθα πήγαν 80 με 90.

Αλλά μιλάμε για δουλειά που ξεκίναγε 8 τελείωνε 2-3 το μεσημέρι. Τώρα τις προάλλες ήρθαν 2 μάρτορες και κλείσαμε μια πόρτα 2.2 τμ στο υπόγειο με ytong και μετά απλό σοβαντισμα. Τους πήρε 2 ώρες. Έδωσα 40 ευρώ στον κάθε έναν. 

• Like 1
Δημοσ.
9 ώρες πριν, mariosnik_ είπε

Γενικά, να υπολογίζεις 50 ως 100 ευρώ, αλλα το θα κάτσει μια μέρα δεν λέει κάτι, πρέπει να ξέρεις τις ώρες. Εννοει δηλαδή θα κάτσει από νωρίς το πρωί μέχρι το μεσημέρι η θα έρθει ένα 4-5 ωρο και θα φύγει. 

Πριν χρόνια δώσαμε κανένα 60αρι για εργάτη να μας κουβαλάει τα μπαζα να τα κατεβάζει στο ισόγειο από την σκάλα. Σε αυτούς που έκαναν την μόνωση δώσαμε 70 για μεροκάματο. Τώρα οι αμοιβές που ζητάνε έμαθα πήγαν 80 με 90.

Αλλά μιλάμε για δουλειά που ξεκίναγε 8 τελείωνε 2-3 το μεσημέρι. Τώρα τις προάλλες ήρθαν 2 μάρτορες και κλείσαμε μια πόρτα 2.2 τμ στο υπόγειο με ytong και μετά απλό σοβαντισμα. Τους πήρε 2 ώρες. Έδωσα 40 ευρώ στον κάθε έναν. 

Σωστό. Κι εμένα με ytong θα την κλείσουν. Δεν ήξερα ότι είναι τόσο γρήγορα. Θα δω πόση ώρα θα τους πάρει και ανάλογα θα δώσω από 40 έως 90 ίσως..

10 ώρες πριν, basilis_k6 είπε

γιατι 2? εναν παρε και δωστου 100 ευρω να το κάνει σε μια μερα. 

έλα ντε.. μου είπε θα φέρει και έναν βοηθό. Άλλα για να κλείσει απλά μια πόρτα με ytong και να τη στοκάρει ένας θα αρκούσε κανονικά. 

Δημοσ.

Εγω θα σου ελεγα να μη τους πληρωσεις με την μερα. Αλλα με το συνολο της δουλειας. Δε πα να φερει 15 ατομα; Πες ποσο θελετε για να την κλεισετε τελικη τιμη. και τελος 

• Like 3
Δημοσ.
8 ώρες πριν, qonqo είπε

Σωστό. Κι εμένα με ytong θα την κλείσουν. Δεν ήξερα ότι είναι τόσο γρήγορα. Θα δω πόση ώρα θα τους πάρει και ανάλογα θα δώσω από 40 έως 90 ίσως..

έλα ντε.. μου είπε θα φέρει και έναν βοηθό. Άλλα για να κλείσει απλά μια πόρτα με ytong και να τη στοκάρει ένας θα αρκούσε κανονικά. 

Το ytong έχει το πλεονέκτημα ότι δεν είναι πολύ βαρύ παράγεται σε τυποποιημένες διαστάσεις οποτε επιλέγεις εύκολα από αυτά που υπάρχουν τι σου κάνει χωρίς πολλά πολλά. Κόβεται με ένα απλό πριόνι, τροχό η σεγα, δεν το χτυπάς με σφυρί, φτυάρια και δεν υπάρχουν πολλά μπαζα. Το μειονέκτημα είναι η λιγότερη αντοχή και ότι μαζεύει εύκολα υγρασιες. 

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Πως τα καταφέρατε; Εγω σιδερά ήθελα και δεν βρήκα εργασία κάτω απο 1000€ / μέρα.

Επεξ/σία από ΠάρηςΓ
  • Haha 1
Δημοσ.
8 λεπτά πριν, ΠάρηςΓ είπε

Πως τα καταφέρατε; Εγω σιδερά ήθελα και δεν βρήκα εργασία κάτω απο 1000€ / μέρα.

Εννοείς 100€ ;

Δημοσ.
2 ώρες πριν, ΠάρηςΓ είπε

Με τα σιδερα ή χωρις;

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...